С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 307
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
 ...
Бенита, родили сме на една дата. Забелязвам, че всички бебета родени на 2 май са с тегло под 3 кг и ръст под 50 см  Crazy
...
Mr. Green И на мен това ми направи впечатление като преглеждах списъка  Mr. Green Може да са малчовци, ама са големи сладури  Peace

По въпроса с ваксините ми се иска да вметна, че няма "леки" ваксини. Има индивидуална реактивност на организма. Всяка ваксина, освен активната съставка, съдържа тежки метали и една камара отрови. Макар и в минимални количества, успяват да докарат неприятности на малките организъмчета. А също и да отключат и разни заболявания, ако дребчо има някаква предразположеност...Така че... умната и наблюдавайте всяка промяна след ваксина!

Бебока на мята дружка е вече на 5 месеца. И точно на него ми напомни това с постоянния рев, нервното ядене и понякога отказ от ядене. При тях май проблема се оказва точно във ваксините. Всяка ваксина възобновява проблема с нова сила. Като гледам какво им е... не ви е лесно и на вас с този постоянен рев  Confused

Да питам някой пробвал ли е да приема храносмилателни ензими? Дали ще има ефект за намаляване на коликите? Особено сега с изобилието на плодове и зеленчуци... Аз поне забелязвам реакция в бебката като прекаля със суровите неща  newsm78

Myst, и Зоя е почти така от родилното. С каката не съм имала такъв проблем. А и тя ме оставяше да и почиствам нослето с аспираторчето. Това диване много се ядосва като започна да ровя в носа  Mr. Green Каката докара някакво вирусче и сополяса повечко и след това само се оправи. Вече не чувам хъркане, но си прави по малко корички.
Планувала съм ако пак се разхърка да капя сребърна вода, може би малко разредена с физ. р-р.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 09:21 от benitta

# 511
Дзак и от нас bowuu
Липсвахме ли ви с Боримечков? Mr. Green
Ходихме малко на планина......то баткото намаза най-много, че не излезе от басейните Twisted Evil гъбяса целия за мой ужаст от киснене вътре Mr. Green
Борката се представи подобаващо за бебе...почти не ме ядосва Mr. Green
Сега стои в някаква нирвана и незнам дали спи или стои буден.
Отивам да ви чета, че само набързо разлистих дет се вика темата и мернах някъде, че Венци стачкува за нас...явно му липсвам защото го защитавам постоянно пред майка му Mr. Green
За яденето - Борис яде като мишка а иначе се води мечка на гънки Mr. GreenЯДе най-много 80мл.....много ама много рядко изяжда 110мл.+3 лъжички. Вече спрях да се ядосвам...да яде колкото иска Crossing Arms
За гледането - кво като съм в Бг...и аз съм сама....нито баби го гледат нито дядо. Crossing Arms Добре, че е сержа....много ми помага...когато е вкъщи. Сега в сряда е наряд пак и аз се падам да остана с двамата в нас защото в сряда, че разширяваме зениците на Слави. Милото ми детенце не е добре с очите Tired Изкараха го далекогледство с астегматизъм и мързеливо око. Ще слагаме цаки.....ще го заведа и във Варна......то тук в тая Стара Загора един читав специалист няма..

Бях при педи преди да тръгнем за балкана за едно напраление за баткото за очите и го теглих...беше 5400кг.

Хера, в очна клиника Света Петка ли ще ходите? Тя наистина е най-добрата. И аз водих бебето там че и се затваряха очичките с гурели и ми казаха че било запушени сълзни канали, показаха ми как да правя масаж изписа ми капки и сега е добре. Обади се да се видим като идваш насам, аз съм във Варна до 07.07. после заминаваме.

# 512
Бръмбазела,благодаря ти за отговора Hug Това за "некадърните кърмачки" беше на базик разбира се Wink Но не беше на базик това,че няколко мои питания не бяха отразени,а не със забавен отговор.Иначе прекрасно разбирам,че няма как да отговаряте на секундата и съответно тук е мястото да благодаря на теб и всички останали момичета за голямата помощ и съпричастност с проблемите ни  bouquet
От вчера имам друг проблем с Венцислав Mr. Green Както бях казала предните няколко дни беше това с неистовия рев и пускане на гърдата или изобщо не можеше да засуче,гърчи се,ръмжи и т.н.,но от вчера проблема ми стана още по-сериозен.Сега засуква,суче около мах.10минути и заспива на гърда,след няколкото ми неуспешни опита да го събудя го оставям в кошарата,при което очите са отворени веднага и се започва едно лудо ядене на ръчичките ooooh! След малко да кажем се унася и заспива,но след един час иска отново да суче и така и режим и всичко от вчера вече не ни е наред.Видяла съм се в чудо-храним се на всеки час за по 5-10мин.,след това заспива и всичко се повтаря отначало.Притеснявам се,че колкото нямам кърма в момента още повече ще се прецакат нещата.На какво може да се дължи това безразборно сукане и това ядене на ръчичките,за мен той просто си остава гладен Thinking Искам само да подчертая,че при нас техниките за разбуждане не важат Mr. Green Наистина съм доста объркана и съм на крачка вече от отказването Tired Освен това,днес става на два месеца,а повече от 120мл. на ядене не може да изяде,да не говорим,че това го виждам само на едното му хранене,което е от шише(изцедена кърма),а за сукането може и да е още по-малко.

Добро утро, Lussy!   bouquet

Съжалявам за пропуснатите отговори - със сигурност е било неволно, а не нарочно. Моля и теб, и другите момичета, в подобни моменти да ни напомните въпросите си. Хора сме, всичко се случва. Принципно всички, които пишем в темите ви, сме добре координирани, за да се избегнат подобни пропуски, но след като са факт, ще се радваме наистина да ни припомните, както и да ни извините!  Hug И пак да кажа, че сме на ваше разположение и по националния ЛЛЛ телефон, и на обявените контакти (ГСМ, мейл) в сайта на ЛЛЛ: http://lalechebg.com/contacts/

Ще започна малко разбъркано да ти пиша за Венци. "Режим" бебето е в състояние да изгради самичко, но променяйки го често, в унисон с промяната в развитието си. Например, колкото повече расте, толкова повече ще разреди съня и ще увеличи времето за бодърстване и игри. Около годинка, много бебета спят само 2 пъти дневно, някои и по веднъж. Голяма част от малчовците започват да се хранят на по-кратки интервали, да се изхождат веднъж седмично, да имат различни предпочитания по време на захранването и т.н. По време на зъбоникнене, пък, много бебета желаят да сучат по-начесто, защото сукането успокоява, а кърмата е естествен източник на всичко любимо за бебето в тежки за него моменти. Неизменното е това, че те минават през различни периоди и всяко дете преживява този момент по собствен, уникален начин, което се отразява на неговия ритъм. Затова "режимът" може да е добре да бъде воден от бебето, отчитайки индивидуалността на всяко дете, неговите потребности в този момент, вкусовете, темперамента му.

С това лирично отклонение, всъщност бих искала да те успокоя, че периодите, през които преминава всяко бебе, са част от развитието и порастването им и дори за майката да е трудно, това отминава. А кърменето може да спомогне нещата да бъдат по-лесни и спокойни и за двамата. Та, ритъмът на бебето, може да е гъвкаво понятие, а за майката да е улесняващо когато се води по желанията на детето, а не по строго организиран часови график, който може да е неразбиращ и неудовлетворяващ за бебето.  Wink

Lussy, ти споделяш, че техниките за разбуждане не работят при Венци. Дали си опитала някои от "крутите" хитринки:
- разголване, преобличане, смяна на памперс
- обтриване на челцето с влажна кърпа
- въртене наляво и надясно - бебето се поставя легнало по гръб на земята или спалнята и нежно се завърта последователно в двете посоки, като се придържа за главичката и дупето. Това преобръщане обикновено разбужда по-закоравелите спящи.
- люлеене - майката е изправена и придържа бебето перпендикулярно на тялото си. С нежно и бавно люлеене, започва да описва движения нагоре и надолу.

Това, което описваш - че Венци се ококорва веднага щом се озове в креватчето си, също е вид техника за разбуждане.  Simple Smile Наистина е хубаво първо добре да са нахрани, а след това да поспи. А когато прецениш, че вече е сукал достатъчно, можеш да го приспиш отново кърмейки го, легнали на спалнята. Много майки се възползват от тази възможност. Би могла да опиташ да стимулираш Венци да суче с техниките, които ти описах в миналия пост, като при вас може да е удачно и нещо, което е типично само за вас и за което само ти би могла да се досетиш, познавайки мъничето си най-добре.

Честото кърмене - на всеки час, както описваш при вас с Венци - е обичайно и има различни причини за него. Възможно е това да е естествения му начин да увеличи кърмата ти. Енергийните нужди на бебето постоянно се променят, а тялото на майката им отговаря, именно след често кърмене, с увеличаване на лактацията. Т.е. колкото по-често и повече суче бебето, гърдите ще произвеждат толкова повече мляко. Друга причина за честото кърмене, може да е емоционалната потребност на Венци да е близо до теб. Чрез майчиното мляко той получава много повече от обичайното хранене. Екстрите, които вървят барабар с кърмата за едно бебе, са: топлата и сигурна майчина прегръдка, регулиране на телесната температура и сърдечния ритъм на бебето, чувство за обич и увереност, че при нужда, мама е там с любимото мляко и т.н., и т.н. Някакво временно неразположение у бебето, също може да е причина за често желание за сукане - при колики, болка, по време на инфекция, зъбоникнене и т.н. По време на жегата, много бебета на изключително кърмене, имат нужда да сучат по-често, за да си набавят повече течности. За майката може да е трудно да познае каква е причината за различното поведение на бебето, но когато съумее да се нагоди към желанието му в този момент чрез кърмене, детеотглеждането може да се превърне в нещо наистина спокойно и прекрасно.  Hug

Кое те навежда на мисълта, че Венци не се храни достатъчно? Бебетата са твърде различни, като нас самите, за да бъдат сравнявани едно с друго и вкарвани в точно разграфени мерки и теглилки. Ако за едно дете е ОК да поеме 120 мл на едно хранене, за друго това може да е много. То е в състояние да регулира самичко количеството храна, което му е потребно за едно хранене. Също така, бебетата изяждат различни мл при всяко кърмене. Ако сутринта е поело 90 мл, на следващото хранене, може да навакса, поемайки 120 мл и това да варира в рамките на целия ден. (И ние не се храним на равни порции всеки път!) Важно е да се отчита не какво количество е изсукало бебето на едно хранене, а какво е приело за 24 часа. Освен това помпата далеч не може да е показател за това колко кърма произвеждаш и колко кърма приема бебето когато суче. По-вероятно е бебето да успява да изсуче повече мляко, отколкото помпата е в състояние да му достави.  Simple Smile

Показателите, които можеш да следиш, за да си спокойна, че Венци се храни добре, са: изключително кърмене на поискване (колкото бебето желае, когато желае, без допълнителен прием на други течности), 5-6 пълни напишкани, от които поне 2-3 наакани памперса за денонощие, добро общо състояние на бебето, наддаване на ръст и тегло, което пак може да е различно за различните бебета.

Не се отказвай, Lussy, справяш се чудесно, търпение! Може би имаш нужда да се почувстваш по-уверена и спокойна в самата себе си, да се осланяш на потребностите на Венци, да не го сравняваш с приятелските бебета и да се вслушваш в майчиното ти сърце. Всички искаме най-доброто за децата ни и притеснението за тях, може да е част от нашето желание да получат те най-доброто от нас откъм грижи, възпитание, обич. И ето как кърменето помага - когато майката просто кърми бебето си тогава, когато то пожелае, водейки се по неговия ритъм и желания, майчинството може да е прекрасно време, споделено с най-милото създание. Не винаги е лесно и често може да се разминава с представи ни, които сме имали през бременността или пък да сме склонни да съпоставяме нашето с чуждото, но бебето има нужда от мама, а мама знае най-добре как да се грижи за него - кърмейки, споделяйки момента, наситен с много взаимна обич и топлина.  Hug

# 513
# 514
Привет!
Присъединявам се към клуба на недоспалите.  Само че безпричинно недоспала. Бебе и татко си хъркаха дружно край мен, а аз светнала едни фарове...Сега съм като  #Crazy. Мъжът ми казва, че имало изригване на слънцето и влияело на кърмачките hahaha
Хера, добре дошла...И аз се каня на спа-то, ама септември, като порасне дребната и като почнат да я мъчат зъбите, така за по-весело Joy
Усмихнат ден!

# 515
Здравейте мами,

Ееее наспах се неможе да бъде  Mr. Green мойта направи пауза от 8:30 снощи до 5 часа  Crazy
Днес нещо духа и  ме мързи да стягам дисагите за навън ще чакаме тати и ще излезем довечер.  Wink

Да ви питам вие получих те ли еднократната помощ от 250лв за първо дете аз си подадох докоментите на 27,05 и още нищо  newsm78

# 516
  • София
Здравейте момичета! Laughing Laughing
Тази нощ Магито спа от 23.00 до 06.45!!! smile3501 Официялно я номинирам за най-доброто  бебе! Peace Hug
Мама, сутринта като се събуди и плуваше в река от кърма-всичко беше мокро, вкл.  чистите чаршафи и бебето! Joy
Сега, трябва пак да гладя чаршафи!!Ужас-това най го мразя! ooooh!
Хера: Добре дошла- липсваха ни твоите хумористични постове! Mr. Green
А  за Слави - как разбрахте за проблема? За съжаление светлите очи са красиви, но са и най-податливи на проблеми!
Бенитта: За ваксините си абсолютно права! Peace

# 517
  • София
Здравейте.За запушените слъзни канали-дъщеря ми имаше и на 4 месеца и го отпушиха,няма нищо страшно,става бързо.
Сега бебчо също има доста гурелчета,аз му капвам кърма и след това изтривам със тампони-така се почиства оченцето много добре иначе понякога са му слепени и не може да погледне.Също съм пробвала и с преварена вода или лайка.

# 518
Добро утро  Grinning !!!

Ние пък нямахнме ток от 08:00 до ей сега и бях направо като сляпо куче така без комп и телевизор  Laughing

Марта присъединявам и моята Рая към малкия отбор на послушно спалите бебета  Laughing От 23:30 до 06:00 сутринта.И аз спах като пън направо през това вре,е.че вчера денят ми беше адски натоварен.Това да изкъпеш три малки деца/от които едното пищи като заклано-=Виктор/,да ги преоблечаш,изпереш,простреш,сготвиш,подредиш,изчистиш....че и гости да посрещнеш е доста голям зор да ви кажа  Mr. Green
Ааа....и в 21:30 да се сетиш,че ти се яде пица  Mr. Green  и тепърва да сложиш тесто за месене и после пицоправене,плюс оправяне на децата за сън......е просто се трупясах накрая пред сериала "Сопрано" и откъртих  Laughing

# 519
Елфи имаш прекрасни деца Simple Smile сигурна съм че се справяш чудесно много малко жени могат да насмогнат на 3 деца ,като едното е бебче и да се справя  с домакинската работа.
За почистване на нослето , аз се справям с Хипомер става и за новородени , впръсквам и после с клечка за уши почиствам,естествено се мъчим и двете, но няма как трябва да се почиства, а миличката ми се дере като за световно.
Дона Ани дано всичко е на ред с Вики и ти да си по спокойна, много е гадно когато детенцето ти боледува.
Вчера ни подариха шезлонг и ни стана едно от любимите места за спане , спим 4-5 часа направо не е за вярване,но се притеснявам че е малко изкривена, дали е проблем някой има ли наблюдения,мнения нещо да е чувал...
Друго не се сещам какво щях да пиша едвам насмогнах и прочетох всичко до тук,дано да успявам и да пиша по често Simple Smile

# 520
Привет и от мен.
Честити месечинки на всички бебенца,родени вчера и днес!Да радват много мама и тати!
Гери, честит рожден ден на патерици!  newsm59Пожелавам ти много здраве, семейно щастие, и Еди да те слушка много!
И аз се присъединявам към отбора на недоспалите. Вчера от обяд до полунощ малката почти не е спала, имам мускулна треска на ръцете от държане и дундуркане на бебе, почти не е млъкнала - реве та се къса, през нощта се събуждаше през половин час - не от глад естествено. В резултат - мама е  Shocked, сега чакам да я нахраня,и се хоризонтирам. Отгоре на всичко и баткото от вчера е със сополи и кашлица, и сега е вкъщи.  ooooh!
Иначе днес ходихме да ни четат чистата молитва за 40-те дни, обаче сили за гости и питкоправене нямам, така че по нататък.
bonbonkata-maia, и ние спим през деня в шезлонг, като е на кеф и по четири часа спи. Изкривена,  сгъната на четири, ама като я сложа в леглото се събужда моментално. Явно така й е по-добре за стомахчето. newsm78
Отивам да храня баткото, после малката, и да ги приспивам. ooooh! Пак ще е трудно.
П.П. Хера, добре дошла!

# 521
отиваме на изпит - стскайте ни палци

# 522
отиваме на изпит - стскайте ни палци

Стискам  fingerscrossed

Елфи имаш прекрасни деца Simple Smile сигурна съм че се справяш чудесно много малко жени могат да насмогнат на 3 деца ,като едното е бебче и да се справя  с домакинската работа.

Hug Много ти благодаря.Едно малко бебе за мен е равносилно на  все едно няма нищо в къщата  Mr. Green Цял ден скукаааа  Crazy
Викам си ..ех само това бебе да беше...щях да се чудя какво да правя  Laughing
Дори само с две като остана се чудя какво да правя  Laughing
С три е нормално,но ако не изпаднат в лигавите си фази,че тогава ставам зла  fight

# 523
Марта, Елфи блазе Ви!

# 524
bonbonkata i val оо успокохте ме и ние сме така само че имаме 2 места едното е люлката ни а другото столчето за кола и на двете спи като пън и там ни минават коликите които уж отминаха ноо от снощи от 3 до 5 ме въртя плачеше очевадно го боля коремячето но и вината може би е моя че му дадох да суче а ние по принцип нощем пием само вода иначе ми се сабужда само 1път на вечер но бях забравила сякаш какво е да реве вечер че се изнервих доста че няма на кой да си го изкарам
и да се похваля вече 2 вечери го слагам в креватяето с бибата и леко го подрусвам и да заспива сам не е веднага но сам си заспива няма друсане на ръце няма люлеене
къщичка стискаме и да почерпиш:)

Общи условия

Активация на акаунт