С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 159
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
jenajena, благодаря ти за успокоителните думи, по принцип и аз вярвам в положителната настройка и досега винаги съм била с такава нагласа, даже хвърлих в потрес майка ми, която ме пита дали първия път като са ми дали Валентин съм го огледала дали всичко му е на място и аз и казах, че не съм, защото никога не ми е минавало през ума, че нещо може да му има... Изкарах може би най-спокойната и лека бременност, секциото ми мина леко и се възстанових за отрицателно време, а детето ми беше най-спокойното бебе на света до преди 2-3 седмици. Просто напоследък той като е нервен и аз се изнервям и ми е все по-трудно да мисля положително. Но ще опитам.

При нас сега ново двайсе - Валентин е нервен и реве след всяко хранене, минава около час, докато се успокои. Според мен причината е, че почти винаги повръща след хранене и явно това му дразни стомахчето. Не повръща много, педиатърът каза, че е нещо нормално, но очевидно на Валентин не му е приятно. Оригвам го по 5-6 пъти, докато го кърмя, след хранене го държа изправен известно време, и въпреки това пак повръща и се дразни Sad. Някой друг има ли подобен проблем? Приемам всякакви съвети за справяне с повръщането.

Елфи, благородно завиждам за синеоките деца. При нас още не се е избистрил цвета на очите и не може да се каже какъв е newsm78. В началото изглеждаха чисто кафяви, сега синеят леко, ама не достатъчно, за да твърдя, че е взел моите очи. Кой знае, може да са пъстри, на мъжът ми са един такъв неопределен цвят, кафяво-жълто-зеленикаво Laughing. А много се надявах на синеоко бебе, не че ще го върна, ако се окаже, че не е такова де Laughing. Поне ще е русичко нашето, ние и двамата сме руси, роди се с кестенява коса, но гледам, че започва да изсветлява - отдолу избиват светло руси коси...

Ето малко снимки за тези, които нямат фейсбук:

Валентин - http://www.prikachi.com/images/426/3461426e.jpg
Пак той - http://www.prikachi.com/images/429/3461429x.jpg
Баща и син спят в еднакви пози Laughing - http://www.prikachi.com/images/430/3461430P.jpg

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 09:36 от Maria_I

# 376
Maria_I чудни мъже си имаш  Grinning А малкият Валентин е толкова красив,като хубавото си име  Heart Eyes
На някои дечица по-късно се избистрят очите,особено изцяло кърмените.Така,че има шанс да станат сини на твоя момък,след като и ти си с такива.

Просто при моите деца още в началото се виждаше ,че са сини.Даже като се роди Рая  в още момента ,в който изскочи и беше лигава  Laughing  беше с отворени очи и аз и баща и видяхме,че са сини  Laughing
Незнам де,освен ако не съм окьоравяла нещо....за сега такива ми изглеждат,но ще видим де  Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 11:07 от elfi4ka

# 377
Вчера като се затръшка това дете,не ще да заспи и не ще.Накрая реших да  прибягна към крайната мярка.Метнах бебето на рамо и в колата.В момента,в който заработи двигателя-и заспа дълбоко.
Да взема да стана един таксиметров щофьор ли newsm78

# 378
Хоуп-че,какъв характер ще е само ако прилича на майка си,дупе да ми е яко Mr. Green

jenajena,благородно ти завиждам за това,че имаш такова позитивно мислене,моето е точно противоположното на твоето,но е така,защото преди каквото и хубаво да съм си помислила винаги нещо ме е поливало с вряла вода,незнам защо така Thinking Та затова сега предпочитам да се подготвям за лошото,а ако дойде хубаво-толкова по-добре Peace

Мария,първо да кажа,че малкия е страхотен сладур и така като гледам си е доста светличко детето,така че не го мисли толкова за очите Simple Smile
А за повръщането ако намериш лек-свиркай,защото това пък като го видя вече и ми идва да крещя.Като че ли имахме период на затишие и сега пак всичко е със страшна сила Mr. Green

И аз щях да питам за Буба къде се покри newsm78 Та в тази връзка още от ония ден се глася да пиша,относно статията,която пусна и да й благодаря,защото вече се бях стреснала,че моя бебок нещо изостава в развитието си,то като ви чета вас,вашите на 20 дни само където не са ви проговорили Mr. Green

А пък Хера замина на почивка,на СПА виждаш ли,та сега ще си плацика д-то,а аз тук ще скучая Mr. Green

П.П.Май само моя Венци си остана цингьо до последно,ни коса изсветля кой знае колко,ни очи Laughing

# 379
  • София
Сиана в началото беше с толкова тъмни очи, че почти не можеше да се види какъв цвят са -аз ги определях като сиви, майка ми като сини. Сега изсветляха и си синеят... косата й като се роди беше тъмна с едно русо кичурче отпред.

# 380
  • при палмите и алигаторите,FL
 wavey  Привет, приемате ли нови муцуни, ще се старая от тук нататък да съм и пишеща, не само четяща/следя ви от времето на креола(надявам се да е добре и да си гушка бебето, видях че не е влизала от януари във форума)/.
За статистиката Моника родена на 23.04.2011, тегло 3,500 дължина51см; термина беше 04.05.2011; второ момиченце в нашето семейство.Каката ни е родена на 10 .05, таткото на 19.05, така че аз се оказах с три теленца у дома и се шегувам, че съм краварката,но  си ги отглеждам с много лИбоф.
Елфи, много ви е хубаво семейството, а тате и Вики как ще пазят тея синеоки красавици не знам.
Марта, при вас по лесно опазването на малката кукла, има си двама красиви батковци и тате да си я гушкат и пазят.
NickyTo, честита месечинка на дребосъчка Hug
Зазка стиснати палчета и гуш от нас, бързо да се оправяте и да забравите всички неприятности.
По темите за спането, беба спи през ноща до мен, ама плътно до мен, от другата ни страна е кака, а тате спи на кака в стаята.Кърмим се на поискване, където и когато сварим, само на кърма, Соня е кърмена 37 месеца, така че Моника със сигурност ще кърмя до когато тя реши.Колики имаш малко, но ги сборихме  и сега е спокойно положението.
За излизането, Моника е навън от както ни изписаха, няма пропуснат ден , сега навън е малко кофти,защото тук е много горещо и влажно , лятото не е хубав сезон, зимата беше супер, но тогава бременеех , но сега излизаме да закараме Сони до лагера//ходи дневен-отива сутрин и я взимам след обяд//, след това на басейна и така ни минава деня.
Не гладя и не стерилизирам, масажи и гимнастики не правя, ами мързелива съм Embarassed. Къпя бебка само с вода и мажем с лосион на Мустела
Да благодаря на Ели за хубавите теми  bouquet, дето прави и на Буба за заглавието  bouquet

Прилагам снимков материал http://zahi.snimka.bg/baby/monica.600850.23923270

# 381
Здравейте, майчета,

Теленцето отново спи и аз да се включа.

Аз вярвам най- вече в това,че мислите на майката може да се отразят на детето, защото 2-та или 2- те са много свързани. Затова ви съветвам да се настроите позитивно и да не  вярвате в лошите мисли, дори и да ги има.Това ще е най-ефикасното лекарство срещу уроки.

jenajena, напълно съм съгласна с теб. Аз съм на принципа - "спокойствие и силна храна" и "всяко зло за добро". Гледам да съм много позитивна и спокойна и да приемам всичко с усмивка (макар понякога коремът да ми е свит на топка) и мисля, че това се отразява и на бебенце.

Maria_I, снимката с тате и бебе е чудничка, да ви е жив и здрав малкият сладурко Simple Smile. Аз направо се разтапям от кеф като видя моите двама мъже гушнати. Въобще гледката баща с бебе е уникална.

Едно бързо въпросче към ЛЛЛ: Дами, първо да ви благодаря за съветите и вниманието, което ни отделяте. Възхищавам се на желанието и усърдието, с което ни помагате да се научим да кърмим и да решаваме възникналите проблеми.

Ние засега се справяме добре с хапването - кърмим се на поискване, наддаваме добре, памперси - пълни и т.н. Още от началото малкият си се придържа към 8 кърмения дневно, много рядко 9. Ако в някакъв момент направи по-голяма пауза (и да кажем се наложи да го събудя), в следващият си скъсява периода и пак влизаме в крачка. Но от 2-3 дни проспива едно от нощните хранения (това около 0:00 часа). Съответно и аз спя по това време и не се усещам да го будя. И така ни се събират 7 хранения. Малкият е на 40 дни вече. Та въпросът ми е - докога въжи съветът 8-12 хранения на ден, на коя възраст е нормално да започне да се пропуска нощно хранене без това да застраши количеството кърма? Като цяло съм решила да го карам по-либерално и да се водя от бебе, но ако е добре за него все още да хапва 8 пъти, ще се будим (а и с това пропускане гърдите сутрин са ми твърди като гюлета).

Слънчев ден на всички!

# 382
nandi добре дошла  Hug !!!
Малката Моника е страхотна кукла,също като кака си  Heart Eyes

И вече да пишеш  Wink

# 383
  • Сливен
Simple Smile Привет и от нас
Днес си направихме една разходка... Simple Smile Дано времето е все така хубаво, за да се разхождаме Simple Smile

nandi добре дошла Simple Smile Много са хубави малките госпожици Simple Smile
Елфи с удоволстви бих качила и тук снимки, но незнам как става  BlushWink

# 384
  • До морето :)
Здравейте! Днес бяхме на консултация. Качили сме 1,300 кг. На мен ми се видя много, но доки каза, че щом е само на кърма няма проблеми  newsm78 Пък и малко преди това яде и не беше акала от вечерта. А и все пак кантарите са различни  Rolling Eyes Но ММ скочи от щастие  Laughing Без това 2 дена само мрънкаше, че нищо не ям и съм нямала кърма. А аз като стисна (дори да ми е мека гърдата) и стреля на фонтан  ooooh! Просто диването се лигави и не иска да яде. Разбрахме, че и много я обличаме. Сега е по късо ръкавче вече. Престраших се. Изписаха ни Тетрисал Е за нослето и да продължаваме с капките за очите. Иначе жълтеница вече нямаме  Mr. Green Един дерт по-малко  Laughing
jenajena, страхотни са ти децата. Пу-пу, да не им е уруки  Mr. Green
За урчасването - аз вярвам, но въпреки това си я извеждам на вън и си я гледат хората. Ама днес една как ме ядоса  ooooh! Гледа малката и вика: "Прилича на баща си! Ти имаш по-продълговат нос, а нейния е чип!"  Joy Все ми е тая на кой прилича малката, на мен ми прилича на нея си, но аз лично бебе с дълъг нос не съм видяла и й го казах  Crazy
За очите и косата - и двамата с ММ сме с тъмни коси, а Елито е блонди (даже рижее от време на време)  Laughing Очите й още не са се избистрили, сега са едни тъмно синьо-сиви, като на повечето новородени, но подозирам, че ще вземе на баща си очите (той е с пъстри, а аз с кафеви)
Хайде, заемам хоризонтално положение

# 385
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА Даниел на djidjonka, Камен на marley , Мая на free_spirit , Тодор на elissee!!!!!

Да почерпя и аз за нашата месечинка Simple Smile

Лек ден на всички! Целувки от мен и Александра!   love001  love001  love001  love001

# 386
  • София
Нанди:Добре си дошла, пожелавам ти да имаш да споделяш само хубави новини! Hug
Снимките ти са страхотни, особено тази с татко и бебе Joy Joy
Мария: Много сладко твоето детенце- ние вече сме му се порадвали във ФБ! Peace
Отчет от консултацията: За 1 месец сме наддали 1100 г. и сме пораснали 5 см.Днес ми идеше да убия доки: #2gunfire #2gunfire Накара ми се, че наддавала много  #Cussing out, каза да я храня на 3 часа по 5 мин. и да минем на 6 часово хранене #Cussing out Чудя се, тази жена- добре ли е? newsm78
Аз, разбирасе нямам никакво намерение да я слушам и мисля да си продължим както до сега! Peace Доки каза, че е рано за направление за ставите newsm78, че колийфа бил излишен, защото тя нямала колики- е как пък го разбра това?.. И ако плаче нощем  от глад "просто да не и обръщаме внимание"!!!Днес, направо ми се приплака от нивото на българската медицина!  newsm45 smile3512
Накрая: Честити месечинки на всички сладки бебенца, родени на днешния ден!Да са ви живи и здрави и мерси за почерпките Laughing

# 387
  • София
И аз съм против системата: "Остави гладното бебе да реве или му тъпчи стомаха с вода".
Ако иска да яде - ще яде.... Пък ако ще и през половин час да я храня (днес ядем през час горе-долу от 9 сутринта, но за сметка на това спа 8 часа през нощта). Обаче като дойде баща й или бабите и като почнат с тяхното 3 часа и кажат: "Аааа, ама то има още много време до еди си колко си часа! Няма да й даваш сега!" Или: "Дай и биберон!"  Rolling Eyes

А нашите бебчета са си наистина по-по-най!  Flutter На всички ви бебчетата са много сладки!  bouquet

# 388
Да почерпя и аз за първата ни ревлива месечинка!!!

Честито на останалите сладури астрални близначета  Heart Eyes!

Тази нощ малкият ми мъж ме събуди за манджоре точно в 0:55- часа на раждане, е много мило ми стана  Blush.

Мария срахотен бонбон!
Нанди добре дошла!

Отивам да гледам снимките на Елфи, снощи съм ги проспала!
Луси да се съберем, да направим клуб на песимиста и аз все за лошото да съм подготвена и накрая чушки  Whistling/ като казах и ми се приядоха  Laughing/.

Да се оплача- кърмаческата ми кариера е към своя край, не разбирам и суче на поискване и се цедя и жито за 10 помена съм изяла, и куп полезне храни, води, чай за кърмачки- е не стига и не стига тази кърма, засега само едно ядене е изцяло на АМ  Tired, да видим до кога. Ново 20, е че има таква зверски колики, че ми се реве, корема му е цял оркестър, като си поставя ръката и усещам как клокочи и подскача, резултата е че от скоро се цупи и на шише и на гърда, цокне и като го свие рев, не иска да яде  , а го виждам, че е гладен милия:ooooh:, само заспал хапва спокойно, но пак е гърчене, а като тръгне да ака рев неистов и после на залп, следват 5 мин спокойствие и после пак рев и колики. ако някой има проблем със същата страшна сила и нещо му е помогнал  Hug Вече не знам, да взема да я замразявам тази кърма и да мина на АМ ли  ooooh!, ако се гърчи от кърмата, оф не знам, какво да правя.

Мили преди това на какво бяхте?

# 389
  • при палмите и алигаторите,FL
Благодаря за посрещането момичета Hug
За храненето аз я кърмя както казах и преди когато и където си иска -за първия месец беше качила 1кг и се удължила с 2см, педиатърът ни тук ме пита как я храня, като му отговорих каза че се препоръчва да яде 20 мин от едната, после от другата и след това 2 часа почивка, но това били препоръки , аз да си правя изводите.
Да ви питам за ваксините, какви сложиха на бебчовците, на Моника още не са слагали само веднага след раждането "витамин К", а сега предстой другата седмица да я боцкат и май ще и сложат Превнар и ДТК/не съм сигурна че запомних/.Тефтера със записките от Соня, пътува насам, мама ми го е изпатила, но доакто стигне да си сверя часовника с вас.
За цеденето не помня коя мама беше писала че не може да изцеди, е аз бях така със Соня, не можех да изцедя повече от 20 милилитра , а смених три вида помпи, но детето си надаваше добре, даже повече от добре/на годинка беше 11,500кг/, друг е въпроса, че до годинката се будеше като по часовник през 3 часа за манджа.Така че това че ние не можем да изцедим не е индикация, че няма кърма/мое мнение/ и че бебчо не се нахранва.

Общи условия

Активация на акаунт