ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 410
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Уфф,ще ми се да съм по-активна и да мога да помагна повече,но нещо не ми идва.
Ако ми се възложи някаква задача ще ми е по-лесно.

# 106
Много желаещи за помощ има  Hug
Малко още да се възстановя (настинка) и действам...

# 107
  • Stuck in a moment
"Програмите за набиране на средства за ваксини според статистиката са спасили над 5 милиона детски живота през последното десетилетие, като се очаква до 2015 година да спасят още 4 милиона."- охххх с тези гръмки изказвания................Нещо са се активизирали сериозно
http://www.manager.bg/news/bil-geyts-vodesht-na-konferentsiya-za-vaksini  http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/54885

Като я гледах вчера тази новина по тв Европа само си мислех "А за толкова милиони долари до 2015г. в Африка колко инсталации за чиста питейна вода могат да се изградят, колко биха могли да им подобрят условията на живот, вместо да ги дупчат за холера и пневмония".
За мен хигиената и подобрените условия на живот са основна предпоставка за намаляването на болестите.
Тоя Бил Гейтс ми е гаден поради много причини...Пффф... Close

Редактирам се с едно въпросче - намирам инфо, че ваксините в Ирландия не са задължителни.
Някой има ли информация от познати или приятели как стои точно въпроса?

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 16:48 от l'etrangere

# 108
Вери, изненада ме че знаеш историята за Оги!  Laughing
Mи, обичам, когато някой ми направи някакво хубаво впечатление, да запомня нещо, което на пръв поглед е дреболия, но пък е важно за дадения човек. Simple Smile

Здравейте,
виждам, че има много теми, много неща са се изписали, просто ми е невъзможно да изчета всичко.
Търся контакт с родители чийто деца не са ваксинирани (нямат нито една ваксина!).

За мен няма значение къде живеят.
Кажи с какво мога да ти помогна? Ще следя известно време темата, тъй като съм ограничила някои неща.

С нещо конкретно с което можете да ми помогнете е да ми споделите мнение за Полио ваксината. Съветват ме поне нея да сложа, но не разбирам защо  newsm78
Не мога нищо конкретно и различно от изписаното до момента тук да кажа относно полиото. Съвет също не бих дала. Simple Smile
Не сме се интересували от проценти заболеваемост и такива подробности, когато сме взимали решение да не ваксинираме сина ни.

# 109
ИС според чл.89 от ЗЗ не могат да ми предложат, но ме накараха да подпиша разни техни листа.

"Разни техни листа"!?  Tired  Явно имам проблем с гнева, но нещо жестоко ме дразнят тия... Значи, за пореден път някой не спазва пациентски права, но пък има изисквания да се подписват разни небивалици... Няма да е лошо на такива да им се напомнят освен пациентските права, така и чл. 220 от Закона за здравето:

Чл. 220. (1) Длъжностно лице, което не информира пациента относно обстоятелствата по чл. 88, ал. 1, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - с лишаване от правото да упражнява медицинска професия за срок от 6 месеца до една година.

(2) Който окаже медицинска помощ без информирано съгласие на пациента или в нарушение на изискванията за даване на информирано съгласие от пациента, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв., а при повторно нарушение - с лишаване от правото да упражнява медицинска професия за срок от 6 месеца до 1 година.

(3) Длъжностно лице, което предостави здравна информация извън условията и реда на този закон и нормативните актове по прилагането му, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 500 до 1500 лв., а при повторно нарушение - от 2000 до 6000 лв.

Стелт, точно документ със заглавие Информирано съгласие подписах в което поне в 15 точки беше изброено, че съм уведомена за процедурите, които ще се извършат с бебето.
И аз след като поисках все пак наистина да ме уведомят - да ми опишат самия инвазивен метод, да ми опишат вредите и евентуално ползите от него, те ми заявиха че това им бил документа и че ваксините не са вредни.
Така че те си връзват гащите.

# 110
Изпринтих си малко декларации за отказ в родилното и извадки от ЗЗ.
Дано намеря разбиране Shocked и не стигаме до дебати  Mr. Green

Пожелавам ти да стигнете до консенсус с възможно най-малко думи! В такъв момент е наистина изнервящо да си търсиш правата и да срещаш неразбиране.

# 111
Стелт, точно документ със заглавие Информирано съгласие подписах в което поне в 15 точки беше изброено, че съм уведомена за процедурите, които ще се извършат с бебето.
И аз след като поисках все пак наистина да ме уведомят - да ми опишат самия инвазивен метод, да ми опишат вредите и евентуално ползите от него, те ми заявиха че това им бил документа и че ваксините не са вредни.
Така че те си връзват гащите.

Ани, ако решат да ти пишат акт и ти обжалваш, ще се наложи да представят в съда документа, който си подписала. Доколкото разбирам в него не е имало нищо конкретно за възможните странични реакции, рискове и пр., с които си искала да бъдеш запозната, нито някой го е направил устно. Подобно ИС не отговаря на изискванията по ЗЗ, което е очевидно. Но ако все пак решат да го броят за ИС, по чл. 90 от ЗЗ можеш да откажеш всяка една процедура съвсем законно.

# 112
Точно, казаха ми че им трябва евентуално за съда.
Надявам се да не се стига до там!  Peace

# 113
Искат една връзка да си имат.. за гащи!
Усещат, че губят и ще направят всичко да запазят статуквото, но не могат!  smile3532

Да си кажа: ТУК става все по-интересно Wink

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 20:27 от chukchi

# 114
# 115
Благодаря ти меченце  Hug
Благодаря и на автора! Определено става за бърза справка Wink

# 116
Вместо запис копвам част от поста на моя съфорумка-
"Днес ваксините минаха много добре ( пу,пу сега предстои нощта и  да видим ) Малчо плака много малко, бързо се успокои и дори бяхме още в кабинета като взе да си гука и все едно нищо не е било. Край махна се това чудо с 2-те ваксини. Доктора ме похвали,че сме само на кърма още и каза, че ако виждам, че кърмата му стига да не почвам още пюрета. Нямало смисъл... Освен това ми каза, че въпросната ваксина Симфлорикс изграждала имунитет само с едно поставяне и нямало голям смисъл от трите пъти, но я слагал за 100 процентова сигурност от придобиване на имунитет. А тази, която е на 1г1мес била напълно излишна и ми предложи ако искам като й дойде момента да я впише само ,че я е слагал пък да я пропуснем. Остави ме да си мисля, но аз още от сега знам отговора. Казвам го само като инфо да си знаете. Като аргумент ми каза, че преди ЗК да я поеме и въведе в календара, на майките им се препоръчвала да се постави само една доза."

# 117
Надявам се да не се стига до там!  Peace

Ани, никой няма да те съди, споко.Simple Smile
Пишат ти административен акт, след което наказателно постановление, с което те наказват да платиш глоба. Ти обаче имаш право да го обжалваш. Инстанцията, която решава кой е прав е съда. Вече има отменена таква глоба от един районен съд, така че шансовете хич не са малки. 

Ясно е, че за това им трябва, в случай че решиш да обжалваш глобата. Wink
Мислят да го ползват за доказателство, че са ти дали информирано съгласие, само дето подобен документ няма нищо общо. Прочети в подписа ми какво трябва да представлява ИС и сравни с това, което си подписала. А ако ти съставят акт, свиркай да помагаме.  Hug

# 118
Мулти, благодаря! Детето през целия престой кихаше и имаше секрет в носа. Аз няколко пъти им посочих тоя факт и ги питах не биха ли отложили ваксина на дете със секрет в носа за след седмица например. Но те твърдяха че детето ми е здраво и кихало от власинките на пелените  Laughing А в носа му се виждаха секретчета. Но никой никъде не отбеляза това. Беше ясно че никой не мисли за детето, а си гледаха пътеките.

# 119
на година и месец не слагаха ли МПР? Thinking Нея ли смята за излишна? Или има някакво ре- от другите ваксини? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт