С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро и от нас:)

Тази нощ съм се понаспала, нищо че се кърмихме 4 пъти..... Сутринта пък преяде и като взе да издава някакви странни звуци все едно не може да диша се паникьосах, обърнах го и върна малко мляко след което заспа блаженно, а аз треперих още половин час:(

За килограмите, влязох да раждам 67, прибрах се 59, днес се претеглих и съм 57,5. Напълно ме устроиват, като се има предвид, че когато забременнях бях 62:)

Мамета, плачат ли бебчетата Ви като ги къпете? Бобчо е направо в ужас от тази процедура, докато се изкъпем, намажем и облечем все реве, а и аз с него направо каталясвам!

Какво тоалетно мляко ползвате за мазане, аз купих на Бочко, но нещо не съм доволна, и се чудя с какво да го сменя.....

Лек ден от мен, чакам мама и тати за обяд и съм много щастлива:)

# 76
Здравейте щастливи майчета!
Хайде да ни е честита новата темичка и да споделяме все хубави новини за нашите дечица.

Честита месечинка на нашите астрални близнаци Едуард на Гери С., Ирина на spasdidi, Тияна на *polita*, Елина на babycakes, Ани на a_val  , момченцето на  Katrina85! ! Да са ни живи и здрави дечицата !

а_val благодаря за хубавите пожелания ! Hug

За килограмите - за цялата бременност +14 , още първата седмица свалих 9 ама от зор . И от тогава нищо  newsm45 .
Myst -  в коритото понякога му е кеф и е спокоен , но извадиш ли го ела да видиш кво става - голям рееееев , дори на няколко пъти се захласва и сърцето ми спира .

За тоал. мляко ползвам Мустела - много я обичам !

Елфи - много ви се радвам  Hug. Едно голямо щастливо семейство ! Бравос !

Голям стуууд навън  smile3511

# 77

Елфи с какви шишета си, че е биберон с две дупки. Борис пие сега розов Хип ама е с биберона с една дупка с една капка...

С Авент  Simple Smile
Обаче даже и с двете дупки едвам минава...а с едната пък 10 дена 10 нощи го пие това мляко  Laughing Нали на 75 мл-2 равни лъжици...аз ли съм смотана,то ли е гъсто  Thinking

# 78
Здравейте на всички Майски майчета от една Февруарска!Добре сте ни дошли вече в родени!Пожелавам ви да се радвате на здрави,умни,усмихнати и спокойни бебета!Ако имате нужда от съвет,ние сме на среща! Hug

# 79
  • Стара Загора

Елфи с какви шишета си, че е биберон с две дупки. Борис пие сега розов Хип ама е с биберона с една дупка с една капка...

С Авент  Simple Smile
Обаче даже и с двете дупки едвам минава...а с едната пък 10 дена 10 нощи го пие това мляко  Laughing Нали на 75 мл-2 равни лъжици...аз ли съм смотана,то ли е гъсто  Thinking
Не си смотана....млякото е смотано Mr. Green точно така е. Борис го пие по сто часа...аз реших, че проблема е в диването...ама явно е у млякото Twisted Evil АЗ съм със шишета на Авент ама биберони каучукови на Чико...дали да не пробвам със силиконовите на АВент се чудя? Ох вече назнам какво да го правя това дете....пак започна да пие по малко...най-много 90мл./ 75мл. вода+ 2 лъжички/ и много рядко 120мл. /110мл. вода +3 лъжички/ Tired

# 80
Хера...млякото е гъсто,аз си го знам.И едно време беше такова,ама сега ми се струва,че е още по-гъсто даже  Laughing То направо като го разклатя едвам се движи вътре  Laughing Но ще го давам де,не мисля,че това е причина да го сменям.А и се страхувам пък,че ако взема някое по-рядко/Лактана примерно/ ще го изпива много бързо и ще реве за още,че тя и сега пие почти по 2 лъжици.Вечерта са категорично 2  newsm78 Но ще видим де.

А ти по колко го взимаш Хипа?Че онзи ден от Била нещо скъпо ми се стори 24 кинта  Thinking Върти ми се ,че в Метро беше 20-22 лв  newsm78

# 81
  • Стара Загора
В един детски магазин до нас е 20.60лв 800гр.

# 82
В един детски магазин до нас е 20.60лв 800гр.
  Марси Peace

Ей тази Била,много лъжлива  Close
 В Метро даже мисля,че беше по 18.50,максимум до 20 да е.

# 83
  • Стара Загора
Билла винаги е била скъпа за мен. Кво толкова я харесват другите незнам Laughing

# 84
Билла винаги е била скъпа за мен. Кво толкова я харесват другите незнам Laughing

Скъпа е разбира се.Винаги с поне по 1 лв отгоре са адапететата,ама това пък вече 4 лв разлика  Stop
Просто след изписването минахме оттам и екстремно изтичах вътре за мляко да не се разкарваме после,иначе нищо не купувам оттам  Tired

# 85
Една приятелка поръчва някакви неща от английски онлайн магазини (храни имам предвид)и казва, че е доста по-евтино.. Доставка до БГ ако нямат с посредник. дали за АМ няма да е по-изгодно пак така? много скъпи тези млека бе!

# 86
Една приятелка поръчва някакви неща от английски онлайн магазини (храни имам предвид)и казва, че е доста по-евтино.. Доставка до БГ ако нямат с посредник. дали за АМ няма да е по-изгодно пак така? много скъпи тези млека бе!

Скъпи са ами,той Хип даже е от най-евтините.
Аптамилът е между 26 и 30 лв за 900 гр.
От ц..ца си е най-евтино и най-добре  Peace

# 87
  • До морето :)
Здравейте и от нас. Вече все по-сериозно започнаха да ни мъчат коликите. Само седи и се свивам мънинката ми в легълцето си, нито може да се наспи, нито наяде като хората  Tired
Даная, аз давам Еспумизан, с лъжичката, че нямам как иначе с кърмата  Laughing То половината го изплюва, ама пак каквото влезе - берекет версин
Вчера най-накрая взехме количката, а днес времето е ужасно просто  Confused Да си ......... и късмета  #Cussing out
за къпането - ние я къпем по едно и също време - около 19:30. Едвам я събуждаме, но докато се ошашави и се сети, че е гладна, почти сме я облекли  Grinning Един път направих грешката да я изчакам да се събуди сама и полудях. Че точно тогава и аз я къпах  #Crazy
Още щях да пиша, ама забравих какво  newsm78

# 88
  • София
Здравйте момичета! Laughing Laughing
Искам да поздравя майчетата от най-продуктивния ден с месечинките на техните бебета!  bouquet
 Днес, от 05 часа насам пак имаме силни болки Twisted Evil Как може на 25-я ден да ни подхванат коликите! smile3511 Вчера си мислех, че проблемът е в това, че не е акала, но днес си ака и пак я боли! Сега ще изпратя ММ за колийф да го пробваме за сутрешните мъки! Иначе , в останалото време детето е спокойно, даже тази нощ спа  към 6 часа и 1/2!
 Е, понеже не може само лоши неща да се случват, искам да се похваля, че за нас  luvbed вече не е мираж Laughing С малко повече нежност и внимание всичко се получи чудесно! Peace
 Много се ядосвам, че времето се развали и сега съм в чуденка става ли за бебета навън, ако са облечени добре newsm78.Дано другата седмица да се оправи, че имаме двоен празник ( месечинка и рожден ден) и се надявам празникът да е навън Peace
За къпането: Това ни е любимата част, дори с мазане и обличане! Laughing Ама, как няма да е така, като 100 маймуни я къпем-татко, батковци, моя милост плюс приходящи баба и дядо Heart Eyes Тя явно се чувства като главна героиня в сериал с висок рейтинг! Joy

# 89
ние от вчера също се кърмим по 100 пъти,изписаха ни фенобарбитал и бебка е супер неспокойна,в чудо се виждам,а така кротичка ми беше,че и 20 дена ще го пием,заради висок билирубин.До сега си спеше вечер,сега няма такива екстри,като парцал се чуствам...

Зайче, съчувствам ти. Бебетата са в състояние постоянно да променят навиците си на хранене, спане, бодърстване. И ние като тях, променяме нашите, в отговор на техните нужди, колкото и да е уморително и изтощително. Надявам се този период да отмине скоро.
Споделяш, че билирубина на бебка е висок и се налага лечение с фенобарбитал. Според теб дали е удачно да потърсиш второ мнение от специалист, с който да обсъдиш лечението?  Тъй като, както вече, може би си прочела, фенобарбитала е барбитурат, т.е. наркотично вещество, т.е. съвсем не е така безобиден.... От години този препарат се отрича и не се изписва на бебета с жълтеница. В много неонатологични отделения има специални сини лапми, в нещо като кувиози, в които бебето се поставя за няколко часа / дни, според състоянието му. Честото кърмене също спомага за спада на билирубина, тъй като той се отделя чрез изпражненията.

И Дамян го пекоха в болницата на такава лампа, както и бебечето на момичета, с което бяхме в една стая, тя е от априлки 2011. Но не са им давали никакви лекарства. Дамян до скоро беше жълт...
Вярно е, че не съм лекар, но покрай неговата жълтеница прочетох доста неща по въпроса Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 14:17 от правда_z

Общи условия

Активация на акаунт