На ОКТОМВРИЙСКОТО дете, му се ходи на море!

• 32 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ех Смехиии, Евичка-перличка съвсем отказва плодовите пюрета - в чудо се виждам всеки ден! Преди малко крещеше от глад и като и предложих плодово така мощно ме отсвири, че скоро няма и да ми хрумне да предложа пак  hahaha Ама как така без плодове???  ooooh! