Раждане вкъщи 15

• 21 184
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
А според мен е нормално самооценката на жената да зависи от тези неща. Не само от тях разбира се, а също не и да се депресира дълбоко и непоправимо, когато по някакви здравословни или други обективни причини нещата не са станали. Но искаме или не, биологичното е заложено у всеки и както един мъж няма да се почувства много добре ако открият, че е стерилен, така и една жена има биологично заложена нужда да е майка и то добра майка.

Не говоря за това, persimon. Говоря, че всъщност мотивацията за една част от "естествените" идеи няма общо с децата и колко добра майка си за тях. Има само общо с нуждата да се почувстваш повече жена. Например разказа на Елена Кръстева за неуспешното й домашно раждане. Ами не го разбирам. Ок, опитвала, но не се получило. Наложило се да се спасява положението със секцио. И вместо радост - че все пак е имало начин да се спасят нещата и бебето е добре, какво четем - "О, провалих се! О, съжалявам! О, не успях!"

И какво прави следващия път - опитва пак, но този път сама.

Ми не е нормално за мен...

# 211
така и една жена има биологично заложена нужда да е майка и то добра майка
Абсолютно си права. Само дето майчинството е СЛЕД раждането. Майчинството е будуването когато е болно, съвместните игри, четенето на приказки и рисуването на картички, майчонството е насърчението да се справи с нещо трудно, утешението от нещо тъжно.
Майчинството няма нищо общо с това от къде точно и как точно е излязло бебето.
Това много добре го разбират и майките на осиновени дечица. Те са точно толкова майки, колкото съм и аз.

# 212
....
А пък идеята, че високия процент секцио е знак за добро ниво на медицината и е по-здравословен е толкова неграмотна, че просто не може да се коментира сериозно. Даже опониране не залсужава.

Високият процент секцио съотнесен към намаления процент смъртност на новородени и/или родилки обяснява съвсем логично тезата, не се прави на храст!

Въх, така ли?Simple Smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Къде го това изследване, дето доказва, че със секцио са спасени тия бебета?  Да кажеш, че в ЧАД и Нигер бебетата умрели защото нямало кой да им направи секциото е толкова безумно твърдение, че просто не подлежи на коментар. Чак ме шокира, че има хора, които до толкова не съобразяват. Rolling Eyes Представяш ли си, вървя си аз из града и срещам някакви хора, карат коли срещу мене, обслужват ме тук и там, и някои от тях мислят на това ниво!!!! Ми представяш ли си до какви други мисли, избори и решения ще стигнат?! Shocked Shocked Shocked Чак ми иде да се скрия някъде! Ми то е смъртно опасно навънка бе! #Crazy

# 213
  • Куциндрел
Мания - психическо състояние, за свързано с поява на натрапчива идея.
За вредата - не вреди на всички, но не се знае кога пощръкляването във виртуалното ще излезе извън - в реалното.

До каква натрапчива идея се стига според теб и за какво пощръкляване става дума?
[/quote]

Общо не знам. Конкретно - не съм психолог, за да анализирам твоите мании.
Поздрави - последната тема пишеш съвсем трезво. Peace

# 214
Абсолютно си права. Само дето майчинството е СЛЕД раждането. Майчинството е будуването когато е болно, съвместните игри, четенето на приказки и рисуването на картички, майчонството е насърчението да се справи с нещо трудно, утешението от нещо тъжно.
Това много добре го разбират и майките на осиновени дечица. Те са точно толкова майки, колкото съм и аз.

Много добре казано!  Peace

# 215
... така и една жена има биологично заложена нужда да е майка и то добра майка. Сега има повече достъп до информация какво е "добра майка" и жените обръат внимание на повече неща и искат повече от себе си. Това, според мен не лошо нещо, а напротив. То гарнатира едно по-здраво във всяко отношение поколение.

...така, и когато биологично заложената нужда на всяка жена да е майка, се оказва "...мисията невъзможна" какво правим????
       Добра майка, ДА, но някои просто искат да бъдат Идеална майка...а такова нещо в Природата не съществува.
       Да не говорим за "гарантираното здраво поколение" във всяко едно отношение.../къде отиваме или по-скоро се връщаме/ ..."Чистата Раса" да живее... ooooh!

Наистина, вземи се приземи малко... Peace

# 216
Ох, персимонче, с тази твоя логика и способност за аналитично мислене - моля те, закълни се, че не си лекар и не работиш в АЕЦ "Козлодуй"!

# 217
А според мен е нормално самооценката на жената да зависи от тези неща. Не само от тях разбира се, а също не и да се депресира дълбоко и непоправимо, когато по някакви здравословни или други обективни причини нещата не са станали. Но искаме или не, биологичното е заложено у всеки и както един мъж няма да се почувства много добре ако открият, че е стерилен, така и една жена има биологично заложена нужда да е майка и то добра майка.

Не говоря за това, persimon. Говоря, че всъщност мотивацията за една част от "естествените" идеи няма общо с децата и колко добра майка си за тях. Има само общо с нуждата да се почувстваш повече жена. Например разказа на Елена Кръстева за неуспешното й домашно раждане. Ами не го разбирам. Ок, опитвала, но не се получило. Наложило се да се спасява положението със секцио. И вместо радост - че все пак е имало начин да се спасят нещата и бебето е добре, какво четем - "О, провалих се! О, съжалявам! О, не успях!"

И какво прави следващия път - опитва пак, но този път сама.

Ми не е нормално за мен...

Защо, какво странно има в това? Бебето е могло, теоретично, явно практически не е станало, да се роди по най-добрия за него начин във всяко отношение-и физически и емоционално. Съвсем нормално е майката да се чувства зле от това, че не е успяла да даде на детето си най-добрия възможен старт. Друг е въпросът, че тя разбира се няма вина за това, и че чувството е ирационално и е добре да го преодолее, колкото се може по-бързо.

# 218
  • София
Ох, персимонче, с тази твоя логика и способност за аналитично мислене - моля те, закълни се, че не си лекар и не работиш в АЕЦ "Козлодуй"!
Joy Joy Joy
Представяш ли си? А ако е едно от двете...?

# 219
  • София
+1

# 220

А, още една, дето смята, че в Нигер умират от липса на секцио. Joy Ти лекар ли си, аналистке? Хич не бих се учудила, ама хич!

# 221
  • София
Тоест, ти твърдиш, че урбанизацията в цивилизования свят  по никакъв начин не е повлияла на репродуктивните способности на населенията?  Shocked И сравняваш ЧАД със САЩ (например) толкова лекомислено?!  ooooh!

....
А пък идеята, че високия процент секцио е знак за добро ниво на медицината и е по-здравословен е толкова неграмотна, че просто не може да се коментира сериозно. Даже опониране не залсужава.

Високият процент секцио съотнесен към намаления процент смъртност на новородени и/или родилки обяснява съвсем логично тезата, не се прави на храст!

Въх, така ли?Simple Smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Къде го това изследване, дето доказва, че със секцио са спасени тия бебета?  Да кажеш, че в ЧАД и Нигер бебетата умрели защото нямало кой да им направи секциото е толкова безумно твърдение, че просто не подлежи на коментар. Чак ме шокира, че има хора, които до толкова не съобразяват. ...

# 222
  • Куциндрел
Защо, какво странно има в това? Бебето е могло, теоретично, явно практически не е станало, да се роди по най-добрия за него начин във всяко отношение-и физически и емоционално. Съвсем нормално е майката да се чувства зле от това, че не е успяла да даде на детето си най-добрия възможен старт. Друг е въпросът, че тя разбира се няма вина за това, и че чувството е ирационално и е добре да го преодолее, колкото се може по-бързо.
Их, значи.... тамън те похвалих....
Духовно-възвишеният комплекс е също ирационален.

# 223
  • София

А, още една, дето смята, че в Нигер умират от липса на секцио. Joy Ти лекар ли си, аналистке? Хич не бих се учудила, ама хич!
Умират вероятно бебета и майки. Не мъже с инфаркт, поради липса на секцио.   Crazy

# 224
....

Въх, така ли?Simple Smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Къде го това изследване, дето доказва, че със секцио са спасени тия бебета?  Да кажеш, че в ЧАД и Нигер бебетата умрели защото нямало кой да им направи секциото е толкова безумно твърдение, че просто не подлежи на коментар. Чак ме шокира, че има хора, които до толкова не съобразяват. Rolling Eyes Представяш ли си, вървя си аз из града и срещам някакви хора, карат коли срещу мене, обслужват ме тук и там, и някои от тях мислят на това ниво!!!! Ми представяш ли си до какви други мисли, избори и решения ще стигнат?! Shocked Shocked Shocked Чак ми иде да се скрия някъде! Ми то е смъртно опасно навънка бе! #Crazy

Не. В Чад и Нигер бебета умират, защото са раждани вкъщи.

Това, което описваш, не си го представям. Представям си, че както си карам, срещу мен върви някой, който мисли като теб, говори на "бе" и казва "навънка" вместо "навън". И се чудя. Такъв човек дали ще има достатъчно капацитет да разбере кога точно да пресече, или ще предизвика ПТП?
Предлагам ти сделка - ти се скриваш, аз спирам да шофирам.

Общи условия

Активация на акаунт