С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 149
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
момичета къде остана темата се срещите, ако може някой да пусне линк, че аз не я намирам

Dona Ani радвам се, че вече сте добре, представям си какъв кошмар сте изживели

БУБА и аз съм живяла до 5тия месец на баткото в САЩ и той беше абсолютно същия, не искам да те плаша, но при нас полета беше кошмар, през цялото време вися на гърдите ми, за да не реве в самолета, а във Франкфурт имахме дълъг престой и ми идваше да се гръмна

как издържате в тези жеги? ние днес бяхме на разходка от 9-11ч и пак ни беше топло

# 466
Момичета, здравейте!

Какви мерки взимате против комарите? Нощем започнаха да ни нападат, а аз нямам нищо да ги гоня.
Има разни машинки, на Джонсън май бяха, с таблетки, ама ме е страх да включвам.

Ако някоя от вас е проучила въпроса да каже.

Бубе, не си сама, споко!
И аз съм на тоя хал, само дето съм в БГ. двама сина, ревливи, неспокойни...с големия незнаех кога е ден, кога е нощ. Та затова не искагх да чуя за второ дете, ама вече си имаме и понякога ме уморява страшно, но като го гушна и ми минават дяволите.

Тоя номер с количката го прави непрекъснато, излизаме навън, мъжът ми го носи , а аз разходам количката Simple Smile

# 467
Здравейте,момичета  Grinning

Днес цял ден се щурам...и въобще не можах да се дна да се отчета  Crazy

Много ви благодаря за загрижеността относно моята Рая  Hug
Да не казвам голяма дума,но днес окото се е оправило почти.Има съвсем малко гурелчета и те не са залепнали по този начин ,а просто са се събрали в едното ъгълче.Незнам дали кърмата има нещо общо,но е факт,че веднага се усети подобрениоето,а днес направо си е отшумяло,а капнах само веднъж.Вчера беше някакъв ужас направо  Cry Предполагам,че си е бръкнала в окото и е станало нещо вътре,а не е запушен слъзен,след като днес е по-добре  Thinking
Да не ме чуе дяволът само и да не вземе да се влоши отново  Praynig

# 468
Мамарина,каква е тази самолюлееща се люлка?Лазар обича да спи в ръцете ми...... Tired

Честити месечинки на всички дечица,които празнуват днес!

# 469
Привет майчета,  Hug!

Благодаря за пожеланията, ааа за сестричката (до сега мислех че няма да поискам второ, но днес ми мина друго през главата)  Mr. Green Heart Eyes

Ами макар и виртуално нека ви почерпя с много, много целувки и прегръдки за вас и вашите мъници и по - големи мъници!  Hug Mr. Green Heart Eyes

# 470
повече ме плаши, чко си открие палеца, че него няма как да го махам Close
Споко, и това не е страшно - аз до 6 год. възраст бях с палеца в устата, въпреки всевъзможните методи и начини за отказване, които майка ми е прилагала. Обаче сега си имам перфектни зъби и изобщо няма никакво изменение или нещо подобно. Иначе Филип, въпреки, че смуче и биба, вече открива пръстчетата си и мисля, че скоро ще се усети и ще започне да ги смуче Crazy Mr. Green
Гери, бъди жива и здрава, а Едито много да ви радва!  Hug  bouquet

# 471
  • София, Павлово
Благодарим за почерпката, Гери! О, и аз си мислех, че никога няма да ми се прииска второ дете, но на изведнъж като порасна Яни ми се прииска отново да съм бременна, да гушкам бебе..

Е, Лава не точно самолюляща се,  Blush на батерии е. Ето тази http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6298&cat=153#

# 472

Е, Лава не точно самолюляща се,  Blush на батерии е. Ето тази http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6298&cat=153#

Мамарина доволна ли си от люлката, от кога го слагаш там ? Гледах такава в продавалника и много се чудя, заслужава ли си инвестицията  newsm78.

# 473
Бръмбазела,благодаря ти за отговора Hug Това за "некадърните кърмачки" беше на базик разбира се Wink Но не беше на базик това,че няколко мои питания не бяха отразени,а не със забавен отговор.Иначе прекрасно разбирам,че няма как да отговаряте на секундата и съответно тук е мястото да благодаря на теб и всички останали момичета за голямата помощ и съпричастност с проблемите ни  bouquet
От вчера имам друг проблем с Венцислав Mr. Green Както бях казала предните няколко дни беше това с неистовия рев и пускане на гърдата или изобщо не можеше да засуче,гърчи се,ръмжи и т.н.,но от вчера проблема ми стана още по-сериозен.Сега засуква,суче около мах.10минути и заспива на гърда,след няколкото ми неуспешни опита да го събудя го оставям в кошарата,при което очите са отворени веднага и се започва едно лудо ядене на ръчичките ooooh! След малко да кажем се унася и заспива,но след един час иска отново да суче и така и режим и всичко от вчера вече не ни е наред.Видяла съм се в чудо-храним се на всеки час за по 5-10мин.,след това заспива и всичко се повтаря отначало.Притеснявам се,че колкото нямам кърма в момента още повече ще се прецакат нещата.На какво може да се дължи това безразборно сукане и това ядене на ръчичките,за мен той просто си остава гладен Thinking Искам само да подчертая,че при нас техниките за разбуждане не важат Mr. Green Наистина съм доста объркана и съм на крачка вече от отказването Tired Освен това,днес става на два месеца,а повече от 120мл. на ядене не може да изяде,да не говорим,че това го виждам само на едното му хранене,което е от шише(изцедена кърма),а за сукането може и да е още по-малко.

# 474

Мамарина доволна ли си от люлката, от кога го слагаш там ? Гледах такава в продавалника и много се чудя, заслужава ли си инвестицията  newsm78.
И аз имам същите питания.
Мамарина,благодаря за линка.

# 475
  • До морето :)
Гери, честит рожден ден и тука    bouquet  Hug
За самолюлеещата се люлка - на мен ми дадоха такава, но още не съм й взела батерии  Embarassed Моята е нещо подобно http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6299&cat=153 Утре вече ще ида за батерии, може пък да има резултат  Mr. Green
Елфи, после и аз ще пробвам с кърма, пък каквото стане  Thinking
Люси, не съм консултантка, но нали казват, че колкото по-начесто сучат бебетата, толкова повече кърма има. Може пък да има ефект. А на 2 месеца по колко мл трябва да изцокват бебоците. На нас сега 110 не ни стигат, давала съм й със шише и си търси още
За бибата - одеве 30 минути и я държах в устата, но по едно време ми се видя много тъжна, все едно ме гледаше жално-жално, че нищо не пуска биберона и й я махнах  Sad

# 476
  • София, Павлово
За люлката - като я видях на живо ми се стори, че няма да е удобна за новородено /дават я от 0 месеца/, но като го сложих видях, че не е чак толкова. Поне не повече от кошче за кола  Peace

Луси - консултантките писаха, че бебета в един момент започват да имат нужда от повече кърма, но на гърдите им трябват няколко дни за да набавят новият дебит. Не се отказвай и слагай Венци колкото често иска - ще видиш, че до няколко дни всичко ще се нормализира.

Нелка Това с тъжната физиономия ти се е сторило на теб.   Hug Бебетата на възрастта на Ели - още не изразяват емоции чрез мимическите си мускули.

# 477
Луси не съм от ЛЛЛ, а от клуба "Некадърни кърмачки"  Mr. Green с голяма доза самоирония, няма какво да се доизясняваш, че било базик  Wink, то или ти се отдава или се мъчиш, като мен  Laughing.
Това, което описваш, говори за хранене на куп- нали така го писват консултантките. ядене без спир, за около ... безброй часове и после пауза. Така си увеличавали кърмата, имали скок в разстежа. Тошко е в такава фаза, все на цица и шушна ли се е ококорил.
Сега се чудя, ако изстискам малко кърма, върху лигавник примерно и му го оставя до главата мирише, дали ще мога поне до тоалетната да отида, без да е надул гайдата, че ме няма, нали му мириша  Joy. Това е към ЛЛЛ.
Тони  Hug благодаря, Иви ми знае случая милата, проведохме и Скайп кърмене, та някой техники ми се изясниха, но както каза щерка й " много е лошо положението, нали"  Joy hahaha Joy.
Нелко останала си едни цици, не те ли е срам  Naughty. Номера с количката е отдавна приложен, още с каката  Mr. Green, остава да имитирам и движение на кръстовище и неасфалтирана улица от около 20години и всичко ще е ОК  Crazy.
Буба, как няма да пишеш, та нали за това е форума, понякога ми стига, само да помрънкам, без значение, дали някой ще ме отрази  Hug. Пробвала ли си Колоноцинтис на Боарон.
Елфи има за какво да се ежи мъжа ти, допринесъл е за доизбистрянето на очите, много са ти хубави децата  Heart Eyes, само къдревото мъниче, не видях, но предполага, че е метнат на някоя баба.

# 478
  Дона Ани, при вас ще се окаже малкия Дявол с това АБКМ.  Hug
Не, че е по-малко гадно, де, но пак е по-добре от куп други състояния, които можеха да бъдат. И пак, недоносените имат по-голям риск от развитие на алергии, включително и към белтъка на кравето мляко. Изобщо всички недоносени дечица са много по- "чупливи" и изложени на по-голям риск отколкото доносените бебета, затова и представляват такъв проблем от мед. гледна точка..

Жени, дай ми линкове да ги видя тия гривни и кука за кърлежи, моля те. Не знам как се казват и какво представляват, за да ги търся. За планината- ще ходим в  Копривщица и Априлци, всичко общо 4 дена. Живот и здраве да се приберем, де...  Praynig

Нанди, в България ще бъдем четиримата само три седмици. След това мъжа ми се прибира (трябва да се бачка  Crossing Arms ), а аз оставам сама с децата до септември. В България е само баба ми, която е на 83 години.  Heart Eyes Аз и заради нея се прибирам, де. Тя е много модерна бабка, да ми е жива и здрава и ще ми помага до колкото може с децата  Heart Eyes

Бенита, родили сме на една дата. Забелязвам, че всички бебета родени на 2 май са с тегло под 3 кг и ръст под 50 см  Crazy

Петинка, наистина доста плашещо ми звучи това, което казваш, но аз така или иначе съм си подготвена точно за този сценарий, така, че няма да се учудя ако стане така в действителност. Все пак разпитах хора летели с малки бебета и получих и обнадеждаваща информация, най-малкото самолета летейки, бучи- издава бял шум, който унасял бебетата и те спели. Но ще го видим моето  Crazy То по принцип не се впечатлява особено от нкакъв шум и като изпадне в истерия, нищо не го успокоява (само сешоара за кратко).

Момичета, благодаря на всички за съчувствието и подкрепата! Оценявам го! Знам, че няма как да помогнете, но като споделих и ми поолекна малко. Днес и утре мъжът ми почива, не съм сама и ще си почина малко. Днес се наспах доста добре, но той от храненето в 6 часа не е мигнал  Confused

Люлка самолюлееща се имаме и ние, на Фишер прайс е пак, ето ТАЗИ е нашата. Аз държах да е на ток, да се включва към контакта, не с батерии, защото иначе ще трябва фабрика за батерии да отворим, като знам как бързо заминават  ooooh!
Върши страхотна работа, но...само за 5, максимум 10 минути  Mr. Green
Затова като сме си в къщи, аз въртя люлка, шезлонг, на ръце, в кошарата, по корем, на повивалника, на балкона и пак отново  Whistling

Гери, не разбрах, РД ли имаш  Embarassed
Ако да, честит празник, жива и здрава и много поводи за усмивки да имаш с бебето и съпруга ти!

Относно пожеланията за сестричка, трябва да ви кажа, че откак съм родила Габ, все пожелания за сестричка на рождените си дни имах, това в продължение на 6 години вече и накрая нищо не се сбъдна.  Wink  Ясно колко искрени с били  Mr. Green
Но за децата е по-добре да са от един пол. Така, че Господ явно за децата ми е мислел, не за мен като ми е пратил още едно момченце  Wink

Относно бибите- аз съм била с биба до 4 годишна възраст, едва са успяли да ми я измъкнат от устата и да я дадат на "свраката", която я е отнесла  Mr. Green Нищо друго не е работило и категорично съм отказвала да се разделя с нея  Crossing Arms И аз нямам деформация на челюстта, слава Богу!

Лотхен, струва ми се, че сами ще си останем в мъката, че си бутаме количките празни, а бебето е на ръце  Laughing

# 479
  • До морето :)
Мамарина, знам, че не може да гледа тъжно, но така ми се стори. Сигурно съвестта ми проговори нещо  Mr. Green
Елис, благодаря за комплимента  Grinning Ама на снимките всичко е зрителна измама  Laughing Корема ми не се вижда от потника  Whistling
 Embarassed Embarassed Embarassed Срам, несрам, да попитам - какво точно е бял шумRolling Eyes

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 18:51 от nelka_bg

Общи условия

Активация на акаунт