Раждане вкъщи 15

• 20 873
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Да не забравяме, че нормалното раждане с всичките му прогнози за отличен изход започват още при зачатието. Питайте Людмил. От позата и настройката зависи презентацията на плода, както и невъзможността майката да изкърви, защото всичко е записано в Книгата на съдбата и няма шанс, нали сме позитивни.

Освен ако Григорова не се намеси, дори само с критичен поглед. Тя разбива всякакво етерно влияние и позитивна настройка.

Както казва Шекспир: Баща ми с майка ми се съчетал под знака на Дракона, а съм роден в Голяма мечка, та съм груб и сладострастен. Ха! пак щях да съм си същото копеле, ако ще под най-непорочната звезда да бях заченат! (Крал Лир, сц.1, 2 действие)

# 646
Jp, казах, че не претендирам за достоверност на седмицата. Но има такава, ето - 22г.с. Peace
Че в 22-ра седмица плода не е ли около 500 грама?

Поправка: поне 22 г.с. или поне 600 грама - доколкото помня по онзи случай. Друг е въпросът колко болници в България могат да имат шансове да спасят такова бебе.

# 647
Мулти, няма как да знам. Защо не си питала? Може да са се падали почивни дни, знам че тези от естгаун-а не работят по празници. Пак ти казвам - не търси под вола теле. Може да са минали през стаята ти, а да те е нямало и ощше куп причини да запишат детето по-късно.

Е, не, нали всеки ден, докато бях в болницата, ходех да си гледам детето (картинката не е за хора със слаби сърца) и питах как е. Обясняваха ми, че нямало особен шанс с това отлепване на плацентата и асфикцията (беше на апаратно дишане). Чак след седмица неонатоложката си направи труда да ми каже, че състоянието е стабилно и залепи лепенката с името. Същия ден в отделението дойдоха, за да попълним документите. Никакви телета не търся, отчитам фактите.  Peace

Защо не ми отговаряш на въпроса за ваксините?

# 648
  • Куциндрел
Кой е знакът, който отговаря за матката, като стана въпрос за астрология? Нож не се препоръчва да минава през здрав и нормално функциониращ орган.. не само астрологично. Wink
За едно секцио знака не е един, защото освен матка имаш и корем, управляващия знак на половите органи е Скорпион, не съм астролог, но ако толкова те интересува, ще попитам домашния ми такъв и ще ти пиша на лични кои знаци се гледат.

Имаш предвид, че могат да ти засегнат и други органи по време на операцията ли? Надявам се, че видя линка с видеото на едно секцио, който Кристиян пусна, прави се прорез на кожата и след това на матката. Не че не може да се засегне уретер или друго, но по принцип не би трябвало.
Не говорим ако някой орган случайно се засегне.
Астрологът се прибра и каза: секцио е детеродни органи + операция, Луната не трябва да минава през Скорпион или Стрелец. Последният отговаря за кръвоносна система и бедра, а детеродните органи излизат м/у бедрата.
Медицинската астрология е много особена наука, някога в древността е било немислимо да станеш лекар бе да си астролог. Обаче, темата не е за това, прсто споменах. Ако се пусне тема за астрология може там да се обсъжат тези неща.

# 649

Нали не питаш мен? Аз отговорих.

# 650
  • София

Аз ли? Къде е имало въпрос за ваксините към мен?

# 651

Нож не се препоръчва да минава през здрав и нормално функциониращ орган.. не само астрологично. Wink
не се препоръчва, но понякога е наложително.
Родоразрешение.
Ето един случай за домашно раждане със секцио  -материалът с  N 1.
Родилката Ines Ramírez Pérez сама си го е направила.

Всичко може има на този свят.
Само повече любов и смирение ни трябва
.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 23:16 от realist

# 652

Отговорих ти на ЛС.

Сори, не беше към теб въпроса. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 23:26 от multimodal

# 653
Бе точно така си е, ама ме удивлява как смени плочата като стана дума за смърт в болницата-там било нормално да умират бебета и то от как свят светувало така ставало, но когато Клер Лопринци казва абсолютно същото нещо тука се поражда вълна на възмута и праведен гняв. Ма много сте гъвакви някои, да не се вържете на възел от толкоз огъване и лавиране, и смени на посоки.... Laughing

Чудя се, защо се очаква при едно раждане в болница или у дома да няма никакви смъртни случаи.
От както свят светува не всички родени деца оцеляват....
Сега ще се правят догадки как тези 10 мъртвородени бебета са умрели. Дали преди раждането или по време на, или докторите са ги "убили".
Едно нещо е ясно в случая на Цвети - ако беше раждала в болница, докторите щяха да се опитат да спасят бебето, защото то е имало пулс. Шансовете за спасяването му не са били малки, поне по медицински фактори, съдбовните фактори никой не може да ги предвиди.
И понеже се говори за секцио и рискове, да споделя нещо, което четох. Астрологично не е добре да се прави операция на орган /да минава нож през него/, когато Луната е в знака управляващ този орган. Тогава шанса за неуспех е голям.

# 654
Да, ама на Клер родилките са перфектни и атлетични, бебетата- доносени. Когато в тази ситуация има смъртен случай, човек повечко се замисля дали е нормално. В болницата има всякакви- не може да сравняваш плод 600 грама, който се бори за живот с едно здраво бебе, което се задушава, защото Клер примерно смята, че бременноста може да продължи 43 седмици и отгоре, а раждането- колкото дни си трябва.

Забелязвам още нещо: някаква фина евгеника се промъква във философията за естествено раждане. Ще кажеш, че сме седнали да завъдим новия Квизац Хадерах. То импринтинг, то гени- явно някой иска да роди новото човечество.

Всъщност философията за естествено раждане е тръгнала от лекари от бялата раса и от мъжки пол, с добавката на хипито Ина Мей, която е без образование. Да не забравяме, че тази философия е силно анти-феминистка, искаща да определи жената чрез биологичните й дадености.

Аз пък гласувам за следното: след като позволяваме на жените да се размножават естествено, да позволим и на мъжете. Нека стане обществено приемливо да се бият и развратничат, защото това им е определила биологията.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 00:08 от Mamacita Bandida

# 655
Mamasita, да не забравяме Маргарет Мийд:

http://books.google.com/books?id=Xg6NEVBTM6IC&pg=PA223&l … birth&f=false

# 656
Друг автор е това. Мийд е антроположка, май беше известна с описанието на сексуалните практики на тийнейджърите от Тробриандските острови Самоа. В последствие при нови интервюта с порасналите тийнейджъри те си признават, че са я баламосвали.

Не е автор на женската мистика, а на сексуалната революция.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 00:41 от Mamacita Bandida

# 657

"Изчетох огромно количество медицински изследвания, за да разбера откъде и как идват проблемите, какви са възможните изходи. Така разбрах, че нещата не са случайни, могат да се прогнозират и

човек може да се подготви така, че да няма проблеми "

Т.е. още по време на бременността се виждат признаците за евентуални проблеми, които биха възникнали по време на раждането. Когато знаеш какви проблеми да очакваш, може да се потрудиш да ги елиминираш преди да са се случили. Това казва Мег, според мен.

Т.е. не съществуват проблеми, които не можеш да прогнозираш - така ли да те разбирам? Има ли подготовка, която елиминира всички?

По начина, по който беше цитирала, смисълът беше изкривен.
А защо трябва всички???? Достатъчно е твоите да си ги елиминираш. Например, на мен проблемът ми беше седалищно бебе. Обърнах го. Не ми трябва да се елиминира всичко, а само моя си проблем.

Т.е. още по време на бременността се виждат признаците за евентуални проблеми, които биха възникнали по време на раждането. Когато знаеш какви проблеми да очакваш, може да се потрудиш да ги елиминираш преди да са се случили. Това казва Мег, според мен.

Значи Мег разполага с нформация, с която всички останали лекари на планетата за толкова векове развитие на медицината и трупане на знания не разполагат. 

Мег не е лекар Simple Smile

# 658
Друг автор е това. Мийд е антроположка, май беше известна с описанието на сексуалните практики на тийнейджърите от Тробриандските острови Самоа. В последствие при нови интервюта с порасналите тийнейджъри те си признават, че са я баламосвали.

Не е автор на женската мистика, а на сексуалната революция.

Е прочете ли линка? (дано да линква правилно)
Фрийдан пише за Мийд и нейното значение за движението за естествено раждане и кърмене.

# 659

"Изчетох огромно количество медицински изследвания, за да разбера откъде и как идват проблемите, какви са възможните изходи. Така разбрах, че нещата не са случайни, могат да се прогнозират и

човек може да се подготви така, че да няма проблеми "

Т.е. не съществуват проблеми, които не можеш да прогнозираш - така ли да те разбирам? Има ли подготовка, която елиминира всички?

По начина, по който беше цитирала, смисълът беше изкривен.
А защо трябва всички???? Достатъчно е твоите да си ги елиминираш. Например, на мен проблемът ми беше седалищно бебе. Обърнах го. Не ми трябва да се елиминира всичко, а само моя си проблем.

Значи Мег разполага с нформация, с която всички останали лекари на планетата за толкова векове развитие на медицината и трупане на знания не разполагат. 

Мег не е лекар Simple Smile

Как точно елиминира възможността от отлепяне на плацента, пролапс на пъпна връв, както и дали бебето ще понесе раждането? Как прогнозира случайни и неочаквани неща като силен кръвоизлив след раждане?

Справила си се с познат проблем. А непознатите, скритите?

Общи условия

Активация на акаунт