Раждане вкъщи 15

• 21 118
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Винаги съм си мислела, че импринтинг е нещо от романите на Стефани Майер- когато родиш от вампир, върколак залюби новороденото и заради импринтинга се жени за нея, когато тя навърши пълнолетие.

Според мен се злоупотребява с механизмите на епигенетиката. Да, има значение дали ще израснеш в даден климат, дали ще ядеш млечни продукти, но природата е по-мъдра и едва ли би си позволила негативен изход от няколко часа стрес.

Въпросът с достойнството на пациента е чувствителен в България. Трябва да се отсеят наистина недостойните процедури от тези, които са определени за такива в някои кръгове от майки. Не може една майка да е отишла в болница, да стиска кълки като непорочна девица при преглед за разкритие и после да казва, че се чувствала изнасилена. То човек трябва да преодолее някои неща, не може да писка за всичко.

# 391

но природата е по-мъдра и едва ли би си позволила негативен изход от няколко часа стрес.

Aaaa,така значи,природата била по мьдра...

Клизмата има и друго действие.Да предизвика по силни контракции.
В Австрия и Германия тази практика е отречена отдавна.
За други страни не знам. Peace

# 392
Confused
До скоро се чудех как може да има толкова майки със следродилна депресия. Е вече не. То с токлова добровелатели, които да ти вменяват вина за начина на раждане или хран вивен, да се чуди човек как не сме се самоубили ритуално всички.
Кристичн, щом продължаваш да настояваш, че СЦ не е вид раждане, моля те обясни ми какво се води детето родено по този начин. Щом не е раждане, следошателно то не е родено. Може би 'извадено' или 'отстранено'? И в епикризата трябва да пише - един живоизваден плод, може би? Вместо живороден...

По Шекспир- not of a woman born, but from her womb untimely ripp'd. Убиец на Макбет.

Агитацията "ти можеш, ще родиш" е от времето  на баба ми, когато са правели по-малко секцио и просто се е налагало. Не виждам защо трябва да се използват докрай физическите и психически сили на жената, ако може по по-лесен начин. Изчерпването на силите не е безобидно нещо. Аз с много леко раждане получавах flashbacks и един път изживях болка от контракция в кошмар, та представям си как едно нахъсване може да доведе и до депресия, въпреки "успешния" резултат- вагинално раждане. Но акушерките могат да са доста садистични.

# 393
Тя била мислела, винаги.... И мнения за епигенетиката имала. Ти да видиш.

Винаги съм си мислела, че импринтинг е нещо от романите на Стефани Майер- когато родиш от вампир, върколак залюби новороденото и заради импринтинга се жени за нея, когато тя навърши пълнолетие.

Според мен се злоупотребява с механизмите на епигенетиката. Да, има значение дали ще израснеш в даден климат, дали ще ядеш млечни продукти, но природата е по-мъдра и едва ли би си позволила негативен изход от няколко часа стрес.

Въпросът с достойнството на пациента е чувствителен в България. Трябва да се отсеят наистина недостойните процедури от тези, които са определени за такива в някои кръгове от майки. Не може една майка да е отишла в болница, да стиска кълки като непорочна девица при преглед за разкритие и после да казва, че се чувствала изнасилена. То човек трябва да преодолее някои неща, не може да писка за всичко.

# 394
И защото е оцеляло, трябва да съм благодарна на системата...

Ми не бъди благодарна, multimodal - щом така го чувстваш.

Да си беше прибрала детето и да нямаш общо с гадните болници и гадните лекари - защо не го направи, а?

# 395

но природата е по-мъдра и едва ли би си позволила негативен изход от няколко часа стрес.

Може да е по-мъдра, ама въпреки импринтинги разни, смело мога да кажа, че животът дори с диабет е по-комфортен от този с ДЦП.

# 396

Както казва Витгенщайн: никой не може да с*ре по-високо от гъза си. Но Перси усилено се опитва.

Хайде моля, учили сме дизайн на рисърч, че и статистика. Също така сме учили, че може да има много издържани изследвания, които в крайна сметка се оказват наукоподобни, а не научни.

Хубав ден да прочетете есето Cargo Cult Science от Ричард Файнман.

Да, може да ми е поръждясала статистиката, но не и здравият разум.

Не става само с напасване на данни. Тази теория трябва нещо да предсказва. Примерно- родих, зарадвах се, че изплака и е жив и след това си казах- малей, добре че не е при мен, да се съвзема и да си дремя. След това кърмех с изключителна неприязън в първите дни.

Сега имам чудесен двегодишен бонбон. Каква му е орисията по законите на импринтинга?

В края на краищата да забравим науката и да погледнем философски. Много истински хора са станали такива заради това, което са преодолели, а не заради това, което им е било дадено. Или- както казва многоуважаваният директор на Хогуортс Албус Дълбълдор, няма значение заложбите, а какъв избор правим.

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 22:29 от Mamacita Bandida

# 397

Може да е по-мъдра, ама въпреки импринтинги разни, смело мога да кажа, че животът дори с диабет е по-комфортен от този с ДЦП.

На такава реплика е уместно да чукнеш по главата си, по-силничко.

# 398
Цитат
Не виждам защо трябва да се използват докрай физическите и психически сили на жената, ако може по по-лесен начин.

Разбира се.Но тази жена,която тьрси този "по лесен начин" трябва да е наясно и с рисковете и после е добре да си мьлчи,ако нещо се случи с детето й.Или с нея. PeaceЗатова е и информираното сьгласие.

И защото е оцеляло, трябва да съм благодарна на системата...

Ми не бъди благодарна, multimodal - щом така го чувстваш.

Да си беше прибрала детето и да нямаш общо с гадните болници и гадните лекари - защо не го направи, а?
Мисля,че не можеш да разбереш защото не си го изживяла сама.
Не се знае дали детето е оцеляло благодарение на лекарите или вьпреки тях.
И дори да е благодарение на тях,нищо не им дава правото да са арогантни и надменни заради стореното от тях.Тази професия е несьвместима с подобно отношение.
Достатьчно е да се сбльскаш само един пьт с пьлна некомпетентност,грешни диагнози и годишен мартириум на децата си,за да загубиш вяра и респект.
На кое да благодариш?Да се лижат зад...ци защото така е прието ли?

Мамасита,

Постоянно ме подсещаш за нашия канцлер Файнман,който днес е в Ст.Мориц на срещата с Билдерберг. Grinning

# 399

Но ако трябва да избираш, кое би избрала? Да кажем, че утре се изправиш пред нюейдж владетелите на кармата и правите оперативка за следващото прераждане. Ммм?

# 400

Мамасита,

Постоянно ме подсещаш за нашия канцлер Файнман,който днес е в Ст.Мориц на срещата с Билдерберг. Grinning

Ти си пиши, те те четат. И илюминатите също.

# 401

Мамасита,

Ти си пиши, те те четат. И илюминатите също.
Разбира се.Знам добре кой ми е работодател. Wink

Ооо,извинявай,ти май не вярваш...
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/669221/Kanzler-F … ffen-in-St-Moritz

# 402
Къде го учи тоя рисърч дизаин? Като учи журналистика ли? А корабче плува ли? И Витгенщайн за черешка на епигентеиката. Ти и преди обясняваше, че неврохирургията ти е хоби, сега явно и епигенетиката си добавила. Егото ти е хипертрофирало като Джаба Да Хът. Не знам колко точно трябва да си смачкан в реала, че тук да се правиш на нещо, което много добре знаеш, че не си и да правиш от всеки пост психотични миксове от разни науки и претенциозни безумици. Не ти ли е ясно, че всеки който знае за какво става дума, ти вижда глупостта кристално ясно, а за останалите е абсолютно неважно? Бляк. Погнусяваща безчестност. Sick

Както казва Витгенщайн: никой не може да с*ре по-високо от гъза си. Но Перси усилено се опитва.

Хайде моля, учили сме дизайн на рисърч, че и статистика. Също така сме учили, че може да има много издържани изследвания, които в крайна сметка се оказват наукоподобни, а не научни.

Хубав ден да прочетете есето Cargo Cult Science от Ричард Файнман.

Да, може да ми е поръждясала статистиката, но не и здравият разум.

# 403
Къде го учи тоя рисърч дизаин? Като учи журналистика ли? А корабче плува ли? И Витгенщайн за черешка на епигентеиката. Ти и преди обясняваше, че неврохирургията ти е хоби, сега явно и епигенетиката си добавила. Егото ти е хипертрофирало като Джаба Да Хът. Не знам колко точно трябва да си смачкан в реалан, че тук да се правиш на нещо, което много добре знаеш, че не си и да правиш от всеки пост психотични миксове от разни науки и претенциозни безумици. Не ти ли е ясно, че всеки който знае за какво става дума, ти вижда глупостта кристално ясно, а за останалите е абсолютно неважно? Бляк. Погнусяваща безчестност. Sick

Невропсихологията, не неврохирургията- и не е хоби, уча я на graduate level. Освен това се занимавам с теории на рационалността и други въпроси на философията на науката. Това в добавка към методите за рисърч, които изучавах във връзка с икономика и бизнес администрация.

Не, не съм прост жълт журналист.

Всъщност хобито ми е здравият разум. Да разяснявам, че не всичко, което блести, е злато- дори и в научните изследвания.

Сега ми е интересно, отново във философски план, защо гледаме да сведем раждането до проценти, изследвания и разкрития на естествените науки? Не е ли в основата на естествената философия заложена идеята, че животът е изкуство и мистерия, понякога непредсказуем?

Отговорът с импринтигна на някои нива на анализ е напълно безполезен. В края на краищата не може да използваме само един инструмент за анализ- има научна страна, но въпросът има и други страни, включително морално-философски.

Ама какво ли разбирам аз от интердисциплинарните си брътвежи. Даже и аз се обърквам понякога, не знам коя съм, особено в четвъртък следобед, докато ям ягодов сладолед.

# 404

Но ако трябва да избираш, кое би избрала? Да кажем, че утре се изправиш пред нюейдж владетелите на кармата и правите оперативка за следващото прераждане. Ммм?

Никое. А ако трябва да избирам къде да родя, ще избера вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт