На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 235
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Хайде и аз на въпросите:
1.За разхвърляните играчки - голям зор е, пробвала съм най-различни варианти от заедно с мен (когато в един момент се оказва, че аз събирам, той си играе), през заплахи и поощрения, та до изхвърлянето на всичко, което не е било подредено (ама наистина, аз като кажа, значи е така, хич не си поплювам). Та няма нещо, което да го накара да си събира играчките след игра, аз бях същата, ама майка ми в крайна сметка накрая разтребваше. Познайте колко съм подредена сега?  Mr. Green
2. За късното филмче - вероятно бих дала в зависимост от някои условия : възраст на децата, мнение на родителите, послушание, ставане на следващия ден и др.

Смехоранке, много ти е готина щерката!

За срещата днес, аз вероятно ще дойда, ама Стоян е сополив, та ще е за малко и по отстрани за всеки случай. Стига до тогава да не вдигне Т или нещо такова.

# 391
  • Stavanger,Norway/ Varna
Смехи, бебка е бонбон голям.

За играчките- събира ги и още как, само да изсъскам са събрани, но това след като няколко пъти летяха играчки през терасата. По втория въпрос незнам, не съм мислила. Бих предложила може би компромисен вариант- да гледат половин час и сън след това.  Thinking

Тази сутрин Мила стана преди Йована. В момента в който я пуснах на пода да лази, отиде в стаята на сестра си и чувам- какакакакака  Joy. Отишла да я буди, направо я обожава, много ми стана мило. Събуди се Йована и в момента малтретира сестра си, която пък подобаващо крещи. Абе лудницата почна  ooooh!

# 392
С играчките ни е ежедневие. Като беше малка й беше кеф да вади и слага неща от пликове и така си играеше, което беше перфектно за мен. Слагах една част от играчките в торба и минаваше около половин час да ги вади от там. като ги извадеше всички и казвах айде сега обратно и откарваше още половин час да ги прибере. Като ги прибереше ги взимах да ги сложа и минавахме на другото занимание. Сега е голяма и това не минава. Всичките й играчки стоят в една палатка, където при добро желание направо влиза да си игае там и няма нужда да се подрежда след това, Бардака си остава в нейната палатка а навън е чисто. Понякога ги вади за да играе с тях, след това ако не иска да ги прибере пробваме няколко неща. Винаги, когато имаме възможност подреждаме пред нея, като гласно го съобщаваме "браво на тати, занесе си компютъра на място след като го ползва в спалнята" или "мама сега ще си прибере нещата, докато ние с теб обядваме, за да е подредено" и т.н. Това обаче го правим периодично, не в даден момент на нужда, просто да свиква с идеята, че така си е редно. На момента ако откаже, предлагам да й помогна. А когато играем с неща двете, като иска да премине от едното на другото и казвам "добре, айде прибери книжката, коато четохме сега, за да вземем пъзела и да го редим. Като приключим с нещо, го прибираме за да вземем друго.... и т.н." До сега много отпор по тази тема специално не съм срещала.  bowuu

За филмите и ние не сме имали дете на гости с преспиване и незнам как бох реагирала. Като цяло Симона ляга късно, гледа филми с нас и не сме много стриктни в тази област и го отчитам като дупка във възпитанието ни.  Thinking

# 393
Честити месечинки! Hug

Мама Смехи, ето и моите отговори:  Simple Smile

1. Всичките й играчки стоят прибрани в големи кошове (3-4 на брой) и след игра не стои належащо въпросът, че играчките трябва да бъдат прибрани. Тя не вади повече от 1-2 неща, тях си ги разнася из цялата къща и си играе, после ги оставя примерно и се сеща да рисува. В тези случаи, ако не ги върне сама, или откаже ако й кажа - не правя нищо, прибирам ги аз/баща й или изобщо не ги прибираме.
Но ако се случи да почне да изсипва навънка и да разхвърля умишлено, тогава настояваме да ги прибере. Пробвала съм с вадене на чувал за боклук, и това действа определено. В най-чести случаи е според нейното настроение, ако е изморена или виждам идващо тръшкане, не я занимавам, просто ги прибирам набързо и уточнявам много пъти, че това трябва да се прави след като играчките са извадени от мястото им, и че им е време за сън. 
Но например чинии, чаши, дрешки, всякакви други неща щерката много обича да разтребва, заедно го правим, или тя настоява сама.

