ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 661
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Как да се свържа с НЗОК? Звъня на този номер: 029659121 , но след известно време системата изключва.

# 646
Здравейте, момичета!  Hug   bouquet
Много отдавна не съм писала, ама животът се завъртя и... абе да не ви занимавам, да кажем, че просто нямах свободно време.
Надявам се вие и семействата ви да сте добре и всичко при вас да е наред.  Praynig
Искам да питам нещо, но ще ви помоля ако знаете, да ми кажете само в едно изречение, пък аз вече ще си проуча възможностите/изискванията/документите на място.  Peace
И така - в Ирландия ваксините задължителни ли са или можеш да ги откажеш?
 newsm78

# 647
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255860.285    Може да попиташ в темата за Ирландия, предполагам са запознати.  newsm78

Ако това е вярно.... намерих го из нета..дано помогне...
"Държави, в които плановите имунизации не са задължителни: Германия, Холандия, Люксембург, Великобритания, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Кипър, Естония, Литва и Латвия. Държави със задължителни планови имунизации: Чехия, Унгария, Полша, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Малта. В Белгия е задължителна само ваксината против полиомиелит, във Франция – тeзи срещу дифтерия и тетанус и полиомиелит"  

"Ваксинирането не е задължително, но силно се препоръчва от Министерството на здравеопазването на Ирландия."... това е от тук  има и календар на ваксините.
 http://www.immunisation.ie/en/HealthcareProfessionals/TravelVaccinations/

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 08:24 от Thomasito

# 648
Мнооооооого ти благодаря за светкавичния и кратичък отговор!  Hug  bouquet
Супер!
  Peace

# 649
Джул, радвам се да те видя!В Ирландия ли се местите?
Силно препоръчителни са и във Франция някой, но се оказа, че без тях не вземат на детска!Голям парадокс, уж не са задължителни, един вид не са но ще ви принудим да ги сложите!

# 650
Джул, радвам се да те видя!В Ирландия ли се местите?
Силно препоръчителни са и във Франция някой, но се оказа, че без тях не вземат на детска!Голям парадокс, уж не са задължителни, един вид не са но ще ви принудим да ги сложите!

Оооооо, миличка Мари, и аз се радвам да те "видя".  Hug Heart Eyes
Загубихме се, да му се не види - не пишем, не знаем кой как е и какво прави.  Confused
Надявам се всичко при теб да е наред.
Нацелувай децата от мен!  Hug Heart Eyes
Иначе - да, при нас натам вървят нещата - към местене.  Whistling
Мен детските градини не ме притесняват, защото в Ирландия тръгват на училище (или предучилищна, или както там се води Tired) 4- 5 годишни ooooh!, та сме попреминали възрастта за детска или пък просто няма да го давам.  Crossing Arms
Но все пак си мисля (поне по това, което прочетох тук- там), че нещата не са така доброЗОРни Twisted Evil, както на други места.
И дано да е така!
  Praynig

# 651
Здравейте, момичета!
Може ли някой да ми каже каква е тази наредба номер 11 за ваксините?
Дъщеря ми няма само БЦЖ за възрастта си, но не искам да я слагам. Тръгва на частна градина от 1ви август и там искат бележка от лекаря, че всички ваксини са сложени. Много съм притеснена, възможно ли е да не я приемат заради тази ваксина? Лекарката няма да напише, че е сложена.

# 652
Възможно е да не я приемат, но БЦЖ предполагам липсва, защото е родена в друга държава, а само у нас слагат БЦЖ на новородени. В този случай няма да направят проблем. Лекарката спокойно може да пише, че има всички ваксини за възрастта след като известно време сте били по календар на друга държава.

# 653

В щатите се борят да добавят нова причина за отказ от ваксина, освен медицинската и религиозната--"родителски избор". На това изслушване в сената лекари и родители говорят за другата страна на ваксните, за която не се говори и хората не се информират. И тяхната теза е, че това е въпрос на човешки права. Историите на децата са трагични. Специлистите казват, че правото д а контролираш собственото си здраве е фундаментално човешко право. Говорят и за това, че само родителите носят отговорност в крайна сметка. Всичко това са точно същите неща, които ние си говорим.

# 654
Ужас просто!
Толкова много хора и болшинството от тях или децата им са увредени от ваксини Sad

# 655
Ужас просто!
Толкова много хора и болшинството от тях или децата им са увредени от ваксини Sad
...и не го знаят....

# 656
Ужас просто!
...и не го знаят....

Едва ли не го знаят... едва ли биха били там, ако не го знаят!

# 657
Ужас просто!
...и не го знаят....

Едва ли не го знаят... едва ли биха били там, ако не го знаят!
Не говоря конкретно за клипа...а за всички.

# 658
Може би за да се изгради една функционираща и правилна система за подаване на жалби от такъв характер, трябва с това да се занимават не лекари и сестри, а от администрацията.
Знам, 4е в България няма такова нещо.
Примерно взема се бланка, която е за то4но определена цел- оплакване от здравен работник, известие за полу4ени страни4ни ефекти от медикамент, за който не сте предупредени, бланки за ваксини. Да бъде давано и копие на пациента, за да има доказателство, 4е е сигнализирал.
Винаги ми е интересно да чета публикациите ти  Hug Много хубаво си го написала и разбира се това би бил най-правилния начин да се случват нещата, но нали се сещаш, че освен нас - засегнатите, никой друг няма полза от подобен ред.
В щатите се борят да добавят нова причина за отказ от ваксина, освен медицинската и религиозната--"родителски избор". На това изслушване в сената лекари и родители говорят за другата страна на ваксните, за която не се говори и хората не се информират. И тяхната теза е, че това е въпрос на човешки права. Историите на децата са трагични. Специлистите казват, че правото д а контролираш собственото си здраве е фундаментално човешко право. Говорят и за това, че само родителите носят отговорност в крайна сметка. Всичко това са точно същите неща, които ние си говорим.
Брех, ако допуснат да се случи подобно нещо в САЩ, белким някой се замисли и от нашите сънародници. Ние нали сме вечно "копи - пейст". Дано постигнат успех, макар силно да се съмнявам точно там да настъпи подобна промяна.  Peace

# 659

Persimon, благодаря ти за това чудесно видео! Американците са много добре организирани, както виждате в битката са се включили и лекари, преподавател по фармация от много добър университет и т.н. все хора, които могат и да си навредят на кариерата, но правото на човешкият избор ги е мотивирало да дадат своята безценна подкрепа! Щатите от Нова Англия бяха понатиснати през 2009 г. от фармацевтичните лобита да се въведе задължително ваксиниране и имаше протести, но щом са стигнали до сената много вярвам, че ще успеят още повече сега те ще бъдат подкрепени и от други граждани като се свързват с депутатите (по български казано), това в щатите не остава без действие.
Иначе всички западни щати и някои средни и южни отдавна имат право на отказ по медицински, религиозни и/или философски/етични причини.
Интересно след деветата минута таблицата показва, че въпреки по-малките възможности за право на отказ в североизточните щати ваксинираните хора са под 50%!
Ех, кога ще ги стигнем американците! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт