ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 84 468
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ne li ta,а знаеш ли при д-р Попов много ли се чака дали мога да си запиша час за след 3-4дена например или вървят с 1месец назад,и в коя болница?

Не съм ne li ta, но да споделя инфо. Д-р Попов в момента е само във Вита, тел: (02) 960-49-50; 960-49-51; 943-43-98. Обади се и питай за кога имат часове. По мои спомени се чака максимум седмица за преглед, ама може да се се променили нещата.

# 76
simidka,не съм имала ендометризни кисти,но съм оперирана от киста два пъти  фукционална пъна с бистра течност и двата пъти при д-р Даскалов,много бях доволна,препоръчвам ти го,специялно за лапароскопа е много добър,след това се възтанових бързо и нищо не ме е боляло,ако решиш нещо пиши ми на лични ще ти дам личен телефон на доктора или на сестара..)))

# 77
Благодаря ne li ta,а знаеш ли при д-р Попов много ли се чака дали мога да си запиша час за след 3-4дена например или вървят с 1месец назад,и в коя болница?

Не съм ne li ta, но да споделя инфо. Д-р Попов в момента е само във Вита, тел: (02) 960-49-50; 960-49-51; 943-43-98. Обади се и питай за кога имат часове. По мои спомени се чака максимум седмица за преглед, ама може да се се променили нещата.

Миналата седмица звънях във Вита. Д-р Попов преглежда във вторник и сряда следобед и не се чака много. Аз звъннах във вторник и имаха час за сряда. Предполагам че максимум седмица се чака. Разбрах и че вече не работи в Шейново. И още нещо, прегледа е 30 лв + 30 лв ехограф, т.е. 60 лв.

# 78
Благодаря ви момичета, записах си час за сряда при д-р Попов във Вита. Hug

# 79
  • София

Миналата седмица звънях във Вита. Д-р Попов преглежда във вторник и сряда следобед и не се чака много. Аз звъннах във вторник и имаха час за сряда. Предполагам че максимум седмица се чака. Разбрах и че вече не работи в Шейново. И още нещо, прегледа е 30 лв + 30 лв ехограф, т.е. 60 лв.
Не се чака много, защото е месец август. Иначе не е така...

# 80
Благодаря ви момичета, записах си час за сряда при д-р Попов във Вита. Hug

Не бях влизала известно време, но виждам, че си се справила с помощта на съфорумките. Дано мине полезно прегледа, и може би си подготви предварително въпросите - че докторът не винаги е словоохотлив, но ако изрично питаш каквото те интересува и притеснява, ще ти отговори и обясни.   
 Hug

# 81
Момичета, не  знам дали тук е мястото за това, но не намерих по-подходяща тема.
Предстои ми инжектирането на последния Золадекс, след което ще ми дадат още един с рецепта, който не ми е нужен. Първия си го закупих с лични средства, тъй като процедурата с протоколите, както знаете, е много мудна и нямаше как да чакам.

Знаете ли дали и как мога да го продам?

# 82
Пробвай в "Зачатие". Там директните продажби на золадекс са забранени,но може би като се разтърсиш,ще намериш момичета,които искат да си купят 1-2 ампули,но им пиши на лични.Виж какво пише тук:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32828.0

# 83
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, моля ви за информация и за съвет. Дъщеря ми преживя мисед в края на 2010, после кюретаж, при който й откриха киста, после лапароскопия с премахване на кистата и на няколко ендометриозни огнища. Биха й една от тези инжекции, която трябваше да й спре мензиса за 3 до 6 мес. Но при нея това просто не се случи - нямаше и никакви симптоми на менопауза. Докторът й беше казал, че най-доброто лекарство било да забременее, но засега не става. След операцията и инжекцията не е ходила на преглед, имам чувството, че се е отчаяла, не иска да говорим. Не живее в БГ и не знам как да й въздействам и какво да я посъветвам, а е на 30 години. Въпросът ми е: Какво означава това, че инжекцията не й подейства? Какво да й кажа? Много ми е притеснено...
Желая на всички ви да се избавите от това гадно заболяване и да си родите здрави бебета...

# 84
Аз не съм най-добрия критерий може би и съветник, но аз след операцията отказах всякакви хормони и лечения с тях. Забременях след около 5 мес. като междувременно посещавах йога (изключително добре ми се отрази),четях доста за ендометриозата и също се обърнах към хомеопатията. За мен беше изключително непознато заболяване, а и тук няма особено много информация. Оказва се, че човек трябва да спазва и диета (без червено месо, млечни продукти и жълтъци - в общи линии) - това от чужди сайтове. Спокойствието също е ключов фактор. Не се натрапвам на никой с мисленето си, но съм категорична, че в мен хормони синтетични няма да бъдат инжектирани. Хормоналния баланс е нещо толкова тънко и деликатно, че това лечение което масова се практикува от 3-6 месеца по-скоро ще го обърка тотално, отколкото да помогне. Много често болеста се връща, въпреки хормоните и въпреки бременността. На мен ми предстои скоро раждане, после ще видим как ще се развият нещата. Ще се наблюдавам, ще спазвам диетата, ще ходя на йога и най-важното непукизъм - по-малко излишен стрес и по-вече непукизъм. Отчаянието е лош съветник - освен да докара болести нищо друго няма да се случи. Помогнете и да насочи вниманието си в друга посока, хоби, литература (препоръчвам Ошо, Робин Шарма, Луиз Хей, Хорхе Букай). Когато посещавах йога инструктура винаги започваше с някакъв разказ, притча, нещо кратко и същевременно силно зареждащо. Там се запознах с жена, която с йога и промяна в режима на хранене и мислене беше преборила голяма миома и кисти, освен това изглеждаше прекрасно. Така че, аз вярвам, че много болести започват в главите ни, и от там трябва да тръгне лечението им . Дано съм била полезна  Wink Wink

# 85
Аз не съм най-добрия критерий може би и съветник, но аз след операцията отказах всякакви хормони и лечения с тях. Забременях след около 5 мес. като междувременно посещавах йога (изключително добре ми се отрази),четях доста за ендометриозата и също се обърнах към хомеопатията. За мен беше изключително непознато заболяване, а и тук няма особено много информация. Оказва се, че човек трябва да спазва и диета (без червено месо, млечни продукти и жълтъци - в общи линии) - това от чужди сайтове. Спокойствието също е ключов фактор. Не се натрапвам на никой с мисленето си, но съм категорична, че в мен хормони синтетични няма да бъдат инжектирани. Хормоналния баланс е нещо толкова тънко и деликатно, че това лечение което масова се практикува от 3-6 месеца по-скоро ще го обърка тотално, отколкото да помогне. Много често болеста се връща, въпреки хормоните и въпреки бременността. На мен ми предстои скоро раждане, после ще видим как ще се развият нещата. Ще се наблюдавам, ще спазвам диетата, ще ходя на йога и най-важното непукизъм - по-малко излишен стрес и по-вече непукизъм. Отчаянието е лош съветник - освен да докара болести нищо друго няма да се случи. Помогнете и да насочи вниманието си в друга посока, хоби, литература (препоръчвам Ошо, Робин Шарма, Луиз Хей, Хорхе Букай). Когато посещавах йога инструктура винаги започваше с някакъв разказ, притча, нещо кратко и същевременно силно зареждащо. Там се запознах с жена, която с йога и промяна в режима на хранене и мислене беше преборила голяма миома и кисти, освен това изглеждаше прекрасно. Така че, аз вярвам, че много болести започват в главите ни, и от там трябва да тръгне лечението им . Дано съм била полезна  Wink Wink

Аз също подкрепям това мнение,че първо се разболяваме от мислите и тревогите си.
А отлагам вече трети цикъл поставянето на първата инжекция след лапароскопия,с надеждата,че ще забременея,но засега безуспешно.Предпочитам естественото прекъсване на цикъла,но Божа работа е дали ще се получи.
За съжаление,аз нямам все още дете и някак нямам смелост да разчитам на хомеопатия като превенция от следващ рецидив на болестта.
Но промяната в начина на мислене-в позитивна посока,разбира се,е първата и най-важна стъпка към оздравяване,независимо от метода.Аз съм убедена в това,без да  натрапвам мнението си.
Основното е да повярваш,че ще оздравееш и,че тялото ти е здраво и свободно от сяка болест,а мислълта и волята са способни да го държат в идеална кондиция.
Но за това трябва много спокойствие,осмисляне и вяра.Иначе не върши работа

# 86
Моята операция беше юли, а забременях декември - така че не се отчайвай  Hug

# 87
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря ви, момичета. Истината е, че животът в "цивилизацията" ни убива със сигурност. Живеем като зомбита, прекъснали връзката с майката Природа. Много месо, замърсени храни и вода, и най-вече стресът. Аз съм доста по-възрастна от вас и вече осезателно усещам, че трябва да се живее по друг начин. Но уви, принудата да се работи за печелене на насъщния не ми го позволява. Ако имате време вижте този филмhttp://www.youtube.com/watch?v=OJ0xDQEu4Uw&feature=related.

# 88
Момичета, моля ви за информация и за съвет. Дъщеря ми преживя мисед в края на 2010, после кюретаж, при който й откриха киста, после лапароскопия с премахване на кистата и на няколко ендометриозни огнища. Биха й една от тези инжекции, която трябваше да й спре мензиса за 3 до 6 мес. Но при нея това просто не се случи - нямаше и никакви симптоми на менопауза. Докторът й беше казал, че най-доброто лекарство било да забременее, но засега не става. След операцията и инжекцията не е ходила на преглед, имам чувството, че се е отчаяла, не иска да говорим. Не живее в БГ и не знам как да й въздействам и какво да я посъветвам, а е на 30 години. Въпросът ми е: Какво означава това, че инжекцията не й подейства? Какво да й кажа? Много ми е притеснено...
Желая на всички ви да се избавите от това гадно заболяване и да си родите здрави бебета...

Мерито, съжалявам за проблемите и болката, с която сте се сблъскали. Често цикълът спира на едва 2-рата инжекция - не знам защо там (в чужбина) не го знаят това, и са решили да прекратят лечението? Също по-късно се появяват симптомите - вълни, и пълен стоп на цикъла. Ако едно лекарство упорито не действа, може да се смени - примерно, тук в БГ има золадекс, лукрин, декаптил, 2 вида носни спрейове с такъв ефект...
Забременяването НЕ лекува ендометриозата. Напротив, вдига хормоналните нива, които я благоприятстват. Не знам защо лекари продължават да говорят глупости...  Но пък бременността  те "застрахова", че няма да останеш без дете при евентуален следващ по-сериозен удар от болестта. Дъщеря ти  не трябва да се отчайва - не е прекалено възрастна, веднъж е забременяла, сигурно пак ще се получи. Оперирана е, болестта е изчистена за момента. Аз лично мисля, че поне 3 месеца потискане на яйчниците няма да й навредят, колкото и хормоналните намеси да не са полезни по принцип. А пък и след такова лечение още по-лесно се забременява - когато яйчниците заработват отново, са доста функционални. Късмет и кураж!  Hug

# 89
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря сърдечно за подкрепата. Инжекцията беше само една по предписание - вероятно с депо-ефект. Сигурно организмът на щерка ми произвежда прекалено много естроген, за да не й повлиява. Аз също не понасям хормони - всичките ми опити да пия противозачатъчни водеха до неприятни ефекти. Веднъж ми бяха предписали 1 мес. оргаметрил - на 10-тия ден имах чувството, че ще пукна и го спрях.
Изчетох и другата тема за ендом. - за алтернативното лечение и хранителните режими. Дъщеря ми живее във Франция, където здраво се нагъват полусурови телешки бифтеци и се пие много вино, а ето че червените меса са вредни при ендом. Ще й препоръчам тинктурите от зелен орех и другите билки. Явно ще започва борба за бебче и за надхитряване на природата. Мисля си, че много беди идват от по-късната възраст на зачеване днес. На 24 г. аз бях завършила университета, работех и между другото имах две деца, но..... животът се променя.
Ще следя темата - от интелигентни и образовани млади жени като вас може да се научат много ценни неща. Стискам палци на всички.

Общи условия

Активация на акаунт