ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 331
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
Аз имам една питанка, тъй като се рових из темите назад, но нещо явно съм го пропуснала. Дъщеря ми е на 5 г. и днес ЛЛ ми каза, че трябва да й се постави ваксина - явно става въпрос за реимунизацията против дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит. Та въпроса ми е - след като досега са й слагани всички ваксини според имунизационния календар (поради доскорошната непросветеност на родителите й по темата), ако откажа да й направят тази реваксинация, това крие ли някакви рискове за здравето? В смисъл нещо от сорта на това което се получава при даването на антибиотиците - ако не изкараш пълния курс на лечение след като си започнал, болестта те повтаря? Или нещо подобно? Защото искам да откажа тази реимунизация, ако това наистина не крие рискове - някой запознат ли е? Благодаря.
Твърдно не. Peace

# 376
Дори да има всички ваксини и реваксинации, рискът да се разболее от болест, срещу която е ваксинирано детето, си остава. Само че поне за мен рискът от поставяне на ваксина е много по-голям от този при непоставяне. Еле пък коклюш....

# 377
Аз имам една питанка, тъй като се рових из темите назад, но нещо явно съм го пропуснала. Дъщеря ми е на 5 г. и днес ЛЛ ми каза, че трябва да й се постави ваксина - явно става въпрос за реимунизацията против дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит. Та въпроса ми е - след като досега са й слагани всички ваксини според имунизационния календар (поради доскорошната непросветеност на родителите й по темата), ако откажа да й направят тази реваксинация, това крие ли някакви рискове за здравето? В смисъл нещо от сорта на това което се получава при даването на антибиотиците - ако не изкараш пълния курс на лечение след като си започнал, болестта те повтаря? Или нещо подобно? Защото искам да откажа тази реимунизация, ако това наистина не крие рискове - някой запознат ли е? Благодаря.
Твърдно не. Peace

И от мен твърдо НЕ...  Peace   ЛЛ може да ти каже, че ще е незащитена без всички дози, но не й се връзвай... До скоро полиомиелитната ваксина се слагаше в повече дози и тогава пак незавършилите бяха незащитени... Сега дозите са по-малко и отново незавършилите целият курс са незащитени, така че угодия няма... Реално колкото и ваксини да си сложиш, все си незащитен...  Wink

# 378
Твърдно не. Peace

И от мен твърдо НЕ...  Peace   ЛЛ може да ти каже, че ще е незащитена без всички дози, но не й се връзвай... До скоро полиомиелитната ваксина се слагаше в повече дози и тогава пак незавършилите бяха незащитени... Сега дозите са по-малко и отново незавършилите целият курс са незащитени, така че угодия няма... Реално колкото и ваксини да си сложиш, все си незащитен...  Wink
И само да допълнчя, много по-незащитен.Защото ваксините на практика сриват имунната система.

# 379
Вяра, честито да ви е момченцето!
Браво на болничния персонал, че не са те тормозили!

# 380
Дъщеря ми е на 5 г. и днес ЛЛ ми каза, че трябва да й се постави ваксина - явно става въпрос за реимунизацията против дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит.

Тази реимунизация се прави на навършени 6 години, а не на 5. Т.е. ти съвсем спокойно можеш да кажеш на лекарката си, че ще я направите догодина по същото време, а после можеш и да я откажеш. Моят син я няма тази и за него нищо никъде не съм отказвала, просто не сме я сложили и толкова. Същото се отнася и пробите манту - не съм го водила.

# 381
ВяраВики, да ви е живо и здраво бебчето! Тъй като и на мен ми предстои скоро да отказвам ваксините в родилното, исках да те питам дали ви накараха да платите клиничната пътека? Защото вчера говоих с DDD (която педи 6 месеца изнудваха в болницата да си плати КП, но в последствие се оказа, че нямат право) и тя ми каза, че вече има нова наедба (не съм я чела), която те задължава да плащаш КП при отказ от ваксини в родилното.

# 382
....която те задължава да плащаш КП при отказ от ваксини в родилното....

Поредната крачка към фашизъм и терор!
ВСИЧКИ деца получили този коктейл от ваксини са сигурни клиенти на болниците, дори и когато станат възрастни! Справка тук!

# 383
  • Пловдив
ВяраВики, честито бебче, да е здраво и щасливо... напук на системата  Mr. Green   bouquet

И на мен ми е интересно в коя болница са били толкова благоразположени  Blush

# 384
  • Варна
Я вижте какво открих на сайта на НЗОК. Вие как го тълкувате?http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=baeb18f2-2e6 … amp;groupId=10139

Страницата е тази http://www.nhif.bg/web/guest/170

# 385
Я вижте какво открих на сайта на НЗОК. Вие как го тълкувате?http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=baeb18f2-2e6 … amp;groupId=10139

Страницата е тази http://www.nhif.bg/web/guest/170

Ма  това  есупер ценно! Браво! Значи всички, които ги карат да плащат клинични пътеки, просто трябва да си разпечатат това и да го дадат на лекарите, които явно не за запознати с разпореждането. То е съвсем ново, така че не е чудно, че не знаят. Въпросът е че това е чудесно!:) Обаче гледам за първи път се говори за предлагане на писмено уведомяване за действието на ваксините, това може би се явява като някаква форма на ИС за  ваксините. Дуг е въпросът, че в това ИС няма да пише, че е добре известно по света, че БЦЖ е напълно неефективна и че Хепатит за малки бебета е абсурдна ваксина с тежки странични ефекти.

# 386

И аз го тълкувам като persimon...  Peace  Само не ми е ясно това указание спуснато ли е до болниците...  newsm78  За всеки случай, на която й се приражда и не иска ваксини, да си го изпринтира...   Laughing

Обаче гледам за първи път се говори за предлагане на писмено уведомяване за действието на ваксините, това може би се явява като някаква форма на ИС за  ваксините. Дуг е въпросът, че в това ИС няма да пише, че е добре известно по света, че БЦЖ е напълно неефективна и че Хепатит за малки бебета е абсурдна ваксина с тежки странични ефекти.

По-вероятно се явява някаква форма на лекция...  Whistling

# 387

По-вероятно се явява някаква форма на лекция...  Whistling

то е ясно, че лекции ще се чуят, но за първи път се говори за ПИСМЕНО даване на информация, относно ваксините

тук за първи път виждаме изпълнение на задължението им да дадат писмено ИС за инвазивна процедура-поне за тия две ваксини

това не е много добре, защото затваря вратичката, че ако няма писмено ИС не могат да те карат да правиш каквото и да било...Но разбира се самата същностм на ИС е такава, че можеш д аоаткажеш ако искаш, така че може би не е проблем. Разсъждавам по въпроса...вие какво мислите за това?

# 388
Нека видим по какъв начин болниците ще изпълнят указанието, т.е. как ще изглежда "лекцията"... Истинското ИС можеш да го подпишеш с отказ и с това не нарушаваш законът... Тази "лекция" може всъщност да не отговаря на изискванията за ИС, така че при проблем, отново можем да твърдим, че не сме получили ИС...   Wink

# 389
araxna Hug благодаря много   bouquet Живот и здраве като дойде веме да раждам ще споделя какво аджеба е било писменото уведомяване за д-вието на ваксините.
Още веднъж благодая за безценната инфомация, ако може сложете и линк на пъва страница.

Общи условия

Активация на акаунт