ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 87 202
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 840
mdd, аз например също съм с добри изследвания, но имам ендометрозна киста и не забременявам.Разбира се, реших да не рискувам излишно и да се оперирам, както и последва лечение.Смятам, че ако е открита киста със съмнение за ендометриоза, тази киста е редно да се махне.Тук може да си даваме примери за забременели жени при всякакви случаи.Но аз изхождам от позицията, че аз може и да не съм един от тези примери за чудеса и затова правя всичко, за да отстраня причината за моето незабременяване.Всеки сам преценява как да постъпи със собственото си здраве.

# 841
аня, не си ме разбрала правилно. аз компромиси със здравето си не искам да правя. от м.02 тази година обикалям и ходя по лекари, за да реша този проблем. но няма единно мнение. имаме срок със съпруга ми до края на годината и после следва лапаро, ин витро и т.н. лекарят ми не ми препоръчва лечение с инжекции, защото ние имаме желание за деца. тъй като в рода ни имаме добър хирург, който не би ни излъгал, изказа мнение, че за нераждала жена, която иска дете, е по-добре да не се травмира яйчника с операция. докторът, при когото съм сега и ни е дал срок, е на същото мнение. попитах единствено има ли практическа реализация на това твърдение.
а чудеса стават всеки ден!

# 842
  • София
аня, не си ме разбрала правилно. аз компромиси със здравето си не искам да правя. от м.02 тази година обикалям и ходя по лекари, за да реша този проблем. но няма единно мнение. имаме срок със съпруга ми до края на годината и после следва лапаро, ин витро и т.н. лекарят ми не ми препоръчва лечение с инжекции, защото ние имаме желание за деца. тъй като в рода ни имаме добър хирург, който не би ни излъгал, изказа мнение, че за нераждала жена, която иска дете, е по-добре да не се травмира яйчника с операция. докторът, при когото съм сега и ни е дал срок, е на същото мнение. попитах единствено има ли практическа реализация на това твърдение.
а чудеса стават всеки ден!

mdd,

Незнам защо теб така са те посъветвали, но миналата година когато на мен ми откриха Ендо и ходих при всички възможни лекари за мнение....те ми казаха, че е необходимо да се направи лапарото за да се избегне спукване на фоликула вътре и да се поличат по големи усложнения.

P.S. Аз съм на 24 г., а тогава бях на 23 .... и до момента не съм раждала и не сме правили опити. Незнам при теб как така някой се е изказал....защото има момичета тук на моята или малко по големи които не са раждали .... и които също са посетили няколко лекари и те също са им казали, че е по добре да се направи операцията.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 18:21 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 843
mdd, меко казано съм шокирана от думите а лекаря ти.За пръв път чувам, че било по-добре да си стоиш с ендометриозна киста отколкото да травмираш яйчника с лапароскопия.И повярвай ми, аз също искам дете, просто не мога да забременея.Ендометриозната киста влияе доста негативно на репродуктивните възможности на една жена.Но както казах, всеки сам си решава.Нямам идея защо все още има жени, които не искат да се лекуват с инжекции.За мен рискът да чакаш чудото да се случи е неоправдан.

# 844
повярвайте ми стигнах дори до Плевен и клиниката на проф. Горчев, за да реша какво да направя. Там ми предложиха директно лапароскопия и да дам решението си за тръбите преди да вляза в упойка дали да ги отрежат, ако са запушени, защото щели да пречат за ин-витрото. взех си нещата и казах, че тези няма да ме осакатяват. преди тях - вторият ми лекуващ д-р ме лекува с медикаменти. а д-рката, която я откри каза режем те, а после изцеждам яйчниците и забременяваш. но всички казаха, че не е доказано, че ендометриозата пречи на бременността и че има случаи, когато жени забременяват и с кисти без дори да подозират и при цезарово са ги премахвали. а сегашният ми доктор е най - добрият за град Варна. И той се занимава с ин-витро, прави лапароскопии и т.н, работи в клиника по стериалитет и нали разбирате, че на него му е най - изгодно да ми каже, режем те и после ин - витро, но след като разбра, че не сме имали системни опити, ни даде срок от 6 месеца и каза, че е Божа работа. Мнението за сегашния ми лекар съм го описала в темата отворена за отзиви за него и сега няма да го повтарям. лечението на ендометриозата е забременяване стига да стане, това го пише навсякъде.

# 845
само да добавя зависи от кого чакаш чудото?

# 846
  • София
само да добавя зависи от кого чакаш чудото?

чудо, чудо...колко да е чудо? забременяваш с киста и просто отлагаш операцията и лечението, бремеността няма да те излекува, просто ще отложи нещата, мисля, че това е важно да бъде ясно.

иначе всички сме минали през тежкото решение да легнеш на операционната маса и след това да се почувстваш баба за 6-9 месеца и повярвай ми, никога не е лесно решение, но е единственото известно, което дава резултати засега.

# 847
  • Варна
И аз дълго се чудих дали да се оперирам и дали да си слагам Золадекс.Минаваха ми мисли да продължаваме да опитваме и да стане "чудото".Моя лекар /Ненов от Шейново/ ми каза: "Оперирай се,иначе рискуваш да си докараш пълен стерилитет",цитирам.Надявам се да съм постъпила правилно.Факт е,че чудо при мен не стана повече от година, дори в месеца след лапарото и преди  1-вия Золадекс опитах, с надежда,че ще забременея и изобщо няма да се наложи това лечение,но...... Confused Послушайте разума и лекарите си,не се надявайте на чудеса. Peace

# 848
И защо се учудвате?!?! Стаменов беше на същото мнение, че не е хубаво да се прави лапароскопия, защото с него се унищожава част от яйчника и съответно се губят голяма част от Я. Не само на мен, а и като препоръка в книгата му е" киста до 4 см. не се оперира". Има доста момичета забременели с ЕМ кисти, както и такива, които не могат да забременеят.
Аз нямам никакви симптоми на ЕМ. И ако не беше проблема със сабременяването хич нямаше да се оперирам и да се занимавам с ЕМ.

# 849
  • Варна
Кале, какво се опитваш да кажеш?Че сме сбъркали с лапарото ли?Аз също нямах никакви симптоми освен незабременяването,но едно е да забременееш с ЕМ /не знаейки,че имаш/,съвсем друго е да не можеш да забременееш и да знаеш,че имаш ЕМ.Предполагам,че на всички в тази тема целта е бебе и щом сме открили поне пречката то да не става,би трябвало да направим всичко възможно да я премахнем.Аз не бих стояла с ЕМ киста и  година примерно безуспешни опити,чакайки да стане чудо и рискувайки кистата тотално да изконсумира яйчника ми. Peace

# 850
  • Стара Загора
напълно съм съгласна с  br,всеобщото мнение е: лапаро и инжекции.Целта на всеки който иска бебе е то да се случи по-бързо

# 851
Честно казано слабо ме интересува колко "доста" са забременели с ендометриозни кисти, след като аз не влизам в тази щастлива статистика.А хората се влияят от подобни думи, Кале. И не предприемат нищо, не се лекуват и си повтарят как "доста" са успели.

# 852
  • Стара Загора
всеки сам решаваа какво ще предприеме,но искам да ти кажа Kale,че горчиво съжалявам,че не потърсих по-рано помоща на легашния си лекуващ лекар.Предния ме забави с повече от половин година в умуване дали да ме оперира или не.Ако бях послушала приятелите си да сменя доктора по-рано сега вече можеше да съм най-щастливата мама.Каквото и решение да вземеш ти пожелавам успех и дано наистина при теб да има чудо и да се похвалиш с две черти

# 853
Благодаря ви за насърченията anibibian, farfalla, ivana27.
farfalla С кистa при проходимост на тръбите си успяла по естествен път да забременееш, така ли да разбирам поста ти?

anibibian, благодаря ти за линковете за спрейовете и за инфото.
и аз с киста забременях
появи се веднага след лапароскопията преди първата инжекция лукрин и си кисна на левия яйчник докато забременях, а яйцеклетката също беше отделена от левия яйчник
явно е изчезнала спонтанно, защото в момента нямам кисти по яйчниците
Твоята киста с какви размери е?
Какво е състоянието на яйчника?
При мен първата киста беше притиснала яйчника, тя беше над 5 см., затова отложихме бременността и ме оперираха. Втората киста беше около 3 см., яйчника работеше въпреки нея и се взе решение да не се третира.
От колко месеца правите опити за бебе? От клиника Малинов ни казаха, че 1 година е срока за опити, преди отново да потърсим причината в ендометреозата.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 22:20 от anbibian

# 854
Искам да кажа, че всеки случай си е индивидуален.. не е гаранция че като си с киста няма да стане или пък като се махне кистата задължително ще стане... Изкоментирах какво казват докторите; странното е и че в истамбулската тема се коментираше, че не обръщали внимание на ЕМ...
Наскоро и аз махнах киста и се надявам след третата, последна инжекция да "дойде" бебето...
На всички с или без ЕМ -  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт