Раждане вкъщи 15

• 20 878
  • 757
  •   1
Отговори
# 600

ПП - пък като се сетя, че аз преди 15 години се мислех за много зряла... плаче ми се чак, дето вика Антон Радичев.

Никога не съм се чувствала по-зряла, отколкото на 11... Simple Smile  Peace

# 601
Никога не съм се чувствала по-зряла, отколкото на 11... Simple Smile  Peace

О, това със сигурност  Mr. Green  Всяка средностатистическа жена е по-мъдра между 11 и 13, отколкото между 18 и 32  Mr. Green

# 602
Толкова ли е трудно да се разбере, че за чист риск можем да говорим само в случаите на "too posh to push"?

Имаше един момент, когато тревожните показания на монитора много бързо събраха екипа около мен. В този момент спряха раждането (което може да стане, представете си, ако сте с "гадната" система- изключва се като с копче!) и извикаха втори лекар, за да преценят дали бебето се държи добре и дали нещата се развиват достатъчно бързо.

В този момент и през ум  не ми е минавало да искам да пробваме нормално докрай. Напротив, псувах се, че не съм избрала секцио по желание. В случая имаше ситуация risk/benefit, а в такава ситуация избор се прави по-лесно.

Интересна е ситуацията, която Григорова описва пред Блиц. Значи тази жена си е взела решението и три часа мъчи бебето...вместо да се съгласи на няколко продуктивни контракции, които да свършат работата.

Прочетох и руския разказ. Да кажем, че лицензираме акушерки за домашно раждане, ама има и изисквания- страхотни професионалисти са, но трябва да ги слушате. Като кажат- айде в болницата, да няма- ама хайде още да пробваме, то бебето си знае.

# 603
За интервюто на Мег, аз всъщност разбрах, че това за 1% домашни раждания си е някаква интерпретция на журналистката, преди когато Мег пишеше в темата ако не бъркам, се говореше за около 30 планирани раждания за годината .
На мен ми направи впечатления и това, което Григорова казва за родилката, която стояла много време с пълно разкритие и не раждала, би могло да се предположи, че това има връзка със стреса, който изпитват някои родилки постъпвайки в болница, в следствие на което раждането спира и това е един от аргументите защо за някои жени домашното раждане е по-добрият вариант.

# 604
Толкова ли е трудно да се разбере, че за чист риск можем да говорим само в случаите на "too posh to push"?

Напротив, псувах се, че не съм избрала секцио по желание. В случая имаше ситуация risk/benefit, а в такава ситуация избор се прави по-лесно.

И аз се псувах след първото.  Че не съм избрала секцио по желание, че поисках упойка и не издържах "още три контракции", както ме умоляваше и ми и обясняваше лекарката.  За второто по едно време сериозно се бях замислила за секцио по желание /което си е съвсем нормален избор според мен/, защото ме държеше стресът от губенето на тоновете, от неефективните ми напъвания, от загрижеността на екипа, от форцепса, който в крайна сметка използваха и се роди едно здраво бебе.  Но лекарката да вземе да ми обясни, че не трябва да се чувствам виновна за упойката, че бързото раждане и късата пъпна връв е нормално да доведат до непоносима болка и нефективни контракции с упойка, че си струва отвсякъде да планирам естествено раждане и при второто...  

Звездичка, извинявай, ама наистина всичко би могло да се предположи. В това число силно неблагоприятно астрално разположение.   

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 18:17 от Rookie

# 605
а агитацията върви с пълна сила

http://www.blitz.bg/article/25027

въпреки трагедията

нечие лицемерие няма граници

и евала на журналистите
добре са им платили да размиват темата

Мхм. Същата песен:

Човек може да се подготви така, че да няма проблеми

А относно историите и хората – избягвах личности, които ме натоварват, избягвах да чета материали, които ме натъжават или по някакъв начин разколебават моя избор. И основно общувах с хора, които ме подкрепят.

Обективен подход, нали - щом не пасва на решението ми, няма да чета...

yanast, изглежда ли ти, че точно тази жена се е замислила?

Ще си позволя да включа малко повече от цитата. Иначе извън контекста изглежада по-различно това, което си извадила:

"Изчетох огромно количество медицински изследвания, за да разбера откъде и как идват проблемите, какви са възможните изходи. Така разбрах, че нещата не са случайни, могат да се прогнозират и

човек може да се подготви така, че да няма проблеми "

Т.е. още по време на бременността се виждат признаците за евентуални проблеми, които биха възникнали по време на раждането. Когато знаеш какви проблеми да очакваш, може да се потрудиш да ги елиминираш преди да са се случили. Това казва Мег, според мен.

1% , ако се загледате, ще видите, че е в резюмето към интервюто. Аз не го видях в отговорите на Мег.

# 606

Т.е. още по време на бременността се виждат признаците за евентуални проблеми, които биха възникнали по време на раждането. Когато знаеш какви проблеми да очакваш, може да се потрудиш да ги елиминираш преди да са се случили. Това казва Мег, според мен.

Значи Мег разполага с нформация, с която всички останали лекари на планетата за толкова векове развитие на медицината и трупане на знания не разполагат.  

ПП - да, прави са Зведичка и Berend Botje, че 1% домашни раждания не са думи на Мег.  Лично аз се извинявам, че съм ги приписала на нея, а не на нефелната по дефиниция българска журналистика.  Така или иначе и двете не ме разочароват повече от възможното.

# 607
Какво значи не умират а са мъртвородени? Те очевидно са умрели в даден момент и това е било по време на раждането. Същото като с Цвети. Но там се приема за даденост и се смята, че нищо не е могло да се направи, а не се мисли, че именно направените неща може да са довели до това.

Трагедия е - само че не умират, а са мъртвородени.

В същото време:

От началото на 2008 г. в родилното отделение в Стара Загора на бял свят са се появили 700 българчета, като от тях досега няма смъртен случай.

Ясно е, че статията се стреми да е политически коректна...

# 608
Какво значи не умират а са мъртвородени? Те очевидно са умрели в даден момент и това е било по време на раждането. Същото като с Цвети. Но там се приема за даденост и се смята, че нищо не е могло да се направи, а не се мисли, че именно направените неща може да са довели до това.

Не прави такива изводи.  Не значи това.  За да се направи такъв извод, трябва да имаш доста повече информация.  

За сведения - чувала съм много случаи, при които майките отиват в болница, защото вече са спрели да усещат движение на плода.

# 609

"Изчетох огромно количество медицински изследвания, за да разбера откъде и как идват проблемите, какви са възможните изходи. Така разбрах, че нещата не са случайни, могат да се прогнозират и

човек може да се подготви така, че да няма проблеми "

Т.е. не съществуват проблеми, които не можеш да прогнозираш - така ли да те разбирам? Има ли подготовка, която елиминира всички?

persimon, "мъртвородени" значи "родени мъртви" - и това далеч не значи "това е било по време на раждането".

На Цвети бебето е родено със сърдечна дейност - според самата нея. Това не го прави мъртво.
В случая със Стара Загора лекарите казват, че е липсвала пренаталната грижа, за да установи, че децата имат проблем.

И след като тези десет деца не са били сред ония живородени и здрави 700 българчета за първите пет месеца на 2008 - можеш да се сетиш защо и как пренаталната грижа не е била на ниво. Или не можеш?

# 610

Значи Мег разполага с нформация, с която всички останали лекари на планетата за толкова векове развитие на медицината и трупане на знания не разполагат. 

Не разбрахте ли. Хората искат да си живеят в тяхната МикроВселена /което няма нищо общо с истинската Вселена/. Оставете ги да си разговарят с тяхните бръмбари /просто явно свикват в един момент с тях/.

# 611

Не прави такива изводи.  Не значи това.  За да се направи такъв извод, трябва да имаш доста повече информация. 

Изводи за кое? Че мъртвородените са умрели, все пак, или че не знаем защо са умрели със сигурност? Да, наистина не знаем защо са умрели и можеше ли да не стане така. Това  може да се обсъжда само случай по случай, и знаят само лекарите, а понякога и те не знаят въобще.  А  че са умрели няма съмнение.

# 612
Перси, я ми виж корекцията на предходното ми мнение и не се пали толкоз  Simple Smile

# 613
Звездичка, извинявай, ама наистина всичко би могло да се предположи. В това число силно неблагоприятно астрално разположение.    
Естествено, че не знам как е било в конкретния случай, но е факт, че при някои жени от стреса от постъпване в болница  се спира напредването на раждането.

# 614
На мен ми направи впечатления и това, което Григорова казва за родилката, която стояла много време с пълно разкритие и не раждала, би могло да се предположи, че това има връзка със стреса, който изпитват някои родилки постъпвайки в болница, в следствие на което раждането спира и това е един от аргументите защо за някои жени домашното раждане е по-добрият вариант.

Жената е била часове наред в болницата, не е постъпила току-що.

Общи условия

Активация на акаунт