Тема Незабравима 206

• 37 133
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Една древна индуска легенда разказва: Бог Тваштри създал най-напред мъжа и го оставил да живее на земята сред птици и зверове. Но първият човек страдал от самота и се помолил на своя господар да му изпрати за утеха друго същество, което да го разбира. Бог Тваштри, както изглежда, имал меко и благородно сърце. Той направил от разнообразни подръчни материали жената и тя ощастливила първия мъж самотник. Обаче радостта била краткотрайна и трагедията не закъсняла да настъпи. Огорченият мъж само след осем дни отишъл при могъщия бог Тваштри и с мъка на душата му казал: Господарю, какво същество си ми дал, то непрекъснато мърмори край мене и не мога да работя. То ме дразни всяка минута и прави живота ми ад. Вземи си го при тебе обратно!
Тваштри съжалил нещастния мъж, трогнал се от неговата молба. Той взел немирната жена и набързо я настанил да живее накрай земята. След осем дни обаче мъжът пак отишъл при своя господар. Със сълзи на очи той започнал да му се моли: Господарю, не знам какво стана с мене, откак го няма това същество, живея самотен. Радостта изчезна. Пред очите ми пада постоянно мъгла. Спомням си как това същество играеше и пееше край мене. Животът беше много приятен и весел. Дай ми обратно това същество, иначе всичко е черно. Смилил се бог Тваштри, върнал жената на самотния мъж и отново настъпила радостта в неговото жилище. Но след няколко дни той пак трябвало да се отказва от жената. После, както по-напред, молил Тваштри да му я върне обратно. И така историята се повтаряла. Накрая мъжът отишъл при своя бог създател и му казал: Господарю, аз съм нещастен! Разбрах, че не мога да живея нито с жената, нито без жената.
Незабравима е същата тема- без значение с любов, без любов-нещастието не ти мърда.Няма щастливи в този филм и туй то, както и в повечето турски филми. Явно за да живееш, трябва да страдаш.
Много хубава легенда   bouquet Ама да ти кажа вече се ядосвам - всички богове  яко са преписвали едни от друг, начи! Все жената да е от подръчни матРЯли, ааааа!  Crossing Arms

# 541
  • София

Имам в предвид извода от филма, който се втълпява.
Мили4ка, спрях да търся извод и поука в сериала! Peace Опитвам се през собствената си камбанария да си анализирвам , без претенции за непогрешимост.

И аз Вени. Но търся някакви причини да оправдая сценаристите за много от нелогичните, според моите виждания, действия.
Мария, оправданието на сценаристите се нари4а "4ейндж-мъни-импекс"! hahaha Ина4е - "Гит бурда!"
smile3532 smile3532 smile3532 Оффф, уморихте ме от смях, бе!

# 542
Много хубава легенда   bouquet Ама да ти кажа вече се ядосвам - всички богове  яко са преписвали едни от друг, начи! Все жената да е от подръчни матРЯли, ааааа!  Crossing Arms
Важен е резултатът. При добро въображение и муза.... А и става въпрос за втори опит.
Изчистени са всички грешки от първия. hahaha

# 543
Една древна индуска легенда разказва: Бог Тваштри създал най-напред мъжа и го оставил да живее на земята сред птици и зверове. Но първият човек страдал от самота и се помолил на своя господар да му изпрати за утеха друго същество, което да го разбира. Бог Тваштри, както изглежда, имал меко и благородно сърце. Той направил от разнообразни подръчни материали жената и тя ощастливила първия мъж самотник. Обаче радостта била краткотрайна и трагедията не закъсняла да настъпи. Огорченият мъж само след осем дни отишъл при могъщия бог Тваштри и с мъка на душата му казал: Господарю, какво същество си ми дал, то непрекъснато мърмори край мене и не мога да работя. То ме дразни всяка минута и прави живота ми ад. Вземи си го при тебе обратно!
Тваштри съжалил нещастния мъж, трогнал се от неговата молба. Той взел немирната жена и набързо я настанил да живее накрай земята. След осем дни обаче мъжът пак отишъл при своя господар. Със сълзи на очи той започнал да му се моли: Господарю, не знам какво стана с мене, откак го няма това същество, живея самотен. Радостта изчезна. Пред очите ми пада постоянно мъгла. Спомням си как това същество играеше и пееше край мене. Животът беше много приятен и весел. Дай ми обратно това същество, иначе всичко е черно. Смилил се бог Тваштри, върнал жената на самотния мъж и отново настъпила радостта в неговото жилище. Но след няколко дни той пак трябвало да се отказва от жената. После, както по-напред, молил Тваштри да му я върне обратно. И така историята се повтаряла. Накрая мъжът отишъл при своя бог създател и му казал: Господарю, аз съм нещастен! Разбрах, че не мога да живея нито с жената, нито без жената.
Незабравима е същата тема- без значение с любов, без любов-нещастието не ти мърда.Няма щастливи в този филм и туй то, както и в повечето турски филми. Явно за да живееш, трябва да страдаш.

Легендата е хубава,но много тежко заключение си направила.
Но да не подхващаме сега и темата за щастието,че като я подкараме,ще изпуснем финала!

# 544
  • София
Привет на компанията!
Бобо,личи си,че си била на почивка!Нахлу свежа струя във форума!А в сценариите,двете със Зизу сте върха!Ама карайте по-леко с ентусиазма,че ако дадете материал и за трети сезон-няма да се издържи!
Благодаря за кафенцето и кексчето -хубаво ти се е получило,а гледам си извадила и сребърните прибори!
Вени,страхотно стихотворение,и чудесен пост!-напълно го споделям!

Не смятам,че някой може да живее изолирано от обществото-освен ако не забегне в гората.Въпросът,според мен,е доколко да се спазват нормите на това общество,и доколко да се отстояват собствените позиции.И кой и как разчупва тези норми,за да се върви напред.
Здрасти, Незабравимче!  Hug
Край, приключихме със сценария. Вече пътува надлежно прошнорован към Стамбула!  hahaha hahaha hahaha

Офф,успокоих се ,че имаме финал най-после! Grinning

Как пък можа да ме цитираш барабар с правописната грешка!  Blush Голям си бързак!  Hug

# 545
Привет на компанията!
Бобо,личи си,че си била на почивка!Нахлу свежа струя във форума!А в сценариите,двете със Зизу сте върха!Ама карайте по-леко с ентусиазма,че ако дадете материал и за трети сезон-няма да се издържи!
Благодаря за кафенцето и кексчето -хубаво ти се е получило,а гледам си извадила и сребърните прибори!
Вени,страхотно стихотворение,и чудесен пост!-напълно го споделям!

Не смятам,че някой може да живее изолирано от обществото-освен ако не забегне в гората.Въпросът,според мен,е доколко да се спазват нормите на това общество,и доколко да се отстояват собствените позиции.И кой и как разчупва тези норми,за да се върви напред.
Здрасти, Незабравимче!  Hug
Край, приключихме със сценария. Вече пътува надлежно прошнорован към Стамбула!  hahaha hahaha hahaha

Офф,успокоих се ,че имаме финал най-после! Grinning

Как пък можа да ме цитираш барабар с правописната грешка!  Blush Голям си бързак!  Hug

Е,хайде сега пък и ти,шнур,шнор,все тая-не си връзвай кусур!

# 546
  • Русе
Важен е резултатът. При добро въображение и муза.... А и става въпрос за втори опит.
Бобо, подръ4ни или не, два опита има-все жени- и Лилит, и Ева! Някой да е 4ел за Адам-2? Нямааааа! hahaha

# 547
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Радостта на Нилюфер.

Ей, най-накрая шефовете се вземаха
за нас вече грижи не останаха.
Може сега и ние да се вземеме
а, не само покрай тях да дремеме.

Хайде Тарко бегай за костУмче ново,
че бракосъчетанието ни е готово.
Аз ще бъда с пъстра рокля, ших си я сама
не закъснявай...ще прободеш сърцето ми с кама.

Искам да се махнеме от тука бърже
да не вземе Еда на работа отново да ни върже.
Дете отново на хоризонта се задава
грижите за него на мен да не предава.

Отговора на Тарък

Скачай Нилю в роклята красива
искам да те видя накрая щастлива.
Аз ще отскоча бърже до "Диор"
трябва да се барна в едно с луксозния интериор.

С нетърпение чакам аз нощта
когато няма да се завивам през глава.
Ти ще си до мен, най-после ще те отразя
с мойта дамга тялото ти ще украся.

Ще ми родиш 5-6 деца красиви
нека ни гледат с погледи щастливи.
И ние като шефовете ще я караме
само на бебета кат я подкараме.

Може да живеем и при тях
да им помагаме...изобщо не е грях.
Ние сме единствените на които държат
Не е лошо и техните деца покрай нас да кръжат.

Така и ние ще бъдем спокойни,
че са заобиколени от хора достойни.
Ще си живеем всички щастливо
на пук на племето завистливо.

# 548
  • Русе
Лелеееееееее,Зизу нова сватба стъкми! newsm47 Joy Joy Joy Joy Joy
 smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 549
Бгхелп, Вени   bouquet
коментирам вашите постове от предната страница и не ги цитирам, за да не поствам чаршафи:

Бгхелп, хареса ми анализа ти! Според мен е доста точен. Мисля, че разбрах и посланието ти - обществото ти налага правила, особено консервативни общества, които произвеждат хора под калъп! Хората сме социални животни и искаме или не възприетите норми в обществото, в което живеем ни рамкират поведението.
Вени също е права - все пак всеки човек има право на избор, дори и в рамките на нормите и правилата. И това го прави различен от останалите.
Има хора, които са родени да летят - Еда е от този тип - тя има красиви мечти и развито въображение! Такива хора прелитат над преградите, ако не им пречупят крилата. Много спорим за слабостта на персонажа на Еда и донякъде и на мен ми идва в повече и съм абсолютно съгласна, че нейният попътен вятър е Харун - само с неговата сила и подкрепа тя успя да прелети отвъд двора на Гюлерови. Но, изобщо не я съдя, защото уважавам желанието й да лети! И без Харун това жизнерадостно девойче щеше да се опита, но едвали ли щеше да успее. Щеше да стои нещастно с пречупени криле някъде в квартала, но винаги щеше да сънува, че лети!
Има хора, които са родени да пълзят - това е Ферда! Не го казвам с лошо - жал ми е за нея. Тя стоически понася рамките, в които са я оковали, но не й минава през ум, че може да избяга.
Има хора, които научават добре и използват правилата, за да се наместят удобно в тях - това е Мелда - умна, решителна, властна! Такива хора не понасят поражение и много мразят такива птички, дето се опитват да се правят на волни. Такива хора нямат въображение и връзват за крачетата всеки дръзнал да полети, за да го държат в подчинение, защото промяната на правилата ще ги лиши от властта върху тях.
Нали познавате хора и от трите типа?
Сигурно има и други класификации, но с тези се опитах само да илюстрирам как аз виждам сестрите от семейство Гюлер и да кажа защо Еда си остава моята любимка!  Peace

Бобо, изключително ми хареса твоят анализ. Точен и обстоен! В турското общество такива като Еда са отричани. Повечето са Ферди и Мелди. Точно такива жени като Мелда и Ферда не могат да опитам в живота си сладостта от връзката с другия пол. Те винаги имат скрупули. Младините им минават в доказване на това колко са добри, колко са достойни, праведни, морални, работливи,верни, обичащи и прочее. Всяка една от тях подтиска женското си начало в дълбини.
Винаги има осъзнаване, но е късно, птичката е отлетяла. Така се случва и с нашите героини. Единствено Еда съумя/инстинктивно/ да бъде истинска жена на младини.  Преди години ми попадна една книга със заглавието"Животът започва след 40-те" , където авторката описваше точно грешките на младата жена, която още не е осъзнала себе си като такава. Стигнахме до първичното, но то май е водещото.

# 550
  • София
Зизууу, бравос !  newsm10 smile3501 newsm51 newsm62 Хубаво си ги подредила, мамините!  bouquet Стига се криха по кьошетата!  hahaha hahaha hahaha
Ама аз вече пратих сценария по Спиди.  Thinking Сега, освен да го пратиш тоз свитък по некое от гълъбетата на Джамил, дето се мотат безпризорни, че барем езика знаят!  hahaha hahaha hahaha
Ако не, здраве! За два епизода нема пък толкоз да им навредят на Таръкчо и Нильош тия шашкъни, сценаристите!  Crossing Arms

# 551
  • София
Бобо, подръ4ни или не, два опита има-все жени- и Лилит, и Ева! Някой да е 4ел за Адам-2? Нямааааа! hahaha
А така, Вени!  smile3521 smile3521 smile3521 Аман пък от тяхната неповторимост!  Ама и без тях не може, оф!  ooooh!

# 552
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Зизууу, бравос !  newsm10 smile3501 newsm51 newsm62 Хубаво си ги подредила, мамините!  bouquet Стига се криха по кьошетата!  hahaha hahaha hahaha
Ама аз вече пратих сценария по Спиди.  Thinking Сега, освен да го пратиш тоз свитък по некое от гълъбетата на Джамил, дето се мотат безпризорни, че барем езика знаят!  hahaha hahaha hahaha
Ако не, здраве! За два епизода нема пък толкоз да им навредят на Таръкчо и Нильош тия шашкъни, сценаристите!  Crossing Arms
Дирих гълъбета ама нейсе....нема. Whistling
За тва ползвах едни големи бели птици за пренос на данните. Питат: "Как да ги познаеме адресатите?"
Викам: "Вие си летете, га видите некой дълекопровод пренаселен с висящи особи...те тва са те..." Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy

# 553
Лелеееееееее,Зизу нова сватба стъкми! newsm47 Joy Joy Joy Joy Joy
 smile3501 smile3501 smile3501 newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

+1

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 554
Привет, Незабравими! Hug Hug Hug
Бобо   bouquet , Зизу  bouquet, страхотен сценарий творите! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501Остава сега да го  видим осъществен. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Вени  bouquet , Дани   bouquet, Боб  bouquet ,Бганьо подравявам ви за стиховете !Вени   202uu,Бобо  202uu !Поздрав за Златна рибка за клипчето и легендата! newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 newsm51 newsm51 Ураганче,с тези безумци сценаристите не смея и да -предполагам какво ще е гранде финалето. Thinking ooooh! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт