С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 270
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравйте момичета! Laughing Laughing
Искам да поздравя майчетата от най-продуктивния ден с месечинките на техните бебета!  bouquet
 Днес, от 05 часа насам пак имаме силни болки Twisted Evil Как може на 25-я ден да ни подхванат коликите! smile3511 Вчера си мислех, че проблемът е в това, че не е акала, но днес си ака и пак я боли! Сега ще изпратя ММ за колийф да го пробваме за сутрешните мъки! Иначе , в останалото време детето е спокойно, даже тази нощ спа  към 6 часа и 1/2!
 Е, понеже не може само лоши неща да се случват, искам да се похваля, че за нас  luvbed вече не е мираж Laughing С малко повече нежност и внимание всичко се получи чудесно! Peace
 Много се ядосвам, че времето се развали и сега съм в чуденка става ли за бебета навън, ако са облечени добре newsm78.Дано другата седмица да се оправи, че имаме двоен празник ( месечинка и рожден ден) и се надявам празникът да е навън Peace
За къпането: Това ни е любимата част, дори с мазане и обличане! Laughing Ама, как няма да е така, като 100 маймуни я къпем-татко, батковци, моя милост плюс приходящи баба и дядо Heart Eyes Тя явно се чувства като главна героиня в сериал с висок рейтинг! Joy
jenajena Благодаря за пожеланията!

newsm81 , искам и аз  luvbed , но тия лохии , не спират !

# 91
Здравейте!  Grinning

Честита месечинка на Едуард на Гери С; Анна на A_val ;Ирина на spasdidi ; Тияна на *polita*; Данаил на nannii !!!!

Имам един проблем: Като се налага да отсъствам и майка дава Фризолак на Александра,но тя го повръща и хич не е спокойна после. На следващото храене аз като я накърмя и пак повръща...чак на по следващотото се успокоява. Явно не и понася това мляко. И какво ще правя като искам да забегна за малко newsm78 Кърма немога да изцедя, а да се прибирам спец.да я кърмя...то какво ще разбера от почивката си.... Предложете ми друго сухо мляко да ползвам...

За жълтеницата: Нас в болницата ни бяха сложили на такава лампа ( фототерапия) за около едно денонощие, изкарваха я само за храненията. Все още сме жълтички...давам тази пуста глюкоза,но няма ефект май....а и те ни я изписаха чак като отидохме на контролен преглед в болницата (полагаше ни се ), преди това даже казаха и вода да не и давам  newsm78 Всеки с различно мнение и различен акъл ти дава....луд да станеш. Та от много акъли още сме жълти и сега да видим....

# 92
правда_z да много четох,и съм супер притеснена ама се доверявам на три лекарски мнения от които едното е най голямото варненско светило в тази област,стискам палци и зъби да се оправим,на 28ми сме на изследвания дотогава съм с бучка в гърлото,гледам да успокоявам малката само.Снощи спахме цели 6 часа,оставих я да се наспи и тя и аз и баща и,днес пак през 10 минути се гушкаме,изцяло на кърма сме и си ака нон стоп което ми дава надежда за по бързо спадане на стойностите  Praynig

# 93
здравейте и от мен за днес:)
Нии пък днес сме пак обринати направо ми писна имале сега и ситните пупчици които са станали бледи и стоят като грапава кожа и нови червени с връхче направо ми писна най-добре на дерматолог да отида в понеделник
 чакам мнения и съвети

# 94
  • Сливен
Една приятелка поръчва някакви неща от английски онлайн магазини (храни имам предвид)и казва, че е доста по-евтино.. Доставка до БГ ако нямат с посредник. дали за АМ няма да е по-изгодно пак така? много скъпи тези млека бе!

Скъпи са ами,той Хип даже е от най-евтините.
Аптамилът е между 26 и 30 лв за 900 гр.
От ц..ца си е най-евтино и най-добре  Peace

И аз искам да попитам, кое е най-подходящото АМ за бебетата? Ние бяхме взели НАН СЕНСИТИВ, но нещо май не допадна много... Съседката ми каза, че е ползвала Аптамил, макар че е малко скъпичък... Моята братовчедка ми препоръча Фризолак и понеже в болницата ни даваха от него и аз реших да купя от него... Но дали е  хубав? Като гелдам май никоя мама не ползва Фризолак и взех да се тревожа, да не би да не е хубаво...  Thinking newsm78
Иначе бебката се чувства добре, хапва си го и си ака редовно Simple Smile

# 95
Хоуп-а ни депресира това е ясно Twisted Evil чудя се дали да не я банна аз Mr. Green
Херчо, Елфун, аз като диета мога да ви препоръчам Филипчо  Mr. Green - даже съм склонна да ви го дам и за отглеждане до като свалите излишното Mr. Green - вечеря в 9 вечерта и до сега (6.23 сутринта) яде още 3 пъти, а през останалото време рева...newsm48 Спала съм 3 часа общо и това ще ми е за днес  newsm57
Аз се чудя пък дали тукашното АМ не е много рядко и не тече ли прекалено бързо newsm78
Завиждам на Марта за  luvbed - мен ме е шубе  Embarassed Колко време след секцио разрешават док в Бг?

# 96

И аз искам да попитам, кое е най-подходящото АМ за бебетата? Ние бяхме взели НАН СЕНСИТИВ, но нещо май не допадна много... Съседката ми каза, че е ползвала Аптамил, макар че е малко скъпичък... Моята братовчедка ми препоръча Фризолак и понеже в болницата ни даваха от него и аз реших да купя от него... Но дали е  хубав? Като гелдам май никоя мама не ползва Фризолак и взех да се тревожа, да не би да не е хубаво...  Thinking newsm78

Не,че не е хубав Фризолака,просто много бебета се запичат от него.Ако твоето няма такъв проблем с него му го давай,няма проблем  Peace Той е без прОбиотици и затова може да възникне запичане.
По принцип млеката с пробиотици се смятат за по-хубави и по-лесно усвоими.Не водят до запек.
Такива са розовия Хип,Лактана Био/тя е даже с 4 пробиотика/,Аптамил.
Най-евтиния вариант с пробиотик е розовия Хип,именно затова аз давам от него.Понасял се е отлично и с трите ми деца  Peace

# 97
[Завиждам на Марта за  luvbed - мен ме е шубе  Embarassed Колко време след секцио разрешават док в Бг?
Ние лично опитахме на 25 ден след секциото течението ми беше спряло но не беше както преди беше ми притеснено. След това течението продължи до 40 ден  Crossing Arms
Днес времето е ужасно но с татито свършихме точно тази работа  luvbed докато бебка спеше  Blush е вече си беше както преди  Crazy

# 98
  • София
И Дани като го къпем се дере все едно го колят,даже и като му сменям памперса много реве.

# 99
Цитат на: лава
Въпрос към ЛЛЛ: и двата пъти като ака(на свален памперс ) имаше едни малки тъмнозелени нишки в акото.Консистенцията беше по - рядка и цвета жълт,но по -тъмен.Нормално ли е това?Лазар е само на кърма.От два дни му давам по 10-20  мл вода със захар от шише когато сме навън и няма къде да го накърмя.

Здравей, лава!

Тези нишки, които описваш, слузести ли бяха? Не е необичайно да има от време на време нишки, както и съдържанието на памперса да променя цвета и консистенцията си.

Би ли споделила защо се налага да предлагаш подсладена вода? Физиологичната жълтеница обикновено преминава постепенно, като изключителното кърмене (без други течности) на поискване, може да спомогне за изхвърлянето на билирубина чрез изпражненията. Водата излишно може да напълни и без това миниатюрното стомахче и да попречи на организацията на кърмене, а захарта може да създаде други проблеми. Може би тези статии ще ти бъдат интересни и полезни: КЪРМЕНЕ И БЕБЕШКА ЖЪЛТЕНИЦА и Кърмене и жълтеница.

Също така кърмата се състои от 80-85% вода, което осигурява задоволяване на жаждата дори и в най-големите жеги. Допълнително, тялото ни реагира на температурните разлики и може да произведе по-воднисто мляко, което да осигури комфорт на бебето при високи градуси когато то може да има повече нужда от течности и по-малко от мазнини. Изключителното кърмене на поискване може напълно да задоволи нуждата на бебето и да се избегне прием на допълнителни течности през първите шест месеца от живота му.

лава, споделяш, че понякога няма къде да накърмиш Лазар докато сте навън. Притеснява ли те принципно кърменето сред други хора и извън дома? Имаш ли нужда от допълнителна информация за дискретно кърмене навън?  Hug

Жениии, честито бебче! Да ти е здраво, прекрасно, умно и щастливо! Много целувки на теб, Митко и Сашурана!  Heart Eyes

Бръмбазела,благодаря ти за отговора.Първо да кажа за акото.Тъмно зелените нишки мисля,че не бяха слузести,но от снощи до сега акото на Лазар стана още по - рядко,а и се появиха едни жълти като конци  нишки слузести .Звънях на педиатърката на обед и каза да давам оризова вода като най - безобидно в този случай.Въпрос:колко ориз на колко вода се слага?Ако аз хапвам повече запичащи храни дали това ще се отрази на Лазар?Дано няма повече такива изхождания за деня,за сега са само 3-4.
Освен това от 3 дни го чувам да се изкашля по 1-2 пъти дневно се случва.Тази сутрин пак се изкашля. Sad  До средата на другата седмица дано се оправи за да му бият ваксината. Praynig
Гърдите са чисти на слушалка каза педиатъра вчера.
Подсладена вода дадох само тези два дни преди детската консултация,защото ми се видяха още жълти оченцата.Иначе съм против даването на друго освен кърма до 6тия месец.Кърмя на поискване.Лазар от седмица насам си създаде режим на сукане в определени часове: през нощта в 02-04-06-7ч.През деня 9- 11,30-12 ч,15-17-20ч-22,30 ако не се събуди в 22,30 суче в 24 -01 часа.Мисля,че Лазар е настинал,защото прохърква с нослето.Пръскам Риномер,предписан от педиатъра.

За кърменето навън- вече не се притеснявам толкова,кърмих в една пробна в  магазин,даже в кафене.Simple SmileНо ще ми бъде полезно да получа повече информация за дискретното кърмене навън.

Честити месечинки на всички деца  bouquet.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 17:03 от лава

# 100
Здравейте,днес времето във Варна е гадно,но успяхме да се разходим.Вчера и на мен ми се наложи да се храним в пробна.
За килограмите-влязох в болницата 81, излязох 70,сега съм 64.А още колко имам да свалям до 52  ooooh!
Някой питаше за упражнения след секцио доктора ми каза фитнес след 5-6 м.,но не мога да се трая такава и започнах леки упражнения.В началото малко болеше,но мина.

# 101
  • Сливен

Не,че не е хубав Фризолака,просто много бебета се запичат от него.Ако твоето няма такъв проблем с него му го давай,няма проблем  Peace Той е без прОбиотици и затова може да възникне запичане.
По принцип млеката с пробиотици се смятат за по-хубави и по-лесно усвоими.Не водят до запек.
Такива са розовия Хип,Лактана Био/тя е даже с 4 пробиотика/,Аптамил.
Най-евтиния вариант с пробиотик е розовия Хип,именно затова аз давам от него.Понасял се е отлично и с трите ми деца  Peace

Елфи мерси много за информацията... За сега  нямаме такъв проблем, но ще наблюдавам за в бъдеще как ще е... И ако се наложи ще го сменим...

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 17:49 от juji2704

# 102
  • Сливен
До сега разглеждах опаковката на Фризолака и съдържанието... Оказа се, че и при него има пробиотик - Галакто-олигозахариди... Но ще проследим с времето как ще се чувства бебка и ако се появи проблем ще го сменя, но за сега определено не сме имали такива... Почти във всеки памперс има ако... Simple Smile

# 103
  • До морето :)
Само аз ли скачам като побъркана от радост като видя пълен памперс. Вече трети ден ако по 1 път. Задачка-закачка  Laughing Яде ли достатъчно това дете или не?  newsm78 По принцип си спи между храненията, ако няма колики, ама пак се чудя. Нещо напоследък не е така лакома  като преди, дали е нормално или не.... Другата седмица, четвъртък-петък, сме на консултация, ще каже доки качваме ли или не...  Rolling Eyes
Мамите, които ползват Памперс, кой номер слагате. Ние в началото бяхме с 2-ка, но се оказаха големи, после минахме на 1-ца до вчера. Нещо и се зачервяват крачетата, май е прекалено стегнато и хайде пак 2-ката.  newsm78

# 104
Нелка, задачката - колко е пълен този памперс? Явно към хубаво е промяната, щом се радваш Simple Smile Ако не плаче бебето, сигурно си му стига..
Моя ака поне 10 пъти на ден, до сега от 6 сутринта, съм сменила 8 памперса. Пълен ми е коша вече..
С двойка е откакто се е родил, 3 килца, сега е малко над 3600 и си му става двойката.

Общи условия

Активация на акаунт