С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 254
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
mi6lena, тая твойта свекърва е по-зле и от моята! Shocked В началото (тъй като мен много ме болеше, прилошаваше ми и т.н.) всеки ден идваше или майка ми или свекърва ми да помогнат на мъж ми за къпането вечер. Иначе през останалото време се справяхме сами. После казах и на майка ми и на свекърва ми, че като ММ тръгне на работа (т.е. като минат 2-те седмици отпуска), ще си се справяме сами вечер и няма да има нужда да идват повече (все пак искахме и малко спокойствие - друго си е да знаеш, че няма кой да ти идва в къщата).
И първият път явно свеки не ми обърна внимание. След това, като дойде (мъж ми вече беше тръгнал на работа), аз й обясних, че ще къпем бебето като се върне ММ, че няма нужда вече да ни помага, че може просто да ни идва на гости (за да не съм прекалено груба). И тя като почна: "Ама на мен така ми е обидно. Ама аз за какво да идвам тогава. Ама не виждам какво толкова ви пречим...." Е как какво бе хора? Те толкова ли не разбират, че си е най-добре, когато човек има спокойствие? Че човек не може да е вечно залепен за родителите си и за родителите на мъж си? Слава богу, че майка ми е по-разбрана и не се натрапва така.  А свекърва ми като почне: "Аз няма да ви се налагам. Няма да се натрапвам.", а в крайна сметка точно това прави: "Ама трябва това да правите, онова да правите, третото да правите." Или пък уредите били облъчвали бебето, имало прекалено много, трябвало да се преместим в другата стая (която е 2 пъти по-малка и един ден, като посъберем малко парички, ще я направим на детска стая). Те щели били да ни купят спалня, че да спим там....  Close Ама после: 'Аз няма да ви се налагам.". А това какво е? Тя само дето не ни каза кога и как да дишаме.  Joy Луда жена.

# 541
  • Варна
mi6lena, истински ти съчувствам за свекървището. Няма ли начин да говориш с мъжа си да й каже две приказки и да се кротне малко?

Едно време наистина бебетата са се гледали от бабите, майка ми разказва как като родила сестра ми /тогава майка ми е била на 20 години/ не са й дали нито веднъж да я окъпе. После аз като съм се родила, вече не е била в тяхната къща и си ме е гледала сама. Може би свекърва ти никога не е къпала мъжа ти и затова сега смята, че е неин ред да къпе бебе Laughing. Но някой трябва да им обясни, че вече не е като едно време, че не сме толкова млади и глупави и че можем да се справим сами.

Моята свеки и тя се пообиди, че не й позволихме да остане в нас, ама поне засега не се меси грам и не е посмяла една дума да ми каже накриво откакто забременях и после родих. Но понеже съм й сърбала попарата и знам що за човек е, смятам, че това вероятно е затишие пред буря.

На мен направо умът ми не го побира, защо всеки by default смята, че някой трябва да помага в началото и като кажа, че се оправяме сами от самото начало, всички са ей така  Shocked. И винаги въпросът е "Ама кой къпе бебето". Какво толкова му има на това къпане, че е толкова важно кой, не разбирам  Laughing. Разбирам да имах 3 деца като Елфи, jenajena, Myst и останалите многодетни, ама с 1 дете какво толкова има да се помага, че чак хората да не приемат за възможно да се оправяме сами Rolling Eyes. В най-лошия случай ако реве много, не успявам да сготвя, ама това не е болка за умиране, винаги може да се поръча храна от някъде или мъжът ми да сготви нещо набързо. Затова не разбирам какво толкова се навират да помагат, след като в моя случай, в нашия малък апартамент, всеки допълнителен човек само би пречил.

# 542
  • София
за окосмяването-и ни е имаме по ръцете,краката,ушенцата,майтапя се че трябва да правим кола маска
за АМ навън-слагам АМ в шипето-2 или 3 лъжички,а водата(топла) в термос,моя е малък 0,5л но трябва да го сменям-нещо тече и не задържа дълго време топла вода,

# 543
Ние живеем със свекърва, но досега нито ми го е къпала, нито памперса му е сменила. От първия ден си го къпем с баща му, криво ляво окъпали сме го.
Аз имам много голям проблем расте ми мъдрец и умирам от болка. Преди 2 години извадих оперативно другите 3 подред, защото няма място къде да никнат, а за този ме достраша и сега умирам. Мъчеше последно, когато бях в 3-ия месец, тогава ми направиха дренаж, но не знам мога ли да пия нещо обезболяващо. Ако някой знае какво може да се пие, моля да ми каже.

# 544
dessince, аз си купих панадол рапид и съм супер доволна, аз го взимам за главоболие

Марта, абе друго е да си имаш момиченце  Wink

mi6lena, направо нямам думи, бъди силна, иначе ще ти е трудно. Аз съм патила от свекър и до ден днешен съжалявам , че преди 10 години се свих черупката си и си мълчах.

За помощта: признавам само майка ми, идва жената чисти, готви, играе с децата....

Лека вечер

# 545
  • Сливен
 Simple Smile
Относно помоща - ние сами се справяме... Ако нещо се наложи моята майка идва да помогне... Когато бях с абокад пак тя помагаше за къпането...
За окосмяването - ние също имаме мъхче, но ми казаха, че заедно с косичката всичко ще се изчисти с времето Simple Smile
За водичката - аз търсих термосче, но не успях да си намеря, затова си взех нещо подобно... Едно калъфче, като чантичка, вътре е от стериопор, в което има място за 2 шишета... Слагам топла вода в шишетата и после в тази чантичка и така издържа водата няколко часа Simple Smile

# 546
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден и от нас, то май станало вечер при вас, ама така е кой когато сколаса.
за четене всичко съм изчела, ама виж писането мъка-малкото звер спи върху мен, това добре , обаче има  предпочитания да е настанено върху дясната ми ръка  , а на мен писането с лява ми е трудно Twisted Evil.Сега е позиционирана по корем, върху една възглавница да си доспива , ама да видим до кога .
Това което описваше буба за спането през нощта, при нас е същото.двете спим залепени, като гаджета, а мръднах и не ме подушва, а се е разбудила, но при нас на другия край на спалнята е голямото девер, което също не пуска мама по далеч от една ръка разстояние.Това което съм направила е една голяма възглавница, между мен и Солник , която ползвам и за , като съм полегнала настрани и се подпирам и на възглавницата, та не ме полят много кокалите.
За бутането на празна количка, пишете и мен в групата, хем парка ни е през улицата и само за там ползвам количка, последните два пъти си  количката си седи у дома, а пък аз си нося бе ба на ръце до там , и без това докато кака си играе малкото е или прикачено и суче или го разнасям да разглежда.
Шейни и ние сме с климатик, ама то тук климатика се пуска началото на юни  се спира края на септември, друга опция няма, ако не искаш да се свариш в собствен сос. Друг е въпросът, че климатика е пуснат да подържа у дома 28-29 градуса и пак като излезеш навън имаш чувството че се пъхаш във изригващ вулкан.
За люляка дето да люлее бе ба и аз се замислям, и май ще вземем да вземем Simple Smile една, пък ако не ще , ще я върнем и толкова.На шезлонга с вибрациите кротува , зяпа мечките дето се въртят, ама в люлката не знам Thinking.
Елфи ти си Герой за мен, аз съм с два броя деца и пласирах голямото на дневен лагер за да ми е по лесен живота, защото иначе по цял ден мъка, ама си имам извиненение, ако си у дома трябва да сем си в къщи поне до 6 , защото иначе е много топло и не става за разходки.
Мария Честита годишнина , много да се обичате и слушате с мъжо.  bouquet
Мишле на не се ядосвай на свекървата, ако  можеш излизай повече на разходки, не знам кърмите ли се , пък и така пак навън.Лято е , свиейки не можа я превъзпита, но пък ако можеш да и и избягаш поне през деня да не те дразни, а щом вечер заключваш, много добре.
За космите, ами има си и по гръбчето и мъх по ушенцата, щели да паднат, ще следим и ще видим кога.В петък сме на доктор за ваксините, ако не забравя ще питам, кога да чакаме обезкосмяването.

Да не забравя да поздравя и днешните месечинковци, много да слушкат, много да папкат и да пълнят пампите Hug
Изтрих това за Аулина, не знаех че не може и по добре да го няма, да не подведа някого с грешна информация.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 20:45 от nandi

# 547
  • София
Аз имам много голям проблем расте ми мъдрец и умирам от болка. Преди 2 години извадих оперативно другите 3 подред, защото няма място къде да никнат, а за този ме достраша и сега умирам. Мъчеше последно, когато бях в 3-ия месец, тогава ми направиха дренаж, но не знам мога ли да пия нещо обезболяващо. Ако някой знае какво може да се пие, моля да ми каже.
dessince: Много неприятна ситуация! Sad Съветвам те веднага да потърсиш стоматолог да го види този зъб в каква позиция е и има ли шанс да излезе! Ако има- може да се наложи да го цепне мястото да му помогне  да излезе и да го дренира при наличие на гной!Може и АБ да ти изпише ако се налага! Ако, обаче не може да излезе (което е много вероятно, според това, което си написала)-единственото ти решение е-под ножа и да го махат този зъб!  Peace
Колкото до обезболяването-можеш да изпиеш всякакъв аналгетик, на основа парацетамол, заедно с 1 аналгин, докато стигнеш до зъболекар.Не взимай аулин!!!
Вземи си веднага Елудрил: Това е вода за уста, с която можеш често да жабуриш(без да гълташ!)-ще ти облекчи състоянието! Тя се разрежда-пише как на опаковката, жабуриш 30-60 сек, след това плюеш и 1/2 час не приемаш течности и храна, за да действа.
Ако нямаш снимка-снимай го!
Това е от мен за сега и дано скоро разрешиш проблема! Hug

# 548
по отношение на климатика, Шени, ние едва вчера го пуснахме, но аз си го завивам в колата с тънка пеленка.. за всеки случай  Mr. Green

За белите пъпчици: имаме ги и ние, аз единствено след сутрешния тоалет и след баня вечерта ги промивам с тампонче и преварена вода. Сякаш намаляват амааа незнам, уж до 40тия ден се махали, еми да ама не...

Марта, ама сега и ще ми идва ли вече, уффф почти цяла бременност с ежедневни превръзки, след раждане с превръзки, сега пък и ако ще ми идва скоро - пак превръзки, писна ми...  #Cussing out

А бе това дете ще ме умори, след ядене вместо да ми се унася да заспива, изяжда си яденето и почва да реве... откачена работа...  Confused Crazy яде по 110 мл по 7 пъти.

иии друго щях да пиша ама забравих, ще се включа пак като се сетя  Mr. Green

п.п. аа сетих се ами окосмени сме и ние, ама вече по опадаха, но все пак имаме си още по ушите. В началото като се роди ми се стори че няма много коса... ама после като дойдох на себе си и като го разгледах едно хубаво - викам на акушерката: "ама това бебе много космато, навсякъде има косми, на ръцете, на гърба, по ушите и на дупето даже, ужассс", нооо вече е по добре (ама на дупето си има  newsm62)
Баба ми сега все това ми обеснява, видя ли сега киселините защо така са те мъчели  Crazy

Утре след ваксината ще отидем на църква да видим дали ще ни прочете отчето молитва за 40тия ден.

За свекървата: и преди съм писала ние живеем заедно. Помага жената, понякога и тя къпе Еди, понякога пък си ни го остава на нас и ни казва: "вие ще се оправите нали" и ние доволни и горди " ДААА"  Mr. Green Heart Eyes Ааа иначе още малко като вземе да си позадържа главата младежа и мисля да се науча и самичка да си го къпя, то и сега е почти така де, само дето за да му измия главата трябва някой да ми го държи, първо че ми тежи, второ не ми е удобно... само заради това ММ или свеки ми помагат в къпането..  Mr. Green

Айде ставам да видя малкия защо още не е заспал, а мрънкааааа  Tired

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 21:37 от Гери С.

# 549
jenajena  Hug
ходих дренираха го, не може да се вади сега, утре пак ще ходя и каза да се жабурча с лайка. Малко всякаш ме поотпусна, но като цяло ми пулсира цялата глава и чак гърлото ме боли, но ще търпя, ще пия един парацетамол, като не съм го извадила, когато трябва.
Лека вечер! Дано да поспим!  smile3524

# 550
  • Айтос/Бургас
Забравих да попитам-моля ако има някоя мама с количка и чадърче на АБЦ Дизайн да ми каже как да го огъна и изобщо пречупва ли се пружината Shocked.Не мога да го сложа този чадър и това е! #Cussing out

и аз съм с такава количка и чадърчето и аз не мога да го огъна, вчера съм го придържала през цялото време, за да пази сянка. Моят проблем е със сгъването на количката, става от 10тия път и то е едно блъскане, ти лесно ли я сгъваш?

Aз съм с Кобра и лесно я сгъва мъжа ми Simple Smile
Иначе за чадъра мъжът ми може да пробва да  огъне пружината,но ние не знаем дали самият модел е такъв,че да не може да се огъва,защото наистина е много стегната и ни е страх да не n я счупим. newsm78

# 551
Още се държим с бебата,не ми е слизала от ръцете от 7 вечерта.Боли ме гърба ужасно,последно такива болки имах като прекаля с работата над компютъра в офиса,сега от държане и кърмене където сваря.
Утре майка и татко ще идват,че са в друг град.Записала съм се на масаж,дано да успея да ида Praynig

# 552
За пъпчиците: На Рая цялото чело беше в едни много ситни пъпчици,които не се виждат с просто око,но като я целуна ги усещах като нещо много грапаво  Confused Точно 2 пъти ги минах с памук напоен с лайка,докато и промивах оченцето онзи ден и до вечерта нямаше и помен от пъпките  Shocked Вече 2-ри ден челцето й е абсолютно чисто.Така може да пробвате с преварка от лайка  Peace

За къпането: Сама си я къпя на мивката под течаща вода....много ми е удобно.А косата й изплаквам с шепа пълна с вода и така няколко пъти  Laughing И Виктор така къпах като беше бебе.
Вижте зимните бебета са по-сложни,защото номерът на мивката не става,тъй като е много студено тогава и трябва да се разнасят легени из стаите Crazy

# 553
Здравейте и от мен,

Бонбонката-Майа, и ние сме в шезлонг през деня, та понякога и половината нощ. Не е абсолютно хоризонтален, но мисля,  че не им пречи. И аз преди все се притеснявах дали не е вредно, щото знам, че бебетата трябва да спят на плоски повърхности, но каката израсна спейки на този шезлонг и сега не се притеснявам. Ей го, сега пак там спи.

И аз съм с чадърче на АБЦ Дизайн (но с количка Куини). И аз като го купих в началото се опитвах да огъна пружината, но не ставаше. То май не е измислена да се огъва, защото ММ нещо го изви чадъра там долу в самата основа и оттогава си го огъвам и местя без проблем. Помолете мъжете да го оправят, те най-вероятно ще успеят. И аз технически съм малко зле и ММ само ми се подиграва.

Навън и аз нося водата в термос, защото малкият май го предпочита топличко глезльото. В началото и аз топлих водата и я слагах в тези стиропорените термобоксове, но пазят много кратко време. Купих си термос и така ми е много удобно, не само за навън ами и вкъщи си стои топло. Но ако си купувате си купете такъв със стъкло вътре (по-рядко се срещат, защото вече произвеждат предимно метални), защото задържа много по-дълго топло (около 24 часа). Металните задържат топло доста по-кратко -  около 4-5 часа, доколкото забелязах. На много малко места продават стъклени, проверете в ТСМ, аз там намерих.

jenajena, защо да не се пие в никакъв случай Аулин? И аз знам, че при бременност и кърмене са позволени само парацетамолите (панадол, нурофен и т.н), но защо аналгин може, а аулин не. Аз наскоро бях със зверско главоболие и се въртях, въртях в кухнята, чудейки се какво да пия, защото нямах парацетамол и накрая предпочетох аулина пред другите аналгини и беналгини, че нали по-изчистен, даже в нета търсих листовката да видя кво пише. Но нищо изрично забранително...

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 23:28 от SYMa

# 554
  • Сливен
Simple Smile За пъпчиците -  и ние имаме от няколко дни тук таме по някоя бяла, но днес открих и други и предполагам, защото е горещо вече... обаче ме е страх да я разсъблека повече, но в четвъртък на консултацията ще попитам как да с обличаме...

Елфи и аз като теб правя, но само когато и мия дупето преди да сложим нов памперс... Между другото какви памперси ползвате... Аз и купувах Премиум Кеър на памперс, но в събота реших да послушам едни приятелки и да опитам с Ню Бейби на памперс, но нещо не ме кефят и пак май  ще вземем от старите...

Гери С. незнам защо всички казват, че окосмяването е причина за киселините... Ние сме доказателство, че не е вярно това... Аз не съм имала такива, а малката се роди с коса и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт