На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 177
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Глутен аз въведох вчера за пръв път и днес пак дадох. Мисля да давам всеки ден по малко поне 1 месец. После и да пропускам някой ден...

Лурдес, що да се отбива?! Ние така сме вече месец - сутрин и вечер само се кърмим. Ти така може да откараш още няколко месеца. "Отбива" според мен означава да не иска изобщо да суче.

tzzzvety, според мен са от претопляне.

Облаче, и Долопрокта е много добър. Ползвала съм го - минават за 1-2 дни. Проктолог ми го е изписал.

wafi,  Hug Hug Hug

Изчетох много, ама мнения всякакви. Кога ще въведете жълтък и кога риба? Или сте въвели? А сирене дава ли някой? Масло? Аз попари не правя, а и нали сега въвеждам глутена.

# 136
 Ехо, нямах нет няколко дена, но поне не сте се развихрили много. Плажуваме ние усилено, но нещо времето не слуша.
 Глутен въведох преди 2 седмици някъде. Гледам да не пропускам, но може и да съм пропуснала. Суче към 3 пъти на ден. Не съм заместила хранене, понякога се случва да яде пюре и след един час мляко де, не съм от най-стриктните, водя се по дребната. Жълтък съм давала 2 пъти пак наскоро, риба давах миналата седмица за пръв път. Сирене не съм въвела. Едва ли и попара ще правя, щото много мразя и не ми се нрави. Но ще видим де. Масло мисля, че има в доста от готовите пюрета, в тези който аз и правя не слагам.

# 137
Здравейте!

Ноел радвам се, че бях полезна!

Ето тук има много инфо за въвеждане на глутен, жълтък, млечни продукти, мазнини, пресни и сушени плодове, чушки и др.

Аз сега ще вкарвам глутена. Преди малко опекох пробно едни безглутенови и безмлечни бисквитки за чешане на зъбки. На мен ми харесаха на вкус ще видим дали Зори ще ги яде, защото вече ми е мъка като ме види да ям и започва да мляска и да вика ам-ам.

# 138
  • София
Кога ще въведете жълтък и кога риба? Или сте въвели? А сирене дава ли някой? Масло? Аз попари не правя, а и нали сега въвеждам глутена.

Като навърши Ева 7 месеца въведох глутен, жълтък,  рибка и теле.
Глутена - всеки ден, но не съм много стриктна - в зависимост от кашата.
Рибката и теленцето - по веднъж седмично, като едната седмица давам рибно пюре (еднократно), а следващата - телешко (еднократно).
Жълтък - през ден, по четвъртинка в зеленчуковото пюре.
Засега няма реакция.

Хейли, много късмет ти пожелавам, за да намерите свестен и ангажиран педиатър. Много си мисля за вас и се ядосвам, че няма как да помогна  Sad

Облаче, вашата случка с количката потвърждава старата истина „Всяко зло за добро“  Simple Smile

# 139
.......Преди малко опекох пробно едни безглутенови и безмлечни бисквитки за чешане на зъбки. На мен ми харесаха на вкус ще видим дали Зори ще ги яде, защото вече ми е мъка като ме види да ям и започва да мляска и да вика ам-ам.

Wafi, дай рецептата за тези вкусни (сигурна съм) бисквитки. И аз се чудя какви да правя на моето зверче (за сега безглутенови), но после и с глутен...  Praynig Hug

Краси, сега четох за тези от Анаста и честно казано не знам какво да мисля... Наистина има много противоречиви мнения. Момичета, вие чували ли сте за тази клиника/лаборатория или каквото е там?

Да оздравяват болничките, еей!!!  Hug

# 140
Мирче, Ани и всички други момичета, които ни мислят Hug Hug Hug  bouquet .

Ани, просто трябва да си намерим свестен лекар, ама как ще стане ума ми не го побира.

# 141
  • Варна
И аз като другите - чета, нямам кво да пиша.
Оле  hug  love001
Бебз, хейли, бърди и другите болни Hug
Дано се оправяте бързо ! Титке, как сте и вие?
За козметиката - тяло Ойлатум, в банята - за главата Биодерма Сенсибио, за тяло в банята-Нахтхерцен олио, за дупИ- Бочко или нивея за подсичане-много е силно!
Бърди, като пиеш фрешове от цитруси, не се ли опъпчва Майчето?
облаче, много кофти това. Егаси хората!

# 142
МартакЕли  newsm59!

Толкова сме назад със захранването и направо не знам как ще е занапред  Rolling Eyes.

След 5 дни заминаваме на морееее, толкова съм щастлива, но и много ме наплашиха за някакви вируси и грипове  Sad.

Споко, едва ли някой е по-зле със захранването от нас  Wink Само картоф и хляб е опитвала...
Ние пък отиваме на планина  Party
Козметика - Авен, Юсерин, ползвала съм и много други. За подсечено дупе - маста с невен върши чудеса  Peace

# 143
  • София
Отчетче от консултацийката днес - на 8мес и 3 дни Мартина тежи 9600 гр. (+600) и е 73 см. (+3) Peace

Hailie, тия гадинки са много упорити, на колежката октомврийчето го тъпкаха с 4различни  антибиотика за 2-3 месеца докато ги изтрепят!!! Дано да си намерите нов доки... нашата каза, че имало страшно много деца и малко педиатри и вече никой не искал да записва нови бебоци  Sad
Облаче, аз подкрепям Антифлегмина - у-н-и-к-а-л-н-о, за разлика от проктогливенола, който при мен не помогна... Може би си е до организъм  newsm78...

Момичета, да се похваля - една приятелка (бивша колежка) ми донесе от Белгия любимата ми козметика за бебчовци - Zwitsal... Много съм щастива, преди 9 г., когато ми донесоха такава за баткото беше уникално добра, дано и сега да е така  Peace
И днес ви похвалих пред нея  Flutter, че тя чете темите от нейния месец (умишлено не пиша кой е) и е супер разочарована - казва, че там само се карали постоянно, имало някаква мама, която все настоявала, че всички деца са алергични и само обиждала другите... пък аз ви похвалих, че всеки си казва мнението, без да го натрапва на останалите и че сте много задружни и постоянно излизате заедно на разходки (към които и аз ще се опитам да се присъединя скоро ))) така че - БРАВО на октомврийските мами!   bouquet

... и да си кажа и аз мнението - не му се шашкайте толкова на тоя глутен!!!  Sunglasses Не пропускайте написаното в статиите, че се среща рядко!!! Не се вкарвайте в излишни филми! Като една бабичка да кажа - едно време, преди 9 години като нямаше толкова интернет и информация, то и тогава си е имало и глутен, и АКБМ и лактозна непоносимост и какви ли още такива безобразни, ама като не сме знаели за тях - спокойно сме си захранвали с класическата попарка без много много да му мислим, пък ей ги на сега младежите живи и здрави! Чак се чудя нйкой път как така съм го отгледала голямото диване без да знам толкова неща  hahaha
Мартини вече дъвче и солетки от време на  време, пък и някой друг зрънчо намазва покрай батко си  Mr. Green оставям по някоя филия хляб умишлено да изсъхне и й чупя парченца да гризе докато ние вечераме и е много щастлива, че хапва с нас )))

# 144

MartakEly,
много ти благодаря за статията за глутена! Утре го почвам пък каквото стане...

# 145
Добро утро ,мами!
Хайли ,мерси за кафето,само дето е свършило  у дома млякото и не мога да си направя кафе  Laughing !
Иначе за стафилококите е много гадно и ужасно ,но все ще ги изтрепите.Аз например в АГ Варна дълго се чудих дали да раждам заради стафилококи,в нета бе пълно с майки ,които разказват че там са заразени и по една година не могат да ги излекуват ,минава се през различни антибиотици.Сега чета книгата на Михайлов(хомеопата) и там също има алтернативи на антибиотиците дори при стафилококи!
Марви,как го храниш твоето дете,здраво качвате и вие !
Марви ,наистина е така в повечето отчетни.Преди пишех в друг месец и там никак не бе уютно,имаше караници периодично и тук все имах едно на ум ,а да не казвам голяма дума няма заядливи мами! Peace
Мила не се е включила ,сигурно е на родна земя.
Аз Глутен въведох със сухар на Хип.Те са едни мънички  и просто сложих едно в зеленчуковото домашно сготвено пюре.Попара давам почти всеки ден с масло президент и обезсолено сирене.
Лурдес,сирене и масло можеш да слагаш в домашно зеленчуково пюре! Peace
Бобче,за частните кухни да ти кажа изобщо няма да те върнат,като им обясниш ,че си за седмица няма да им трябват всички документи,в Бургас е така познавам ги в частната кухня. Peace

# 146
снимки- http://pashic.snimka.bg/family/lyato-2011.531083.23893104
Мами,забравих как се скриваше тази връзка ...и рових ,но не открих

# 147
Честити месечинковци! Да за живи и здрави и да радват всички!

Пашик, страхотни сте! Много са хубави двете ви кукли, пу-пу!
ето, тук има как се поства линк Simple Smile

# 148
   Добро утро, Краси не спиш ли бре жена  Mr. Green
   Аз май ще купувам травел легло и хубав матрак като си ида в Англия. Това дете се претрепва на  това легло. Цяла нощ слушам дум бам уааааа  Crazy И я намирам във всевъзможни пози измежду решетката. Слагах я два дена на травел леглото тука, ми много по спокойно си спеше.
   Иначе и аз си се радвам на темичката, освен, че сме много готини и спокойни, смея да твърдя, че са събрани и много интелигентни мами тука с нормални и съвременни виждания  Peace
   И ние имаме бактерия в носа. Пи антибиотик, пи хомеопатия и пак хърка... Вече се чудя дали да я водя пак, защото втори антибиотик  Confused
   Пашик страхотни сте  Heart Eyes

# 149
  • София
Добро утро от леко пооздравяващите тук  Party
Днес сутринта намазахме от тати освен сокче, и палачинки за закуска. Майчето и тя хапна, не много, но опита няколко парченца и много й се услади, а да не казвам баща й как примря от кеф, че детето му харесва палачинките (той ни е майстора у дома).
Пийна и доста чай от обикновена чашка, само така мога да я прилъжа. Ролята на обикновена чашка играе капачето на едно шише  Laughing Та задобрява все повече, макар че все още се олива яко.
Иначе не ми прави реакции, маме Хипо, тя ми е пушка, да чукна на дърво, на нищо не е правила реакция досега. Но и аз я кърмя само вечер и посред нощ де, през деня си хапва с лъжичка.
Хайде хубав ден, може и аз да се накарам днес да поизляза малко (а дано  Grinning)

Общи условия

Активация на акаунт