Раждане вкъщи 15

• 21 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
persimon , нещо се оплете пак. Майка на дете, родено секцио не е истинска майка. Но такава, която е осиновила такова, вече му е истинска? Или е истинска, само ако детето е родено вагинално, макар не от нея?  Crazy
Още си чакам отговора.

Явно сложничко ви дойде, разсъждението. Laughing Е не ми се обяснява, извинете. Не всичко е нули и единици. Има и по-сложни конструкти.

# 271
  • София
...
Нямам никакво намерение да обръщам движението на земята, то само ше се обърне. Wink А ефектите от "причинно-следствените връзки" си остават и уверявам те, няма да избягаш от тях.

Знам. Вие не знам какво си въобразявате в тая връзка...

...
Ако обясниш ей това какво значи: някои вредности са съвсем закономерно позволени от причинноследствените връзки, цена няма да имаш Laughing
....

Ако няма лоши хора, кой ще ни вреди, когато си привлечем лош опит? (примерно)

# 272
  • София
persimon , нещо се оплете пак. Майка на дете, родено секцио не е истинска майка. Но такава, която е осиновила такова, вече му е истинска? Или е истинска, само ако детето е родено вагинално, макар не от нея?  Crazy
Още си чакам отговора.

Явно сложничко ви дойде, разсъждението. Laughing Е не ми се обяснява, извинете. Не всичко е нули и единици. Има и по-сложни конструкти.
Не може да измислиш отговор за повече от половин час, а?  Wink

# 273
Персимон, това прилича ли ти на отговор на въпроса ми кои са научните изследвания за твоите ... хммм... теории? Щото на мен - хич. Ама май си чела не научни данни, а само нечии свободни фантазии.

Това, драга, прилича на това, което се учи в университет в град скул по Дизаин и Анализ на научни изследвания. Викат му също Рисърч Методс. Там те обучават как точно да построиш изследването си, така че да не откриеш, някакво малоумие, като примерно, че липсата на секцио в Нигер е причина за неонаталната смъртност. Но за тая работа се ходи на училище. За предпочитане в добър университет. И не се изкарва с пас. В научните изследвания не пише тия неща, те са ПЛОД на практическото приложение на тези методи и знания.  Обаче и това не е съвсем така. Ако просто имаш два живи неврона, трябва да можеш да свържеш фактите и да се светнеш, че тая работа не е както си я представяш. И без образование, че даже и без да можеш да четеш до толкова трябва да можеш да мислиш.

Лекар си нали? Български? alert

# 274
Още си чакам отговора.

Така ще да е hahaha

# 275
...
Нямам никакво намерение да обръщам движението на земята, то само ше се обърне. Wink А ефектите от "причинно-следствените връзки" си остават и уверявам те, няма да избягаш от тях.

Знам. Вие не знам какво си въобразявате в тая връзка...

...
Ако обясниш ей това какво значи: някои вредности са съвсем закономерно позволени от причинноследствените връзки, цена няма да имаш Laughing
....

Ако няма лоши хора, кой ще ни вреди, когато си привлечем лош опит? (примерно)

Ахааа...мерси:)  Ми че то това до всичко се отнася. Защо тогава спориш за нещо в тази тема, шом мислиш така, и то доста правилно, бих казала?

# 276
  • София
Аз пък съм за планираното и асистирано домашно раждане, когато е няма фактори, които говорят, че то няма да е удачен избор. И няма да ме убедиш в нищо друго, уверявам те.
Виц:

Мъж и жена лежат на плажа. По едно време мъжът казва:
 - Виж, скъпа, гларус!
Жената:
- Овца е!
Мъжът:
- Каква овца, бе, виж как се носи по вълните...
- Овца е!
- Виж, че се гмурка във водата...
- Овца е!
- Виж, че си извади риба и я глътна...
- Овца е!
- Виж, бе, отлетя!!!
- Овца беше! Ама фръкна...

# 277
persimon , нещо се оплете пак. Майка на дете, родено секцио не е истинска майка. Но такава, която е осиновила такова, вече му е истинска? Или е истинска, само ако детето е родено вагинално, макар не от нея?  Crazy
Още си чакам отговора.

Така ще да е hahaha

Персимон, вместо да се смееш, обясни - защо майка, която е родила/оперирана/ секцио дете не е  истинска майка, а майка, която е осиновила дете е  истинска майка.
      Простичко е.  Wink

Защото за мене майката си е Майка /простичкото обяснение от моя гледна точка е това - защото съм Майка/

# 278
Аз пък съм за планираното и асистирано домашно раждане, когато е няма фактори, които говорят, че то няма да е удачен избор. И няма да ме убедиш в нищо друго, уверявам те.
Виц:

- Виж, скъпа, гларус!
Жената:
- Овца е!
Мъжът:
- Овца е!
- Овца е!
- Овца е!
- Виж, бе, отлетя!!!

Жената е перфектен събирателен образ на теб и другарките ти в тази тема Laughing

# 279
persimon , нещо се оплете пак. Майка на дете, родено секцио не е истинска майка. Но такава, която е осиновила такова, вече му е истинска? Или е истинска, само ако детето е родено вагинално, макар не от нея?  Crazy
Още си чакам отговора.

Така ще да е hahaha

Персимон, вместо да се смееш, обясни - защо майка, която е родила/оперирана/ секцио дете не е майка, а майка, която е осиновила дете е майка.
      Простичко е.  Wink

Защото за мене майката си е Майка /простичкото обяснение от моя гледна точка е това - защото съм Майка/

Може ли да ми кажеш, къде съм казала, че жена която е родила секцио не е майка? Това е безумно твърдение. Естествено, че е майка.

# 280
  • София
Виц:

- Виж, скъпа, гларус!
Жената:
- Овца е!
Мъжът:
- Овца е!
- Овца е!
- Овца е!
- Виж, бе, отлетя!!!
Жената е перфектен събирателен образ на теб и другарките ти в тази тема Laughing
Не съм и очаквала да разбереш вица... аз май съм единствената тук, която не те надценява...  balloon

# 281

Аз разбирам, ама ти се надценяваш Laughing

# 282
  • София
....
Ахааа...мерси:)  Ми че то това до всичко се отнася. Защо тогава спориш за нещо в тази тема, шом мислиш така, и то доста правилно, бих казала?

Споря, защото здравомислещите в тази тема (не твоите дружки, обаче!) са всъщност привлеченото равно по сила и обратно по посока, за "коректив" на залитането!  Mr. Green

# 283
Тъй че дотук с мита, че кърмените карали по-кофти жълтеница....)

Не е мит.  Факт е, че при кърмене може да се наблюдава по-продължителна жълтеница.  Факт е също, че при изключително кърмените в първите дни от раждането има повишен риск от по-тежка жълтеница.  Освен че имам непосредствен опит и за двете неща с децата си, вторият въпрос съвсем специално съм го проучвала /защото с дъщеря ми случаят беше именно такъв и исках непременно да разбера колкото се може повече - бебе, засукало перфектно минути след раждането, не се е отделяло от мен в родилния дом, сучеше видимо безупречно, без режими или други ограничения, аз имах не само опит, но и доста познания вече за кърменето и пр. и хоп - на третия ден мегатежка жълтеница, която наложи бая терапии/.  Има официални изследвания, говорила съм и с експерти, които го потвърждават.  С което искам да кажа майки, които много са искали да бебетата им от първия ден да са били само на кърма и се тюхкат за някоя и друга доза АМ в родилното, да не страдат, щото това си има и прудимства, а и по възможност да не размиваме много-много темата.

Едно неусложнено домашно раждане е най-добрия старт по силата на импринтинга. Какво представлява светаът се научава най-силно в първите мигове на живота. Тогава природата е създала хормонален механизъм, който предизвиква отпечатване в съзнанието и в генетиката на бебето и майката, кой е майка ти, кое е детето ти, дали светът е сигурно и безопасно място, какво можеш да очакваш от него и т.н. Цитирахме вече изследванията от Каролинска Институт, които доказват, че при стресово раждане-секцио, бебето импринтва дезадаптивен модел, който повлиява зле на гените и формирането на клетките му и после се стига до повишен риск от заболявания. Отдавна се знае, че това има и огромно влияние за емоционалния живот не бебето и за чувството на привързаност към майка му, и от майката към него. Има майки, които никога не развиват чувство на дълбока близост с децата си, защото не са могли да бъдат с  тях, когато нивата на окситоцин и други хормони са били високи и е трябвало да стане импринтинг. Същото и за бебетата. Те са импринтнали железни креватчета, безразлични акушерки и неприятни интервенции. Това са реални факти с научна обосновка не е фантазии и предположения.

Това не са факти, а делириумни брътвежи в най-лошия стил "ню ейдж."  Един два въпрос към Перситу: вярванията ти в тоя импринтинг как ти позволяват да твърдиш, че една майка-осиновителка може да е добра майка?  В смисъл, че щом импринтингът и първите 3 дни в родилното са толкова решаващи, не би трябвало да има никакъв смисъл от нищо в последствие - така и така всички бебета, които не са били родени у дома в сянката на борове-пазители и в аромата на индийските димки, ще станат я социопати, я психопати, я просто образцови неврастеници.  Също така, според тази система /за която НЯМА никакви научни факти, камо ли данни за "генетични" последствия/ как се гледа на бебета, прекарали началото на живота си в интензивни отделения и спасени именно поради тези грижи?  И как точно се определя дали един "дезадаптивен" модел се дължи на оная изрусена акушерка, дето овикала майката на детето в болницата и тя не успяла да изгради духовна връзка с него, или на друго, например на дисфункционална семейна среда в последствие?

Гордеенето с вида раждане ми е все едно гордеене с цвят на очи или наличие/липса на някаква бенка. Тоест, нещо, което е без значение и най-вече - не е твоя заслуга. Това, че се е получило лесно, бързо и безпроблемно - си е късмет или божа работа, а не твоя заслуга. Малко смирение се иска. Може да му се радваш, но не и да го ползваш като повод за гордост.

Хората, които твърдят, че лекото им раждане е тяхна заслуга, ми напомнят на древните, които са вярвали, че техните молитви и ритуали предизвикват изгряването на слънцето.

die Hexe, ужасно просто, точно и добре казано.

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 09:17 от Rookie

# 284
Извинявам се, че пускам две поредни мнения, но си разсъждавам по казуса е ли е майка, родила секцио, истинска такава.  На такива глупости, като тия дето ги ръси Перси, бая жени се връзват.  Моя много близка приятелка в САЩ през първата си бременност се скъса да ходи по курсове, йога, топки за бременни и пр., съдра се от гледане на филми за естествено раждане, изчете тонове литератуа, само и само за да е подготвена да се справи с това предизвикателство.  Отиде да ражда, но раждането се закучи.  Не помня вече колко време се напъваше за естествено раждане - ама яко напъване.  Със сигурност повече от 12 часа.  През цялото време с куп вливания на какво ли не.  Накрая, разбира се, направиха секцио.  Заради стреса и усилията за тялото и психиката й по време на това раждане, + два-три други фактора, тя не можеше с месеци да се възстанови и да се радва на нормална кондиция и майчинство.  

Действието се развива в една от най-добрите болници в Ню Йорк.  Когато я попитах възмутено какви са тия лекари, дето ще я оставят да се мъчи така напълно безсмислено, тя ми отговори:  "О, те искаха да направят секцио много по-рано, но аз отказвах, защото исках непременно да родя естествено, а сега се чувствам много зле, защото се провалих."  Shocked  В последствие си говорих с майка й за тия изпълнения, и жената ми обясни, че през цялото време на раждането до приятелката ми неотлъчно стояла една акушерка-унгарка, която я увещавала, че ще се справи с вагинално раждане.  И всеки път, когато прималялата ми приятелка се отпускала и казвала, че вече иска операция, онази я надъхвала с нова сила...

Преди месец момичето роди второ.  Беше се заиграла с идеята за VBAC, но за облекчение на всички прие препоръката на лекарите.  Операцията мина като по вода и тя от първия ден се радва на безпроблемно майчинство.

И понеже все тук някой се възмущава как можем да съдим и да вменяваме чувство на вина на някого заради едно мъртво бебе, не е лошо същите тези хора да се замислят редно ли е те постоянно да го правят заради секцио или т.п.?

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 08:56 от Rookie

Общи условия

Активация на акаунт