Раждане вкъщи 15

• 21 264
  • 757
  •   1
Отговори
# 90

Попитах персимон /защото тя твърди, че има достатъчно информация и да не "третираме" хората.../, как според нея мога да нарека тези, които се предоверяват само на едностранна информация? Пък тя запали. Peace

Аз те питах ти откъде знаеш хората каква информация са имали и колко-странна е била тя, че твърдиш, че цялата им подготовка се свежда до знанието, че могат да говорят с бебето си?

# 91
  • София
Не можеш да ме накараш, но можеш да ме подведеш ако ти имам доверие и раздаваш принципно "решения" за този или онзи медицински проблем... Разбираш ли за какво става дума? Досущ както лекаря теоритично може да ме подтикне към определено решение. Wink

... ЕСТЕСТВЕНО, че тя сама си е взела решението как да роди! Кой мислиш и го е взел??? Дали мога аз да те накарам да родиш вкъщи, ако ти не искаш? ...

Може ли коментар, моля.  Peace

Ама, моля те подвеждай се. Марш да раждаш в къщи вследващия път! Joy Ти на детето си не му ли казваш култовата фраза "ако Иванчо ти каже да скочиш през балкона, ти ще го направиш ли?"  Ти наистина мислиш тази жена за умствено-изостанала явно. Rolling Eyes Тя е медицинско лице, това забрави ли го?!

Аз не казах лоша дума за Цвети в този спор, не се опитвай да извърташ. Подлъгала се е, това твърдя! А вие нямате правата принципно да съветвате и успокоявате човек, който има медицински казус!

# 92

Тя е медицинско лице, това забрави ли го?!

По Хуманитарна медицина ли... Thinking

# 93
  • София

А лицата, които коментират брадикардия и увита пъпна връв като "що ти трябваше да си разваляш рахата" в качеството си на какви се изказват???

# 94
http://www.who.int/entity/healthsystems/topics/financing/healthr … -sectioncosts.pdf

Ето - от сайта на СЗО за секциото:

България - 26,8
Канада - 26,3
Швейцария - 28,9
Португалия - 34
Австралия - 30,3
САЩ - 30.3
Германия - 27.8

и т.н.

За обясненията - ами проблемът е, че ти нито веднъж не каза - да, тези статистики за безопасността са направени при определени специфични условия - такива и такива. Повтаряш "домашните раждания", та "домашните раждания" - а това просто не е вярно.

За статистиките - да ти се намира линк към пълно изследване, а не просто подбрани 2-3 изречения?

# 95

Аз не казах лоша дума за Цвети в този спор, не се опитвай да извърташ. Подлъгала се е, това твърдя! А вие нямате правата принципно да съветвате и успокоявате човек, който има медицински казус!

Не знам кои сме тия "вие", които съвтват човек, и защо нямат право-къде пише че нямаш право да успокояваш някого? Аз лично Цвети не я познавам и никога не съм говорила с нея, нито на живот нито в интернет. Не знам как разбра, че се е "подлъгала". По лошия изход от раждането ли? Ами тогава значи са се подлъгали и всички тези жени, които са загубили децата си в болници. Тази жена е взела решение на базата на някакво четене, разговори и обмисляне, и на базата на образованието си. Никой не я е "подлъгал", тя не е малолетна или умствено изостанала, че да бъде "подведена". Това, че въпросното решение може да не е било правилно е съвсем друг въпрос, но това е рискът да си жив-винаги може да вземеш грешно решение и да платиш за това. Нито тя, нито ти, нито аз сме застраховани от това.

# 96
  • София
http://www.who.int/entity/healthsystems/topics/financing/healthr … -sectioncosts.pdf

Ето - от сайта на СЗО за секциото:

България - 26,8
Канада - 26,3
Швейцария - 28,9
Португалия - 34
Австралия - 30,3
САЩ - 30.3
Германия - 27.8

и т.н.

...

Shocked Е, от де се взеха тогава огромните проценти, които се развяват тук?

# 97

Shocked Е, от де се взеха тогава огромните проценти, които се развяват тук?

И аз това се чудя - затова и потърсих данни.

# 98
  • София
Не знам кои сме тия "вие", които съвтват човек, и защо нямат право-къде пише че нямаш право да успокояваш някого? Аз лично Цвети не я познавам и никога не съм говорила с нея, нито на живот нито в интернет. Не знам как разбра, че се е "подлъгала". По лошия изход от раждането ли? Ами тогава значи са се подлъгали и всички тези жени, които са загубили децата си в болници. Тази жена е взела решение на базата на някакво четене, разговори и обмисляне, и на базата на образованието си. Никой не я е "подлъгал", тя не е малолетна или умствено изостанала, че да бъде "подведена". Това, че въпросното решение може да не е било правилно е съвсем друг въпрос, но това е рискът да си жив-винаги може да вземеш грешно решение и да платиш за това. Нито тя, нито ти, нито аз сме застраховани от това.

Хлъзгав аргумент, който не може да се третира като безспорен. Но те измъква от ситуацията признавам, защото нямам време да започвам пак философски спор за етиката и морала.

# 99
Аз смятам, че шефът на болницата знае колко е прцента секцио в неговата болница, ти имаш съмнения ли? За 50%-това е за св. Лазар от устата на собствниците на болнцата. На сайта на Естествени Идеи има представяне на родилни домове и там се дават процентите.
Или нашите нещо не са докладвали на СЗО, или в разни села и малки градчета хората все още си раждат нормално и не ги лъжат, че ще умрат всеки момент ако не ги срежат.

# 100
Аз не съм в ситуация, от която да бъда измъквана. Казвам каквото мисля. Ако ти имаш друго вождане-ми няма проблем. Свободна страна сме.

Хлъзгав аргумент, който не може да се третира като безспорен. Но те измъква от ситуацията признавам, защото нямам време да започвам пак философски спор за етиката и морала.

# 101
Секциото не е раждане.
Секциото е операция.
Жена "родила" сьс секцио не е родила в истинския смисьл на думата.Тя е оперирана
.

Ако някой още не прави разлика.....

# 102
  • София
Аз смятам, че шефът на болницата знае колко е прцента секцио в неговата болница, ти имаш съмнения ли? За 50%-това е за св. Лазар от устата на собствниците на болнцата. На сайта на Естествени Идеи има представяне на родилни домове и там се дават процентите.
Или нашите нещо не са докладвали на СЗО, или в разни села и малки градчета хората все още си раждат нормално и не ги лъжат, че ще умрат всеки момент ако не ги срежат.

Св. Лазар не е критерий първо, и второ: на Естествено изобщо не им вярвам вече, надявам се никой да не им се доверява сляпо вече!

# 103

А лицата, които коментират брадикардия и увита пъпна връв като "що ти трябваше да си разваляш рахата" в качеството си на какви се изказват???

Ивонска, мене ли питаш... newsm78

# 104
  • София

Ивонска, мене ли питаш... newsm78

Не. Персимонът.

Общи условия

Активация на акаунт