Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 815
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря и аз, незаменими сте!
mivan, само по математика очаквах повече шестици в СМГ. Мислех, че 13 са тези, които имат шестици и по двата предмета

# 256
Колко са пълните шестици, дъщеря ми казва, че десетина? Наистина няма друго такова училище / от 5 до 7 клас Wink/

Липсват ми около 20 оценки, но от тези, които имам, пълно шест по БЕЛ няма. По математика пълните шестици са двадесетина (не са 13, както mivan беше писала, в моя файл са 19, но има и момче с шестица от националното състезание, което не се е явило на втория модул и затова има 4.75).

Аз наистина съм впечатлена от средния резултат на децата, особено по БЕЛ. Но повече няма да пиша за това, за да не се възприеме като нон-стоп реклама на училището.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 23:52 от Obsolete

# 257
Колкото и да не искам ще ви оставям, че мама иска да довърши предишната темича и утре ще изчета пропуснатото от тази! Пожелавам Ви лека и спокойа вечер! Simple Smile

# 258
 Laughing Благодаря ти, Румене!  Grinning Тя не беше супер доволна, има грешки от недоглеждане и разсейване  Mr. Green Не ти е конкуренция, момиче е, пък и не иска в немската.  Mr. Green Иска френската, която няма много привърженици в темата. Имаше колебания и за СМГ.
А ти, между другото бързо влезе в тона на темата, браво на теб!  Peace Има доста възрастни, които не успяват.

# 259
  • София
Румен_97,никой не те гони.Но ми стана интересно майка ти пише ли тук?

Браво на СМГ-ейците! Peace
Не.. мама не пише.. тя само ви чете  Wink пък ако нещо не и е ясно питам аз от мое име Simple Smile Така процедираме ние  Laughing

Интересна стратегия.Браво на Вас! Wink
Пожелавам ти успех!

Obsolete училището си е добро и няма нужда от специална реклама.А и току виж много деца са се запътили натам  Wink.

# 260
Румен_97,никой не те гони.Но ми стана интересно майка ти пише ли тук?

Браво на СМГ-ейците! Peace
Не.. мама не пише.. тя само ви чете  Wink пък ако нещо не и е ясно питам аз от мое име Simple Smile Така процедираме ние  Laughing

Интересна стратегия.Браво на Вас! Wink
Пожелавам ти успех!
Благодаря и на теб и на cayenne. А сега вече ви оставям, че мама започва да се ядосва.. особено като гледа колко има да четеее ...  Laughing Laughing

# 261
  • София и там където не се пуши
tat2 - като цяло в училището на моя син няма свободни часове, е ако се наложи ги взима някой друг учител. Но мисля, че това със свободните часове вече отпада в доста училища.

За учене - не трябвало да ги стресираме  Joy . В осми клас на ново място си се доказват по някакъв начин. Влизали в крак в 10 клас  #Crazy (Румен да ляга, да не се отпуска)  Ходят по Олимпиади при това на различни, масово участвува всяко поне в една.

Текучество на учители няма, освен една която беше първия срок в болнични ли та нещо друго ли беше и имаха заместничка ( по език) . Но няма как да кажа че е най-най училището при условие че уважавам всяко училище и всеки директор, който работи добре.

Румене в Люлин знам, че имате поне 2-3 добри училища.

За уроци, ами например знаете че НПМГ има тази година така прочут световно младеж - говорих с родителите му - без уроци по нищо 6 математика и 5,8 и нещо български, ами и тази статистика някой изкарал 5.90 да речем по български а друг 6 ами това не прави единия по слабо грамотен според мен.

А средната оценка на децата от СМГ ще е срамота, ако е ниска, защото това са деца специално кандидатствували след 4-ти и са избрани най-силните ученици, но аз бих казала едно голямо браво на Учителите на малкият ми син, които са приели в своите редици и трудно обучаеми деца. - Е това е съвременното образование и истинския учител. И ще е срамота да им се включват в средната оценка именно тези деца . Пък и средната оценка по училища си е тъпня.

И докато пишех 19 нови отговора  Shocked

# 262
Пък и средната оценка по училища си е тъпня.

Според мен не е тъпня. Естествено, че постигнатият среден успех не се дължи само на преподавателите в даденото училище и не е оценка за техния професионализъм. Но средният успех е показател за средата в училището и затова е важен за родителите, които избират къде да учат децата им в периода 4-7 клас.

# 263
Здравейте,
Да се впиша във форумната статистика с постигнатия от дъщеря ми бал 33,54.
Той май ще си остане само за статистиката, защото добрите новини никога не идват сами и вече почти решихме, че ще предпочетем АК.
Все пак и оставих няколко дни за размисъл, искам решението да си е нейно, с всички последици.

# 264

А средната оценка на децата от СМГ ще е срамота, ако е ниска, защото това са деца специално кандидатствували след 4-ти и са избрани най-силните ученици, но аз бих казала едно голямо браво на Учителите на малкият ми син, които са приели в своите редици и трудно обучаеми деца. - Е това е съвременното образование и истинския учител. И ще е срамота да им се включват в средната оценка именно тези деца . Пък и средната оценка по училища си е тъпня.

Много точно изказване, Дороти  Peace

# 265

Средният успех на СМГ-ейци (от оценките за кандидатстване) е:
- БЕЛ - 5.45
- МАТ - 5.75.

Голямо браво на децата, много добре се справиха!
Колко са пълните шестици, дъщеря ми казва, че десетина? Наистина няма друго такова училище / от 5 до 7 клас Wink/
Моят син е броил днес в училище по списъците и каза, цитирам: "20 пълни шестици, с мен!"

# 266
  • София и там където не се пуши
Пък и средната оценка по училища си е тъпня.

Според мен не е тъпня. Естествено, че постигнатият среден успех не се дължи само на преподавателите в даденото училище и не е оценка за техния професионализъм. Но средният успех е показател за средата в училището и затова е важен за родителите, които избират къде да учат децата им в периода 4-7 клас.

Аз не съм недоволна от средата в която са били моите деца и в никакъв случай не бих обидила никой, макар да имам  силно   дете, съучениците  (а имало е и слаби ученици, но просто толкова си могат) със всичките се уважават и събират, макар вече да са в различни училища.

Имам чувството, че имате едно единствено дете и затова разсъждавате така. Ама няма как да ме разберете. Във един клас трябва да има от всичко (говоря за малките класове) .  Това е животът - селекцията води до изкривяване.

# 267
  • София
Подбор, подбор, ама и той не гарантира  нещата.Нали всички се стремим към тази толкова спрягана навсякъде среда... Ама някой път дори и подборът не е я обезпечава. Нима в езиковите, след сериозна цедка, не влизат децата с много висок бал, с уж изградените навици да учат , с амбициите  , с потенциала си и  т.н..Но неминуемо скоро сред тях проличават  и  доста  смущаващи  тази иначе условно добра среда   индивиди..Навсякъде е така.  Peace И ако СМГ е  наистина с огромна притегателна сила след 4-ти клас, то причината за това не е само средата. Такава може да бъде открита и в още доста училища.  Peace Голяма част от апетитите към СМГ в този период конкретно  са обвързани  с  наистина качествената  подготовката по математика  за кандидатстване след 7 клас и използването  й като успешен трамплин към други училища. Ако беше само средата, болшинството родители биха напирали децата им  да останат там и след 7 клас. А това не е така.. Peace
Безкрайно уважаавм СМГ като институция, като преподаватели, уважавам труда и успехите на децата в училището и неведнъж съм засвидетелствала това свое уважение във форумните теми. Но не считам, че един среден резултат от БЕЛ специално е показател за качеството на средата.След ходене на уроци, досущ като СМГ-йци , седмокласниците и в други училища вероятно са докарали подобен среден успех на изпита по БЕЛ, но съм далеч от идеята, че тази тяхна успеваемост е непременно  доказателство за наличието  на  добра  среда в съответното училище. Въртим, сучем, но  силата на СМГ си е математиката.. Peace

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 00:44 от already detective

# 268
Аа относно бала - като гледам оценките на вашите деца и статистиките не съм нищо особено!  Tired Tired

Това няма как да се прецени точно по оценките от тези изпити  Hug

Ако сборът на твоите оценки е 10.679, с известна условност си на 443 място от момчетата в София, тоест в първите десетина процента по успех! Браво!

Миналата година момчето (отново условно) на същото място е било със сбор 10,72.

При шестици по БЕЛ и мат от училище - балът на това момче е бил 33,44. Ако погледнеш в наръчника, ще видиш къде това момче е имало шанс да бъде прието, с всички условности!!! Никога не се знае накъде може да люшне вълната, миналата година беше към СМГ. При толкова много високи оценки, както четем от предишните постинги, нищо чудно балът там отново да порасне.

# 269
Това е животът - селекцията води до изкривяване.

Подборът е движещата сила в този свят. И ако селекцията води до изкривяване, защо подбираме най-доброто училище още от 1-ви клас и защо сега се вълнуваме дали ще влезем в НЕГ, СМГ, АК или НПМГ? По-добре да си останем в кварталното СОУ, където палитрата ще бъде най-пъстра.

Всъщност всеки сам си решава, но като гледам всички, списващи тук, подбират още от детската градина, значи нито средата е маловажна, нито се страхуват от изкривяване в следствие на селекцията.

Общи условия

Активация на акаунт