Великобритания - тема 36 И замириса на море

• 38 905
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
A.S.I.A. честито ти малко съкровище  Simple Smile да ти е живо и здраво и мнооого да ви радва Simple Smile

за riot-тите - ужасни бяха репортажите по телевизията. Тука не се усети много - мъж ми и брат ми казаха, че е имало кофи подпалени и 11 лапета (че и от новия ни квартал) арестувани, и моята бивша шефка спомена, че с мъжа и хванали някакви като се мъчели да им подпалят дърветата около къщата, но аз лично нищо не съм видяла (за моя радост ни се размина, това, което сполетя Лондон и останалите градове).

У нас пак е от трън, че на глог ... свекървата отиде за изследвания за едно, а се върна с диагноза рак на черния дроб Sad не че сме първи приятелки 2те, но си я уважавам и мъжо се побърква от притеснение - искаше за днес да лети за Полша, но техните го поубедиха да изчака - така или иначе другия месец ще ходим ... сега запазвам часове в БГ да ходим и 2мата на изследвания за рак, че и в моето и в неговото семейства присъства заболяването, а и той вече е опериран веднъж от това ...

А на малчо 1вия рожден ден наближава,а на нас ни е едно не-празнично и ми е едно гадно, че не мога да се съсредоточа само върху малкия, а трябва и хиляди други неща да мисля ...

така негативно съм се настроила и с никого не искам да говоря. Нямам търпение да дойде 30ти и да си се прибера в БГ и просто да забравя за всичко друго и да се нарадвам на всичко, което ми липсваше през последните 2+ години.

извинявам се, че пак негативизми пиша Sad

лека вечер и лека и приятна седмица  Hug

# 601
ev:) много съжалявам за това което се случва около теб наистина е много неприятно. Прегръдки и целувки Hug  bouquet от нас и горе главата.Наслаждавай се на малкия все пак той е най-важното нещо в живота ти в момента.Всичко ще се нареди от само себе си само позитивно мислене трябва  Peace

# 602
ev:),

Една топла мисла и от мен..

# 603
Момичета, имам нужда от малко разяснение.
Какви са температурите през есента и зимата в УК и по-точно Лондон? Не ме интересуват точни градуси, но долу-горе примерно 10тина градуса по-ниски от Бг?  Thinking Знайно е за дъжда  Mr. Green но той бързо ли преминава в сняг или и през зимата си е дъждовно?  newsm78

bouquet

# 604
ev:) съжалявам за гадните новини! Дано всичко е добре накрая.

Честит имен ден на всички Марии и на тези, които празнуват на този ден! Весел празник!

# 605
Благодаря ви за бързите отговори!!! След като ви споделих се чувствам по-спокойна, може би наистина е прекалено рано и каквото е писано това ще стане! Но се надявам всичко да бъде ОК! Ще изчакам петък за прегледа с ГП-то. А иначе аз не кървя много, може би е по-скоро нещо като зацапване което имах днес в събота и понеделник, а болките са съвсем леки ниско долу, но може би защото изчетох толкова много неща в интернет (като симптоми за извънматочна бременност, предстоящ аборт и т.н.) и се паникьосах, но вече се чувствам по-добре Simple Smile  От утре ще почивам повече, фолиева киселина пия редовно от месец и половина.
Miss Fine аз живея в Ландидино ти в кой град си.
Izvinjavam se za latinicata,no Kredor uporito ne mi raboti Sad
Mimaozka,ti si mi po4ti gradska - az do minalata sedmivca ziveeh v Llandudno Junction, a ot tazi sedmica sum v Bangor . Njama kakvo da dobavja kum kazanoto veche- v taka nachalna bremennost e normalno da ima leko zacapvane i bolki nisko v korema. Tova ne oznachava zadulzitelno problem. Uspeh.

A.S.I.A - chestito bebche. Da ste zivi i zdravi vsichki Simple Smile

Tuk pri nas e spokoino , njama nikakvi razmirici.

# 606
Ev,mnogo suzaljavam za loshite novini .... kakto kaza zlatna tolumba- ednat topla misul i ot men.

# 607
Привет мацки Wink

Аз с моя си "принудителен" престой от 2 месеца в Бг май ще си взема холидейте за няколко години напред Mr. Green Мога гордо да заявя ,че хич не ми се стой повече в тази държава и даже незнам дали искам да се върна  newsm78 Mr. Green

Надявам се ,че всички сте добре и обстановката там се е нормализирала...Аз гледах емисиите по Тв-то и май нещата хич не са били добре...Щом и до Илинг са стигнали тези бунтове ooooh! дано само тези който направиха тези поразии си платят за това ,по един или друг начин...

A.S.I.A- ЧЕСТИТО ви бебче  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetМного да ви радва и слушка

Ев-Една прегръдка от мен и повече положителни мисли Hug

Шу-Дано сте си изкарали добре Grinning

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!! Да са живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

аз ще ви почерпя по този повод

Весело изкарване на почивките на тези който им предстой    grinning039 newsm41  Nature Sunny
на останалите лека седмица

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 22:35 от mimaa

# 608
Здравейте момичета,

извинявам се , че пиша само от време на време, но не съм в УК , а в БГ. Бях писала, че половинката ше заминава в УК и чака работна виза. Но, имам няколко въпроса, на които има много писано и още повече се обърках.Май се оказа , че аз за да работя трябва да си направя фирма. И имам следните въпроси:
1. Разбрах, че той като вземе work permit аз ще взема синя карта (от 1-6 месеца), и после ще мога да си търся работа. Дотук добре. Обаче:
2. След като трябва май да си направя фирма и да бъда самоосигуряваща се, означава ли , че мога да не чакам излизането на синята карта, а направо да отида в УК и да си направя фирмата и да взема друг вид карта? И по-бързо съответно да си намеря работа. Имам впредвид ще пречи ли това , че съм подала за синя карта да си направя фирма?
3. Правенето на фирма разбрах, че не става мн.трудно - така ли е? Трябвало да намеря счетоводител и той ми прави фирмата.
Ще ви бъда много благодарна, ако имате време да ми отговорите Embarassed

# 609
  съжалявам за лошата новина  Sad Дано поне в БГ успееш да се разведриш.
  мимаа надявам се скоро да си промениш лентичката  Praynig  Hug и честит имен ден, да си много здрава и всички желания скоро да са факт   bouquet
  Славейче  нека и лондончанки да те поправят, аз съм по на север, но лятото не е горещо, около 20 градуса, а зимата е мека и дъждовна, около 5-10 градуса. Има и по-топли моменти, както и зимата по-студени. Минусови температури рядко има денем, основно нощем. Сняг рядко вали, обикновенно се топи веднага, много рядко натрупва и става бедствено положение  Mr. Green
  Като заговорихме за сметана, има ли тука такава да си направя торта, да седи твърда и да е вкусна  newsm78 Купих нещо подобно, но на прах от полския магазин, дано стане. Че съм се амбицирала да правя на малката за рожденния ден торта, че тукашните нещо не ми харесват на вкус, пък си ми е и вълнение аз да и я направя.
   future не съм запозната много с това какви документи взимаш ти, ако мъжа ти е с work permit , но питай дали може да отидете на място в Кройдън вав вашия случай, там се изват картите на място същия ден, ако всичко е наред. Малко трудно се запазва час, но не е невъзможно. За фирмите, не е точно както в БГ. Трябва да си намериш клиенти, да издаваш фактури, да го развиваш този бизнес  и след това се издава карта и се кандидства за НИН. Самата процедура за фирма не е сложна, сложно е да развиеш бизнеса, да си намериш клиенти и да ги убедиш, че го правиш. Моя съвет е да си чакаш синята карта щом ще имаш право на такава  Peace

# 610
Благодаря на всички, които ми честитят!!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

И аз пожелавам Честит Имен Ден на всички които празнуват днес!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 611
future74,

И моят съвет е да си изчакаш синята карта, като зависима на съпруга ти.
Тия тра-ла-ла с фирмите, ако си мислиш, че ще ти намерят работа-няма..

# 612
Вие като се заговорихте за това я да попитам-майка ми е при нас сега вече 3 седмици за да  ми помага, а и си ми е приятно с нея. Тя иска да остане при нас, няма да работи, ние ще си я издържаме и всичко. Какъв документ и трябва. Аз имам британско гражданство, не съм с карти и те са ми страшно непонятни.

В смисъл не говоря, че ще се мести за постоянно, но пък така има право само 3 месеца да е тук и ми е малко шантаво....

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 01:01 от A.S.I.A.

# 613
Ася и без документ никой няма да я върне колкото и да седи. Аз бих се притеснявала единствено за здравното осигуряване, ако недай си боже стане нещо. Да си извади карта за спешна помощ от БГ, а ако е нещо рутинно или вие ще го поемете или ще си ходи в БГ отвреме навреме да се лекува. Незнам дали ти като имаш гражданство на нея не се полага нещо, по запознатите да кажат.

# 614
По принцип, да не става, но ако има нещо ние сме готови да и поемем всичко. Иначе тя има Европейска здравноосигурителна карта от Бг.

Общи условия

Активация на акаунт