Раждане вкъщи 15

• 20 985
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не точно, а да се минимизира болката и дискомфорта за детето, т.е. ако плодът страда при раждането си (изброени са различни травми по-долу), може да избере да сложи край на живота си по насилствен начин.
Всъщност търсех едно друго проучване пак от скандинавието, за което вече сто процента някой ще ме линчува Laughing но е много интересно: свързва начинът, по който самоубийци завършват живота си, с начинът, по който са родени (по-точно различни травматични изживявания по време на раждане). От типа на - хора, избрали да се обесят, са родени с асфиксия, самоубили се с изстрел в главата са родени с вакуум-екстрактор и т.н.
Бу, защо да те линчуваме? Звучи логично. А родените секцио, освен, че не могат да приемат резки промени и не обичат изненадите, самоубиват ли се?  Mr. Green Питам, защото не съм срещала таква информация.

# 511
На базата на какви научни данни изказваш това мнение, че каквото са открили учените е невъзможно и несериозно? Защото те са открили ясни промени в мозъчното функциониране и точната им локация-в хипофизата и хипоталамуса, в следствие на липса на позитивен импринтинг-липса на майчина грижа непосредствено след раждането. Също така са установили, че такова майчино поведение оказва влияние върху експресията на гена на глюкокортикоидния рецептор в хипокампуса на новороденото. И са открили, също така,  че това води до поведенчески промени за цял живот. Ако ще си говорим сериозно и обосновано, за да кажеш, че това не е вярно, трябва да имаш сериозни и противоречащи на това научни данни. Само нежеланието за вярване в това, какво е открила науката не е никакъв аргумент и аз не мога да го коментирам или оспорвам, защото той е ирационален. Абсолютно си права, че садизмът е крайно вероятно да има началото си в някакъв негативен импртингинг и пренатални или ранни пост-натални преживявания.

Намирам за крайно интересно как си позволяваш груботта да ми казваш да не пиша тук преди да имам деца. Що не се пробваш да го напишеш това в Проблемно забременяване? И второ-не помня да съм казвала имам ли или нямам деца и изобщо да съм давала каквато и да е лична информация за себе си. Така ще си и остане. Виж, ако хвърляш на боб, сложи един ценоразпис и кажи къде да дойдем да ни познаеш и някой друг факт от биографията.

Боже, боже, ето защо не мога да споделям гинекологичните си неразположения с майка ми. Не съм импринтната....
Обаче това не ми дава яснота - защо мога да ги споделям с кръстницата ми, която дори не е била близо до родилния дом, когато съм се раждала....
Да обясняваш проблеми в комуникацията и здравината на емоционалната връзка с нещо хипотетично и недоказуемо е несериозно и напълно неангажиращо.
Утре някой ще обясни съдизма с липса на някакво друго принтване, ставащо във влагалишните канали по време на ражаднето и неоспоримо ще докаже, че децата, които са родени чрез секцио са потенциални масови убийци.
persimon, ти нямаш деца нали? Като проимаш - заповядай пак да ни споделиш теориите си. Ако са то останали такива. А може и снимка на импринтването да споделиш. Да видим и ние сектантките какво е да като майка да жигосаш детето си още при раждането.

# 512
Не точно, а да се минимизира болката и дискомфорта за детето, т.е. ако плодът страда при раждането си (изброени са различни травми по-долу), може да избере да сложи край на живота си по насилствен начин.

Ами цитатът за упойките е от статията директно - както и изводите за продължителността на раждането.

Честно да ти кажа, от тази статия аз оставам с впечатление, че е по-добре едно дете да се извади със секцио за половин час, отколкото да се ражда осем часа "естествено" (и без упойка). И накрая да се извади с вакуум, примерно.

За другото проучване - да ти кажа, много механистично ми се струва. Такива неща обикновено звучат интересно, но рядко се оказват верни.

(За родените с форцепс нещо пише ли? Simple Smile )

# 513
Да видим и ние сектантките какво е да като майка да жигосаш детето си още при раждането.

Още със зачеването можеш да го дамгосаш, но пък може и да не разбереш никога. Simple Smile

Впрочем намирам, че realist е права, много неща се залагат, но не всички се изявяват в суров вид, просто човешкия живот е низ от много стъпки, всяка от които има значение, но не може да се каже, че винаги ще бъде определяща за крайния резултат.

# 514
Всъщност търсех едно друго проучване пак от скандинавието, за което вече сто процента някой ще ме линчува Laughing но е много интересно: свързва начинът, по който самоубийци завършват живота си, с начинът, по който са родени (по-точно различни травматични изживявания по време на раждане). От типа на - хора, избрали да се обесят, са родени с асфиксия, самоубили се с изстрел в главата са родени с вакуум-екстрактор и т.н.
интересен рисърч. прави ми впечатление, че посочената по - напред публикация е от Швеция, а всички знаем за високия процент на самоубийствата там. срещала съм предположения за връзка на самоубийствата  с климата и географската ширина, ето, че има изследвания и за начина на раждането....

# 515

ПП. Поне на мен ми е полезна, ясно е, че на някои ще им звучи като на китайски. Wink

Да, на някой ще им звучи на китайски, но забелязвам обнадеждаващата тенденция, че новите неща от този род се приемат първо с двуметрово вертикално изстрелване и писък Laughing, после спор на живот и смърт и накрая виждаш същите тези хора как говорят на други за това. Laughing Наблюдавам го от дестина години в нета. Едно време всички отричаха вредата от парабените, а сега това е мейн стрийм знание. Същото се отнася до какво ли не...Има напредък и то не толкова бавен!  Случвало ми се е да вляза в някой забравен форум, няколко години след като съм спряла да пиша там и намирам поздрав за себе си, че съм била права едно време и да не се отказвам да говоря . Много е приятно. Сигурно и ти си го изпитвала Simple SmilePeace  bouquet

# 516
На първа страница не се говори за условията на раждане, а на условията, в които протича бременността.
На 64-та страница параграфа, който цитираш, по-скоро съответства на изоставени бебета, отглеждани в домове (за което никой не спори, че оказва влияние на последващото развитие на децата). В последващото изречение се посочва, че тези ефекти за сложни. Почистването и облизването на малките мишки от майките им не е еквивалент на гушкане след раждане при хората, а има съвсем различна физиологична обосновка.

С това мисля да приключа с обсъждането си с тебе, мислещите хора вече разбраха, че не разбираш писмен научен текст и нямат основания да ти вярват.

# 517
На базата на какви научни данни изказваш това мнение, че каквото са открили учените е невъзможно и несериозно? Защото те са открили ясни промени в мозъчното функциониране и точната им локация-в хипофизата и хипоталамуса, в следствие на липса на позитивен импринтинг-липса на майчина грижа непосредствено след раждането. Също така са установили, че такова майчино поведение оказва влияние върху експресията на гена на глюкокортикоидния рецептор в хипокампуса на новороденото. И са открили, също така,  че това води до поведенчески промени за цял живот. Ако ще си говорим сериозно и обосновано, за да кажеш, че това не е вярно, трябва да имаш сериозни и противоречащи на това научни данни. Само нежеланието за вярване в това, какво е открила науката не е никакъв аргумент и аз не мога да го коментирам или оспорвам, защото той е ирационален. Абсолютно си права, че садизмът е крайно вероятно да има началото си в някакъв негативен импртингинг и пренатални или ранни пост-натални преживявания.

Намирам за крайно интересно как си позволяваш груботта да ми казваш да не пиша тук преди да имам деца. Що не се пробваш да го напишеш това в Проблемно забременяване? И второ-не помня да съм казвала имам ли или нямам деца и изобщо да съм давала каквато и да е лична информация за себе си. Така ще си и остане. Виж, ако хвърляш на боб, сложи един ценоразпис и кажи къде да дойдем да ни познаеш и някой друг факт от биографията.

Хайде сега ми дай определение за майка, която предоставя доброволно новороденото си, за да му изследват хипофизата и хипоталамуса. Надали някое от тези открития е благодарение на майка, раждала вкъщи..... там няма кой да изследва хипофизи и хипоталамуси. Ето това е двуличието в цялата история. И то е непоносимо, поне за здравомислещите.
По-добре да родя секцио, но после да си гушна бебето, отколкото да го импрнтна и после да го дам да му изследват хипоталамуса.

П.С. Не хвърлям боб. Но ти нямаш деца. И това няма нищо общо с проблемно забременяване. Липсата на осеменител не е проблемно забременяване.

# 518
  • София
Нормално е, при процента самоубийства да търсят всякакви причини.  Confused
Но и аз съм чувала и чела за различните родови травми (психически, не физически), според начина на раждане. За себе си откривам съвпадение - рязко и неочаквано изваждане=страх от новото, от смяна на статукво, страх от каквато и да е промяна, дори хубава. Направо мразя всякакви изненади, дори хубави. Но това отговаря на 100% и на зодията ми, така че няма как да съм сигурна, че е от начина на раждане. Grinning

# 519
  • До хладилника, който обичам
jp, аз възприемам проучването по-скоро като "по-малко травми, например механични, за по-ненасилствен край на живота", което има пряка връзка с по-немедикаментозно и не-дирижирано раждане, а не "секцио" Laughing

Tрябва да намеря онова проучване за методите на самоубийство, определено е интересно и има връзка с разговора за импринтинга, който сме подхванали. За много неща не си даваме сметка колко дълго влияят на живота ни.

# 520
Нормално е, при процента самоубийства да търсят всякакви причини.  Confused
Но и аз съм чувала и чела за различните родови травми (психически, не физически), според начина на раждане. За себе си откривам съвпадение - рязко и неочаквано изваждане=страх от новото, от смяна на статукво, страх от каквато и да е промяна, дори хубава. Направо мразя всякакви изненади, дори хубави. Но това отговаря на 100% и на зодията ми, така че няма как да съм сигурна, че е от начина на раждане. Grinning

Всеки има съпротива към промяната. И това няма нищо общо с раждането. Неизвестното плаши, независимо дали обещава да е хубаво или не.

# 521
jp, аз възприемам проучването по-скоро като "по-малко травми, например механични, за по-ненасилствен край на живота", което има пряка връзка с по-немедикаментозно и не-дирижирано раждане, а не "секцио" Laughing

Ами четох я статията - повече упойки + по-бързо раждане = по-малко самоубийства. Simple Smile Чуваш ли звънчетата? Simple Smile

Въобще никакво "немедикаментозно" няма вътре - даже напротив - "giving opiates to mothers" било добре.

# 522
  • София
Не, не...много е силно при мен. Рак съм, за нашата зодия това е основна черта. Но го четох и като характеристика за родените секцио. Звучи логично, не може да се отрече. Обаче като гледам го предпочитам пред това да се самоубия задушавайки се.  Crazy

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 23:05 от Klemy

# 523
На първа страница не се говори за условията на раждане, а на условията, в които протича бременността.
На 64-та страница параграфа, който цитираш, по-скоро съответства на изоставени бебета, отглеждани в домове (за което никой не спори, че оказва влияние на последващото развитие на децата). В последващото изречение се посочва, че тези ефекти за сложни. Почистването и облизването на малките мишки от майките им не е еквивалент на гушкане след раждане при хората, а има съвсем различна физиологична обосновка.

С това мисля да приключа с обсъждането си с тебе, мислещите хора вече разбраха, че не разбираш писмен научен текст и нямат основания да ти вярват.

Аз не мисля,че не мога да мисля (сложничко,нали?),но мисля,че персимон мисли,че ти мислиш,а се оказва,че персимон не мисли,че ти мислиш.
Не знам,но така както сме го замислили всички,няма да се измисли нищо. Laughing

# 524

Ние май четем различни статии с теб Rolling Eyes

На 64-та страница става въпрос моментите след раждането и по-специално за опитни животни. Нали не си представяш, че нарочно ще накарат майките да не се грижат за децата си, че да могат да им дисекцират после мозъците да видят какво е станало?!?!

А за кой период се отнася всичко това е казано ясно още в заглавието с големи букви! Можеш ли да четеш? Пише ясно, че статията се отнася до пренатално и неонатално развитие и в параграфа, който ти посочих пише кристално ясно, че става дума за неонателен импринтинг и се говори кои точно гени се повлияват и какви региони в мозъка  се променят в следствие не на друго, а на този импринтинг! Имало съвсем различна обосновка, така ли? И каква, ако не е тайна?! Как я разбра каква е?

Изключително нечестен подход се наблюдава у теб към спора. Но нищо и ти ще клекнеш пред хода на еволюцията. Разни доктори, които до преди една година твърдяха, че нямало начин да се ражда иначе, освен на магаре и по гръб, и ако не се прережела пъпната връв еднага кръвта на новороденото щяла да изтече #Crazy сега ще предлагат услуга "естествено раждане" в каквато поза иска родилката и с отложено отразване на пъпна връв. И ти ще заговориш за импртинтинга и важността му, убедена съм Laughing Засега в рамките на 24 часа постигнахме признание, че има такова нещо като импринтинг, след като тръгнахме от позицията, че това било делириум. Виждам, че напредъкът ти е бърз.  До месец-два, с това темпо ще изнасяш лекции в училищата за родители относно крайната важност на бондинга и импринтинга. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт