Отговори
# 180
poli.t, нашият юнак до скоро пълзеше само на заден ход. Обаче вчера му сложих в кошарата една кукла-бебе и една от играчките му в ръката й. Леле като я фиксира и реши да `хукне` да си вземе играчката.. ама дава назад  Mr. Green след неистови усилия се усети милото и тръгна напред и си взе играчката. Нададе победоносен вик и грохна по очи на матрачето и си стиска играчката Simple Smile
Но напред не пълзи, ако няма стимул и все още му е много трудно. Обаче благодарения на задния ход паднахме от леглото за пръв път. Ама се държа много юнашки - рева около минутка и почна да се смее като ни видя и ние да се смеем.

# 181
Здравейте!

Да ви питам вашите бебоци смучат ли си пръстите? При нас е ритуал по заспиване  Sad Слагам биба, но посренощ, като се разбуди и няма биба започва смучене на пръста и приспиване. Как да я отуча?!?

И да се оплача, че не ще и не ще да яде зеленчуковите пюренца.  Cry

Да, моето бебе си смуче (или по-скоро си облизва) палеца на дясната ръка. Не ми е особено приятно това, но както педиатъра ни каза "неин си е и ще прави с него, каквото тя иска". Бибите не ги уважава никак. Аз засега не съм намерила начин да я отуча от този навик:(
И щерката трудно свиква със зеленчуковите пюрета. Надявам се, че някой ден ще ги хареса. Иначе, аз с такова желание й ги правя и всеки ден си казвам: "Днес ще й е по-вкусно и ще хапне малко повечко", но тя бързо-бързо ми охлажда страстите:). Досега съм предлагала 10 дни картофче, 2 дни морков и 5 дни морков с ябълка, а днес морков+тиквичка+съвсем мъничко ябълка (пак не го долюби). Плодови още не съм й давала.

# 182
Здравейте момичета,

Мноооого ни е пуста темичката тези дни:) Днес за първи път Алексчето се обърна от корем на гръб..за секунда стана както се опитваше да пълзи се метна и чак се стресна:)Та внимавайте:)Иначе и ние пълзим назад по лесно:)

Поли,аз не смея да пускам климатиците когато сме в стаята с нея.Охлаждам в нейната стая по цял ден за да става нощем...ама е яка жега по цял ден грее...едвам стига до 22 вечер и нощем пак се вдига.Направо не знам какво ще правим...

Алекс пък днес изяде почти цяло голямо 190 г пюре на Хипп Нежни зеленчуци.Има вътре морков,тиквичка,домат и царевиьа.Много леко го давах известно време...малко от царевицата се притеснявах и днес реших колкото иска...тя нещо почна хапне малко пюре и почва да бучи и чака млякото:)И днес ме втрещи без рев да изяде цяло бурканче:)После не дадох мляко и тя не протестира след това количество:)Но едва ли ще йзаменя хранене засега.

Лек ден на всички;)

# 183
Добро утро!
Влизам само да се похваля че след големи мъки ни изби първия зъб  tooth очакваме втори много скоро, дано е по лесно Simple Smile
И да попитам- направихте ли вече профилактичните изследвания на децата на 6 мес? Как коментират лекарите ви хемоглобина?

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 09:41 от second

# 184
Добро утро!
Влизам само да се похваля че след големи мъки ни изби първия зъб  tooth очакваме втори много скоро, дано е по лесно Simple Smile
И да попитам- направихте ли вече профилактичните изследвания на децата на 6 мес? Как коментират лекарите ви хемоглобина?
Честито Ви зъбче Wink  
Ние вчера пуснахме кръвта за профилактичните изследвания а днес  ще се борим с  колекторите  за  урина да видим дали ще успеем.

Иначе да  се похвалим вече сме около 8кг. Лекарката във Варна го мери с дрехите и  памперса а в София по принцип ни  мерят на голо. С памперс и  боди е  цели 8050 и  69 см.  
Минахме  прегледа по линия на  допълнителното  здравно, но не съм  очарована от докторката. Пита ме дали не  сме  били  на кухня  вече и аз и казах, че само  плодови и зеленчукови пюрета яде и веднага ми се каза как трябвало да давам вече жълтък и месо Wink   Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Не знам какво мислите  вие ама аз лятото не смея да давам жълтък, за месото  смятам чак  след 8мия месец да  въведа.
За тези лепенки  против насекоми дето  ви писах по рано , май не са  много  от полза. Ония ден  бяхме на вилата на  баща ми и  една  муха беше кацнала на детето, знам ли може  само против комари да са.
KalinaZ ,  и ние  така се храним, колкото поеме. Филип още не е  поемал 3компонентни  пюрета ама за сега само картоф, морков, броколи и тиквички е ял  от зеленчуците. Тиквата не му  хареса, нито с ябълка, нито с картоф. Банан давам суров пасиран, но му се оцветява в зелено акото и не знам да не  би да е  някоя алергична реакция, иначе няма  обриви от него  newsm78 newsm78 newsm78

За климатика и ние  от време на време пускаме, но за сега ме е страх да спим на климатик и  нощно време го спирам. Иначе  цяла  зима  бяхме на климатици в София.

# 185
Здравейте мацки... охх нас ни почнаха чак сега зъбките... миналата вечер ходихме до аптека от там ми казаха че "дологел" бил много хубав и ефикасен.... слагам му сега на бибката да видим педито каза че скоро ще ни избият... изведнъж се надуха и побеляха..явно ще сме бързи! дано имапо малко мъки че..... Rolling Eyes Tired
тук във Варна е адска жега напеаво не се диша... добре че в морската е по хладничко и се крием там  Grinning
за пюретата Гого не обича зеленчуковите ядем ги едва едва... но местните изяжда по 190гр Simple Smile и после малко десертче 3-4 лажички плодово хапва... млякото го намали на последък хапва само Милумил... взех му вчера Аптамил каза ми че от него ще наддаде повече (нали сме манички ний -6кг)
...ноо той не иска да го яде въобще бута си езика и като дъгичка се опъва...

да попита пробвали ли сте тази нова козметика Ойлатум? и как е? Simple Smile) аз ползвам за сега само на Авене и Биодерма заради атопични ни дерматит....  Thinking ноо ми казаха че и тази била хубава...ама май не ми се рискува... Party

# 186
Здравейте момичета Simple Smile

За първи път от месец сигурно сядам на компютъра. Ужассс Simple Smile Все през телефона пиша и май съм забравила как се пише на клавиатурата  Joy

Angya, и аз забелязвам понякога акото да е зеленикаво Simple Smile Едва ли е алергия без други симптоми... И аз се чудех от какво става така... То всякакви цветове придобива де  #Crazy

Николета, аз мажа с Дологел-а ама да ти кажа не знам дали има ефект... то е билково и много сладко... тя го обожава като я мажа и го яде Simple Smile И ние още нямаме зъбки и се чудя мъчат ли я или още нищо не сме видели... Неото каза, че скоро ще избие като я пипа ама нищо досега... И с едно американско ни донесоха мажем чат-пат вечер, то си има за през деня и за нощем по-силно... Други казваха, че много е помагало, от него изтръпват венците, аз го тествах преди да й го дам. Ама пак си мрънка по няколко пъти нощем... та не знам дали е от зъбите...

Сега за първи път майка и татко са извели малката сами с количката  Joy Тоест за първи път без мен Simple Smile Да видим какво е станало... ама ги виждам около блока трамбоват... май спи Simple Smile

Лек ден на всички Wink

# 187
KalinaZ,
честита ви първа самостоятелна разходка  Hug
Давай им я по-често, защото малките са много хитри. Номерата дето ги върти на теб може да не ги прилага на баба и дядо и да се отучи. Дано! До прохождането има немалко време и ще те довърши това трамбоване с кенгурото.
Вчера и днес слагам малко морков към картофа - не се приема добре  Sick Той още не е усвоил напълно яденето от лъжица. Реших да взема току що свареното пюре на разходката и да хапне навън........... Голяяяма грешка .... Joy Хвърлих всичко! Едно, че ме ядоса, втора и лъжицата фръкна на земята..... Ще си ядем в къщи и това е.

# 188
Здравейте!!!
Ние днес ставаме на 6 месеца!Пак няма да мога да се справя с почерпките.. ooooh!

Ние за сега сме само на зеленчуци, днес изяде цяло пюренце наобяд и не можах да повярвам ,че ми отказа да суче..даже ми стана малко тъжно , майка ми ми се посмя  hahaha , в крайна сметка исках да му заместя хранене,но не очаквах да стане толкова бързо.Може да е било еднократно,ще го видим утре  Flutter

Мъжът ми имаше работа в София и отишъл при педиатърката да вземе направление за изследванията за 6 месец..отшъл вчера и тя му казала ,че няма да му даде защотото в компютъра й се водим на 5 месеца и 30 дни и нямало как да стане  Rolling Eyes Сигурно е права жената,ама едва го успокох по телефона,беше бесен , защото трябваше да пътува снощи към нас..в крайна сметка ще си ги платим може би.

Иначе си позволих да дам на бебето да посмуче малко черешка,е няма такава радост!И се сърди като си я взимам , днес позна плода като ядохме и започна да крещи и да иска да му дам, кога мина това време,че малкото ми човече да показва характер..

Момичета,когато кърмя,и съм започнала да захранвам преди 2 седмици само с пюре ,кога да започна да предлагам сокчета?Те могат ли да предизвикват алергии?Извинявайте за глупавите въпроси,но ги гледам по рафтовете сокчетата,на някой пише 3 месеца , на други 4 .. и като видях как смуче черешката с апетит и желание се зачудих как да процедирам.Някоя мама да сподели опит , ако може!

Хубав ден  Hug Hug Hug Hug

# 189
Здравейте!!!
Ние днес ставаме на 6 месеца!Пак няма да мога да се справя с почерпките.. ooooh!

Ние за сега сме само на зеленчуци, днес изяде цяло пюренце наобяд и не можах да повярвам ,че ми отказа да суче..даже ми стана малко тъжно , майка ми ми се посмя  hahaha , в крайна сметка исках да му заместя хранене,но не очаквах да стане толкова бързо.Може да е било еднократно,ще го видим утре  Flutter

Мъжът ми имаше работа в София и отишъл при педиатърката да вземе направление за изследванията за 6 месец..отшъл вчера и тя му казала ,че няма да му даде защотото в компютъра й се водим на 5 месеца и 30 дни и нямало как да стане  Rolling Eyes Сигурно е права жената,ама едва го успокох по телефона,беше бесен , защото трябваше да пътува снощи към нас..в крайна сметка ще си ги платим може би.

Иначе си позволих да дам на бебето да посмуче малко черешка,е няма такава радост!И се сърди като си я взимам , днес позна плода като ядохме и започна да крещи и да иска да му дам, кога мина това време,че малкото ми човече да показва характер..

Момичета,когато кърмя,и съм започнала да захранвам преди 2 седмици само с пюре ,кога да започна да предлагам сокчета?Те могат ли да предизвикват алергии?Извинявайте за глупавите въпроси,но ги гледам по рафтовете сокчетата,на някой пише 3 месеца , на други 4 .. и като видях как смуче черешката с апетит и желание се зачудих как да процедирам.Някоя мама да сподели опит , ако може!

Хубав ден  Hug Hug Hug Hug

на моя сладур му правих сок точно от череши -обелих ги ,махнах костилките и  ги намачках и разредих с вода -пийна си ,ама съвсем малко, по му харесва да му държа цяла череша и ад си я смуче и гризка Mr. Green
 и вече абсолютно всичко ,което види ,че някой яде и той иска ,егати любопитството ,така прояде кисело мляко от една седмица насам ,много го харесва ,а то киселяш ви казвам /домашно квасено/ ма на него си му харесва и си ближе редовно вече

да ви кажа най -яката играчка за момента при нас е една метална капачка от лютеница,която му въртя като пумпал по паркета и дрънчи и той си умира от кеф Mr. Green Mr. Green

# 190
Аз забравих, на 14.06 ходихме на ДК и тогава бяхме 68см, 8100г. Вчера ни сложиха и хепатината ваксина и пак го теглихме, не е качил. Но той отказва да си изпива млякото, остават му по 60-70мл  Shocked а преди не му стигаха. Не знам защо така, а пък като гледам - не е гладен и като се опитам да му дам шишето и ръмжи. Вчера го пробвах след като изпи само 80мл кърма да му дам и плодово пюренце и го изяде всичкото. Защо не го иска това мляко, няма място вече къде го да замразявам.
Педи каза, че е от горещината. Или зъбче ще му избива и му е по-приятно с лъжичка да яде. Обаче пробвах и с лъжичка да давам останалата кърма и бута и я излива и не ще  ooooh!

Въпрос към ЛЛЛ: как да намаля кърмата? Не съм заменила цяло ядене още, но ми остава много излишна. Пробвах това: изцеждам, но не до край и не през 3, а през 4-5ч и тя взе, че а-ха да спре. И сега пак се цедя на 3ч, за да не минем на АМ.

# 191
Май ми стана навик да пиша веднъж на 10 дни  Embarassed
Този път паузата беше, защото бяхме на почивка в Румъния - изкарахме си страхотно, малката много слуша и беше много любопитна през цялото време. Най-много и хареса да разглеждаме замъци, защото тогава татко и я носеше в кенгуруто, а до тогава не бяхме го ползвали на вън.

За климатиците: смятам, че са не са чак толкова вредни, когато са в другата стая.

За пълзенето: за сега Кики се избутва само на зад, дори и в съня си. Редовно я намирам да спи под повивалника, който е монтиран върху леглото и. Иначе се предвижва с търкаляне към определена цел.

За изследването на 6 месеца: още не сме го пуснали, защото Кики беше болна в началото на месеца и исках да е здрава, когато го правим, а сега се бавя, защото голяма мъка ми е да поставя този колектор за урина. Мислех си, че съм най-некадъната, но като чета, че и вие имате проблеми до някъде се успокоявам.

За захранването: при нас стартира преди почти 2 месеца и до сега съм заместила 1 хранене със зеленчуково пюре (яде по около 190гр); мога да заместя и второ хранене с каша, но ще изчакам поне още 10 дни, че нещо при мен пък проблемът е че много ми се препълват гърдите и големите паузи ме тормозят. Иначе Кики много харесва кашата, дори успява да омете малко бурканче от 125гр след като съм я накърмила.
До сега съм въвела зеленчуци, плодове и безглутенови каши. Планът ми е от 1 Юли да въведа месото, 10 дни след това жълтък, и след 2 седмици глутенова каша, като ще започна с овес.
Череши и аз избързах да дам, но ги варя и ги правя на пюре. Водя се от факта, че до 8 месеца не трябвало да се дават сурови плодове (изключение е бананът).

За странните играчки: при нас са хит празни опаковки от крем и стари дискове.

# 192
Mary_Angel  И на мен ми е  голяма мъка с тези колектори. Вече втори ден се борим и  нищо не успяваме да  съберем. Накрая просто няма да пусна урината и това е. 

За пълзене, ние сме  далеч от тази идея. Върти се на всички страни като стрелка на часовник, избутва се  надолу в леглото, но определено не  му се пълзи, но и за това има време.

mama_jelly , Филип винаги след ваксина си намаля приема на мляко. Нали сме  от  първия ден на шише и знам колко изпива всеки път. Ако преди ваксината е пил по  150-180 то след нея падаме на  100-120мл.  Другото е, че сега в жегите яде повече нощно време а през деня не иска и това е, но за сметка на това пием повече вода.

# 193
Мацки, здравейте! Simple Smile
Не съм се включвала доста време и да ви кажа честно ми липсвахте! Hug
Ще се върна да изчета назад и ще гледам довечера ви пиша повече  да разкажа какво става с нас Simple Smile

# 194
...............мога да заместя и второ хранене с каша, но ще изчакам поне още 10 дни, че нещо при мен пък проблемът е че много ми се препълват гърдите и големите паузи ме тормозят. Иначе Кики много харесва кашата, дори успява да омете малко бурканче от 125гр след като съм я накърмила.
...
Мary_Angel, като казваш бурканче каша какво имаш предвид? Просто ползваш такъв съд за интстантните каши или даваш от готовите млечни каши?
Питам, защото се чудя какво следващо да въвеждам.

Аз захраних с глутен ... без да искам. Къде зяпах, но прочетох, че овеса е БЕЗ глутен, пък той бил СЪС. Добре, че му понесе. Мисля пък да се върна на ориз, да не си насилвам късмета  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт