Отговори
# 195
Привет майчета.

TSVETI GEORGIEVA,ANICH 88,ANGYA благодаря ви момичета за съветите.

Ние отказваме упорито АМ и вече и аз не го пробвам,защото непрекъснато купувам и хвърлям цели кутии от него.Биха ни хепатитната ваксина и засега приключихме с ваксините.
Изследванията за 6 месец още не сме ги направили. Другата седмица ще се боцкаме и ще събираме урина.

Относно климатиците в къщи   не смятам да пускам.

НИКОЛЕТА браво на твоето момченце,нека си хапва с охота и апетит пюренцата.

SECOND честито ви зъбче!Нека зъбчетата са здрави и бели!

DOBRA не се притеснявай за глутена.Аз също, когато бях болна без да искам от пълно недоглеждане също му дадох една каша на Хип от бурканче с глутен.После се обадих и на лекарката,която ме успокои,че еднократно даване на храна с глутен в тази възраст не е опасно.

# 196
Bonsoir! Пак съм аз Simple Smile

Значиии, ние се върнахме в Швейцария миналия втотник и честно казано бях доволна да си се прибера в мойта си къща, при мама и татко си е добре, но вкъщи си е най-хубаво Simple Smile Отново промяната на обстановката се отрази, през първите 2 нощи се буди на 1.5ч да ме търси, сега се понормализираха нещата, сега сме пак на 1 или 2 нощни хранения... къде ми отиде моето добро детенце, което след първия и месец спеше по 8ч непробудно и така до преди да отидем в България... ooooh!
В петък ни биха ваксините, плака съвсем малко, държа се много храбро Simple Smile Педиатърката е мн печена, казах и, че от 6тия месец почнах с оризова каша и си я хапва с кеф, по около 100-120гр вече, и че след 7мия ще започнем със зеленчуците лека-полека и тя подкрепи решенията ми, тук даже да ви кажа доста лежерно го дават, примерно няма изследвания на кръв и урина на 6м. Каза ми нещо да ви споделя, като и се оплаках за нощните хранения и че яде по 2-3мин само, то е ясно, че е по-скоро, за да ме усети мен, а не от глад, но по-интересното е, че начина по-който заспиват преди нощния сън, като се будят търсят да заспят по същия начин, примерно ако е било на гърда-искат пак на гърда, ако е било с люшкане и пеене на песен, пак така. И като я питах дали да не започна да и давам вода през ноща да я отучвам така, каза, че нощта си е за спане само и тя трябва да го знае и не трябва да се дава нищо и че щом преди е спала няколко месеца по цяла нощ, пак ще може да го прави. Мисля след някои друг ден като се подготвя психически да започваме терапия срещу нощните хранения  newsm78  Иначе, Викито вече е 6320гр, 66см, манекенче  Laughing Май ще хвана да разреждам пюрета с АМ, а не с кърма, да започне да качва повече малката, че си е слабичка... не съм решила още... Килима ни в хола е 2x3м и съм сложила одеала и бебешорката обикаля яко така нареченото от баща и "игрище", с превъртания като кебапче, с наченки на лазене с вдигане на дупето и свити коленца, при желание да достигне определена играчка за няколко минути е от единия на другия край, не се спира, спи 2 или 3 пъти на ден по 30мин само, тя и затова може би не качва много, защото изразходва всичко, а аз намирам все по-малко време съотвено да си върша домакинската работа.... та така... Таткото смени пампито, отивам за кърмене и приспиване и пак сте ви пиша, че доста неща се насъбраха да ви разказвам Simple Smile))  Hug

# 197
вие когато въведете един плод/зеленчук за първи път правите ли по 3-4 дена пауза преди да въведете друг за да се види дали има вероятност от алергия? аз не чакам ..най много един ден правя пауза и после въвеждам следващият вид. незнам дали е редно да не правя паузи?

# 198
dobra, бурканчето от 125гр ползвам като мярка на количеството каша, което давам. До сега не съм давала готови каши от бурканче, защото май повечето са с глутен (а не съм го въвела още).
Купувам каши от кутии на прах, Кики е яла оризова и от елда (безмлечни на Hipp). От безглутеновите съм купила и просо (безмлечна на Babylove), което ще дам по-късно. Царевицата ще я въведа чрез зеленчуковите пюрета - купила съм "царевица и тиквичка" и "царевица и картоф".
Глутенът ще въведа чрез овес (имам каша овес на Hipp - пак безмлечна). После ще дам ръж и ечемик, и чак след тях пшеницата.
За сега купувам само безмлечни каши, които нямат плод в тях. Правя ги с кърма или АМ, а не с вода.
Това ми е планът: ориз->елда->царевица->просо->овес->ръж->ечемик->пшеница.
Четох, че глутенът е най-добре да се въведе чрез овеса, защото % на глутен в него е най-малък в сравнение с останалите глутенови житни култури. Другото, което знам, че е добре щом веднъж е въведен глутенът трябва да се дава в малки количества всеки ден в продължение на поне 1 месец.

Monkas, аз въвеждам зеленчук/плод като първият ден давам 5-6 лъжички, вторият - 1/3 бурканче от 125гр, третият - 1/2 или 2/3 бурканче от 125гр и на четвъртият ден давам друг зеленчук/плод, пак по 5-6 лъжички. Тази схема я започнах от скоро, защото до сега не сме имали проблеми с алергии, иначе в началото въвеждах по 1 зеленчук/плод на седмица.

# 199
Ние днес бяхме на консултация...  6.050кг 62см Simple Smile наддал е и този месец 300 грама само.. но педито каза че е нормално вече по по малко да наддава.. пораснал е само с 1 см.. но той много плака и не стоя мирен риташе..после сестрата каза че е поне 65 см ама педито вече го записа 62 Thinking странно ще си го измеря вкъщи... нооо колкото толкова  Grinning явно на мен ще прилича аз съм 160см  Grinning

понеже отказва АМ вече ... давам мъ с лажичка кошмарно е! не искам нищо с биба... ooooh! педито каза сутрин 06:00ч АМ - 9:30 попарка със АМ, сухарче и сиренце - 13:00ч единия ден да е зеленчуково пюре другия месно да ги редувам - 16:00ч плодово пюре - 19:00 АМ - 21-22:00ч АМ отново..... като в 19:00ч през два дена да давам кашичка  Simple Smile общо взето сутрин и вечер само АМ  Grinning
много шарено ми се видя менюто му нооо като отказва всичко така ще е... моита педи е на мнение че колкото по рано си захраниш деттето толкова по добре... няма проблеми с пюретата никакви вече много ги обича.. да видим как ще възприеме сега попарката Crazy Party

за зъбче каза че е много набъбнало и побеляло и трите отдолу де.. но вика можи и след 1ч можи и след 1 месец да избие не се знае кога Sad

# 200
Привет и от нас!  Hug

И ние днес бяхме на консултация, сложиха й последния прием на Симфлорикс, Инфнрикс - другата седмица. Ади е 6,300кг (+600гр за месец и половина) и 65см (+3см).

Не знам дали писах, че й проби и второто зъбче и е много неспокойна последните дни. Явно в комбинация с жегите, резултата е рев всяка вечер преди да заспи.  Crazy

Monkas, аз не правя паузи когато въвеждам нов продукт, но всеки зеленчук примерно го въвеждам лъжичка по лъжичка и го прибавям към вече въведен такъв. Днес съм решила да не давам пюре и ще си го караме само на кърма. Забелязах че откакто въведох тиквата - от 3 дни, вечер я боли коремчето, възможно ли е да е от тиквата, давам минимални количества, вчера изяде не повече от 4 лъжички?  newsm78

Планът е следващата седмица да въведа оризовата каша като постепенно я прибавям към вече въведените зеленчуци. След нея започвам да давам плод, прибавен към кашата, изнесени в следобедно хранене, а на обяд зеленчуково пюре. И към двете твърди хранения задължително и кърма.

Глутена не съм решила кога ще го въведа, но ще е някъде към 8 м. Четох че е добре да се въвежда тази последователност: овес, ръж, ечемик, пшеница.

# 201
  • Canada
November Rain , ето  ти линкче към био магазин.  
http://www.balevbiomarket.com/
ANGYA, благодаря, купих от там сладък картоф и с него захраних. Hug Сара обаче не е толкова лакома като брат си и захранването върви доста по-бавно.

# 202
Здравейте мами !

Днес ставаме на половин годинка  Heart Eyes ,почерпете се

Честито и на  Борислав  на  rali_00  и   Изабел на  ninchetopl да са здравички и да растат щастливи   bouquet

Иначе общо взето при нас всичко е наред,на ДК ще ходим другата седмица ,заради празника миналия месец ни се обърка консултацията. Със захранването напредваме ,на обяд вече ядем зеленчуково пюре по около 130мл ,но последните два три дена нещо не и се нрави,хапне малко и стиска устата  Crazy ,А аз тъкмо си викам оня ден моята бебка каквото и да и дам яде.А и напоследък не си изпива млякото ,едва изпива по 100 мл.Не знам от горещината ли е ,от зъбки ли.
Относно климатика ние нямаме за в момента,но и да имахме не бих ползвала, особено когато спим.
И да ви се оплача оня ден съседката ,лелка на около 65г.  как ме издразни  относно Петя:bad-words: откопча колана и директно я взе докато се усетя ,замълчах си нищо не казах ,айде да не съм лоша .На следващия ден стоим пред блока ,дръпна количката и аз и казах да не я взима от количката.Ноо ,тя нахална и нагла ,нямам думи  ooooh! На другия ден стоим със милото пак пред блока на пейката и тя пристига ,Петя беше у баща си,а аз тръгнах да се качвам нагоре до апартамента и като слизам какво да гледам  оная взела Петя, а тя и  облизва ръката  #Crazy направо побеснях .Взех Петя от нея и и казах че не е хубаво така и бебето ако не се сеща и да лапа всичко,тя се сеща и би трябвало да си дръпне ръката.А тя казва ,че била чиста,къпала се. Чиста,ама чужда.Явно съм била по остра  ,че сега не ми говори много много ,но добре дошло за мен.Ох като се сетя и пак побеснявам. #2gunfire

# 203
Вместо здравей да се оплача, че малък Герги не се радва на храненето с лъжица. Днес бяхме при свеки на обяд и тя предложи да ми го държи докато аз храня. Добре, че я предупредих да се преоблече. Омаза нея, мене, една камара салфетки и бодито си. Равносметката - 1 пръст от малко бурканче 125гр. Не мога да сметна колко е като количество, но не повече от 1/5. Има да се борим докато се научи!!!! Направо се радвам като чета, че вашите си хапват цяло бурканче.

И ВЪПРОС???????
Вчера хапна повече морков и днес в акото излиза една оранжева нишка - чисто непреработено пюре  newsm78  Много ми стана странно, защото останалото ако е нормално, само една част е такава. Това означава ли, че не преработва моркова... вид непоносимост ли е???????? Като давах картоф не се е случвало подобно нещо, а овесената и оризовата каша му понасят чудесно.

ikamenova, първо честита половин годинка   bouquet
Като чета за съседката ... уж не ме касае, а полудях!!! Как така ще пипа, още повече ще взема от количка чуждо бебе! В някой държави за такова нещо могат да и издадат ограничителна заповед.

# 204
  • Пловдив
Здравейте, момичета

И аз влизам да ви се оплача Sad Вече почти две седмици стана се захранваме и бебо изобщо не иска да яде. Затваря устата и край. Давам оризова каша към която прибавях банан, а днес вместо банан сложих пюре от круши, но пак нищо, едвам успях да му дам 3-4 л и то с триста зора. Досега само 1-2 пъти е изяждал цялото количество , което съм направила ( аз по принцип слагам 50мл вода + 2 с.л каша). Кашата му я давам следобед. Не знам какво да правя, не улучвам момента ли, какво ли, ужас. Другата седмица сме на консултация и ще видим как вървим с наддаването.

Иначе вече се вижда една  точка на венеца, скоро май ще ни избие зъбче и понякога е доста нервен. Вечер като се събуди да цока и се случва както цока и да пусне гърдата и да заплачка и аз започвам да го чеша по венеца и той примира. Дано само с това се разминем с тези зъби и бързо и безпроблемно да ги извадим  Praynig

Хубав ден на всички  Hug

# 205
Здравейте, момичета

И аз влизам да ви се оплача Sad Вече почти две седмици стана се захранваме и бебо изобщо не иска да яде. Затваря устата и край.
Едно от малкото неща, което помага  при нас е да му пея и то конкретна песен. Отваря уста само на една.
Пробвай с някакво разсейване .... не че ние сме по-различни ...и не че има лесно решение.... Мога само да пожелая успех. Дано да е нервен от зъбките и като избият да прояде с лъжичка  Hug

# 206
dobra, не мисля, че трябва да се притесняваш за непреработения морков, нали и в нормалното ако при кърмачетата белите топченца са непреработената, неусвоена кърма, така че според мен е съвсем нормално и от моркова да има остатъци, щом и от кърмата има... Ти за първи път ли даде морков днес?
ikamenova, честита половин годинка, малката да расте много здравичка и послушна! А за съседката ти, нямам думи... при нас миналата седмица пред кабинета на педиатърката се запознах с една мама - китайка с китайското и бебе на 1 месец и тя дойде да види как изглежда 6 месечно бебе и за секунда хвана и издърпа бибката от устата на Вики, а тя точно се беше събудила и това и дойде като шок от някаква непозната дето и мяучи там над главата и естествено се разрева, аз супер се потресох тая как можа да го направи това пред очите ми и то стана толкова бързо и и викам, абе за друг път да знаеш, така не се прави никога на чуждо бебе и тя почна да се извинява.... Има си много първосигнални хора, това е истината... Twisted Evil

# 207
Кимбарли от тиквата по принцип децата се запичат. Аз като давам на моето тиква и не ака по 2-3 дена затова след тиква почнах да му давам пюре от сливи.

Добра, напълно нормално е детето след като е яло морков да ака оранжево.  При нас също е така и съм питала и доктор и други хора които имат по големки деца и всички казват, че е нормално.

Ние се прибираме в България за 3 месеца и понеже тук пием  АМ на Нестле - Добър Старт, но няма да можем да вземем за 3 месеца и докторката каза да потърсим в България някаква пак на нестле. можете ли да ми кажете кои видове има на нестле.

# 208
  • Пловдив
Здравейте, момичета

И аз влизам да ви се оплача Sad Вече почти две седмици стана се захранваме и бебо изобщо не иска да яде. Затваря устата и край.
Едно от малкото неща, което помага  при нас е да му пея и то конкретна песен. Отваря уста само на една.
Пробвай с някакво разсейване .... не че ние сме по-различни ...и не че има лесно решение.... Мога само да пожелая успех. Дано да е нервен от зъбките и като избият да прояде с лъжичка  Hug

Ох, в началото отваряше, разсмивах го и той зяпваше, обаче се изтарикати и вече се смее със затворена уста  Crazy  Правих и домашни пюрета и пак не..Дано е от зъбките ...

# 209
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

отдавна не съм писала, но то е защото почти не се спирам и все съм някъде , успявам само да чета късно вечер.

Гоги вече знае вкуса на три зеленчука - картоф, морков и тиква. Аз правя почивки между различните зеленчуци и така ще продължа засега - няма за къде да бързаме. Обаче имахме гадният ефект на запичането и се случва така че не ака по 2 дни, но след това......малииии- направо го къпя, че е голямо мазало. Но продължаваме със следващите видове.

Гоги се опитва да пие вода от чашка с накрайник, но по-скоро си чеше венците и мокри отколкото да пие вода.

Другата седмица заминаваме на Албена за пет дни за волейболните мачове България:Русия във Варна, които аз и Гоги ще пропуснем за съжаление, но живот и здраве след години и ние ще ходим.

Общи условия

Активация на акаунт