С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 159
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте момичета! аз пропуснах няколко теми и не съм писала, но ви следях редовно

jenajena страхотни са ти дечицата, и аз се надявам третият опит вече да е момиче

искам да ви питам карате ли само с бебетата в колата и слагате ли столчетата на предната седалка? аз още не мога да се престраша да изляза сама с колата, бебето още не си държи добре главичката и при всяка дупка трябва да я придържам, а вече ми писна да обикалям из квартала

ако някой е близо до Южния парк да се обажда, а може и среща да организираме

Хубав ден!

# 391
ако някой е близо до Южния парк да се обажда, а може и среща да организираме

Аз съм всеки ден в Южния парк, така че ще си организираме срещичка.

Тя и Myst е наблизо (ходи в парка зад Сити центъра), така че и с нея се разбрахме евентуално за другата седмица.

# 392
nandi,добре дошла Hug Много са ти сладки дечицата,и те са светлички като гледам Mr. Green Като каза Креола,преди няколко дни се бях сетила за нея и се чудех какво ли стана,надявам се вече да гушка бебока си и да е щастлива.

Елис,миличка май няма да основаваме само клуб на песимиста,а и на "некадърните кърмачки" Mr. Green Аз като гледам и моята кърмаческа кариера върви към своя край Twisted Evil Един ден цедя повече,друг по-малко,пия чая на Хип като за световно,пия бира всеки божи ден(свидетел-Хера),но както казват някой,че като стиснат пръска,при мен такова нещо няма Crossing Arms
Освен това,това което си описала е моя случай едно към едно.В един от предните ми постове го бях отправила дори като въпрос към ЛЛЛ,но както винаги никой не ме отрази,явно и те разбират,че от мен кърмачка няма да стане и няма защо да си губят времето Mr. Green
Даже вчера си мислех това да не е някаква кърмаческа стачка или нещо такова,та днес му викам да я отменя вече,че взе да ми писва Twisted Evil
Та ако наистина някой знае лек за това чудо да свирка,че зора е голям Mr. Green

# 393
  • София
Момичета извинявайте, че се намесват така в темата ви, но искам да предложа на тези които ползват капки Колийф нещо: браточведка ми, която си има бебе от скоро и ползва капките Колийф се е свързала с дистрибутора ли, доставчика ли, не разбрах точно и е споделила с него че в англ.сайтове тези капки са в пъти по-евтини, и той съответно й е предложил, че ако купи 6 опаковки от въпросните капки ще й даде 6 безплатни. Тя е сметнала, че излизат 15 лева на опаковка.
Ако някой прояви интерес може да пише на ЛС. Много искам да й помогна, тъй като нейното бебе е доста ревливо, пък тези капки му помагат.

Още веднъж извинявайте за намесата  Embarassed.

# 394
  • До морето :)
Nonich, наистина е голяма разликата в цената. Дано мамите които ползват Колийф да се възползват  Grinning
Lussy, Elissee, на мен педи ми каза, да ям много сурови ядки и аз се тъпча. Може да помогне малко, да закрепите положението. Дано имате успех, ако пък не, АМ, важното е детето да е нахранено  Hug
Jenajena, наистина ужасна педи. На нас толкова ни се радваха, за тези кило и 300, а аз знам, че е много  Rolling Eyes
Дайде съвет как да науча Елито с биба  Confused Не я иска, чак и се повдига някой път, а като и се приспи понякога иска да суче. Слагам я на гърдата, седи 2 минути без да сучи и заспива. После трябва да я чакам 15 минути да заспи дълбоко, за да я преместя  ooooh!

# 395
Здравейте момичета  Simple Smile Ужасно много ми липсвате, не съм ви чела от раждането още  Sad Веднага след раждането се преместихме, защото в предишната квартира (на тавана( ставаше 30 градуса и щяхме да изпържим бебчо, та се преместихме а в новата нямахме нет.

Писах на Гери С  на сутринта, след раждането, но тогава не бяхме решили как да се казва бебчо,но нали се роди на 11 май и си дойде с името, та се казва Кирил,  Нели ако имаш възможност можеш да го запишеш.

Искрено се надявам вече да мога поне да ви чета, че от вас научавам наистина много, но пък е мн трудно с дете на ръце , дерящо се от колики  smile3511

# 396

Ние засега се справяме добре с хапването - кърмим се на поискване, наддаваме добре, памперси - пълни и т.н. Още от началото малкият си се придържа към 8 кърмения дневно, много рядко 9. Ако в някакъв момент направи по-голяма пауза (и да кажем се наложи да го събудя), в следващият си скъсява периода и пак влизаме в крачка. Но от 2-3 дни проспива едно от нощните хранения (това около 0:00 часа). Съответно и аз спя по това време и не се усещам да го будя. И така ни се събират 7 хранения. Малкият е на 40 дни вече. Та въпросът ми е - докога въжи съветът 8-12 хранения на ден, на коя възраст е нормално да започне да се пропуска нощно хранене без това да застраши количеството кърма? Като цяло съм решила да го карам по-либерално и да се водя от бебе, но ако е добре за него все още да хапва 8 пъти, ще се будим (а и с това пропускане гърдите сутрин са ми твърди като гюлета).[/color]
Здравей, ljufis,
8-12 хранения са препоръка и е нормално да не могат точно да бъдат изпълнени. Доколкото става ясно, вие двамата се справяте чудесно. Явно изборът да се водиш по бебето е успешен при вас. Действително една част от бебетата във възраст около 6-8 седмици вече започват да правят и по- големи паузи, предимно в нощните часове. Ако бебето суче активно и няма признаци кърмата да не му стига, няма нужда да бъде разбуждано. Още повече, че времето, в което бебчо спи, мама също може да използва за един здрав сън .  С режима, който сте си изградили заедно, няма нужда да се безпокоиш за количеството кърма. Може би знаеш, че в ранните часове на деня, от 3 до 8 сутринта, количеството на Пролактин в организма на майката е най- високо и затова се препоръчва в тези часове да има поне 1-2 кърмения.
В случай, че пропуснатото хранене предизвиква у теб препълване, можеш да си помогнеш с изцеждане- леко, на ръка или с помпа. Няма нужда да се изпразват гърдите, изцеди само толкова, колкото е нужно, за да  почувстваш облекчение.

# 397
Катрина хубаво име сте дали на бебчо, да си го носи с много здраве! А относно ревящо бебе на ръце - ами то май повечето сме на един хал  Crazy

Честита месечинка на всички сладури!  Hug Peace Heart Eyes

От както спряхме да му даваме през ноща в 3 часа храна, Едито през деня и вечерта е много по спокоен... иначе беше нещо страшно... неще да спи, гърчи се един такъв, постоянно рита с крачета мърда с ръце, бунтува се... Ще видим накрая кантара какво ще покаже... През ноща даваме вода, биберони, приспива ме се и това е...

Сега уж заспа, ама мама нещо няма сили да го доприспи напълно и го оставих самичък да се унася... дано стане работата, а аз се опътвам към леглото, че ноща е пред нас  Crazy

# 398
Добър вечер Simple Smile Честита месечинка на всички Simple Smile

Гери Едито е мн. хубав Simple Smile пу-пу стискам палци бързо да оздравяваш Simple Smile
ние днес запознахме Габи с моренцето/езерото и се приспиваме Simple Smile
да ви се оплача - на мен ми дойде  #Cussing out голям праз че кърмя ...

# 399
  • Den Haag
Бръмбазела благодаря много за помоща   bouquet  bouquet  bouquet

# 400
Здравейте и ви благодаря за подкрепата на всички  Hug Hug Hug

Ние бяхме 1 седмица в инфекциозна болница и там ни изследваха за дезинтерия, салмонела и всички инф. болести но резултатите са негативни. Сега направих консултация с гастро - доцент Георгива и хематолог - доцент Калева и отново 1 куп изследвания и ще видим какво ще стане. Понеже я кърма сега съм на строга диета - без телешко, мляко, сирене, кашкавал,ядки, шоколад, какао, цитруси, риба може само хек и пъстърва, без мъхести плодове и ягоди... Днес не е акала кръв все още  и се надявам да не ака , явно тези ограничения от храната която в момента ми е забранета има ефект и няма кръв, но вчера имаще такова изхождане. Бубе, писах ти на лична  че в старата тема нямаше как да ти отговоря - тя няма температура, разтройство и кръвта не е тъмна а светла. В старата тема пишеш че по това се разбира от коя част на стомаха е проблема , кажи ми моля те различната на цвят кръв какво показва. Аз все още очаквам резултати , а за алергиите ще бъдат готови края на другата седмица и засега съмненията са за алергия към белтъка , но още никой нищо не е потвърдил.
Оказа се че детето е с нисък хемоглобин  и поради тази причина се консултирах и хематолог и от днес и давам Maltofer защото има недостиг на желязо, а гастрото и изписа Линекс Бейби които са за регулиране на чревната флора.

Ако е нещо сериозно няма да има апетит а тя суче толкова лакомо, че кърмата и излиза от устата докато суче и за 2 седмици е наддала 500 грама. Тя е на мама ламята, и аз искам да я кърмя защото наистина няма по добро мляко от кърмата а и не ми се занимава с шишета, стерилизация и тн, а и тя непонася биберони нито залъгалки нито от шише независимо дали са каучук или силикон купила съм от 2та вариянта да и давам вода но като и сложа щишето в устата се плези и се дави така че и вода не пие, но не се притеснявам от този факт защото с кърмата си набава вода и няма никакви млечници.

Освен този проблем бебето имало и пъпна херния и хемангион. Тези родилни петна също не са никак безобидни и трябва да се вчимат мерки, но на нея и е на крачето на баджачето и затова може да изчака, тук в България единсвеното решение е плачстична операция но може в други страни да се премахне и чрез лазер.

В такъв стрес съм от 2 седмици , че просто немога да ви опиша.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 23:43 от Dona Ani

# 401
  • До морето :)
Дона Ани, прегръщаме ви и дано скоро да се разбере какво й е на малката принцеса  Hug Hug Hug Hug Hug Hug В една книжка вкъщи четох, че при кръв в акото при бебетата, често е АБКМ. Скоро пак да пишеш как е мънинката  Praynig

# 402
Здравейте, мамчета!
Честити месечинки на всички сладки бебенца, родени на днешния ден!Да са ви живи и здрави, и да радват мама и тати!
Дона Ани,  Hug дано не е нещо сериозно! С теб сме.
Nandi, добре дошла и вече да пишеш повече.
Maria I, много готини мъже, бре!Пу-пу!
Ние днес на разходка цял ден, аз съм претрепана, ама и малката също е уморена. Като се върнахме към 19:00 спа до 21:00, събудих я за баня и манджорене, и заспа моментално след процедурите. Та и аз влязох да ви прочета. Отивам да се хоризонтирам, че незнам как ще е тази нощ. ooooh!

# 403
Към консултантките по кърмене:
Ина е изцяло на кърма.Храня я при най-малък признак на интерес,никога не е приемала АМ.Има жълтеница.Дала съм около 10 лъжички глюкоза ,от както са ни изписали.Разчитам кърмата да елиминира жълтеницата.
През ноща спи при мен и суче веднага щом поиска.
Притеснява ме,че понякога не ака и по 48 часа.Вчера не издържах и я изаках с термометър.Акото беше жълто и меко.
Не знам какво повече да направя.Изчетох Гру Нюландер,всичко което препоръчват
консултантките,храня на поискване,може и по 20 пъти на ден,но мишката не ака:(
Иначе пиша обилно,поне 5 памперса.
Здравей Деси,
Казваш, че Ина има жълтеница. Тъй като ти познаваш най-добре бебето си и ритъма му, мислиш ли, че е възможно да е поспалива от жълтеницата и да не успява да суче ефективно? Заспива ли докато я кърмиш преди да е изпразнила добре гърдата. Ако имаш съмнения за ефективното кърмене, това са признаците, по които може да се ориентираш:
•   Можете да почувствате силно засмукване, особено в началото на храненето.
•   Можете да го чуете да преглъща и го чувате да суче, в съотнощение не повече от едно или две засуквания за преглъщане. Когато млякото ви потече, то ще преглъща мляко след всяко засмукване. Когато потокът мляко се забави, бебето ще преглъща след всеки две засмуквания. Когато започне да преглъща след всеки три или повече засуквания или спонтанно пусне гърдата, е време да го сложите на другата гърда или да прекратите храненето.
•   Можете да видите как челюстите и слепоочията му мърдат.
•   Можете да видите бузите му да хлътват навътре, когато преглъща.
•   Устата не е накъдрена, нито пък устните са засукани навътре. Ако видите, че устата е накъдрена, това означава, че бебето не е захванало гърдата правилно. Бебето суче, но не получава мляко.
•   Прави паузи между суканията, което означава, че има изобилно количество мляко в устата си.
От тук – url=http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4484

ЗА да помагаш на Ина, би могла да опиташ компресия на гърдата. Това е техника, която помага на бебето по- бързо да достигне до задното, по- богато на мазнини мляко  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
Деси, мислиш ли, че Ина има колики? А даваш ли превантивно някакви капки против колики? Много майки споделят, че за съжаление понякога те имат такъв неблагоприятен ефект и запичат бебетата.
За бебета до 6 седмична възраст е желателно да има поне 5-6 обилно напишкани памперси, от които 2-4 наакани.
Показател за наддаването на бебето са броя напишкани и наакани памперси - 5/6 напишкани, от които поне 2/3 наакани за 24 часа. Изключителното кърмене на поискване също обезпечава правилното развитие на детето. Дали си се консултирала с педиатъра относно 48-часовото неакане на Ина и какво ти препоръча той? Кога предстои да теглите бебето или вече сте правили едно мерене?
Пробва ли да стимулираш стомахчето на Ина с масаж? Много майки споделят, че помага http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/ Ако искаш, би могла да пробваш този.
А и разхлабващи храни приемани от майката, също биха могли да имат благотворен ефект върху бебето, овесени ядки, плодове  Simple Smile

# 404
 nelkа, a_val благодаря ви за подкрепата.  Hug Hug Hug

Деси-Шиша внимавай много как изакваш бебето с термометъра защото може да се разрани и да започне да ака кръв.Мисля че в старата тема Жени беше описала какво да се прави при запек на бебетата, провери последните десетина страници.

За пъпна херния - 1 лекарка ми каза да слагам монета на пъпчето и с лепенка да я залепям, някой чул ли е дали има ефект? Чух че имало специални лепенки но не са били много ефективни, а този бабешки метод с монетата помагал,

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 23:58 от Dona Ani

Общи условия

Активация на акаунт