Раждане вкъщи 15

• 21 122
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София

но природата е по-мъдра и едва ли би си позволила негативен изход от няколко часа стрес.

Aaaa,така значи,природата била по мьдра...

Може да е по-мъдра, ама въпреки импринтинги разни, смело мога да кажа, че животът дори с диабет е по-комфортен от този с ДЦП.

На такава реплика е уместно да чукнеш по главата си, по-силничко.

Но ако трябва да избираш, кое би избрала? Да кажем, че утре се изправиш пред нюейдж владетелите на кармата и правите оперативка за следващото прераждане. Ммм?

Никое. А ако трябва да избирам къде да родя, ще избера вкъщи.
Ето. За какво си говорим. Няма рискове, няма анамнеза. Вкъщи, та вкъщи.  Tired
Независимо от всичко.

# 406
Ето още едно парченце за размисъл. Как да промените обществото, ако сте малцинство:

Minority influence is more likely to occur if the point of view of the minority is consistent, flexible, and appealing to the majority.

Едно малцинство може да повлияе на мнозинството, ако гледната му точка е постоянна, гъвкава и привлекателна за мнозинството.

С други думи, ако искате домашно раждане, не бъдете противоречиви, догматични и с отвращаващо и арогантно чувство за превъзходство, че раждате супер-деца (макар и сини на цвят в първите, най-важни минути за импринтинг).

# 407
Е са ти повярвах. Laughing Човек, който знае за тези неща, не говори страшните тъпотии, които се чуват от теб най-редовно и по всички въпроси.

Къде го учи тоя рисърч дизаин? Като учи журналистика ли? А корабче плува ли? И Витгенщайн за черешка на епигентеиката. Ти и преди обясняваше, че неврохирургията ти е хоби, сега явно и епигенетиката си добавила. Егото ти е хипертрофирало като Джаба Да Хът. Не знам колко точно трябва да си смачкан в реалан, че тук да се правиш на нещо, което много добре знаеш, че не си и да правиш от всеки пост психотични миксове от разни науки и претенциозни безумици. Не ти ли е ясно, че всеки който знае за какво става дума, ти вижда глупостта кристално ясно, а за останалите е абсолютно неважно? Бляк. Погнусяваща безчестност. Sick

Невропсихологията, не неврохирургията- и не е хоби, уча я на graduate level. Освен това се занимавам с теории на рационалността и други въпроси на философията на науката. Това в добавка към методите за рисърч, които изучавах във връзка с икономика и бизнес администрация.

Не, не съм прост жълт журналист.

Всъщност хобито ми е здравият разум. Да разяснявам, че не всичко, което блести, е злато- дори и в научните изследвания.

Сега ми е интересно, отново във философски план, защо гледаме да сведем раждането до проценти, изследвания и разкрития на естествените науки? Не е ли в основата на естествената философия заложена идеята, че животът е изкуство и мистерия, понякога непредсказуем?

Отговорът с импринтигна на някои нива на анализ е напълно безполезен. В края на краищата не може да използваме само един инструмент за анализ- има научна страна, но въпросът има и други страни, включително морално-философски.

Ама какво ли разбирам аз от интердисциплинарните си брътвежи. Даже и аз се обърквам понякога, не знам коя съм, особено в четвъртък следобед, докато ям ягодов сладолед.

# 408

Но ако трябва да избираш, кое би избрала? Да кажем, че утре се изправиш пред нюейдж владетелите на кармата и правите оперативка за следващото прераждане. Ммм?

Никое. А ако трябва да избирам къде да родя, ще избера вкъщи.
[/quote]

Не разбра правилата на играта, не можеш да не избереш. Това е ключът на мисловния експеримент. За следващия живот трябва да избереш някакво неудобство, кое от двете ще бъде- диабет след 60-годишна възраст или ДЦП с раждането ти?

# 409
persimon, ти и в реалния живот ли си толкова неприятна или интернет те вдъхновява по неповторим начин?

Второ форумно самоубийство ли подготвяш? Ми направо помоли модераторите - да не се мъчиш, дето се казва.

Само за една тема изръси толкова дивотии, колкото в Клюкарника не се събират и за седмица...

# 410
Задръж си кухите съвети. От човек с твоето поведение, интелектуално ниво и етика, не бих приела и съвет как да си обуя джапанките.

Ето още едно парченце за размисъл. Как да промените обществото, ако сте малцинство:

Minority influence is more likely to occur if the point of view of the minority is consistent, flexible, and appealing to the majority.

Едно малцинство може да повлияе на мнозинството, ако гледната му точка е постоянна, гъвкава и привлекателна за мнозинството.

С други думи, ако искате домашно раждане, не бъдете противоречиви, догматични и с отвращаващо и арогантно чувство за превъзходство, че раждате супер-деца (макар и сини на цвят в първите, най-важни минути за импринтинг).

# 411
persimon, ти и в реалния живот ли си толкова неприятна или интернет те вдъхновява по неповторим начин?

Второ форумно самоубийство ли подготвяш? Ми направо помоли модераторите - да не се мъчиш, дето се казва.

Само за една тема изръси толкова дивотии, колкото в Клюкарника не се събират и за седмица...

Аз съм ангел и тук и на живо. Ако вие се държахте така наживо с хората, както си позволявате тук, досега да сте изяли боя, а аз си говоря с вас вече ...колко станаха-350 страници? Laughing Очаквам цветя и торта за търпението си! Joy

# 412
Ако вие се държахте така наживо с хората, както си позволявате тук, досега да сте изяли боя, а аз си говоря с вас вече ...колко станаха-350 страници? Laughing Очаквам цветя и торта за търпението си! Joy

Ми няма потребител, който да е бил по-груб, невъздържан и отказващ да води рационален разговор от теб в тези теми.

След като и от двете страни на спора ти казаха, че прекаляваш и то няколко пъти - ми айде малко да погледнеш гредата в собственото си око, а?

Не знам дали си вярваш наистина или просто не умееш да комуникираш - ама имаш някакъв проблем и то очевиден.

# 413
  • Под кленовите дървета
Винаги съм си мислела, че импринтинг е нещо от романите на Стефани Майер- когато родиш от вампир, върколак залюби новороденото и заради импринтинга се жени за нея, когато тя навърши пълнолетие.

Joy Joy Joy Много яко, ама и наа мен това ми беше първата асоциация hahaha hahaha

# 414
Отново във връзка с най-добрия старт в живота: бих казала, че една майка не би трябвало да се стреми да дава всичко на детето си, защото просто е невъзможно. Би трябвало да го научи да се справя с трудностите, а не да се оплаква, че някой бил по-богат, умен и здрав, роден еди-как си, кърмен, носен в слинг и Мора знае още какво.

Имам една приятелка- Ана Франка, казвам й името, защото явно е кръстена на онази Ане Франк. Висока е около 110 сантиметра, но е водолаз, журналист, пътувала е къде ли не (най-често из Арабския свят). Освен това отлично готви паста и живее живота си с хумор и радост.

Приемете го: домашно родените ви деца ще станат средностатистически. Може би малко ексцентрични, но все пак обикновени хора. Вашите действия няма да ги направят гении и светци. Светът е по-сложен.

# 415
Тъкмо наопаки. Няма потребител, които да е обяснявал толкова пъти, с аргументи и линкове всяка точка на разговора и всеки аргумент. Когато обаче са милионен път се пренебрегнат линковете с научни изследвания и някой дойде да ми говори за Витгенщайн и какво винаги бил мислел за вамприте и импринтинга, започвам да му се подигравам, защото очевидно този човек не е достоен за друго. Освен може би за искрено съжаление, което аз признавам си също изпитвам. Линковте седят. Който е искал ги е прочел. А който не иска, какво повече да му кажа аз?

Ако вие се държахте така наживо с хората, както си позволявате тук, досега да сте изяли боя, а аз си говоря с вас вече ...колко станаха-350 страници? Laughing Очаквам цветя и торта за търпението си! Joy

Ми няма потребител, който да е бил по-груб, невъздържан и отказващ да води рационален разговор от теб в тези теми.

След като и от двете страни на спора ти казаха, че прекаляваш и то няколко пъти - ми айде малко да погледнеш гредата в собственото си око, а?

Не знам дали си вярваш наистина или просто не умееш да комуникираш - ама имаш някакъв проблем и то очевиден.

# 416
Линковете не са достатъчни. Може да съм прост журналист, но след въпросите кога, къде, как и защо следва въпросът: И какво от това?

И какво следва от всичките изследвания? Как да вземе решение човек.

Тук идвам аз с моята когнитивна наука, с познанията си за грешките на мисленето и с любовта си към философията. Някои въпроси не могат да се разрешат само с методите на естествените науки. Техните аргументи са добри, но непълни.

Между другото следва да се спомене, че съм наполовина фея и мога да чета мислите на хората, но само в четвъртък следобед и само ако ям ягодов сладолед от кутията. Това е дефект, защото съм родена с упойка, която е замъглила съзнанието на майка ми, а после са ме сложили в кувьоз.

# 417
  • София
Малииии, тук се събрахме един куп секцио-редени. Както каза една дама преди няколко теми - че ние сме за перманентен бан за алтернативния. То не стига това, ами мъжът ми и той секцио е роден, за децата вече стана ясно. Изобщо, да взема да зашия една жълта звезда на реверите, че да бягате като дявол от тамян. Може секциото да е заразно.  Crazy

# 418
[
Ето. За какво си говорим. Няма рискове, няма анамнеза. Вкъщи, та вкъщи.  Tired
Независимо от всичко.

Напротив, именно заради премерените рискове това е изборът ми.

# 419
Малииии, тук се събрахме един куп секцио-редени. Както каза една дама преди няколко теми - че ние сме за перманентен бан за алтернативния. То не стига това, ами мъжът ми и той секцио е роден, за децата вече стана ясно. Изобщо, да взема да зашия една жълта звезда на реверите, че да бягате като дявол от тамян. Може секциото да е заразно.  Crazy

Никой не е закелймил родилите или родените секцио. Само се каза, че това не е било най-безопасното, нито най-благоприятното за тях. Но ако е спасило живот, разбира се е орпавдано. Друг въпрос е така ли е било.

Но дург въпрос ме загложди-според теб има ли връзка между това, че ти си родена секцио и това, че ти така си родила? Ще взема да погледна има ли изследвания в тази насока...

Общи условия

Активация на акаунт