Раждане вкъщи 15

• 21 306
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Болничното раждане е далеч по рисково?!?

Разбира се, че ако човек отива в болницата с мисълта, че ще му бъркат, ще го натискат и стресират вероятно е по дискомфортно и човек се напряга и това може да доведе до проблеми, но точно за тази цел, човек има 9 месеца да намери правилния лекар, болница, отношение и да постави правилата.

Всеки има право на избор но нека гледаме реалистично - домашното е далеч по рисковано, така, че некане си говорим подобни неща. По спокойно е - защото си си вкъщи или ако някога се изградят центрове,ще си в по уютна среда - но време за реакция, познания - далеч по ограничени при домашното.

Да, природата ни е създала такива и трябва да можем да родим, но също така преди човек е можело да умре от зъб, от малка рана и т.н. - защото не може да се контролира инфекцията - сега за тези неща ходим на лекар и увеличаваме средната възраст на живот, така, че на същия принцип уеличаваме и успешните раждания.

# 61
  • София
Моля, обачеда отчетете че да се каже че секциото не носи риск за бебето или майката е също толкова безотговорно, колкото и да кежете че домашното раждане е безрисково!!!
НЕ казваме, че домашното раждане е безрисково, а че болничното е далеч по-рисково.
...

Aма, ние изчетохме и чухме съвсем точно какво казвате - когато го проповядвахте по медиите и когато си мислехте, че си бъбрите на сигурно място, далеч от "вражеските" очи на хората със здрав разум! И е време да престанете с повърхностните опит за манипулация, останаха ви само шепа заслепени идолопоклонници, обществото ви видя колко струвате! Wink

# 62
Айде пак ooooh! След като милион пъти дадохме линкове , че домашното и болничното са еднакво рискови /с разлика в някои изследвания, които показват повишен риск за болнично,а някой за домашно. пак стигнахме до празни приказки кое как било. Ма моля ви четете първата страница, и в ече да спрем да си говорим глупости. По-конкретно мнението на различните потребителки може да се види в темата с анкетата.

Всеки има право на мнение кое раждане за него лично е по-удачно и агитиранията са глупости и в двете посоки.

# 63

Е, не че това е супер страшно, предполагам, но.... все пак си е факт.

Сова, доста страшно си е дихателно усложнение пи новородено. Често не завършват много добре тия неща.
Е, да, исках да кажа не предиzвиква смърт, преполагам.. надявам се де, аz не съм много zапоzната.
И zабравих да допълня, не само, че бебокът от Испания беше блиzо 4 килца, ами и секциото беше само няколко дни (zабравила съм колко точно), но не повече от 3 или 4, преди термин. А не като у нас, където, както чета тук, се гледа само колко е голямо бебето, едва ли не се смята, че като е над 3кг всичко е чудесно и редовно се вадят две седмици, че и повечко преди термин, zащото нямало проблеми.. Което zа мене е  Shocked .

Та се zамислих друго сега, каzват zа това нещо на родителите на иzвадено със секцио в Испания бебе. Както  и на родителите на същото, но в САЩ. У нас... чувал ли го е  някой, питам сериоzно? Аz не съм, ама аz не съм и критерий..
Ама ми се струва, че докторите не го поясняват май много често това въzможно усложение, щото като го напишеше тук и майките със секцио скачат като луди и те наричат каква ли не, щото едва ли не с иzмисляш и лжливо "плашиш другите".
Следователно.. май не се zнае много. Мене точно ей това ми е и проблемът. Не, че някой си искал секцио, нека си го иска, иzобщо не ми пречи.. Ама оставам с впечатлението, че повечето дето го искат, не са съвсм наясно с нещата. За което не са само те виновни, май няма кой да да им го каже ясно и раzбираемо, беz да спестява неща, а трябва да седнат и също да си намерят информацията сами. Не всички имат таzи въzможност. Не е честно така спрямо тях. Има може би лекари, които каzват всичко, но са не толкова много, колкото другите...
Просто така си мисля, може да греша...

Ок да, отнесохме се пак zа секциото, но си е важно. Част от нещата е, според мен.
И навсякъде го пиша, ама ще повторя пак, че обидчив народ бол.. Естествено, че добре, че го има секциото. В много ситуации то е жиzненоважно. Зная го много добре. Аz говоря zа другите ситуации само.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 13:07 от Сова

# 64
  • София
...
Разбира се, че ако човек отива в болницата с мисълта, че ще му бъркат, ще го натискат и стресират вероятно е по дискомфортно и човек се напряга и това може да доведе до проблеми, но точно за тази цел, човек има 9 месеца да намери правилния лекар, болница, отношение и да постави правилата.
...

Дано извисените последователи попрочетат за нагласата и енергийните модели  Mr. Green и си дадат сметка, че това влияе положително не само на домашното раждане, но и на болничните посещеия...  Laughing Ама, както знаем, всичко се извърта на ползу каузата! Пък практиките и настройката са всеприложими, стига посока да им се даде и да няма вселенски фактори, които да попречат, но непредвидими от простосмъртен. Wink Някои много добре знаят какво казвам, но за удобство ще се придържат към стратегията и квалификациите...

# 65
...
Аргумент е, че след като природата ни е създала така, че от една миниатюрна клетка да създадем човек - е 100% сигурно, че ни е осигурила и необходимите химични процеси да извадим този човек на бял свят без да се напъваме дори. ...

именно
за съжаление "гадната" медицина спасява доста родилки и бебета
и имено заради нея днес не сме 100 000, а повече от 7 милиарда на тази земя

ама дано повече ви се вържат на тази естесвена теория, за да си станем пак 100 000

нали така беше
go green, save the planet

амин

# 66
  • София

...but save my family too please!  Laughing Не съм толкова извисена, че доброволно да жертвам близък или дете за глобална кауза!  Naughty Нека са ми живи и здрави, пък аз да бъда заклеймена като непросветлена!

# 67
Това  е ясно и е казано милион пъти в темата за домашното раждане от преди да се появите вие. Има жени, които са се появявали да искат съвет за домашно раждане и им е казвано, че след като ги е страх, в никой случай не трябва да се опитват. Заявявано е  сто пъти, че една жена трябва да ражда там, където се чувства в безопасност и спокойна. За някои това е в реанимацията със строени 3 екипа до нея, за други на брега на морето. Всеки си преценява. За себе си мога да ти кажа, че не се чувствам много в безопасност в болница, но и на брега на морето не бих родила. Laughing Оставете хората намира и не ги третирайте като идиоти. Информация има достатъчно.

...
...

Дано извисените последователи попрочетат за нагласата и енергийните модели  Mr. Green и си дадат сметка, че това влияе положително не само на домашното раждане, но и на болничните посещеия...  Laughing Ама, както знаем, всичко се извърта на ползу каузата! Пък практиките и настройката са всеприложими, стига посока да им се даде и да няма вселенски фактори, които да попречат, но непредвидими от простосмъртен. Wink Някои много добре знаят какво казвам, но за удобство ще се придържат към стратегията и квалификациите...

# 68
А не бой се, прави се необходимото да се редуцира това прекомерно нарастнало население чрез токсични ваксини, отровни храни и други методи. Питай бате Бил Гейтс какво мисли. Laughing

...
Аргумент е, че след като природата ни е създала така, че от една миниатюрна клетка да създадем човек - е 100% сигурно, че ни е осигурила и необходимите химични процеси да извадим този човек на бял свят без да се напъваме дори. ...

именно
за съжаление "гадната" медицина спасява доста родилки и бебета
и имено заради нея днес не сме 100 000, а повече от 7 милиарда на тази земя

ама дано повече ви се вържат на тази естесвена теория, за да си станем пак 100 000

нали така беше
go green, save the planet

амин

# 69
  • София
persimon, не ме карай да търся линк с бодрото "при домашното раждане няма място за риск" казано от една сладка варненка по местната телевизия, след като тя е родила по този начин и очевидно е пяла във вашия хор!

# 70

Е, не че това е супер страшно, предполагам, но.... все пак си е факт.

Сова, доста страшно си е дихателно усложнение пи новородено. Често не завършват много добре тия неща.
Е, да, исках да кажа не предиzвиква смърт, преполагам.. надявам се де, аz не съм много zапоzната.
.

Предизвикват смърт дихателните усложнения след секцио.

# 71
persimon, не ме карай да търся линк с бодрото "при домашното раждане няма място за риск" казано от една сладка варненка по местната телевизия, след като тя е родила по този начин и очевидно е пяла във вашия хор!

Аз в хор не пея Laughing И не отговарям за изказванията на някои, който не познавам. Няма да цитирам изказвания от разни дами родили секцио по желание, че те така са искали защото е по-лесно за тях и по-безопасно за бебето Crazy, ти не си отговорна за тяхната глупост и неинформираност. Всеки си поема риска и си носи последиците.

# 72
  • София
... Всеки си поема риска и си носи последиците.

Дано Цвети ви чете! Поне да си даде сметка на кого се е (пре)доверила!  Sick

# 73
Ееее, може ли така!
Тази ветеринарна лекарка загубила детето си, се е предоверила на себе си!

Престанете да обвинявате някой друг, достъп до информация има, всеки които иска може да я достигне, човек с глава на раменете си, може да реши за себе си!
Още повече жената е вет.лекар!

# 74
Оставете хората намира и не ги третирайте като идиоти. Информация има достатъчно.

Персимон, значи според тези твои думи, трябва да третираме като "идиот", някой за който е достатъчна информацията, че при всички противопоказания / преносване и пр.и пр./,  ще роди безпроблемно, само говорейки с бебето в утробата си ...????

Общи условия

Активация на акаунт