2. Не, не пускаме филмчета вечер, най-късното което е гледала е преди времето за ядене или на самото хранене, напоследък взе да ни изнудва да пускаме и по-късно, но обикновено отговорите ни са, че ТВ се е счупил, или Мечо Пух спи вече и не може да бъде пуснат на телевизора. Laughing Основно падаме на нейното ниво и играем постоянно игри, и това не знам да не е автогол във нашата врата... Rolling Eyes

Диданка, по твоя въпрос, а и моят  Laughing, със седенето на бебето, пък и съм забравила от каката ooooh!, порових в нета и ми попадна това за 8ми месец:
8 месец:

"Детето хваща предложените пръсти на родителя и се придръпва като повдигане от вис до седеж. При това родителите не държат така здраво ръчичките на детето, както в предишните месеци. В осмия месец кърмачето може за няколко секунди вече да седи съвсем самостоятелно – естествено само тогава, когато то е придърпано до или поставено в това положение. Често то се опира все още с едната или с двете си ръце,  за да не се преобърне. При това гърбът му не е съвсем изправен, но точно толкова е достатъчно, за да не загуби детето веднага равновесие и да не падне. Ако детето бъде държано здраво за едното рамо или горната част на ръката и леко се побутва встрани, тогава то се подпира с ръка встрани, за да се предпази от падане. Кърмачето пружинира с удоволствие и постоянно, когато бива държано под мишниците, и се опира леко на цяло стъпало върху опорната повърхност. При това тазът все още остава значително свит."Оттук

Май на 8 месеца излиза, че е ОК да не седят напълно стабилно самостоятелно. Simple Smile

# 394
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте на всички,  Hug

Ние днес решихме да опознаваме животинския свят и разходихме Нестор до зоологическата градина. Беше страхотно, макар и да не бяха останали много животинки  Crossing Arms С интерес гледаше мецаните, които се къпеха  Mr. Green

За анкетата- имайки в предвид графика на таткото, късмет е въобще да се видим, та затова да сне капО по 1-2 седмично... hahaha

Аз имам питане... Thinking С какво давате киселото мляко и по колко? Малкият още не е пробвал и се замислям да му предложа..?!

Смехи, малката е прекрасна малка дама!  Mr. Green Сега разбирам,че не само ние си играем с дистанционното... hahaha

# 395
Момичета, забравих да питам в предния пост - някой ползвал ли е този сайт за поръчки на каши и т.н. храни за бебоците? newsm78
http://zabebo.bg/

Мишана, дадох чисто кисело мляко преди 2 седмици някъде, оттогава май не съм давала, но мисля да го давам сега лятото с пасирани пресни плодове. В този ред на мисли какви червени плодове сте въвели досега?

# 396
Привеет момичета

Ние се прибрахме от морееееее, ех беше супр, но няколко дни откарахме и на вила та чак сега си идваме вкъщи много съм назад с чететнето.
За морето бебка беше много послушна не съм обаче я къпала в морето по съвет на педи , носехме едно бебешко басейнче и в него я къпехме с вода от хотела. Пътя ни беше екстра само че преди бургас ни се счупи климатика и уффффф, умряхме от жега с малката иначе на морето не ни беше кой знае колко хубаво времето но поне не бе адска жега Mr. Green

Имаме пробило още едно зъбче горно Party

оТКАЗВА МИ зеленчуковите пюрета та се чудя какво да я правя?

айде до после

# 397
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Лурдес , мерси за идеята, определено ще пробваме  Peace

brasto, добре дошла! Хванахте ли тен?  Sunglasses Чакаме да покажеш... Whistling

# 398
  • Варна,морето,сините вълни...
Здравейте и от мен!
Попрочетох назад,та ви хванах горе-долу края Mr. Green Днес открих плажния сезон,мъжа ми си заведе слончето   261uuна Черноморец да се попече hahahaнаправо голям кеффф,размекнах кокалки под  grinning039Дребното още не мога да се престраша да я взема с нас,може би по нататък ooooh!
По въпросите,нямам опит и затова няма да говоря "на сухо"Нооо попивам вашите варианти. Peace
За анкетата,аз съм калпазанката...все ми изморено,спи ми се или ме боли нещо EmbarassedДобре,че мъжът ми е по-настоятелен и успява да ме накара да забравя ежедневието и да помислим и за себе си luvbed
Сложили сме бирата да се изстудява и сме метнали тигана за рибата,така че ЧАКАМЕ ВИ ВСИЧКИ във Варната Hug cheers
Мирче,я кажи някой хубав хотел из твоя роден край(Троян),искаме да отскочим за 3-4 денас с Марти,че мъжо е в отпуск.Та трябва да са добри условията,а и хем да не е много далеч.
Честити зъбчета на бебоците!!Ние днес имаме 1 бяла малка точка на венеца,та да видим кога ще избие Thinking
Всички болнички бързо да оздравяват!
Роррр  Hug,ти затова онзи ден като те срещнах изглеждаше много тъжна.
Хайде хубава вечер ви пожелавам!  bouquet

# 399
MISHANA13 ами не сме потъмняли кои знае колко бебка съм я мазала с 50 ти фактор а аз с 30.... та...
ще кача снимки щом мъжа ми ги свали от тел Heart Eyes

# 400
днес Далия  навършва 8мес.

честити месечинки  и от нас      bouquet          за Мишел    и   Светослав      bouquet !!!
Само на мен ли ми се струва , че много бързо минава времето  Confused .....

# 401
  • София
ние днес си направихме страхотен "плаж" на терасата. имаме разкошна, голяма, слънчева тераса и никакви съседи, които да надничат любопитно. та вместо да се товарим на "влакчето" и да ходим в градинката, приспах дребен в количката навън (той там си спи принципно, когато сме у дома през деня), а на каката й напълних басейнчето и голяма игра падна. дребното като се наспа и той се включи. съблякох го малко дибидюс, попече гръбчето 10-15 мин. и после му нахлузих една тъничка фанелка и го оставих да се "разхожда" по пишка  Mr. Green та така, от 11 та до 2 си изкарахме супер пикник на терасата, защото между играта и децата похапнаха. После спаха 2 часа! Кеф!
И за завъшек на прекрасния ден - най-накрая лееекичко се показа първото зъбче на малкото.  Party

# 402
Ехей, Илка, браво!! И Мая днес сефтоса басейна на двора Simple Smile има снимки във Фейса. Определено в тези жеги и най-малките имат нужда от разхлаждане, не само ние  Shocked

# 403
в тези жеги и най-малките имат нужда от разхлаждане, не само ние  Shocked

Joy аз днес водих малкия в кауфланд при хладилниците, та да поотпусне душата милото.

Днес си изкарахме супер, въпреки ужасно горещото време Party

Мацки, 22.06 (сряда) в 11ч. на езерото Ариана, до чешмичките след батута, от там потегляме към ресторанта на Писето за хапване на малки и големи и после пак разходка в Борисовата по дебелите сенки на прохлада Party

Симеон си седи много стабилно самостоятелно, издържа по 30-40 мин., лягам за 15-тина мин. да си почине и пак Laughing . Може и прав да стои, обаче за малко и не може да пристъпва ако не го държа, за да поема тежестта.

Даила, не само, че минава времето ужасно бързо, ами направо имам чувството, че отлита! Не мога да повярвам, че онзи ден се роди, а днес вече е почти на 8м.  ooooh!

Мишанка
, спрягаха се и кис. мляко с бисквитки (до колкото запомних най-много се дават на Чичи бебе банановите) Hug

# 404
Привет момичета!   bouquet
Честити месечинки днес, да растат весели и усмихнати деца!
Хейли на Митко операцията е различна от на Монката, ние намерихме уж най-добрия специалист за неговия проблем в Пловдив и имаме дата за средата на юли. Нямам търпение всичко да е зад гърба ми, че такива едни мисли ми се въртят в главата  ooooh! почвам да психясвам.
Смехи само мога да предполагам какво ще направя, но за играчките бих предложила да ги съберем заедно, ако пак откаже ще изчакам известно време и пак ще го подканя, но няма да ги събирам сама. Аз час за лягане не съм имала и едва ли ще наложа на малкия, но при положение, че ще има приятелче ще се разбера с неговите родители и ще действам и според техните желания.  Peace
Ох, все не остава време да отидем за басейн на Миташки.
Как ли е Дени на Мириамс, дано са добре.  Praynig бебОле вие как сте?
Имам въпрос към даващите рибка и запознатите по въпроса, тук при нас има развъдник за пъстърва, може ли да дам като първа риба, все пак ще съм сигурна, че е прясна.  newsm78
Лека и спокойна вечер на всички.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт