ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 633
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
...много често, родители, които не са боледували се разболяват от децата си.
Това е така, защото:
Цитат от филма, който правя от много време:

"Всъщност, когато клетката TH1 се намеси, тялото развива доживотен имунитет.
Много е важно да го разберете. Целта на тези заразни болести е да имаме доживотен имунитет, нали сте съгласни, изложен сте и придобивате имунитет.

Естественият начин затова е, когато клетките TH1 се намесят и изградите доживотен имунитет.
.....
Искам да ви кажа, че когато се заобиколи естествения път и се инжектира ваксината, клетките TH2 се стимулират, а когато те са подбудени не получавате доживотен имунитет..."

# 706
Благодаря ви за отговорите, аз съм  твърдо убедена никога повече да не тровя с ваксини детския организъм и успях дори да убедя таткото и родителите си в това решение. Единственото, което малко ме тревожи в случая, е рубеолата и последиците за плода при бременна жена..... "У бременни инфекцията засяга и плода. Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода. Децата, преболедували вътреутробно от рубеола, са с тежки малформации на сърдечносъдовата система, на очите, с глухота."Просто ми се иска да не боледуваме следващите 7,8 месеца....

# 707
Avchelinia,

А какво ще кажат докторите, ако веднага след евентуално предпазваща ваксина са разболееш от заболяването, тъй като това "отслабване" на вирусите всъщност разбива имунитета и целия организъм, като цяло?!

# 708
А аз искам друго да ги питаш ония умници.  Twisted Evil
Ти нали си ваксинирана?
Как така може да се заразиш?
Нали ваксината е манна небесна и предпазва?!
  Outta Joint

# 709
  Изтривам си поста.Не искам да влизам в безсмислени спорове.Извинявам се на всички, които засегнах със споделеното от мен.

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 19:46 от mia71

# 710
Просто ми се иска да не боледуваме следващите 7,8 месеца....

Не може да мислиш за толкова неща през бременността...  Grinning  Достатъчно ще ти бъдат другите грижи и притеснения, които обикновено се получават около развитието на плода, раждането и т.н. Детето ти може никога да не се разболее от рубеола, не само следващите 7-8 месеца... Честно, не бях си и помислила за нещо подобно...

# 711
 ...Мисля обаче, че когато някоя майка влезе тук и поиска съвет във връзка с ваксинирането, не бива да се изтъкват само вредите....

Извинявай, но ти намираш ли логика в това, някоя майка да влезе в тема за ВРЕДАТА от ваксините, а ние да им правим реклама и да говорим за "преимуществата" им (ако въобще имат такива, което аз не вярвам)?!  Tired
Аз не.
Да не говорим, че рекламите за "ползите" от ваксините ни заливат от всякъде, а за вредите сакън! - дума да не се казва!
И без това местата, където вредите се коментират, са толкова малко, та лично аз не мисля, че тази тема трябва да рекламира ваксини.  Naughty
Лично мнение.

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 19:25 от Джуличка

# 712
Avchelinia, аз не разбрах- ти карала ли се рубеола като малка? А ваксинирана ли си?
На мен ми пускаха изследване за анти тела, но не помня дали само в Канада или и в България.
Навремето като бях бременна с първото дете и в България, някой от работата ме ошашка, че има шарка сред колегите; знаела ли съм колко е опасно. Изстрелях се при личния, а той ми отвърна: спокойно, ти всички шарки си карала.

Mia71, мисля, че само си подтискала проблема (херпесите) и следствието с тази ваксина. Ако е била толкова ефективна и полезна, защо пак избиват със спирането и? За мен това не е решение. Търси причината.  Peace

Кристиян има интересна теория за разболяването от шарка и честно да си кажа, вижда ми се съвсем разумна като обяснение в нашия случай.
Да, известно ми е. Но май теорията не е на Кристиян. Wink
В моето семейство теорията за заразяването малко издиша. Поне засега.

И никога няма гаранция нито на колко години ще я изкараш, нито дали ще бъде леко или тежко.[/b]  Peace
С това съм съгласна. Simple Smile

Ваксината срещу варицела не е в силно препоръчителния имунизационен календар на Канада, но наблюденията са ми, че пак се намират родители, които ще ваксинират с нея децата си.

# 713
Mia71, мисля, че само си подтискала проблема (херпесите) и следствието с тази ваксина. Ако е била толкова ефективна и полезна, защо пак избиват със спирането и? За мен това не е решение. Търси причината.  Peace

Мен пък ми е чудно що за ваксина е това, дето трябва да си го биеш всяка година, за да не ти се появява херпес? От разказа останах с впечатление, че иде реч за херпес симплекс, който уж се предава от човек на човек (за разлика от херпес-зостер, който "дреме" в нас и се "събужда" при отслабване на имунната ни система)... За да се заразиш с херпес симплекс трябва да имаш контакт с болен, демек госпожата е имала постоянни контакти с болни от този херпес, за да се заразява постоянно... Освен това, ако самото преболедуване (и то многократно) от херпеса не й е създало имунитет срещу него, как такъв й е създаден от ваксината? Съжалявам, но за мен истината е някъде другаде (както казва и Вери)...   Wink

# 714
.

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 23:45 от Mislq

# 715
Цитат от филма, който правя от много време:
"Всъщност, когато клетките TH1 се намесят, тялото развива доживотен имунитет.
Много е важно да го разберете. Целта на тези заразни болести е да имаме доживотен имунитет, нали сте съгласни, изложен сте и придобивате имунитет.

Естественият начин затова е, когато клетките TH1 се намесят и изградите доживотен имунитет.
.....
Искам да ви кажа, че когато се заобиколи естествения път и се инжектира ваксината, клетките TH2 се стимулират, а когато те са подбудени не получавате доживотен имунитет..."

Нека не повтаряме всичко казано и написано! Образовай се в подписа ми относно откровените отрови и невротоксини във ваксините! С дебели глави обикновено обичам да споря, но са ме изпреварили...

# 716

С дебели глави обикновено обичам да споря, но са ме изпреварили...

Не написах нищо обидно по отношение на когото и да било.Освен това се извиних въпреки това...

# 717
mia71, аз не съм сигурна доколко тази "ваксина" е била точно такова.
Казваш, че сега продължават да се появяват херпеси, пробвала ли си някакъв друг вид лечение?

Mislq, да, много хора са наранени, на много хора децата са с увреждания, на други може тепърва да стигнат до там.
Но в крайна сметка нека се държим нормално, така, както искаме да се отнасят към нас. А не да ни наричат ненормални, секта, и какво ли още не.
Всеки има глава на раменете си и прави своя избор. Нека уважаваме избора на другите да поставят ваксини.

# 718
  • в матрицата
mia71, не се сърди,а се замисли над това което ти написаха Вери и Стелт. Трудно е да погледнеш и от другата страна, но не е невъзможно. Не биваше да си триеш поста, защото  беше доста показателен за това що е то ваксина и как действа, но това си е твоя  работа  Peace

# 719
Благодаря ви за отговорите, аз съм  твърдо убедена никога повече да не тровя с ваксини детския организъм и успях дори да убедя таткото и родителите си в това решение. Единственото, което малко ме тревожи в случая, е рубеолата и последиците за плода при бременна жена..... "У бременни инфекцията засяга и плода. Вирусът предизвиква изменения в хромозомния апарат на клетките на плода. Децата, преболедували вътреутробно от рубеола, са с тежки малформации на сърдечносъдовата система, на очите, с глухота."Просто ми се иска да не боледуваме следващите 7,8 месеца....

Около 10% от децата на жени преболедували от рубеола по време на бременността имат последици. Не всички. Разбира се не е малко и това, и просто гледай да се пазиш. Ваксина не бих сложила. Впрочем аз точно от рубеолна ваксина имам тежки последици и точно нея бих я избягвала като чума.

Общи условия

Активация на акаунт