ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 786
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • Добрич
Ох, той линка хубав, ама на нас неползващите свободно английски ни е трудно с разбирането  Embarassed

# 436
Ох, той линка хубав, ама на нас неползващите свободно английски ни е трудно с разбирането  Embarassed
Миличка, ще му направя субтитри, но съм хванал не две, а много дини Wink

# 437
  • Добрич
Няма проблем, знаем, че си много зает. Ще чакам, какво ли друго ми остава  newsm78 освен да проговоря английски по някой неведом метод  Laughing

# 438
То честно да ти кажа и без да разбираш, самият клип е достатъчно красноречив Cry

# 439
СРЕ-ЩА moresmile

# 440
# 441
chukchi,поздравления за смелостта да се покажеш и заявиш своето мнение и решение по въпроса.
Аз лично нещо се обезверих за някакво положително разрешение по въпроса с ваксините.Признавам си че съвсем скоро научих че дори в държавите където не е задължително поставянето им има ограничения за тези които не поставят.От типа-ограничения за постъпване в някои училища,постъпване на работа на опр.длъжности и т.н.То тогава единствено паричните санкции биха отпаднали евентуално,а мен лично повече ме притесняват другите ограничения.Не ми се вярва че дори и у нас да стане по желание ваксинирането би било по-различно. Sad

# 442
Еее, сега ще дразните със среща ли?  Wink
Чукчи, поздравления и за предаването, и за дъщеричката!  Peace
Относно указанието, което даде araxna - пише в т.2, че "...се отчита и заплаща без..." се има предвид заплащане от касата ли? Защото в т.1 не го пише това "заплаща", а пък ако е касата би трябвало пак да плати, нали?.  newsm78
И като казват в последния ред: "Отказът от прилагането на ваксини се документира в ИЗ и се подписва от майката" имат предвид ИС (информирано Съгласие) ли или има някакъв друг документ?

# 443
Еее, сега ще дразните със среща ли?  Wink
Чукчи, поздравления и за предаването, и за дъщеричката!  Peace
Относно указанието, което даде araxna - пише в т.2, че "...се отчита и заплаща без..." се има предвид заплащане от касата ли? Защото в т.1 не го пише това "заплаща", а пък ако е касата би трябвало пак да плати, нали?.  newsm78
И като казват в последния ред: "Отказът от прилагането на ваксини се документира в ИЗ и се подписва от майката" имат предвид ИС (информирано Съгласие) ли или има някакъв друг документ?

От касата се плаща и в двата случая... Пише, че пътеката се счита за завършена... Преди твърдяха, че е незавършена и затова не я плащат... ИЗ в т.1 го пише "История на заболяването"...  Wink

# 444
chukchi,поздравления за смелостта да се покажеш и заявиш своето мнение и решение по въпроса.
Аз лично нещо се обезверих за някакво положително разрешение по въпроса с ваксините.Признавам си че съвсем скоро научих че дори в държавите където не е задължително поставянето им има ограничения за тези които не поставят.От типа-ограничения за постъпване в някои училища,постъпване на работа на опр.длъжности и т.н.То тогава единствено паричните санкции биха отпаднали евентуално,а мен лично повече ме притесняват другите ограничения.Не ми се вярва че дори и у нас да стане по желание ваксинирането би било по-различно. Sad

Това не е вярно Кейси.Няма никакви проблеми за детска градина и училище.
Забелязах друго при разговор с родители,които не знаят законовата ситуация в дадена страна.
Когато кажа,че не сме ваксинирали,те ме питат как сме взимали детски и КАК така ходи детето на градина?Нали ваксините били задьлжителни?
Казвам:Не са задьлжителни.
Те: Как да не са задьлжителни, нали ти искат имунизационния паспорт на детето?

Да,те го искат,но ако нямаш или е празен не се случва НИЩО!
Искането на имуниз.паспорт не означава,че ваксините са задьлжителни.
Така,че свободните интерпретации от дадени ситуации са субективни и не отговарят в никакьв случай на закона.

Забелязьл сьм особено при бьлгарски родители,понеже идват сьс страха и подчинението от БГ,че не се интересуват от законовата част за ваксините в новата им страна на живеене.Така са потьпкани,че нямат права на избор,че ваксините за тях остават задьлжителни по собствено желание,без да знаят,че могат да ги откажат или да сложат само някои по избор.
Но обикновено родители,които се интересуват за ваксини,намират,четат и разбират закона.Останалите просто следват бьлгарски принципи.

# 445
Няма проблем, знаем, че си много зает. Ще чакам, какво ли друго ми остава  newsm78 освен да проговоря английски по някой неведом метод  Laughing
Ще дам всичко от себе си....

Айде де, и аз я чакам! Среща у нас, всички финансови въпроси, ако има такива, ги покривам аз...

Смелостта да се покажа е най, НАЙ-малкото, което искам да направя. На този сайт са излъчили 1/10та от интервюто с мен, на живо предаването, което се надявам да получа скоро, е мааалко по-дълго! И аз вече се дразня на наглостта, на безочието на мед. служители!

Вероятно и други държави се опитват да запазят статуквото, но не съм аз човека, който може да го промени..

# 446
  • София

Айде де, и аз я чакам! Среща у нас, всички финансови въпроси, ако има такива, ги покривам аз...

Алекс, с кво ще черпиш?

# 447
Алекс, с кво ще черпиш?
Кой с каквото иска Simple Smile Пици са най-лесния и бърз вариант!
Разбира се приемат се всякакви идея от всеки! Само кажете, че ще дойдете...

# 448
  • София
Тъй като знам къде живее Алекс, мога да помогна на някой, който не е моторизиран -карам миниван - все ще съберем 7-8 души вътре. Да имате предвид, че съм си предложила помощта.... Wink

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 12:24 от Парци

# 449
Тъй като знам къде живее Алекс, мога да помогна на някой, който не е моторизиран - карам минавам - все ще съберем 7-8 души вътре. Да имате предвид, че съм си предложила помощта... Wink
Обичам те, Деси... айдее станА развода Grinning

Общи условия

Активация на акаунт