Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 701
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Малко встрани от темата, но... Имам въпрос към мамите, които вече са врели и кипели в седмокласните страсти (Детективката, Белмекенска и др.). Та въпросът ми е, след като отмина истерясването около изпити и разконспириране на формулата, успяхте ли да възстановите добрия дух на темичката от преди истерясването? Thinking Или времето назад не се връща... Или просто мен си ме гони носталгия по безвъзвратно отминалите стари времена  Sad
Пожелавам на всички да влязат на първо желание по първо класиране!  Hug
Засега мисля да се оттегля, поне до нормализиране на обстановката. Stop
Спокойно, нещата се нормализират.. Grinning И ние миналата година, по същото време, се бяхме захванали с безмислени спорове и нападки..Но не само ,че възстановихме добрия тон на темата, ами  периодично почнахме да се събираме на срещи - майки и деца..Майките на лаф часове наред  на  една маса в заведение , тийновете на друга, далеч  от нас,  даже на друг етаж.. Joy Въпреки различните училища, в които учат, децата  съумяха да си изградят форумски приятелства, започнати от техните майки.. Joy Разбира се, говоря за София, тъй като останалите за жалост трудно могат да се присъединят към нас. Темата вече не е толкова активна, не се изписва бързо като седмокласните, но е един чудесен пристан, в който винаги можеш за пуснеш питането си или да споделиш някое свое опасение или притеснение за осмокласника/осмокласничката, знаейки, че ще получиш навреме добронамерен съвет. Или пък просто можеш да споделиш с останалите мами  радостта  или гордостта си с някое постижение на детето..  Та така, не позволявайте тема, в която години наред споделяте радости и тревоги покрай децата, да  се повлияе  от моментни пререкания..

# 436
  • my own world....
Забеляза съм, че децата стават "лоши" като им доскучае..е, и тук стана така  hahaha

Жени, следя развитието ви с интерес - споделяй от време на време.
Мамамилк, недей се оттегля, че ще изпуснеш някоя форумна среща, а те са готини  Flutter

# 437
Е, да ви се оплача. Мойто дете въпреки, че има шансове да го приемат в МГ е решило, че иска да го приемат в ІV ЕГ  с испански език. Аз лично смятам, че това е най-лошият вариант с оглед бъдещото му развитие. МГ, НЕ, АЕ според мен е най-добре, но то не, та не запряло се е на този испански, че даже иска, ако не го приемат там да запише ІV ЕГ с френски /което също не одобрявам, но няма как избора е негов/ Какво ще кажете за бъдещето развитие на детето с испански език

# 438
В тази тема наистина не се спи през тези дни.
Аз закарах детето на изпит в ТУЕС и сега, с чаша кафе  kaffeetrmker_2 съм тук.

# 439
Успех на изпита в ТУЕС. Ако не бяхме толкова далеч, щеше да е и в нашето полезрение. Ще съм благодарна, ако някоя мама или татко публикува задачите.
Благодаря предварително   bouquet

# 440
Успех на всички деца на изпита в ТУЕС!

# 441
Та въпросът ми е, след като отмина истерясването около изпити и разконспириране на формулата, успяхте ли да възстановите добрия дух на темичката от преди истерясването?

о да, добрият тон се върна.... но имаше и обидени които повече не се върнаха във форума.

Напрежението е голямо и нервите често не издържат. Всяка година си има различна закачка за "обидени"- при нас беше параноя ..кой е с по-големи връзки..

Този форум често го четат и децата ни. Помага и на тях.
Те си прощават и не са злопаметни- хубаво е да видят че и майките им са такива.

# 442
Благодаря!
Дано да го приемат.
Вчера вече беше съвсем дезориентиран. Лута се между СМГ/ФЕГ/ТУЕС/"Джон Атанасов"... #Crazy Как ви се струва? Нормално ли е за преди периода 15-21.06?  newsm78
Сега се залавям с  wash,   hang, newsm28, 1ironing.
За newsm71 може и да не остане време сега...

# 443
Six sense дишай спокойно, важно е, че детето ти има собствено мнение, повечето се лутат или приемат желанието на родителите си за свое. Но синът ти ще порасне и ако не учи там, където е искал ще има усещането, че е изпуснал нещо. Четвърта гимназия е с традиции и атмосфера. Възпитаниците и говорят с любов за "нашата гимназия".
Там се учат 2 езика испански с англ. или френски с англ., английският език може да се научи и като втори /като първи даже е загуба на време/, а исп. или фр. в плюс само ще го обогатят и ще му разширят кръгозора, а ще му дадат и повече възможности за развитие. И Испания и Франция имат много изгодни условия за висше образование.   

# 444
Вчера вече беше съвсем дезориентиран. Лута се между СМГ/ФЕГ/ТУЕС/"Джон Атанасов"... #Crazy Как ви се струва?

о, ще видиш какво е като почнеш да попълваш заявлението. Снощи си спомнихме с щерката, че вечерта преди да подадем заявлението- писахме и късахме доста в къщи.. като СМГ и 1АЕГ разменяха местата си няколко пъти. Сега ми е смешно, като го гледам./снимах си за спомен подаденото заявление/.
Та като се почне от 1АЕГ, следва СМГ... после втора английска, 31.Бастилията.. и ... познайте - следва 164-Испанската и 73-втора немска.
Ако го беше написал друг - щях да кажа.. Ама ти с акъла ли си си... що за идиотизъм. Явно след като сме изброили първите желания сме писали- да не сме капо ей тъй. Добре че не сме финализирали с 91 НЕГ.

# 445
kessy, къде учи твоето дете сега?
Предполагам, че и при нас ще има нареждане и пренареждане.  smile3529
Не искам да му налагам моите предпочитания, но ако залитне встрани, ще се опитам да го върна в правия път.

# 446
Six sense дишай спокойно, важно е, че детето ти има собствено мнение, повечето се лутат или .....
Благодаря за добрите думи. Настина не мисля да се меся в избора, но някак си ми се искаше друго, но няма как. И аз не искам някой ден да слушам за пропуснати възможности и нереализирани мечти, заради моите амбиции.

# 447
Цитат
Я, темата много интересна станала тоя следобед! Аз пък си признавам, че съм фенка на Черна станция, където е тя, все е интересно. И освен това добре се аргументира.

Аферим, машала за тез думи Hug Никога не съм си поставяла за цел да съм миличка и да се "интегрирам" в общия хор. Но каквото и да пиша, винаги се стремя да се аргументирам и да следвам законите на логиката. И затова ми е странно, когато ми подмятат разни забележки в обратния смисъл newsm78

Цитат
Черна Станция, ако някоя пусне подобна тема, ще искам линка Laughing, защото, въпреки, че без твоите постове темичката няма да стане безполезна, но ще изглежда, както ти се изрази, като "постна манджа". И не смятам постовете ти за спам, защото гледната ти точка относно ориентация на седмокласници, дори да е била базирана върху твоя академичен опит,  служи като безценна инфорамция.

Във връзка с езиците, много се замислям, дали да записвам щерката с немска паралелка или английска. Не съм убедена за след 5 години, дали ще потегли към Кралството или Бундес. В по-предния си пост ти  сподели, че с немския си служиш по-лошо. Но можеш ли да твърдиш, че ти е бил безполезен?

Абе вие внимавайте с "четките", да не ви вкарат в черния списък Twisted Evil Иначе ми е драго да имам фенки де  bouquet
Относно езиците - ако човек работи в България, немският определено е много по-малко полезен от английския. Дори във водеща немска фирма като Сименс, официалният език е английският. Е, помага да знаеш и немски де. Немците са шовинисти и много се кефят, ако някой им говори на техния език. Но не е безусловно необходимо. Французите също са шовинисти, но световни френски концерни като Шнайдер, Алстом и Арева също са обявили английския за официален език. Та прави си изводите кой език е по-ценен. Езикът на бизнеса и финансите си е английският. Немският е по-ценен само, ако искате да следвате в немскоговоряща страна и детето да остане там. Е, много е ценен и за втори език. Това все пак е езикът на най-мощната страна в Европа. А и образованието в Германия/Австрия е доста по-достъпно от това в Англия.

Аз, както вече писах, принципно съм фенка на ЕГ. Хората от ЕГ, особено от мое време, се изразяват по-добре в писмена форма, успяват да се аргументират логично и подредено, по-рядко грешат в употребата на пълен член и запетайки и по правило не пишат "й" в края на думите в множествено число. Мисля, че болшинството ми съученици и съученички в последствие се изпожениха за випускници на ЕГ. Но и тази обща култура е ценна само на някои поприща. На други няма никакво значение как пишеш, защото и четящите не схващат разликата между грамотно и неграмотно.

# 448
kessy, къде учи твоето дете сега?
Предполагам, че и при нас ще има нареждане и пренареждане.  smile3529
Не искам да му налагам моите предпочитания, но ако залитне встрани, ще се опитам да го върна в правия път.

1АЕГ- и съм сигурна че направихме правилният избор. Тя е много добра по МАТ, езиците не са и стихията, ама никак. Начина по който се научава език в езикова гимназия не може да се компенсира никъде. Е всичко си има компромиси. По МАТ имат отличен преподавател, но взимат по няколко урока наведнъж- толкова са малко часовете. Но както стана дума много пъти - няма идеалната комбинация.

# 449
  • София
И вашата с големия избор не е лесна, ама и на мен ми е пламнАла главата. Като се е запънАло магарето на тая пуста физика у НПМГ и за друго не ще да чуе! Ми ако не влезе?! Ма и ако влезе, а после?! Пиши, вика, там след него каквото искаш, ей така – да се радва компютърът!  „Ето, тука примерно „геодезия” много добре ми звучи!” Как ли не го убеждаваме поне МАТ и  Инф да пише на първо място, не и не! Компромисен вариант – „СМГ, ама паралелка на Симеонов, иначе не ща” (е, така ли да го пиша?!) Днес сме на изпит в ТУЕС, ама ... ох, как последно се пишеше „отнемайкъдеси”...

Та, да пожелая успех на всички, дано им дойде просветление и най-вече след години да се радват на избора си!

Общи условия

Активация на акаунт