С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 171
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Спасдиди - не мога да ти помогна с нищо друго, освен да ти изпратя положителни мисли и подкрепа! убедена съм, че не е някоя лоша болест и всичко ще се нареди Hug
Люси - изакахме я с Естествена бебешка хигиена. Видяхме я, че се напъва, но не може да се изака. Свалихме памперса, мъжът ми я хвана за дупенцето и оформи нещо като столче, а аз я изправих, за да е в полуседнало положение и се изака за 3 секунди Laughing. Явно им е трудно да напъват легнали. Вчера също се изака няколко пъти и все беше изправена в мен.
Снощи беше тежка нощ, почти не спа, скаше постоянно да виси по гърдите ми. Накрая в 5 не издържах и я всез между нас - заспа за секунди, като пън  Twisted Evil
Жира, честита годишнина  bouquet
На всички останали мами, желая приятен ден!

# 226
  • Den Haag
Добър ден   bouquet

Спасдиди и аз изкарах една инфекция след раждането с висока температура 39.5 пих антибиотик и нещата се пооправиха. Неприятно е и стискам палци да се оправяш по-бързо  Hug Peace  bouquet

# 227
Добро утроо!  wavey

Честита годишнина на Жира!!! Да сте много щастливи и да празнувате още мноого пъти по толкова  Hug newsm51

Нотинг интрестинг при нас.Събуждане в 04:00,ядене и заспиване до 08:00.Кърмене легнали и сега пак си спинка блажено.Пак ме торпедираха,но този път памперсът беше отпред  smile3508 ,та имаше само на повивалника  Twisted Evil

Аз от днес съм на някакъв диетичен хранителен режим,че ми се приплака като се качих на кантара  ooooh! Незнам какво ще правя.Никога не съм била чак толкова много....а за какво море се глася и аз незнам.Имам 7 кг докато стана толкова ,колкото бях на изписването на Виктор  Whistling И още поне 5,за да заприличам на що годе човек  smile3507

# 228
здравейте и от мен днес
виждам че има доста непослушни бебенца и сигурно повечето са момченца:) и моето реве ама през деня не се заиграва с играчките само понякога ги гледа и си гука но това е ставало само 4-5 пъти
не се е усмихнал още когато му говорим ами понякога ама според мене  е инстинктивно
но си мислех че имам ревливо бебе ама виждам че е е така а просто нормално си реве
само където се научи да заспива в кошчето за колата то се люлее и там си заспива има люлка ама сякаш му омръзна но вечер си спим в креватчето
така се надявах да ми се падне някой протко бебе само да си играе и да си стой да не плаче е тои се нещо не му е наред 
а кога ще разбера че му минават коликите незнам някой знаещ да пише и Sheny и нии май сме така защото в леглото се напъва нааквасе и там но в кошчето или като го държим май по добре и като му давам вода най вече се напъва и се нааква без проблем:)

лек ден за сега от мене мойто бебче спинка и аз ще пошия малко гоблем като го завърша ще кача снимка:)

# 229
Добро утроо!  wavey

Честита годишнина на Жира!!! Да сте много щастливи и да празнувате още мноого пъти по толкова  Hug newsm51

Нотинг интрестинг при нас.Събуждане в 04:00,ядене и заспиване до 08:00.Кърмене легнали и сега пак си спинка блажено.Пак ме торпедираха,но този път памперсът беше отпред  smile3508 ,та имаше само на повивалника  Twisted Evil

Аз от днес съм на някакъв диетичен хранителен режим,че ми се приплака като се качих на кантара  ooooh! Незнам какво ще правя.Никога не съм била чак толкова много....а за какво море се глася и аз незнам.Имам 7 кг докато стана толкова ,колкото бях на изписването на Виктор  Whistling И още поне 5,за да заприличам на що годе човек  smile3507

оле оле че ти си добре аз да не казвам колко влязох 30 кг качих отгоре и сега съм 15 по малко ама другите 15 незнам как ще ги сваля нищо не ми става  ти като гледам изглеждаш много добре а аз с тия големи цици направо не мога си купя нищо дрехите ми стоят се едно съм облякла чувал направо се чувствам тъпо в магазините
а и какви стрии ми излязоха и с каквоото и да мажа там си стоят
толкова лакома бях че сега направо ме яд на мен
но ще знам вече на другата си бременност няма да е така Simple Smile

# 230
Tanpaxo...  Laughing На едно дередже сме значи.
Аз качих 17,но се оттървах само от 8  Tired А и забремнях след като вече бях качила едни тъпи 3-4 кг и сега бройката за сваляне  се увеличи  ooooh! То поне лято да не беше....а то....такава депресия ми вкарват,че незнам.
Циците са ми като големи дини и само те тежат сигурно 4 кила  Laughing

# 231
Един сутрешен бисер от каката:

-Мамо,коликите заразни ли са ,че ме боли нещо корема и мен. Joy

# 232
хаххахах има нещо такова те сигурно твоите още повече че си скоро родила аз като знам как бях в началото сега всичко се нормализира де:)
аз мисля да правя диетата 90 дни но
ще видим как ще я додерирам

# 233
hohiho   хаххаа Joy
ами притеснило се е детето Simple Smile

# 234
Хоупче,Буба,Хера-събрахме се ДЕТ се вика Hug Само че аз водя класацията засега(май и по двата параграфа) Mr. Green

Спасдиди,миличка не се притеснявай чак толкова,както е казала и Буба,нормално е след бременност,раждане,кърмене да се стигне до такива нива на желязото.Преди години без тези "симптоми" го бях докарала до 4,което беше невъзможно ниско,но тогава аз само със Сорбифер успях да си го вдигна,но с яко постоянство и непрекъснато следене.Една консултация с хематолог най-точно ще ти отговори на въпроса какво се случва Hug С теб сме Hug

Шени,благодаря за разяснението,но стойката някак си ми избяга и не мога да си го представя как точно става захващането ooooh! То май имам нужда от снимков материал Laughing

Елфи,стига си се оплаквала вече,изглеждаш чудесно на снимките,а и докато се завърна в Пловдив сигурно ще си се стопила Hug Днес или утре дано намеря малко повече време да ти пиша,че съм потресена от някои неща #Crazy

Тапрахо,давай я тази 90-дневната към мен,че не ми се рови сега да я търся,нещо линк ако има или нещо такова Thinking

Жира,честита годишнина!Още много по толкова години заедно ви пожелавам  bouquet

Уффф щях да пиша за погачата Whistling Значи ние просто на 40-тия ден отидохме на църква,четоха ни чистита молитва,след това се върнахме вкъщи(излъгах,миткахме с Хера преди това)майка направи погачата,хапнахме по едно парче и това беше Joy искам да кажа,че нямаше гости,нямаше булки-женени,неженени,нямаше нищо Mr. Green Незнам защо,но никога не съм си падала по такива събития Blush

# 235
  • Варна
Здравейте и от мен! И аз съм в клуба на майките с по-млади мъже - моят мъж е една година без 2 дни по-малък  Sunglasses.

Искам да питам дали при някоя от вас детенцето се е раздразнило от Биогайа-та? Вчера реших да дам на Валентин малко /не му бях давала 3-4 дни, защото беше спокоен/, но отървах капките в лъжичката и май му дадох 7-8 капки вместо 5. Резултатът - няколко часа рев и превиване, успокояваше се само на ръце като стои, накрая разстройство, или поне аз така го определям - сигурно изстреля 1 литър течно ако, после пак рев, междувременно го кърмих 3 пъти уж да се успокои, ама няма, като се отдели от мен, пак реве. Все едно не беше моето бебе. Накрая вече го изкъпахме, кърмих го /вися ми повече от час на гърдите  Crazy/ и явно вече се умори да реве и заспа. И то така заспа, че дори не се събуди нощем да яде, спа от 11 до 5 без да се събуди. Та мисля си, че вероятно е от капките, защото такова течно ако има само като съм му давала Биогайа, а вчера май прекалих без да искам Confused. Иначе аз не съм яла нищо, което би го раздразнило или по-различно от обикновено.

Та взех радикално решение - повече никакви капки за колики няма да му давам, от Инфакола се напъваше трудно да ака, Биогайа-та пък го разстрои, резултатът и от двете - рев, но този път не от колики. Той и без това сутрин го боли коремчето и плаче, а вечер спи, ще потърпя малко рев, най-много чай от копър или джоджен да му правя от време на време.

Мисля и аз да започвам 90-дневната диета, ще я модифицирам малко - ще пропусна водните дни и в плодовите примерно ще добавя зеленчуци и сурови ядки. Имам само 5 кила да смъквам от преди бременността, но пък аз отпреди това си имах доста излишни. То аз и сега смъквам килца, някъде по половин-един килограм на седмица смъквам, без да съм на режим, не знам от какво ги смъквам, но все пак ще взема и допълнителни мерки.

# 236
Lussy ето душко http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588461.0 гледай и почвай и аз все я почвам ам амалко си я промени
абе хора притеснеих се нещо от вчера на обед в акото на малкич има едни ситни кафеви точици не са много сма прави впечатление на някой случвало ли му се е е

# 237
Здравейте:)

Спасдиди, вчера си мислих за теб, че не си се разписвала , след като написа че си с  висока температура. Опитай се да не мислиш лоши неща, колкото и да е трудно.

За килограмите, иска ми се да сваля още 3-4, но мисля да се пробвам след месец, все пак мисля че не е удачно след раждане веднага диета.

За погачата: още съм в чуденка, ще отида на църква за молитвата, но мисля да поканя само бабите и няколко приятелки.

Момичета , аз пак да питам как обличате бебоците за разходка и с какво ги завивате? Педиатъра ми каза с ританки , по къс ръкав и завит с тензухена пелена, но на мен ми се струва малко......... Ние и днес май няма да излизаме, самичка съм в къщи и с това кървене ме е страх да свалям количката два етажа...

Лек ден от мен

# 238
 Hug момичета здравейте!
не знам дали ме помните още  Embarassed едва сега се докопвам до форума с малко време за писане...
Честити бебчета на всички ни! Все още не мога да повярвам как мина времето и вече гушкаме малките съкровища  Hug
нашето слънчице Аврора се роди на 2ри юни 4.440 кг, 53 см (термин 25.05) след кошмарно раждане, за което не искам да пиша, а и темата не е такава  Wink
аз нямам достатъчно кърма да я кърмя, изстисквам на три пъти по 20 мл. с помпата и така и давам, другото е АМ по около 90 мл. на хранене (обикновено през три часа).
искам да попитам консултантите по кърмене за някакви трикове за увеличаване на кърмата - вече почти две седмици след раждане гърдите ми са меки, малко по-големи от преди, но мляко няма за да се нахрани бебка. Пия витамини за кърмачки, взимам билка, сега съм поръчала и чай да дойде за лактация, но просто вече се изчерпих от идеи  Tired и не знам дали има въобще смисъл да продължавам да се цедя  Confused Благодаря

# 239
  • До морето :)
Четох, четох, но не можах да изчета всичко.  Embarassed Малко проблеми ни се изсипаха на главата, че нямам време и желание да пиша  Confused
Иначе ние сме добре. Днес направихме първата разходка.  Grinning т.е. кафе  Laughing Харесва й в количката на мишката малка. Показах й и къде сме паднали двете  Joy Да знае детето. Иначе я похвалих, че си заспива в кошарата и я орчасах  Crazy Сега се е научила да заспива върху мен. Слагам я легнала върху корема ми и така спим. Като заспи я местя в кошарата и след 2 минути пак се кокори  Crazy И така изчаквам я да заспи дълбоко, но от чакане сутринта и аз съм заспала, с нея на корема  ooooh! Компромисния вариант е да заспи на спалнята при мен  Crazy Вече и будуваме бая, особенно след като се наядем в 20:00. Преди се наяждаше и до 1-2 не я търсете, а сега чак в 22ч. заспива  ooooh! Като през това време от време на време цока  #Crazy
Spasdidi, дано всичко скоро да се оправи Simple Smile  Hug
Към ЛЛЛ
Не знам дали към вас трябва да се обърна, но понякога когато суче малката и изведнъж започва да се дърпа от гърдата и да нервничи. Първо мислех, че са колики, ама не е това. Просто пуска, бута ме и започва да се сърди. А е гладна. ПАк търси гърдата после, цокне 4-5 пъти и пак се дърпа. Обикновенно го прави на лявата гърда. На дясната по-й харесва. Обаче е голям зор, и тя се изнервя, и аз се изнервям  ooooh! Чудя се дали да не започна да цедя лявата гърда и да й давам от шишето
Тони–ст, благодаря ти за отговора  Hug Вече не знам дали е от неправилното засукване или нещо друго.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:18 от nelka_bg

Общи условия

Активация на акаунт