Раждане вкъщи 15

• 21 191
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Ieppe - да, за съжаление се случват и такива неща в болниците. Мисля, че секцио нормално не се планира в 37 седмица. Ако наистина има причини бебето да се извади по-рано, е друг въпрос.

Иначе при наличие на две различни мнения по въпроса как е разположено бебето и дали има разкритие, аз бих потърсила трето мнение.

Освен това, това състояние на бебето по принцип не би трябвало да го лиши от шансове. Така че може би и неонатолозите са подценили ситуацията.

persimon, въобще не е същото - надявам се, че при по-хладнокръвен прочит си го установила и си си направила някои изводи за собственото си поведение. Не знам за какво взаимно надъхване говориш - никъде не съм казвала, че ще се справям с някого - и никого не съм наричала "гаднярка". Усмири си малко въображението и се съсредоточи върху действителността.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 21:47 от jp

# 181
Цитат на: jp
[/quote

А бележника да си дам ли? Laughing

# 182
JP, ако прочетеш внимателно ще видиш че съм написала че доктора е обяснил нещо на брат ми и жена му, както и че на МЕН лично ми обясняваха всичко подробно в САЩ. Не знам дали информират всички подробно. Не твърдя че тамошните практики са добри или лоши- споделям личен опит.
И да, смятам че секциото може да застраши живота на бебето, както и се случи на племенницата ми. Вагиналното раждане можеше да го застраши също, но това не прави секциото безопасно.

И, Клеми, за протокола аз имам 2 вагинално родени деца с АПГАР 10 не първата минуте след раждането, родени розови и активни (въпреки епидуралната упойка първия път) и засукали на 15-тата минута след раждането. Не е коректно да твърдиш че секциото е по-безопасно за бебето от нормалното раждане и ти го знаеш....

Да твърдиш че секциото не носи рискове за бебето и майката е също толкова безотговорно, колкото да твърдиш че при ражданее вкъщи няма риск!

# 183
  • София
yanast , цитирай къде съм твърдяла такова нещо.  Naughty
Но също така е некоректно да се твърди, че секциото води до проблеми за бебето. Говорим за здраво бебе, родено около термин.  Wink А не пак да сравняваме кокошки и хеликоптери.  Hug

# 184
Когато преди 5 години тази тема се появи, мислех че ще отшуми. Днес онемях, като видях до къде е стигнала  Shocked

Странно, всички участнички са със сигурност минимум средно интелигентни и образовани жени. Все пак сте видно грамотни, знаете какво е компютър и ползвате интернет.

Е как, обяснете ми моля ви, че не ми се съчетават тези два поведенчески модела, ползвате всички новости, улесняващи контактите и комуникацията ви дори с напълно непознати. Но за нещо като вашия и на детето ви здраве и живот сте сколнни да се върнете към пещерния живот?

Между другото, ако ще се връщате към природата - не отричайте секциото. Има животни, които само така раждат.

Аз кучето си заведах на ветеринар, когато раждаше....вие сами деца израждате.... ooooh!

# 185

А бележника да си дам ли? Laughing

За последно по темата - аз бих се почувствала зле, ако под влияние на страстите в спора и интерпретирайки изцяло грешно една реплика, пратя бременна жена да се "евтаназира, за да не се мъчи". Бих се извинила и едва ли щях да намеря нещо смешно в ситуацията.

Как ти ще се държиш - си е твой избор. Дотук не си показала, че си достигнала възраст, в която се ползват бележници.

JP, ако прочетеш внимателно ще видиш че съм написала че доктора е обяснил нещо на брат ми и жена му, както и че на МЕН лично ми обясняваха всичко подробно в САЩ. Не знам дали информират всички подробно. Не твърдя че тамошните практики са добри или лоши- споделям личен опит.

yanast, не ми се връща назад в местата, в които правиш паралел между Разлог и САЩ. Определено моето впечатление беше, че твърдиш, че там информират по-добре и там знаят по-добре за рисковете от секцио. Не в частните случаи, а по принцип.

ПП Е, буквалистка съм си и това е. Ето един пасаж, в който въобще не си личи, че говориш само за твоя частен случай:

Смяташ ли че в болниците в САЩ (цитирам тях, защото от там имам личен опит) рискуват живота на майката и бебето като обясняват всичко на раждащата жена (ама наистина всичко- слагането на абокат, какво предстои, какво смятат да правят с бебето и защо, че искат да ми направят епизиотомия, но преди това ще ми сложат такава упойка, като ме боцнат еди-къде-си, какви напъни ще усетя и т.н.)? Или там, по някакво чудо има време а тук не?

# 186
Ох, Зина...Вижда се, че си добронамерена, а също се вижда, че изобщо никога не си поровила  да прочетеш и да разбереш защо, аджеба, жени които могат да четат и ползват компютър искат да раждат вкъщи. Очевидно е, че не за да навредят на децата си или да си рискуват живота. Не ти ли е любопитно  да разбереш защо по-точно, какво се печели при това, какво ги е накарало? Пък ако пак не си съгласна, чудесно, място има за всички под слънцето, но може би поне ще си си отговорила на въпросите.  Peace

Когато преди 5 години тази тема се появи, мислех че ще отшуми. Днес онемях, като видях до къде е стигнала  Shocked

Странно, всички участнички са със сигурност минимум средно интелигентни и образовани жени. Все пак сте видно грамотни, знаете какво е компютър и ползвате интернет.

Е как, обяснете ми моля ви, че не ми се съчетават тези два поведенчески модела, ползвате всички новости, улесняващи контактите и комуникацията ви дори с напълно непознати. Но за нещо като вашия и на детето ви здраве и живот сте сколнни да се върнете към пещерния живот?

Между другото, ако ще се връщате към природата - не отричайте секциото. Има животни, които само така раждат.

Аз кучето си заведах на ветеринар, когато раждаше....вие сами деца израждате.... ooooh!

# 187
  • София
Гледам в доста по-развити страни, с много по-развита медицина от нашата, процентът на CS е много по-висок. Но виж, в такива гиганти в хум.медицина като Чад и Буркина Фасо...гравитира около 0-та.
 Laughing Laughing Laughing
Смешно е чак.
Между другото, майка ми ми е разказвала как няколко години след като ме е родила (секцио) среща нейна позната, родила в Бразилия секцио - белегът и бил 3см.  Shocked Аз все още отказвам да повярвам на това, но тя се кълне. Отказвам да повярвам как глава с обиколка между 34-37см ще мине през разрез от 3см. Хайде, да се е свил, но не е бил 18, все пак, очевидно. Та там са факири, явно. Още за тогава (преди около 25-30 години) се е говорило, че в Бразилия % на СЦ е около 60. Сега гледам официалните данни са 47%.

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 22:18 от Klemy

# 188

Не смятам, че съм разбрала грешно мнението на уасп, особено като се има предвид, че това не е първия пост от нея, който чета. След толкова теми, ми става ясно какво мнение има и като заговори за справяне по юридически начин с жени, с различно от нейното мнение, и даде за пример насилственото секцио, за мен това си значи едно нещо. Ако уасп дойде да обясни какво точно е имала предвид и покаже, че не смята за добре да се прави насилствено секцио на искащите да раждат вкъщи (даже и на тия, които искат да раждат неасистирано), ще и се извиня за недоразумението. Peace

# 189
Какво общо има секциото с домашното неасистирано раждане?! Shocked
Или май идеята е да се извлекат нещата от дома и да отидат в болничната обстановка, та противничките на домашното раждане да бъдат "громени" на своя територия и принудени да минават с защита, вместо в атака.
Няма да коментирам привърженичките на домашното раждане като изразни средства и отношение. то не бяха обиди, то не беше чудо! Това показва всъщност нивото им на комуникация, което ме радва. Надявам се всички да го виждат, хубаво и ясно.
Моята позиция- против всякакво планирано домашно раждане bowuu

# 190
  • София
И смятат нападките и обидите често zа добро оръжие.

О, Сова, айде не се прави на ощипана госпожица сега и ти.

За мен една от най-големите грубости тук беше предложението на persimon към Klemy да ходела да се евтанизира, за да не се мъчела.

Това сигурно е абсолютния ти идеал за добър тон? Или обясненията колко дебела била ivonska, как вредяла Flip на бебето си и т.н. - според мен те минаха определено някои граници, в сравнение с които да наречеш някого "идиот" си е направо мило.

Тъй че айде да не мижиш с едното око по отношение на грубостите.

persimon, аз също само споделям - на база на различен опит от твоя.

Не беше към мен, към УАСП!  Laughing Но съм сигурна, че има подобно, ако не идентично предложение и за мен.

# 191
persimon, както казах, темата е доста с по-дълъг стаж във форума от твоето членство. Вероятността да съм чела повече от тебе по въпроса е много голяма.
В началото на темите през 2006-та основната причина за подобно решение беше избягването на задължителните ваксини. После започнаха и малко по-разумни причини да се появяват. Обаче и малоумщини започнаха да се появят. Като онази майка по телевизията с плацентата в тенджерата.

# 192
  • Куциндрел
.... и да разбереш защо, аджеба, жени които могат да четат и ползват компютър искат да раждат вкъщи.
Аз пък си мисля, че компютъра и интернета допринасят до вманиачаването на хората.

# 193
Гледам в доста по-развити страни, с много по-развита медицина от нашата, процентът на CS е много по-висок. Но виж, в такива гиганти в хум.медицина като Чад и Буркина Фасо...гравитира около 0-та.
 Laughing Laughing Laughing
Смешно е чак.
Между другото, майка ми ми е разказвала как няколко години след като ме е родила (секцио) среща нейна позната, родила в Бразилия секцио - белегът и бил 3см.  Shocked Аз все още отказвам да повярвам на това, но тя се кълне. Отказвам да повярвам как глава с диаметър между 34-37см ще мине през разрез от 3см. Хайде, да се е свил, но не е бил 18, все пак, очевидно. Та там са факири, явно. Още за тогава (преди около 25-30 години) се е говорило, че в Бразилия % на СЦ е около 60. Сега гледам официалните данни са 47%.

Глава с диаметър 37 см? Да не би да раждаш Бойко Борисов на 40 години? Joy Joy JoyХахахах, това като си го представям и ще падна от стола от смях....Може би ако се ражда слонче ще е с подобен размер главата. Хоботчето колко дълго беше?  smile3532

А пък идеята, че високия процент секцио е знак за добро ниво на медицината и е по-здравословен е толкова неграмотна, че просто не може да се коментира сериозно. Даже опониране не залсужава.

# 194
  • София
Посипвам си главата с пепел - разбира се става дума за обиколка. Няма нужда да падаш от стола!  Wink
Не съм извадила подобен извод и паралел - висок % секцио= високо ниво на медицината. Изводите всеки може сам да си ги направи, разглеждайки таблицата, ето тук:
http://www.who.int/healthsystems/topics/financing/healthreport/3 … -sectioncosts.pdf

Общи условия

Активация на акаунт