ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 657
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Имам дъщеря на 1 годинка, която досега ваксинирах, но мисля да спра да го правя, предстои и МПР, която мисля да пропуснем....................Обаче вчера видях, че съм бременна отново и се чудя дали има някакъв природен естествен начин за предпазване от рубеола, има ли хомеопатично лечение и въобще ако някои има информация по въпроса ще се радвам да сподели.

Не съм съвсем по поставения въпрос, но в листовката на Приорикс (МПР ваксината) пише:

Приорикс не трябва да се прилага:

• ако сте бременна.

Бременност
Приорикс не трябва да се прилага по време на бременност. Освен това, забременяване трябва да се избягва три месеца след ваксинацията.

И още:

Въпреки че Приорикс съдържа живи вируси, те са отслабени в такава степен, че не могат за причинят заболяване при здрави лица. Освен това вирусите, съдържащи се във ваксината не могат да се предават от ваксинираното лице на тези, които са в контакт с него.

За това горното не съм особено сигурна... Според разни източници, живите ваксини могат да заразяват и околните на ваксинирания... Наблюдавани са случаи при живата полио, а ако не се лъжа имаше такова предупреждение и за живата Ротарикс... Така че, едва ли е разумно да се ваксинира детето, защото няма как да избягвате контактите си с него...

# 691
...Така че, едва ли е разумно да се ваксинира детето, защото няма как да избягвате контактите си с него...

Още повече, че детето като нищо може да се разболее, след ваксинирането.  Confused

П.С. Говоря от личен опит.
 Confused

# 692
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, чета темата от известно време и се радвам,че попаднах на нея, защото бях чувала за вредата от ваксините, но не бях чела факти и данни за това колко са опасни..............Имам дъщеря на 1 годинка, която досега ваксинирах, но мисля да спра да го правя, предстои и МПР, която мисля да пропуснем....................Обаче вчера видях, че съм бременна отново и се чудя дали има някакъв природен естествен начин за предпазване от рубеола, има ли хомеопатично лечение и въобще ако някои има информация по въпроса ще се радвам да сподели.

Да, има хомеопатично лечение, но е индивидуално съобразено.

Но първо, какво представлява болестта рубеола?

Рубеолата е остро инфекциозно заболяване, причинявано от вирус, което се характеризира с умерено повишена температура, обрив и подути и болезнени лимфни възли и склонност към тежко увреждане на плода по време на бременност. Рубеолата е въздушно-капкова (респираторна инфекция).

При децата повечето случаи са леки и наподобяват лека форма на морбили.
 Но при юноши и възрастни рубеолата може да протече доста по-тежко.

Ето това доказва, защо детските шарки трябва да се преболедуват в детството и тогава те получават доживотен имунитет. Не чрез ваксина. Затова и в цивилизованите страни правят "шарка парти"

# 693
И въпреки това "шарка парти" пак може да не се зарази детето.
Дъщеря ми досега не е карала шарка. Поне не ми е известно. Варицела например. За нея със сигурност не е ваксинирана. За другите неща- до 2 год възраст според бг имунизационния календар.
Синът ми до момента също не е карал шарка. Не е ваксиниран с нищо и не го държа в изолатор. Simple Smile

# 694
Вери, и моите двете ( на 8 и на 3 години) не са карали шарки досега, поне не съм разбрала, защото често рубеолата може да мине с 1-2 пъпки и леко общо неразположение, а такива ситуации сме имали. Били сме на две подобни партита и ....не ще и не ще.
Кристиян има интересна теория за разболяването от шарка и честно да си кажа, вижда ми се съвсем разумна като обяснение в нашия случай.

(Крис, ако четеш и можеш да ми кажеш защо детето ми вече има две счупвания на двете ръце и навяхвания една камара. Вчера си счупи и другата ръка на китката... ooooh!. къде да търся причина освен  в тежестта и костите, които явно не понасят тази тежест...Много е едра, видимо все още не е дебела, да си го кажа директно, но е много висока и едра...а и непохватна newsm78)

# 695
И въпреки това "шарка парти" пак може да не се зарази детето.
Дъщеря ми досега не е карала шарка. Поне не ми е известно. Варицела например. За нея със сигурност не е ваксинирана. За другите неща- до 2 год възраст според бг имунизационния календар.
Синът ми до момента също не е карал шарка. Не е ваксиниран с нищо и не го държа в изолатор. Simple Smile

По повод варицелата , мъжът ми , който е ваксиниран надлежно изкара варицела на 34 години . Обривът беше само по главата , но със сериозно схващане на врата и главоболие . Да вметна , че много известен лекар-дерматолог , в много престижна болница му каза , че има .... себорея ooooh!и му предписа лосионче за излющване . Диагнозата я поставих аз , след много внимателно наблюдение и разпит  Whistling на свекървата .

Точно 2 седмици след него се разболя големият ми син /ваксиниран с всички за времето си ваксини с изкл. на тези преди първи клас /. До този момент не се беше заразил , въпреки че в градината , на басейна , на ските и на още много места беше в контакт с много деца преболедували впоследствие . За щастие изкара много леко / имам си обяснение за това  Whistling/ , само с една пъпка на носа  Mr. Green и една на гърба .

2 седмици след баткото варицела изкара и биобебето Heart Eyes /тогава на 10 месеца /, с повече пъпки , но пак безпроблемно .

П.П. Мече , мислиш ли за Калкареите ?  Wink

# 696
По повод варицелата , мъжът ми , който е ваксиниран надлежно изкара варицела на 34 години . 

След като не е бил ваксиниран за варицела, това, че е бил ваксиниран надлежно, по никакъв начин не касае разболяването му.  Thinking

# 697
Код:
П.П. Мече , мислиш ли за Калкареите ?

Мисля, душа, ама съм минала само карбониката.
За счупването ли?( дадох фосфорика вчера) Я ми ела на лични за малко помощ Praynig Praynig Praynig

# 698
По повод варицелата , мъжът ми , който е ваксиниран надлежно изкара варицела на 34 години . 

След като не е бил ваксиниран за варицела, това, че е бил ваксиниран надлежно, по никакъв начин не касае разболяването му.  Thinking

Напротив , касае го и то точно в смисъла , че ваксините водят до загуба на нормалната имунна компетентност и тотално объркване на времевия ред за преболедуване на определени заболявания . Варицела не е нормално да се кара за първи път на 34 и то с тежка висша неврологична симптоматика . Не е нормално и на 12 , за щастие изкарана леко , благодарение на един много недолюбван и неразбиран метод . Mr. Green

Сега се сещам , че кумът ми се зарази от дъщеричката си с варицелата и я изкара много тежко - цяла седмица с много висока температура , обривът не избива , а накрая просто го обезобразил . Дори напоследък често споделя , че след тов боледуване " вече не съм същият " - чувства вялост , слабост , лесна уморяемост . А беше мъж скала . Също неваксиниран срещу варицела .

П.П. Давай , Мече , налична съм ! Hug

# 699

Напротив , касае го и то точно в смисъла , че ваксините водят до загуба на нормалната имунна компетентност и тотално объркване на времевия ред за преболедуване на определени заболявания .

Тук съм съгласна Peace,

но тук не съм:

Цитат
Варицела не е нормално да се кара за първи път на 34 и то с тежка висша неврологична симптоматика . Не е нормално и на 12 , за щастие изкарана леко , благодарение на един много недолюбван и неразбиран метод . Mr. Green

Какво значи "не е нормално"?  newsm78
Защо да не е нормално?
Нима ако не си ваксиниран, си застрахован и не можеш да се разболееш когато и да било?
  newsm78

# 700

Какво значи "не е нормално"?  newsm78
Защо да не е нормално?
Нима ако не си ваксиниран, си застрахован и не можеш да се разболееш когато и да било?
  newsm78

Джуличка , не всички хора преболедуват варицела и това изобщо не е задължително , зависи от много фактори , но тя е детска болест и е нормално да се кара в детска възраст .

# 701
Джуличка , не всички хора преболедуват варицела и това изобщо не е задължително , зависи от много фактори , но тя е детска болест и е нормално да се кара в детска възраст .

Както и не е задължително да я изкараш в детска възраст, независимо дали си ваксиниран с нещо или не.
Това исках да кажа.
И никога няма гаранция нито на колко години ще я изкараш, нито дали ще бъде леко или тежко.
 Peace

# 702
"Задълженията " коя болест , кога и в каква степен на тежест да изкараме са приоритет на имунитета на индивида , неговата наследственост и предразположения . Така , че не само за варицелата , за никоя болест не могат да се правят такива обобщения .

Но е факт , че хората с нарушен естествен имунитет , в случая коментираме тези , които са получили много и различни ваксинации , боледуват късно от определени болести, много от които характерни за детската възраст , в тежки форми , атипично т.е. неразпознаваемо за лекарите и често с тежки последици . Това важи не само за варицелата , а и за много други болести срещу които има ваксини .

Между другото ваксината срещу варицела е недолюбвана в медицинските среди / да се ненадяваш/, тъй като се смята за неетична , заразяват те с херпесен вирус , който води до неврологични поражения и Херпес Зостер .

# 703
Здравейте, чета темата от известно време и се радвам,че попаднах на нея, защото бях чувала за вредата от ваксините, но не бях чела факти и данни за това колко са опасни..............Имам дъщеря на 1 годинка, която досега ваксинирах, но мисля да спра да го правя, предстои и МПР, която мисля да пропуснем....................Обаче вчера видях, че съм бременна отново и се чудя дали има някакъв природен естествен начин за предпазване от рубеола, има ли хомеопатично лечение и въобще ако някои има информация по въпроса ще се радвам да сподели.

Avchelinia, здравей!
От всички ваксини МПР ми е най-омразната. След нея детето ми започна много да боледува, да плаче, да се събужда през нощта и да пищи и изобщо беше голям ужас. Тази "фиеста" завърши с една болест, която лекарите не си признаха че е морбили, но беше чисто морбили. Лекарката детската /40 г стаж/ поне 10 пъти ме попита - ваксиниран ли е с МПР, кога е ваксинира с МПР, защото ми прилича точно на морбили.  Всъщност сигурна съм че още си носим последиците от последното ДТК и МПР..., но Господ ни спаси от големите болести /мога да пиша на ЛС как стана това/
Avchelinia, радвам се за теб и за детенцето,  Laughingче ще се оттървете от тази отрова. Радвай се и празнувай все едно вечеряш с Господа. newsm19

# 704
За мен няма понятие "детска" болест и друга такава.
Всяка болест може да се изкара във възраст различна от "детската".
А що се отнася до шарките, много често, родители, които не са боледували се разболяват от децата си.

Общи условия

Активация на акаунт