Отговори
# 330
ninchetopl , не се притеснявай от въпроса, и аз попитах,не че щях да откажа помощ и ако не беше
Да българка е, но за такъв малък град , това е голям резил както се казва за родителите.Замислих се аз как бих постъпила ако това беше моята дъщеря, отговорът е , че  никак нямаше да съм доволна от факта, но щях да я подкрепя.

# 331
ninchetopl , не се притеснявай от въпроса, и аз попитах,не че щях да откажа помощ и ако не беше
Да българка е, но за такъв малък град , това е голям резил както се казва за родителите.Замислих се аз как бих постъпила ако това беше моята дъщеря, отговорът е , че  никак нямаше да съм доволна от факта, но щях да я подкрепя.
Мисля си, че щом града е малък точно от срам скоро ще си ги приберат "да не говорят хората".
Отстрани е лесно да се съди, но в момента имаме сходна ситуация в родата. Някой млади хора са наистина безотговорни до степен да демонстрират как никой гък не може да им каже. И нали са свикнали винаги друг да разчиства след тях, изведнъж живота ги изненадва!!! Това "дете" е имало доста месеци да си подготви нужното за бебето. То не се е пръкнало от днес за утре. Моята приятелка от Пловдив, за която писах, съвсем сама, със свои средства и сили си купи легло на старо, обзаведе кухнята, защото нямаше даже мивка, намери дрешки, купи пералня на старо ... Знае, че няма на кого да разичта и се гласи сама. Дори ще се върне на работа 1 седмица след раждането на половин ден. Намерила е и жена да го гледа по няколко часа.
Сори, ама така се прави... Не може да родиш и едно легло да не си приготвил! това го правят точно тези, за които пита ninchetopl.
А сега изяжте ме!

# 332
Dobra много си права !!Но е и факт ,че деца раждат- деца!!Не мислят  Peace

# 333
Всеки сам си знае..стига сме коментирали вече този случай.Ако даде някой адрес хубаво Simple Smile Я кажете,За или против слагането на децата в проходилките сте? Simple Smile

# 334
Здравейте момичета,

днес времето ме съсипа няма такова чудо... все едно идва зимата Sad Дано да се оправи малко ,че дори и прането от морето си седи и вече нямаме дрехи а обличане. Ужасно е ....

Ние се захранваме с тиква- днес беше трети ден и за тия 3 дни изяде едно малко бурканче на Хип. Много му хареса. Първия ден беше най- възхитен... вчера малкосе зачуди, но си го изяде, днес пак добре мина. Сега да питам колко време да му давам тиква или мога да включа и някой друг зеленчук? Купила съм морков и се чудя да дам ли от него утре ???
Другото което искам да ви питам е как процедирате ако не мислите да замествате хранене с пюре? Аз храня и след 30 минути давам около 40-50гр пюре. Така ли трябва или да увелича пюрето... Много ми е трудно така. На всичко отгоре с това допюлнително ядане стават 8 храненията за деня. Дали не са много? Аз засега съм решила да въведа 4-5 зеленчука и така да даваме до края на месеца, а после да включа и плодовите. Хич не ми се бърза, но да ви кажа пък и ми писна с това кърмене на 3 часа ...

baby love точно това си мислех и аз да питам - слага ли някой бебето в проходилка? Аз по принцип не съм много за, но не съм и против. Мисля и да използваме. Дава голяма свобода на бебето точно когато  вече иска много да ходи, а мама няма кръст Simple Smile

сydonia Hug . Много неприятно, че така се е получило с варицелата и почивката. Дано да успеете да отидете все пак някъде по-нататък и да си починете. Дано и бързо да се успокои и бебо. Ние също изкарахме варицелата на 2 месеца, но за голям късмет малчо имаше 4 пъпки всичко на всичко и го понесе много добре. Аз мазах с обезболяващ спирт и после слагах пудра или цинкова паста. Помага много.

anich88 за месно пюре поне 2 месеца след първото захранване. Но не си мисли ,че ще го харесат повече от зеленчуковите, напротив месните пюрета май най-трудничко се въвеждат Simple Smile

Мадам З за Турция аз мислех да ходим началото на септември , но после се отказах. Нещо ми се вижда много път, пък и тогава си е жега още и да не прекалявам с пътешествията на малкия. Но иначе не виждам нищо лошо, морето си е море... Simple Smile

# 335
Съгласна съм!По принцип момичето не искало помощ от никой, дори не знаеше за количката, легълцето , дрехите които и нагласихме.Ще разчита на 100лв социална помощ и 35лв детски.Дори жената , която ми е връзка с нея не иска и дума да става за парична помощ.
Просто аз и още една мама изявихме желание да помогнем и ще продължаваме с каквото можем.
Отново ви благодаря за предложенията за помощ, оценявам съпричастността ви, но майките , които сме тук събрахме достатъчно дрешки и неща от първа необходимост, които дори ще са и предостатъчни за отглеждането на бебето до годинка.
И аз предлагам да не коментираме темата повече.

# 336
Съгласна съм!По принцип момичето не искало помощ от никой, дори не знаеше за количката, легълцето , дрехите които и нагласихме.Ще разчита на 100лв социална помощ и 35лв детски.Дори жената , която ми е връзка с нея не иска и дума да става за парична помощ.
Просто аз и още една мама изявихме желание да помогнем и ще продължаваме с каквото можем.
Отново ви благодаря за предложенията за помощ, оценявам съпричастността ви, но майките , които сме тук събрахме достатъчно дрешки и неща от първа необходимост, които дори ще са и предостатъчни за отглеждането на бебето до годинка.
И аз предлагам да не коментираме темата повече.
Мари, искрено ти се възхищавам  Hug Излъчваш толкова позитивизъм и сила!

# 337
  • София
Привет и от мен!

Слънцето днес реши чак в 6 часа да се покаже  ooooh!

За захранването - да ви кажа много ме е страх да не сбъркам нещо, че нашия Филип се оказа "деликатен" за храни....Въвеждах тиква 6 дена. Днес дадох тиква с картоф и се чудех 2 лъжички ли да дам или може 3....Абе направо завиждам на всички, които без проблеми вече а заместили по 1 хранене и дават даже месни пюрета, че и попари...

Днес една женица /за да не кажа друго/ в МОЛ-а много ме издразни. Седят до нашата маса, с бебе на видима възраст колкото Филип. Нашият момък крещи, врещи - аз се усмихвам само и не държа да завръзвам никакъв разговор.
Тя обаче реши, че трябва да "си ги премерим" и започна да ме разпитва дали моето дете пие вода. И аз й казах, че малко пие, едва успявам да набутам около  50мл на ден.
И тя като ми скочи "Ама сокче не даваш ли?" и аз казвам "Ами не, давам само зеленчуково пюре"
"Ама как така??? Аз заради сезона давам около 130мл сокче от ябълка или морков и разреждам с вода! То това заради сезона!"
Неколкократно се опитах учтиво да обясня, че имам други виждания за сокчетата и захранването и реално не смятам да давам сокче, вместо вода. И че предпочитам детето да се научи да пие вода, а не да му прилагам трикове със сокчета. Но тя пък реши да ме поучи и ме увери, че много хубаво било сега за лятото..... #2gunfire
Ей, не знам как пък така тръгваш акъл да даваш на напълно непознати хора? На мен ми заприлича на несигурност в нейните методи за отглеждане и нещо се проба да си избие несигурността на мой гръб.
Ще каже човек, че сокчетата са крайъгълен камък в хранителната верига...Ени уей - много се издразних............

За проходилките - аз слагам вече Филип в тази, която имаме, но във варианта й на люлка. Т.е. Той си стои като в бънджи, да речем и само се забавлява с разните джунджурии отпред. Крачетата са му във въздуха общо взето и леко се опират на нещо като плот, което се опъва отдолу....
Във варианта с колелцата не смятам още да го пускам - мисля, че е рано.

# 338
Благодаря ви момичета за пожеланията за бързо оправяне на очето Simple Smile Горе-долу е по-добре, ама има още какво да се желае. До сряда ще капем капките и да видим...

Анич, ти получи ли ми смс-ите онзи ден? Бях ти писала за месните пюрета и не помня какво друго беше питала Wink

Cydonia, добре дошла отново  Hug Жалко че така е станало, но поне малкия ще го изкара рано и по-леко.

Ние почнахме месните с пиле няколко лъжички вчера и днес, ама както Ивето казва трудно става... не й хареса особено, да не кажа никак. ще пробвам тези дни с по малко пуешко или заешко знам, че се почва.

За проходилките мисля да избегна. Моя приятелка е сигурна, че малката е проходила на пръсти от това. Виждам подобно нещо и при други познати, които са ползвали. Верно че кръста ми ще се съсипе, но ако е за добре... Д-р Драганов, ортопеда, също ни каза да не ползваме. Въпреки че каквато е капризница и все на ръце, малко се изкушавам да й взема и да тествам. Joy Както й хареса бънджито, предполагам че и тази свобода ще й допадне... Но засега мисля не. Поне докато издържа Simple Smile

Добре че малко грейна слънце та поизлязохме между 7 и 8 сега. Оффф айде да се оправя това време. Какъв е този юли месец не знам...

Лека от нас, момичета  Hug

# 339
Kalina  Hug  Получих ги , даже мисля че писах обратно! Rolling Eyes Радвам се,че очето е по-добре!!!  bouquet

mama_Iva, и на мен с това кърмене много изтощаващо ми идва вече, ние имаме и нощно хранене.Споделям опит в тази насока със захранването-доста информация ми мина през главата, за даването на пюренце ги има и двата вариянта - аз реших да давам първо пюре после предлагам мляко.Жорко вече посвикна с храната,преглъща си , обаче ми отказва повечето зеленчукови пюрета,чудя се дали не се дължи на това , че хапва плодово следобед и не му се нрави соленото.Само тиквата и морковът си ги хапва с апетит и не знам как ще я караме само на 2 зеленчука  ooooh!

Мадам З,сериозно ме замисли с това АМ вечер,много изкушаващо ми звучи,защото  това ставане всеки ден в 3-4 през нощта,направо ми разби съня , а и детето започна да будува последните седмици между 4 и 6 и си говори сам , аз спя леко и го слушам как си гука..Ако се научим да го проспиваме този промеждутък , ще стана нов човек!

# 340
Здравейте и от нас,
И на мен ми идва множко вече кърменето, но това е то съдба на мама. Да ви кажа, че според мен това даване на АМ си е пълна химера. Едни приятели така пробваха и не след дълго минаха само на АМ, а детето продължи да не спи през нощта. Ние както се будехме по 1 път на вечер, вече се случва и 3 пъти да се кърмим. Ужас, едвам гледам през деня. А доктора ми каза да се опитам да махна нощното хранене, да се опита той, ако може
Иначе аз давам зеленчуково пюре на обяд - тиква, морков, картоф и пъщърнак и следобед каша от елда с плодово пюре. Не съм заместила още ядене и си я кърмя след това.

# 341
Привет ! ДА ви се оплача..при нас днес времето е повече от ужасно. Температурите паднаха до 15 градуса, юли месец (а за тези които са дошли на море точно сега..незнам  Sick)

ЗА захранването - аз въведох месно пюре-пуйка , след навършване на 2 месеца от захранването. Първо купих на Хип само месо , което добавях към домашно приготвените пюрета. Да , ама малкия нещо се заинати , явно не му харесват домашните пюрета (може би защото не слагам сол ли  newsm78 ) Сега от няколко дни давам само купени. Много хареса на ХИП - тиква ,картоф и пуешко. Четох ,че м/у първите 2 вида месо трябва да има около 14-20 дни интервал. Някой може ли да ми каже това са общо пр.20 дни или дни в които съм давала месо (защото първите 3 дни давах всеки ден ,а сега през ден)
Вие кога смятате да въвеждате жълтък ? А глутен? Аз се чудя ,дали след като въведа още 2 вида месо да не започна да давам глутен (то ще стане някъде към 7-71/2м ) След това към 8ми месец жълтък...Уф много сложно ми се вижда ,все се притеснявам да не объркам нещо  Grinning

За проходилката - нашия ортопед каза, когато бебо навърши 7 1/2м  тогава. Аз смятам да го послушам .

За кърменето - и на мен ми идва в повече вече ,но не мисля да давам АМ в никакъв случай... И моят малък човек се буди нощем , не винаги яде , но към 4-5 вече му давам да суче и да спинка  Освен това аз се цедя и му давам и  така става малко двойна работата...Вечер чакам до 01.00 да се изцедя последно , за да не стават големи паузи (иначе ми намаля кърмата веднага) Цедя се повече , отколкото той яде  Grinning Но пък замразявам всеки ден ...  което ме радва , защото по едно време бях изпразнила фризера , а сега е пълен ...
Mr. Green

# 342
Аз също слагам Гого от време на време в паяка за по 3-5мин... сега от скоро почна да стъпва.. нашия също е този 3 в 1 ... с бънджи и люлка... но не се движи още само стъпва и натиска мелодииките дурпа ги там...

ний от миналата седмица сме с червено гълро и не може нашата педи още да го излекува.... странооо изписа му виброцил капки за нос и витамин ц  ....  но не му мина...незнам какво общо имаще каза че ще се оправи от тях но не... незнам с какво да му оправя това гълро..милото ми то  Sad днес пак ще го водя на лекар да видим.. 

# 343
Здравейте от нас!! Ние се позагубихме в последно време,но съвсем ненадейно решихме да идем на море и за това така- изкарахме си супер ,бяхме на синеморец ,но ходихме на плаж на силистар -превъзходно място ,на малчо много му хареса,особено да лапа пясък  Mr. Green и водата много му хареса -можеше да кисне с часове и да гледа вълните ,а дните толкова бързо се изнизаха -мислех,че ще ни е трудно на море с бебе ,ама беше много лесно всъщност -той даже беше много по скопоен  и нощно време почти не се будеше .което беше страхотно -може да се каже,че си отпочинах най-накрая ,обаче тази нощ у дома хич не спа ,тука някак си не спи спокойно ,само се върти ,мрънка ,суче по няколко пъти и така
иначе вече яде от всичко,най-много се кефи на киселото мляко ,обожава го

# 344
RIKARURIKA чудесно е,че сте прекарали страхотна почивка.Аз също давам на моето бебе кисело мляко.Ти кога и му го даваш?Домашно или купешко?

Общи условия

Активация на акаунт