Отговори
# 315
Добро утро моичета в ранното юлско утро,

днес мойто момче явно искаше да гледа изгрева защото се събуди в 5ч ( а беше ял в 3ч). То го друсах, молих се да спи не- нестава. Накрая го нахраних и тогава доволно заспа. А лудата му майка реши, че ще си наваксва на компа за всичките дни,в които не е седяла и се настани удобно от ранни зори. Изгрев така и не видях в тези облаци, но по тв-то даваха пряко от Каварна и там се мерна за малко слънцето Simple Smile Така че съм се отчела за този July Мorning.

Да ви почерпя - днес ставаме на 6 месеца.

по случай повода мисля да го почерпя, като започна захранване. За целта вчера му купих 2 пюрета на Хип- от морков и от тиква. Да видим. Той е голям ентусиаст, като види някой да яде и започва да се дърпа, да иска и той, на морето му давах череша и той много и се радва. Солената морска вода също много му хареса, ката пляскаше в басейна и му влизаше в устата така се радваше и облизваше. Дано и пюретата да му се усладят. Утре ще докладвам. Simple Smile За хранене не мисля да замествам цяло до 9-тия месец, но и това е малко под въпрос. Леко ме притеснява факта, че яде по 8 пъти в денонощие и се чудя как да процедирам. Идват ми идеи за вечерно хранене, даване на АМ... ох и аз незнам вече, но май ще е трудна работа това с нощното хранене.  
За сокчетата много се изкушавам да дам, заради многото и разнообразни плодове, но мисля да се удържа.
Иначе моето шавливо момче вече почти седи самичко, в количката няма проблеми - надига си се сам и си сяда без подпора на гърба. В столчето за хранене също много му харесва, но там го слагам леко полегнал.  Зъби още нямаме, за моя най- голяма радост не го и мъчат засега освен многото лиги с които от време на време се дави...  Любимо нещо му е да е гол, голям кеф,сега в това скапано време му е мъка като го обличам. Много обича да вика, чак понякога се стряска сам на силнотоси викане, много говори , разни странни срички реди, супер сладко ми е Simple Smile Такива работи покрай нас , пак ще пиша, че се наспа човека

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 07:08 от mama_Iva

# 316
ехеее че сте бързи майчета не мога да спогвам да ви чета  Grinning
Първо да ви се похваля станах вуйна на 27.06  Hug вече си имаме и една мома в семейството...  Grinning
вчера ги изписаха и ако знайте какво ми се случи  Stop ooooh! ooooh! ooooh!
докато подарям букета на щасливото майче и държа моя Гого... чувам някво дете пищи...обръщам се и някво момченце на около 3год в количката на малкия..... откачих  Naughty #Crazy #Crazy #Crazy и му дърпа играчката която е закачена и я лапа #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire като почнах да вкам никой не му обръща вснимание махнах го веднага от количката и това като почна да пищи почна да ми вади нещата от коша..беше кошмаааааар #2gunfire #2gunfire #2gunfire Crazy Crazy Crazy и накрая идва една жена и вика аз го сложих защото много плака за количката...останови се че е тази която я наехме да снима...... направо ко да ви кажа .... цялата количка беше в лиги мръсна то яло някакъв шоколад и това става за секунди докато дам букета и видя малката.... изпрах количката веднага щом се прибрах....
така ме хвана яд... че и я купихме миналата седмица......наложи се защото малкия не иска да стой в неговата си количката защото ледния кош не става легнал... и се изнервя иска да спи, а зимния му е малък и си взехме нова лятна...  newsm78

на пюретата аз замествам 2 хранения на обед редувам местно и зеленчуково по 190гр изяжда и следобед едно плодово..... просто защото малкия отказа млякото... едва яде сутрин и вечер мляко и то с лъжичка  Crazy

честити месечинки  :pray:

# 317
Здравейте момичета!
Не съм писала от цяла вечност, но сме на гости при свекървами и чак сега се дбирам до интернет да видя как са нещата с вас.
Добре сте всчки и се храните, както и ние.
Давайте да помагаме на това момиче и да посъберем неща, че да може да си гледа бебето спокойно, ако въобще е възможно с такива близки. Аз ще посъбера малко бодита и гащеризончета и ще пратя, ама само кажете къде.....
Поздрави на всички и дано има по-малко такива случаи.

# 318
Добре, дошла на новата мама  bouquet
Ники, честита племеница, да ви е жива и здрава Hug
Иве, честита половин годинка  bouquet
Ще дам адрес съвсем скоро.Аз съм нагласила и едно легълце и памперси за бебето.Имам желание  да се  видя и с момичето, жената , която ми е връзката с нея , каза , че засега тя се срамувала, не излизала от вкъщи.Опитвам се да я разбера, малка е, самотна майка и още повече в такъв малък град, но пък важното е , че ще бъде майка на бебето си, ще го обича и ще се грижи за него.
Благодаря и на момичета , които искаха да помогнат и финансово, но и жената ми каза, че засега да се въздържим.Каза ми, че преди два дни и била дала 20лв за памперси Sad....уф като си помисля и ми става гадно...аз не лишавам бебето си от нищо...дори купувам и неща , които не му трябват, а някой нямат пари и за памперси.

# 319
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html  - за взимането на урина за изследвания

# 320
Иве, Честита ви половин годинка!!  Party Time Ние днес също започнахме така да се каже истинското захранване - морков на Hipp, нямаше и грам колебание какво е това ново нещо, а директно отваряше устата за следващата лъжичка, умрях от кеф просто как детето си хапваше с апетит Simple Smile дано и с другите зеленчуци и плодове  да е така! Praynig Praynig  Вие къде бяхте на моренце иначе? Аааа, да ти кажа аз от 5 дни започнах да давам по 1път на ден АМ и от 2 нощни хранения веднага станахме на 1 Simple Smile)))) което си е направо супер! Реших за АМ, за да видя как ще го понесе него първо, за да мога да разреждам, които трябва пюрета после, а не да цедя кърма, помпата не съм я пипала от 4-5 месеца и не мисля да стигам пак до нея Simple Smile
Ниkoлета, Честита племенница!Да е жива и здрава! И аз чакам да ме направят вуйна, Вики да има братовчедчета и от другата стана, ама няма изгледи засега, зълвата е на 34г. и още и се живее май, май... Simple Smile
anich, разкажи как мина срещата с poli.t? Успяхте ли да се видите? Simple Smile
mari, ще кажеш ако има още нужда, искам да се включа и аз с дрешки, като се върна в БГ края на август/септемрви... Много тъжна история наистина, но пък се замислих над друго, че поне като е на 38г. ще е още много млада, а ще има 20-годишна дъщеря и ще и е най-добрата приятелка...Дано да има силите да си изгледа детенцето!
krassi2, добре дошла!  welcome

Имам питане: Има ли някои от вас, които са решили да водят бебчовците на море в Турция септемрви?

# 321
Иве, честита ви месечинка! Hug

Добре дошли и на новите мами , последните пъти пропуснах да ги поздравя  Hug Hug

Madame Z,бях се настроила за среща,обаче нещо на Сияна й тръгнали зъбките и попритеснила майка си с температура 2 дни и не успяхме да се видим , те си тръгнаха вече-яд ме е , защото беше супер близо и пропаднаха уговорките ни 2-3 пъти.Нищо,важното е , че като се чувахме тя беше доволна от морето , живот и здраве ще се видим!И с Ивето стана така,ама те не бяха в Приморско.Запазваме си правото за София! Whistling

Мами,моето дете тотално отказва да яде спанак и тивкички  на ХИП,мъжът ми като видя как миришат бурканчетата и как изглеждат , вика "Аз и ти не бихме го яли, как очакваш на него да му е вкусно"  smile3506
Иначе плодови пюренца хапва следобед с огромен апетит,редувам с кашата банановата и никакви проблеми нямаме , пу пу.Явно докато стигнем до месните , ще хапва само моркви , картофи и тиква  Crazy

Исках да попитам (въпреки,че въпроса е засяган 1000 пъти)
Започнах да захранвам на 6ти юни-т.е. бебо беше на 5 1/2 месеца , кога да започна с месните пюренца?

Целувки и хубав ден на всички!

# 322
много кофти история найстина.... аз също съм на 20 и не мога да си го преставя ако бях на нейното място милата... нашите толкова щасливи бяха като разбраха.... моята майка също ме е родила на 20 и сега сме като приятелки.... ноо моята история няма нищо общо с нейната аз от дете сме най добри приятели с моя мъж  Grinningи така с случиха нещата... дори си беше планувано  Naughty
като се роди малкия му взехме едно корито..после ни подариха второ и сега на скоро му купихме ново защото му станаха малки.... аз мога да и дам едно корито ако няма.... едното е чисто ново даже и е неутрален цвят бежово със патенца има си и стойка всичко  Naughty така че говори с нея акоима нужда веднага ще и го пратя  Hug

# 323
ани, моята педиатърка каза че 2 месеца след като си захранила се въвеждалит и местните аз понеже го захраних на 4м и сега от скоро хапва и местни... гого също не го обича спанака и тиквичките на хипп... но взех един спанак със извара на ганчев и много му хареса  Naughty

# 324
Здравейте мили мами!!! Не мога да повярвам как може да има такива родители,които да изоставят детето си в такъв момент..ужас.И аз ще помогна с каквото мога,но не е в това работата....докато не се оправи с родителите си ще и бъде много трудно,нашата помощт ще и е от полза за момента,но после?????? Sad Ох дано има късмет за напред момичето.Аз също съм на 20..Тя знае ли поне кой е бащата на детето и??
И относно местните пюрета знам че се почват след 6 месец. Имам също и един въпрос: може ли да давам нишесте с бисквити вместо кисел?

# 325
За жалост четейки историята с момичето и нейните родители за сетен път се убеждавам, че в нашето общество по-важно е хорското мнение отколкото човешкия живот  Cry

# 326
Бейби, точно там е проблема, бащата бил някакъв далечен братовчед, трети или четвърти, но пък в град като Лясковец има голяма вероятност всички  да са  братовчеди.Другия проблем явно е , че няма 20год.
Въпреки това не мога да оправдая родителите на момичето , които са ги изоставили, каквото и да е , нямат сърце тези хора.

Мацки, тази година лято ще има ли?Ужасно време, тук цяла сутрин вали.Някой чел ли е по-дългосрочна прогноза?

# 327
  • при моите любими
Момичета не съм писала отдавна, но ви преглеждам от време на време.
Добре дошли на всички.
Ние със захранването сме бавно и полека, до сега няколко зеленчука и малко плодове. Каша съм, давала само оризова, да захраня с ориз и да почна да слагам в домашните пюрета. ИЗбягвам да му давам, защото и без това е дундичко - 10.500. Ползвам от време на време като сгъстител, ако разредя повече пюрето. Аз правя домашни. Много ми е приятно да забъркам на бързо сутрин малко пюренца. Правя обикновено количество, като за 2 дни. Скоро добавих и малко зелен фасул, замръзен. Но имам вече от баба , домашно производство и минавам на него. Като цяло мисля да заложа на замръзените зеленчуци, когато не им е сезона. Мисля че са добър вариант, когато няма други. Плодови купувах в началото, но сега и тях му правя. Много харесва манго с ябълка, домашно производство и малко банан за разкош Simple Smile  По схема за захранване , месни пюрета се дават 1,5 - 2 месеца след захранването. Аз  мислех да давам скоро, но за съжаление малкия се разболя от варицела и ще отложа новите неща. Кака му го зарази и мъжа ми е болен и в момента е един малък ад в къщи. Каката имаше много пъпки, но като цяло го изкара леко. Малкия сега няма много пъпки, но постоянно мрънка, не спи и плаче. Ужас. А мъжа ми хем има много пъпки, хем само хленчи и той като бебе. До петък е карантината и не знам как ще издържа до тогава без сън и почивка.
Поради гореизброените причини, отменихме и почивката на море от 01.07. Дори бях платила 100%, но поне ми върнаха по-голямата част от парите. Сега се ровя за нови оферти, но вече идва пика на сезона и цените са станали космически и хубавите места са почнали да се изчерпват. Оплаках ви се.
Мари и аз ще помогна с каквото мога.. Ще следя за адрес, на който да изпратим нещата.
Пожелавам ви здрави бебоци. Другото все ще го наредим.

# 328
Здравейте майчета.
Добре дошли на новите мами.

Използвам,че бебчо спи и реших да пиша.
И  при нас времето е дъждовно.От утре го дават слънчево.
Аз съм заместила напълно две хранения-едното е на обяд- давам зеленчуково пюре като го редувам с месно-(сега започнах да го въвеждам,засега само пуешко) и другото е с каша(давам само безмлечна,безглутенова като прибавям и плодово пюре в нея).Зеленчукови пюрета давам на Ганчев,но месното на Ганчев нещо не го хареса.Плодови пюрета давам  само на Хип.За кашите съм пробвала също най-различни марки.Сега му давам една на Хумана безмлечна с ябълка и тя много му харесва, и една на Нестле с ориз и царевица.Доста каши хвърлих докато разбера каква точно му харесва.Давам му  и на Хип,но само от бурканче,защото инстантните не му харесаха.

# 329
Мари, не е нещо,ама въпросното момиче българка ли е? Без нападки ,моля!

Общи условия

Активация на акаунт