ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 84 555
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 870
  • Пловдив
Здравейте момичета, преди да взема решение за второ лапаро реших да опитам и хомеопатия. Според докторката има шанс за излекуване с 2-3месеца хапчета. Първоначално ми даде 3-чки, които изпих същата вечер. На другия ден ме събори такава нервна криза ....цял ден ревах без да знам защо. Според моя приятелка, която от години лекува себе си и децата си само при хомеопат, каза, че това означава, че хапчетата действат. След това трябваше да чакам цикъл и да отида отново при лекарката за изписване на останалите хапчета, които ще пия няколко месеца. И днес сутринта се събудих с леки болки в корема и след няколко часа имах леко кървене - трябва да ми дойде на 16.06. имам цели 10дена дотогава.
Искам да ви кажа какво ми каза лекарката за забременяването, аз лично чувам това за първи път - имало изследване според което между дадена двойка мъж и жена е възможно забременяване само в 4-5 месеца от годината, дори и двамата да са напълно здрави. Колкото и опити да правиш бебе ще се получи само в тия 4-5месеца. Ест всяко правило си има изключения. Но тя ми каза да помисля за близки, познати, как братя и сестри са родени все в близки последователни месеци. Дали е вярно....
И още нещо от моя гинеколог - ендометриозата се появявала при жени, които са склонни все за нещо да се притесняват, или мн амбициозни, или са непрекъснато под стрес - ендом.клетки в тялото при нормални обстоятелства се изхвърляли навън (забравих чрез кой орган), но когато има много стрес този орган правел обратни свивания и вместо навън връщал обратно навътре клетките в организма. 
Склонна съм да вярвам на това със стреса и неправилното свиване и отпускане,аз съм си мислила именно в тази насока, защото когато съм нервна или притеснена за какво ли не, се стягам физически и по-точно в долната част на таза. Винаги съм си мислела, че по-този начин си вредя и не мога да го овладея. А ето, че сега и  хомеопат го е казал.

# 871
  • Стара Загора
аз също се съмнявам за нещо такова,аз самата съм много импулсивна,бързо се паля и се притеснявам за най-малкото

малко да се отлоня от темата,ама да попитам как става номера с цитата т.е. как да вмъкна цитат и отдоло да си напиша моето мнение  Embarassed

# 872
  • Пловдив
аз също се съмнявам за нещо такова,аз самата съм много импулсивна,бързо се паля и се притеснявам за най-малкото

малко да се отлоня от темата,ама да попитам как става номера с цитата т.е. как да вмъкна цитат и отдоло да си напиша моето мнение  Embarassed

denica_todinova   в дясно до написаното мнение, което искаш да коментираш има бутонче "Цитат".

# 873
  • Пловдив
Здравейте отново на всички от темичката.
Аз си чакам деня за втора инжекция Золадекс, но тъй като вчера ходих на преглед, за да се провери дали всичко е ок и няма образувана нова киста, отново съм изпълнена с притеснения. Докторът каза, че яйчниците не са "приспани" достатъчно и за момента в единия има образувал се фоликул, доколкото си спомням 14мм. Момичета, това не е ли много? Страх ме е да не би да си остане неспукал се и да образува някаква киста, защото след 3 дни трябва да поставя 2-рата инжекция, която според мен ще подтисне с пълна сила яйчниците. На всичко отгоре почти постоянно го усещам този фоликул, като обождане. Дали да направя няколко коремни преси, за да му помогна да се спука или не е възможно след като слагам Золадекс. Прочетох, че на някои момичета им е дошъл цикъл,макар поставяне на съответното лекарство. При мен обаче няма никакви симптоми да ми идва, а и първия път след лапароскопия и лечение с инжекции Лукрин не ми е идвало. Аз за втори път съм по отъпканата пътека на операция + инжекции.
Много ми е трудно, трябва да започвам скоро работа, а не ми се връща. Много са ми притесненията там, даже си мисля да напускам и да почвам с процедура по инсеминация или инвитро. Имам чуството, че всички проблеми с ендометриозата ми идват от непрекъснатия стрес на работното място.Незнам дали ви се е случвало, но аз съм като зомбирана, не мога да мисля за семейството си, за готвене или чистене, дори за плануване на почивка,просто дори си сънувам проблемите от работата.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Но пусто някой беше казал "Трябва и да се яде".

# 874
И още нещо от моя гинеколог - ендометриозата се появявала при жени, които са склонни все за нещо да се притесняват, или мн амбициозни, или са непрекъснато под стрес - ендом.клетки в тялото при нормални обстоятелства се изхвърляли навън (забравих чрез кой орган), но когато има много стрес този орган правел обратни свивания и вместо навън връщал обратно навътре клетките в организма. 

Дам, мисля че има нещо вярно. Аз също съм от тези, дето много се притесняват, една върла перфекционистка съм и все се ядосвам нещо като не стане. След 1-вата операция ми казаха, че вече трябва да съм много спокойна и да не се ядосвам, но за съжаление работата ми не го позволява. Може и това да е причината за рецидив.. знам ли  newsm78

# 875
Аз си чакам деня за втора инжекция Золадекс, но тъй като вчера ходих на преглед, за да се провери дали всичко е ок и няма образувана нова киста, отново съм изпълнена с притеснения. Докторът каза, че яйчниците не са "приспани" достатъчно и за момента в единия има образувал се фоликул, доколкото си спомням 14мм. Момичета, това не е ли много?

Мисля, че това с "приспиването" на яйчниците при много момичета не се получава от раз и много си имат и цикъл след 1-вата инжекция (аз съм пример за това и то 2 пъти). Така че, специално за това не мисля, че има за какво да се притесняваш. А за фоликула мисля че 14 мм не е много, но не съм веща в тази област за момента

# 876
  • Пловдив
Мисля, че това с "приспиването" на яйчниците при много момичета не се получава от раз и много си имат и цикъл след 1-вата инжекция (аз съм пример за това и то 2 пъти). Така че, специално за това не мисля, че има за какво да се притесняваш. А за фоликула мисля че 14 мм не е много, но не съм веща в тази област за момента
[/quote]

Аз започнах да чета за инсеминацията и се натъкнах на коментари, в които момичетата казват при какъв размер фоликули слагат определено лекарство, за да се спукат - та там имаше от много малки размери като моя до 40мм, та направо се шашнах.

# 877
  • Варна
И аз бих те успокоила,че няма за какво да се притесняваш.Аз не съм имала цикъл,но между 1-2 инжекция имах зацапване в продължение на седмица.Фоликула е малък.По-притеснително според мен щеше да бъде ако между 3-4 инж. примерно имаш фоликул.
Иначе по повод на останалото може и да има някаква истина.При мен ЕМ също се откри в период от живота ми,в който бях под постоянен стрес основно на предишното ми работно място.За жалост и сега май нещата не са много по-различни и се чудя как да се справям с проблемите по-лесно.Прекалено съм емоционална,чувствителна и изживявам и най-малкото,което в крайна сметка вреди само на мен.Чела съм какви ли не методи и техники за успокояване,но то нещо като не се получава,просто не си се получава. Confused Със сигурност от доста време се чувствам подтисната,надявам се с края на Золадекса да се възродят и надеждите за бебче,и доброто ми настроение с тях. Wink

# 878
  • Пловдив
И аз бих те успокоила,че няма за какво да се притесняваш.Аз не съм имала цикъл,но между 1-2 инжекция имах зацапване в продължение на седмица.Фоликула е малък.По-притеснително според мен щеше да бъде ако между 3-4 инж. примерно имаш фоликул.
Иначе по повод на останалото може и да има някаква истина.При мен ЕМ също се откри в период от живота ми,в който бях под постоянен стрес основно на предишното ми работно място.За жалост и сега май нещата не са много по-различни и се чудя как да се справям с проблемите по-лесно.Прекалено съм емоционална,чувствителна и изживявам и най-малкото,което в крайна сметка вреди само на мен.Чела съм какви ли не методи и техники за успокояване,но то нещо като не се получава,просто не си се получава. Confused Със сигурност от доста време се чувствам подтисната,надявам се с края на Золадекса да се възродят и надеждите за бебче,и доброто ми настроение с тях. Wink

Br благодаря за инфото .

Също като теб съм изчела какви ли не техники за релаксация и понижаване на стреса,но не се получава и това е, аз съм си такава САМОНАКАЗВАЩА СЕ.
Сега съм малко обнадеждена от доктора, че е възможно след 3-та инжекция да пристъпим към стимулация на яйчниците и инсеминация или инвитро и дано най-накрая се зарадвам с бебче, а после каквото стане, но дано се отърва от тази ендометриоза.

# 879
  • Варна
И аз колкото и глупаво да звучи се моля просто за бебче,а после каквото ще да става.Аз чакам да ми свършат инжекциите,имам още 1 от общо 6 и след това отивам на доктора да видим.Та да се възползвам да те попитам cherry_cherry - твоя лекар непосредствено след края им ли иска да правите нещо?Няма ли да чакате естествено забременяване?На мен май също ми се иска да опитам стимулация и инсеминация,но не знам дали е редно веднага да се прибягва към тях.Ти какво мислиш?А твоя лекар?

# 880
  • Пловдив
И аз колкото и глупаво да звучи се моля просто за бебче,а после каквото ще да става.Аз чакам да ми свършат инжекциите,имам още 1 от общо 6 и след това отивам на доктора да видим.Та да се възползвам да те попитам cherry_cherry - твоя лекар непосредствено след края им ли иска да правите нещо?Няма ли да чакате естествено забременяване?На мен май също ми се иска да опитам стимулация и инсеминация,но не знам дали е редно веднага да се прибягва към тях.Ти какво мислиш?А твоя лекар?

Br след първата ми лапароскопия и спиране на цикъла за 6 месеца, които станаха 9 ,тъй като ми дойде след 103 дни, ненаправих нищо и много съжалявам. Докторът ми беше казал да пробваме 6 месеца да забременея естествено. Тогава ми се струваше, че го е казал, за да може организма ми да се изчисти от тези хормони и даже ми беше страшно ако забременея , дали няма да има някакъв проблем при бебето.
Сега обаче съм наясно какво искам, а то е Бебче, колкото се може по-бързо.Именно поради тази причина питах докторът дали немога да не слагаме 6 месеца Золадекс. Неговото мнение е, че трябва да пробвам някой от репродуктивните методи,тъй като шансовете са много по-големи от това да чакаме естествено забременяване. Каза ми , че е много важно да забременея. Много накратко ми обясни, че след като направим 3-та инжекция ще направя всички изследвания и ще пристъпим към някой от методите. Това би трябвало да значи , че щом е съгласен да го направи ,всичко е в рамките на нормалното.
Br.според мен действай по-всички възможни начини, аз за 2 години се съсипах психически и немога да си го простя,че не съм пробвала.

# 881
  • Варна
Да разбирам ли,че след 1-вия ти курс въобще не си опитвала забременяване или си опитвала естествено и не се е получило? Сега защо повтаряш нещата - рецидив ли имаше ? След колко време ?
А доктора ти в клиника по репродуктивна медицина ли е и кой от методите ти предлага?
Извинявай за многото въпроси,но понеже и аз съм на финала на инжекциите силно ме вълнува тази тема. Hug

# 882
  • Стара Загора

Br след първата ми лапароскопия и спиране на цикъла за 6 месеца, които станаха 9 ,тъй като ми дойде след 103 дни, ненаправих нищо и много съжалявам. Докторът ми беше казал да пробваме 6 месеца да забременея естествено. Тогава ми се струваше, че го е казал, за да може организма ми да се изчисти от тези хормони и даже ми беше страшно ако забременея , дали няма да има някакъв проблем при бебето.
Сега обаче съм наясно какво искам, а то е Бебче, колкото се може по-бързо.Именно поради тази причина питах докторът дали немога да не слагаме 6 месеца Золадекс. Неговото мнение е, че трябва да пробвам някой от репродуктивните методи,тъй като шансовете са много по-големи от това да чакаме естествено забременяване. Каза ми , че е много важно да забременея. Много накратко ми обясни, че след като направим 3-та инжекция ще направя всички изследвания и ще пристъпим към някой от методите. Това би трябвало да значи , че щом е съгласен да го направи ,всичко е в рамките на нормалното.
Br.според мен действай по-всички възможни начини, аз за 2 години се съсипах психически и немога да си го простя,че не съм пробвала.

# 883
  • Стара Загора
Оф цитирам и не мога да го направя както трябва Embarassed
както и да е моя доктор иска да ме прегледа след 1-я цикъл и ми обясни,че ако забременея веднага ще е на-добре,било най-добрата терапия  за тази гад  Laughing Само че нищо не сме обсъждали за инвитро или инсеминация

# 884
"САМОНАКАЗВАЩИ СЕ" е добре казано. И аз съм в клуба. Съвсем логично е стресът, който влияе на ендокринния баланс да предизвиква болести, свързани с хормоните. Трудно, но не и невъзможно е човек да промени мисленето си към по-балансирано, позитивно, оптимистично. Мисля, че за всички нас тук това е много важно.

Два пъти съм имала пукане на ЕМ кисти. В Пирогов така и не разбраха какво става, слава богу не са се опитвали да ме оперират, останах си само с болката, уплахата и големите сраствания, които се получиха при тези недиагностицирани пукания. Които сраствания се отстраниха при лапарото.

Общи условия

Активация на акаунт