ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 694
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
androsbg, крайно време беше тук да се появи човек, който да изразява нормално мнението си. )

Аз също искам да има истински научни изследвания за това какво може да причини една ваксина, как се развиват болестите от както за тях има ваксини и т.н. информация. Но изглежда са малко хората, които се занимават с това, изследванията не се финансират и съответно е трудно да се правят. Отделно, че ги обявяват повечето за такива с крайни схващания и др. изказвания от рода.

И докато хората не започнат да мислят с главите си, не започнат да се интересуват и информират, а само скачат срещу тези, които им казват нещо различно, е изключително трудно да се получи някакъв дебат.
Тези, които не желаят да ваксинират не са толкова "изперкали" и т.н. епитети от сорта, колкото се опитват да ги изкарат тези, които го правят. Но докато общуването е на това примитивно ниво, с обиди, класификации и др. подобни е много трудно да се постигне нещо.

# 631
„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година

Просто не мога да си представя болката на родителите имунизирали и "защитили" детенце на годинка и половина и после... Sad

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 16:37 от chukchi

# 632
Androsbg, наистина рядко срещан начин за представяне на мнение и защитата му!
Предполагам всички ще се съгласят, че не размиваш темата, така че си добре дошъл винаги тук! Ако наистина искаш да си формираш по-обективно мнение - Персимон те е посъветвала перфектно.
И един факт от мен - нашата лична лекарка все още(от 8.януари 2008г) не е подала до РИОКОЗ задължителното уведомление за странична реакция след ваксина(т.нар. Приложение Но 8 от Наредба 15 за имунизациите). Ясно е, че няма и да подаде.
Въпрос - колко такива случая има само тя? Колко такива има в цяла България? А в света? Къде казваш може да се види тази статистика? Статистиката на незаписаните нигде случаи на странични реакции след ваксини? Дори да приемем само тези, които са 100% сигурно, че е от ваксина? Без другите случаи, които Чукчи сподели и мн.други.

# 633
Дори да приемем само тези, които са 100% сигурно, че е от ваксина? Без другите случаи, които Чукчи сподели и мн.други.

За да е сигурно на 100%, че е от ваксина, то първо реакцията трябва да се подаде като такава... След това се разследва и връзката с ваксината се потвърждава или отхвърля... Така е поне според Методичното указание за НРВ.... Неподадените реакции реално няма как да се проверят и дори да се отхвърли възможността да са от ваксината...

# 634
  • Stuck in a moment
„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година

Просто не мога да си представя болката на родителите имунизирали и "защитили" детенце на годинка и половина и после... Sad

"Новината идва точно тогава, когато японското правителство спира собствената си програма за имунизация след смъртта на шест деца поради ваксинация срещу Haemophilus influenzae (менингит) и пневмококи."

Пък при нас ги въведоха задължително....

# 635
  • София

smile3501 Рядко се впечатлявам така - поздравления.

# 636
Кандидат за новата тема, която наближава Wink

"Как живака предизвиква дегенерация на нервите" - http://www.youtube.com/watch?v=WBM-CQ9sBKs

# 637
Кандидат за новата тема, която наближава Wink

"Как живака предизвиква дегенерация на нервите" - http://www.youtube.com/watch?v=WBM-CQ9sBKs

много добро видео и научно доказателство! Просто не мога да повярвам как може педиатрите още да лъжат себе си и нас, че нямало живак във ваксините

# 638
Просто не мога да повярвам как може педиатрите още да лъжат себе си и нас, че нямало живак във ваксините
А аз не мога да повярвам, че ние, именно НИЕ, им позволяваме!
Докато хората вЕрват на лекарите и приемат всяка тяхна лъжа, извинете, дума за истина ще е така.

Трябва нещо много сериозно да се случи и то се случва - огромен брой увредени деца!!!
Именно ТЕ ще са катализатора в близките години на протестите срещу простотията наречена (от)ЗдравеОпазване!

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 18:18 от chukchi

# 639
  • София - Варна - Бургас

"Watch Mercury Kill The Brain: Vaccines And Neurodegeneration"

Чукчи, използвах твоя линк! По-образно   Peace

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 21:32 от Aleksander

# 640
Дори да приемем само тези, които са 100% сигурно, че е от ваксина? Без другите случаи, които Чукчи сподели и мн.други.

За да е сигурно на 100%, че е от ваксина, то първо реакцията трябва да се подаде като такава... След това се разследва и връзката с ваксината се потвърждава или отхвърля... Така е поне според Методичното указание за НРВ.... Неподадените реакции реално няма как да се проверят и дори да се отхвърли възможността да са от ваксината...
Проблема с регистрирането на реакция след ваксина, е че понякога , както в нашия случай, това се случва бавно, с промени в поведението, с промяна в съня, в храненето на детето....Родителя започва да се чуди, какво става, на какво се дължи...Аз самата го осъзнах години след самата ваксина, която подозирам, че е отключила проблема. Нали разбирате, какво ще стане ако  отида при личната лекарка една година след ваксината, примерно и й кажа, детето много се промени, изчезна очния контакт и спря да говори...Нищо. Нито един лекар няма да регистрира официално такава реакция.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 09:56 от Егвийн ал-Вийр

# 641
Аз самата го осъзнах години след самата ваксина, която подозирам, че е отключила проблема. Нали разбирате, какво ще стане ако отида при личната лекарка една година след ваксината, примерно и й кажа, детето много се промени, изчезна очния контакт и спря да говори...Нищо.
Нито един лекар няма да регистрира официално такава реакция.
Точно в това е проблема Егвийн ал-Вийр,
"Нещо се е случило, но в никакъв случай не е от ваксината! Те са проучени и сигурни" ще е първото, което е в устата на смешниците, т.е. лекарите (педиатрите). Какво се е случило??? Какво се случи с мен, та ходене повече от 1 метър да е достойно за роман или по-скоро.. нещо свързано с ужаси...

Какво се е случило с всички увредени, а и вече мъртви деца Sad
Имам отговора - същото, което ще се случи и с вас, ваксинирано-лумпенизирани медици и проваксинатори!

# 642
  • Варна
http://www.homeoint.org/kotok/vaccines/malady/noreiko.htm
Не помня дали някой вече не я е пускал, на мен тази статия ми отговори на всички въпроси. Цялата може да се намери в DOC формат в гугъл по заглавието.

# 643
Проблема с регистрирането на реакция след ваксина, е че понякога , както в нашия случай, това се случва бавно, с промени в поведението, с промяна в съня, в храненето на детето....Родителя започва да се чуди, какво става, на какво се дължи...Аз самата го осъзнах години след самата ваксина, която подозирам, че е отключила проблема. Нали разбирате, какво ще стане ако  отида при личната лекарка една година след ваксината, примерно и й кажа, детето много се промени, изчезна очния контакт и спря да говори...Нищо. Нито един лекар няма да регистрира официално такава реакция.
Момичета, аз затова писах само тези, които са сигурни, че са от ваксина. Никой не иска дори тях да признае за странична реакция от ваксина, пък камо ли ако се прояви известно време по-късно (макар че в Наредбата 15 е вкл. стр.реакция,която се проявява до 18 месеца след ваксинация).
И въпросът ми беше към Андросбг, защото всички други тук знаем, че такава статистика НЯМА.  Той обаче за съжаление явно си спазва обещанието да не пише повече, защото все пак се надявах да намери нещо - статистиката на неподадените сигнали от лекари. Никой не говори за нея. Защо???!!!
Чукчи, поздравления за новия превод!    bouquet

# 644
Може би за да се изгради една функционираща и правилна система за подаване на жалби от такъв характер, трябва с това да се занимават не лекари и сестри, а от администрацията.
Знам, 4е в България няма такова нещо.
Примерно взема се бланка, която е за то4но определена цел- оплакване от здравен работник, известие за полу4ени страни4ни ефекти от медикамент, за който не сте предупредени, бланки за ваксини. Да бъде давано и копие на пациента, за да има доказателство, 4е е сигнализирал.

Общи условия

Активация на акаунт