Отговори
# 210
Днес ни вземаха кръв и изследваха урина. Много леко мина вземането на кръв, бебо изобщо не разбра какво става и се хилеше на сестрата Simple Smile А урина взехме по случайност тази сутрин, стана много лесно - издебнах го точно се събуждаше, свалих памперса и го облегнах на една възглавница и чакам с чашката на чурчето. Не усети, че има чашка - аз я взех от 15мл от аптеката и успяхме да я напълним до половината. Ама си го знам, че винаги след събуждане чурка. Цялата работа за 1 мин чакане Simple Smile
Изследванията са ни в норма, само хемоглобина е леко занижен, но това е заради кърменето. Ще се наложи да даваме и месни пюрета и жълтък. Сега бързам да вкарам капия, домат, зелен боб и грах; че във всички месни ги има...

Честити месечинки на бебоците!

# 211
Здравейте и аз напоследък нямам никакво време и повечко чета...

добра благодаря за отговора за бишкотите  Hug
НЕ се безпокой за морковчетата и на нас ни се случва да ака малкия като много ситни оранжеви парченца . Всичко е ок!
въпросче към момичетата  които дават безмлечна оризова каша - като правя кашата (100мл кърма + 2 с.л. каша) става доста рядка... И при вас ли е  така? С лъжичка ли я давате или с шише , или пък я правите по-гъстичка? И колко гр каша като количество давате на бебчовците ? И колко пъти седмично (мене малко ме е страх да давам често , че и без това не сме много дребни...)

НИе пък имаме проблем с плодовите пюрета и сокчетата - не иска малкия и това е! Вчера прибавих малко пюре от круша в кърмата следобед и хапна , но определено не беше очарован и малко беше сърдит Simple Smile

Аз давам по 190гр зеленчуково пюре на обед. Не винаги го яде цялото..но долу-горе  хапва.(давам предимно домашни , понякога смесени домашни и купени и много рядко вече купени ) Смятам да въведа месо към 1ви юли - пуешко. ПОсле ще дам заек , пиле . След това жълтък и глутен. Аз за малко да дам на малкия глутен - НА ОПАКОВКАТА НА ПЮРЕТО ЯБЪЛКА С ОВЕСЕНА КАША НА ГЕРБЕР пише НЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН ,а всъщност съдържа. нали овеса е е глутенов продукт...Та като дойде време ще се пробвам да дам това пюре за въвеждане на глутена.

# 212
  • София
Въпрос към ЛЛЛ: как да намаля кърмата? Не съм заменила цяло ядене още, но ми остава много излишна. Пробвах това: изцеждам, но не до край и не през 3, а през 4-5ч и тя взе, че а-ха да спре. И сега пак се цедя на 3ч, за да не минем на АМ.
mama_jelly, правилно ли разбирам, че детето се храни с изцедена кърма?
 Колко хранения има бебето за денонощие и млякото от едно изцеждане за едно хранене ли е?  Установила си че при изцеждане, но не докрай и през 4-5 часа млякото е недостатъчно. Вероятно би могла да експериметираш, като постепенно намаляваш стимулацията до достигане на желаното от теб. Например ако цедиш за всяко хранене, но ти остава излишък - излишъка го оставяш в гърдата(ако това не предизвиква дискомфорт и тежест в гърдите. Ако ги усещаш напрегнати след като си изцедила нужното количество, може да продължиш цеденето, докато усетиш облекчение, но в гърдите да остава мляко); ако цедиш повече пъти, от колкото са храненията - може да намалиш броя цедения, като увеличиш паузите между тях, но продължаваш да изцеждаш гърдата "до край"; ако имаш излишък от мляко само за някои хранения, може само при цеденето за това хранене да оставяш мляко в гърдата и да не изцеждаш до край.
 Идеята е да не прилагаш едновременно и двата метода за намаляване на млякото, за да не се получи недостиг, а само по-малко на брой цедения или по-малко количество мляко, което ти е по-удобно.

Тъй като ти си наясно със системата за увеличаване и намаляване на млякото, може да ползваш който метод е най-приемлив за теб, но го прилагаш плавно - стимулацията да намалява плавно, защото вече си установила, че при друг режим на цедене има недостиг, значи истината е някъде там по средата  Simple Smile

Ако е останало неясно, ще опитам да обясня  Simple Smile

# 213
dobra, и според мен не е притеснително да има в акото парчета от храната, която яде бебето. Все пак никой от нас не усвоява храната на 100%.
При нас акото стана много оранжево, дори на места червено, когато на Кики давах готови пюрета с морков, а когато и ги правя аз - не, а уж нямали оцветители  newsm78

rossy-pm, и аз отначало правех кашата според инструкциите на кутията и ставаше много рядка, все едно с шише трябва да я давам. Затова вече я правя на око - малко по-гъстичка, че да мога да я давам с лъжица.

И да почерпя - днес ставаме на 7 месеца!!!

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 08:09 от Mary_Angel

# 214
Mary_Angel , честита ви месечинка Simple Smile

Да се похваля днес успяхме да съберем урина за изследванията Simple Smile Ихууууууууууу  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil явно  проблема е  бил в  колекторите. Вчера купих нови  - български и днес сутринта успяхме да  съберем ценната течност. Предните бяха турски и  нищо не събрахме с тях.

dobra , Филип като яде банан ака зелено, от моркова си е леко оранжево, а както е споделила Мери от купените  стигаше и  до леко червеникаво. Да не  говорим за  петната  от пюре по лигавници и  дрехи от купените едвам  ги изпирах, но от както  му правя  е много  по-лесно. Явно наистина има  оцветители в готовите  пюрета.

ikamenova, честито ви полугодие Simple Smile

November Rain , до кога сте във Варна. Може да  заформим някоя Варненска форумска среща Simple Smile

# 215
skrech, благодаря за отговора Simple Smile храним се с изцедена кърма. Яде 6 пъти. Цедя се 5 пъти само през деня. Сутрин изкарвам за 3 хранения, през останалото време изцеждам по около 100-120мл. Като започнах да не изцеждам всичко сутрин - през останалото време скочи на 180-220мл. И по-напрегнати си чувствах гърдите така. И пак се събира много. Опитах да прескоча едно цедене и излязохме на разходка за по-дълго -  но направо щях да избухна  #Crazy Ще пробвам да не изцеждам всичкото мляко, но се притеснявам да не би да му давам само от предното, което не е толкова хранително  newsm78

# 216
.
Ние се прибираме в България за 3 месеца и понеже тук пием  АМ на Нестле - Добър Старт, но няма да можем да вземем за 3 месеца и докторката каза да потърсим в България някаква пак на нестле. можете ли да ми кажете кои видове има на нестле.

Тук АМ са NAN- ето http://papa-bebe.com/mleka/mlekamarkinestle.html

Да ви питам как извеждате бебоците сега в жегата? Аз  се опитвам да е по-рано но не съвпада с режима ни на сън.. и трябва все пак да трамбовам в горещините... за вечерта в 18,30 е още горещо?

# 217
Момичета , питах ви за сокчетата-мамите , които кърмят,дават ли ?Кога и по колко?

Ние ще пускаме изследванията в понеделник и ми казаха да заведа Жорко гладен Shocked
Като казах на лекарката ,че имаме ядене в 5 сутринта и тя ми каза "дай му , ама после го доведи гладен към 9 в лабораторията,ще мрънка малко , нищо няма да му стане" #Crazy
Аз никога не съм го държала гладен , много ми е интересно как ще стане случката..ама да видим.
Искам и да ви попитам , след въведено пюре наобяд , правите ли по-голяма пауза?Аз си стоя на 3 часова пауза , с една пауза през нощта от 6-7 часа ..Обаче не знам не трябва ли да е по - сит след "твърдата" храна?

Madame_Z , не ходим там на плаж,аз ходя самичка за сега по  1 час на един плаж в Приморско , близо до къщата ни е, има само баби и дядовци  Crazy

# 218
Здравейте, днес ще се крием от жегите в къщи.
За изследванията, добре, че моята педиатърка не ми е дала още направление за тях, сигурно защото ми знае мнението по-въпроса и знае, че няма да ги направя Laughing
И без тях и с тях, педиатърката ми казва, сигурно имате занижен хемоглобин защото сте на кърма, давай месо и жълтък Joy
Скоро ми беше казала, браво давала си перфектно витамин Д, фонтанелата е идеална, тя ако знае че изобщо не съм давала!Не си тръгвам от кабинета без да изпише на Алекс нещо, я капки за нос, я някой гелче за мазане!Търговци...това им е работата.
За 3,6 год никога не съм правила такива изследвания на каката, даже преди като четях моите съфорумки , че ги правят, бях се  притеснила и питала педиатърката си и тя ми отговори, че смятат за излишно да правят каквито и да било изследвания без нужда.Виж ако детето не наддава а дори смъква , ако е бледо , няма апетит, не пълни достатъчно памперси на ден, веднага би ми дала.
Аз май съм кошмар за докторите още от бременността Grinning с исканията си за нормално раждане след секцио, нормално раждане без окситоцин Grinning, кърмене на поискване/за това бях се карала с една докторка,тя ми се налагаше да кърмя под час/ , дълго кърмене и късно захранване, и най-вече моят анти ваксинен мироглед.

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:35 от mari:)

# 219
Честита месечинка на бебе Калина !  Hug

Анич88 - аз давам сок от 3 дена и малкия не го харесва изобщо. Купих му на ХИП , Гербер и Ганчев. Засега ще давам от тях докато на село се появи някой нормален плод  Grinning ХИих да  де ще давам , ако иска... Днес игзпи цели 10мл нектар от праскови в 10.30ч.
И Марио някой път след обедното пюре после е гладен след 3ч. Някой път яде през 4 часа целия ден след обяд , ама понякога си огладнява по-рано ( и пак всичко зависи от това , колко време е спал )

# 220
Само на бързо да се включа по обсъжданите теми....

anich88, сокче още не съм давала, чакам и аз да излязат пресни селски плодове и ще започна аз да  ги правя. Черешка давах да си смуче, много и хареса. Четох, че кайсии, праскови ( и двата плода обелени ) може да се дават сурови. Та като узреят мисля тях да давам, пък и дотогава ще сме ги минали като пюре и ще е въведен плод. Много препоръчват дините и пъпешите, ама пак ще чакам да излязат български, ча незная сега тия дето ги продават какви са... newsm78

За изследванията и на мен педи ми каза  да е гладна, ама аз не я послушах. Все пак с какво ще закуси детето, с кафе и шоколад ли???? Нали ще е мляко, какво толкова ще се отрази на изследванията??? Аз също не съм си държала детето гладно и отидох когато на мен ми беше удобно до лабораторията...

Добра, относно акото, не се притеснявай. Както са написали момичетата, каквото е яло датато, това си и излиза в памперса.... Joy

Хайде оставям ви за по-дълго време. Отивам да глася багаж, че в неделята потегляме към морето. Надявам се, че Емо Чолаков ще се е объркал и няма да е толкова лошо времето, колкото го дават. Пък и да е, много важно. Нали ще се разходим и сменим климата.
Така, че мацки, ЧАО, до скорооооо!!!! Hug

# 221
Mary_Angel, честита ви месечинка!!  Party Time

tsvety_georgieva, Албена 5дни си звучи прекрасно, да си изкарате много хубаво! Simple Smile

rossy-pm, аз давам безмлечна оризова каша и това е единственото, което давам всъщност освен кърменето. Днес става точно месец откакто я почнах, слагам по 10гр каша и разреждам с преварена вода на око, но определено на гъстота я правя като кашица, а не да е течно, защото я давам с лъжичка. Малкия като е по-едър, защо не я разреждаш с вода вместос кърма и след кашата кърмиш ли, аз след това веднага я слагам на гърда и не е отказала засега "десерта" Simple Smile)

anich88, аз дори и вода не съм давала още, само на кърмата сме, а за сокчетата, което питаш знам, че се дават последни те, примерно след годинката. Трябва да намеря статиите за соковете и ще ти ти пусна да прочетеш, много интересни неща има.
А за плажа на Китен питам, защото ми се иска някои да ми направи няколко снимки на едно заведение там, точно до стълбите на южния плаж  и се бях сетила, че ти си близо. Та, в тази връзка ако има мами, които ще ходят на море в Китен, моля ви да ми кажете Simple Smile)

# 222
относно ниския ХЕМОГЛОБИН и как да познаете признаци на анемия. Гледайте ходилцата на бебето, ако са розови, най-вероятно всичко е в норма. Ако са бледи с цвят равен на останалата кожа има риск от нисък хемоглобин или желязо.
Аз вече писах, ама пак да си кажа .... че човек научава само ако му мине през главата. Пустите лекари обикновено не обясняват. На въпроса, така и така бодете децата платете си допълнително изследване за желязо, защото то не се включва в ПКК по здравна каса. Хемоглобинът показва наситеност на желязото в периферията, т.е. кръвоносна система, а Желязо като показател отразява наситеността в органите, което е доста важно. При някой деца хемоглобина е ОК, а желязото в пъти под норма ... като при нас.

Благодаря на всички за коментара морков-ако. Успокоих се. Обаче днес пак след люта борба изяде 1/3 от бурканче 125мл........

# 223
dobra благодаря ти че обясни...като загледах моя Гого сякаш са му еднакви...едни блети такива...а той е мургавичък попринцип... дано си го въобразявма и всичко е ок...другата седмица ще му пусна изследванията...

а относно пюренцата той също така в началото едва едва.... мъчим се беше някакъв кошмар.... но от скоро от както го захраних с местните е супер изяжда цяло бурканче от 190гр много му хареса пиленцето покраи него прояде и зеленчуковите ... сега като види бурканчето и почва да вика..много е смешен  Grinning ...ноо за сметка на това едва изяжда 120мл мляко през другото време Crazy

# 224
dobra благодаря ти че обясни...като загледах моя Гого сякаш са му еднакви...едни блети такива...а той е мургавичък попринцип... дано си го въобразявма и всичко е ок...другата седмица ще му пусна изследванията...
...
Не се притеснявай излишно. В тази възраст е нормално да им е паднал хемоглобина. Доносените бебоците се раждат с натрупан запас от желязо. От кърмата не се получава, затова постепенно се изчерпва към 6 месец. В нормалния случай при захранването започват да трупат нови запаси  Crazy При слаби отклонения не се пият лекарства, при по-сериозни малко железен препарат по лекарска преценка и пак се оправят нещата  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт