ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 378
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Stuck in a moment
Детето развило атуизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae).

Ужас, така ако продължава може и 100 валентни да направят....

# 301
Толкова ми е познато  това усещане за вина ! Всеки ден гледам с такива очи голямото си момче .
И аз съм така..
Толкова е тъжно това... Sad

Ето малко инфо за не взелите решение - Магарешка кашлица при ваксинирани деца се наблюдава все по-често:
Преведен от гугъл и в оригинал на английски

# 302
Преди няколко страници стана въпрос дали личният лекар на родилката може да издаде третия болничен след раждането, ако бебето не е записано при педиатър.
От НЗОК ме насочиха към Наредба за медицинската експертиза, в която се казва следното:

Чл. 26. (1) Отпускът поради бременност и раждане на осигурената в размер 135 календарни дни за всяко дете се разпределя в 3 болнични листа, както следва:
1. за 45 календарни дни преди раждането; болничният лист се издава еднолично от лекаря, който осъществява наблюдението на бременната; в болничния лист задължително се вписва терминът на раждането;
2. за 42 календарни дни непосредствено от раждането - от лекаря, който е водил раждането; ако раждането е станало без медицинско наблюдение - от личния лекар;
3. за 48 календарни дни (продължение на предходния болничен лист):
 а) след изписване от болничното лечебно заведение - от личния лекар на детето или от личния лекар на родилката;

Значи не е задължително бебето да бъде записано при педиатър, за да може майката да ползва отпуск след раждането.

# 303
Алексче, а след това? Нали направиха болничният една година...

# 304
После се удължава с декларации до работодателя/ НОИ. ЛЛ или педиатър нямат роля.  Peace

# 305
И ако те осигуряват на пълната заплата, първата година взимаш повече пари от заплатата си, е ,стига да не е над 2000 лв или там някъде Whistling
после ти вадят бъбрека, още 7-8 месеца си в болничен и така и не стигаш до заветните 120 кинта, изплащани от държавата през втората година.

(поне моето второ майчинство мина така Tired Mr. Green)

# 306
После се удължава с декларации до работодателя/ НОИ. ЛЛ или педиатър нямат роля.  Peace

tini-mini e отговорила накратко, наистина след това лекарите нямат роля:

"Необходимите документи за изплащане на обезщетение за периода от 135-я до 410-ия ден, са следните:
а) писмено заявление на майката до работодателя (Заявление по чл. 163, ал.1 или 6 от КТ),
б) заявление-декларация до ТП на НОИ (Приложение 2 към чл. 4),
в) декларация по образец (Приложение 7 към чл. 45, ал. 1, т. 2),
г) копие от акта за раждане на детето."

# 307
  • Пловдив
Ами , ако наистина може да не се запише детето на педиатър, то тогава няма да има проблем и с ваксините. Няма да има кой да те докладва на ХЕИ. Така като гледам, това май е най добрия вариант, вместо да се главоболиш всеки месец и да обясняваш защо не искаш и да слушаш колко си безотговорен, по-добре си го води детето на частен педиатър, ако има нужда и така...

# 308
по-добре си го води детето на частен педиатър, ако има нужда и така...
Ако не водиш детето на педиатър и не получава детето нито една ваксина, ако и хранителният му режим е предимно плодове и зеленчуци, то детето ще е супер здраво и няма никога да има нужда от педиатър.

О, ужас! Ами всичките лекари и педиатри какво ще правят? Е, не мога да дам отговор на този въпрос. Не мога да го играя Господ...

# 309
по-добре си го води детето на частен педиатър, ако има нужда и така...
Ако не водиш детето на педиатър и не получава детето нито една ваксина, ако и хранителният му режим е предимно плодове и зеленчуци, то детето ще е супер здраво и няма никога да има нужда от педиатър.

О, ужас! Ами всичките лекари и педиатри какво ще правят? Е, не мога да дам отговор на този въпрос. Не мога да го играя Господ...

Децата ни преживяват психични травми-конфликти,които не се влияят от хранителния режим или неслагане на ваксини и пак могат да се "разболяват".Но когато родителите са с такива виждания обикновено знаят и тези подробности и не сьздават на децата си среда,в която да има такива травми.т.е.неваксинираните(по убеждение на родителите),здравословнохранещи се деца са по здрави.

Какво ще правят ли?Като за начало ще хвьрлят огьн в тази тема,после ще се оплакват наляво надясно и тн....

И аз преди доста време питах дали е задьлжително всяко дете да има педиатьр???
Ако да,то е противозаконно.Всеки има право на избор при лекар.

# 310
Децата ни преживяват психични травми-конфликти,
Ако има кой да го допусне Wink

Цитат
Какво ще правят ли? Като за начало ще хвърлят огън в тази тема,после ще се оплакват наляво надясно и т.н.
Да! Аз и много като мен ще отвръщаме на огъня с огромни огнени топки. Нека се подготвят, защото на висшите нива битката е спечелена и печелившите сме ние! Сега остава в продължение на година-две да продължават с отчаяни опити да задържат нещо, което са изпуснали отдавна...

Цитат
И аз преди доста време питах дали е задължително всяко дете да има педиатър???
Аз нямам педиатър и не бих допуснал никога да имам! Не бих се обвързал толкова дълбоко с тази порочна изначало система...

# 311
Ех, защо не обсъждахме преди няколко месеца тези неща  Tired

# 312

Не съм съвсем съгласна - малкото ми дете не е ваксинирано, кърмено беше до скоро, т.е. хранителният му режим беше предимно кърма до към 1 годинка, но въпреки това постоянно хваща вируси от брат си, който ги мъкне пък училище. В повечето случаи му минава само с хрема, но през зимата се разболя доста сериозно един път и не се справихме без лекар и лекарства. Иначе и аз съм си мислила да не го записвам при педиатър, но иманно заради майчинството все пак го записах.

# 313
Вие хубаво си ги обсъждате тези неща, ама имайте предвид, че четат и неслучайни хора тук и току-виж след няколко месеца цъфне някаква промяна в някой закон или наредба.  Wink

Децата ни преживяват психични травми-конфликти,
Ако има кой да го допусне Wink

За съжаление не всичко зависи от нас, родителите! В живота се случват неща, за които не сме подготвени и които не сме очаквали... Няма как да огреем навсякъде, но поне можем да спестим много.

# 314
Здравейте, аз малко ни в клин,ни в ръкав се включвам...Но искам да попитам дали има някой във форума, който е от Бургас и е откзал ваксините? Аз ги отказах, но ми се иска да намеря съмишленици...Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт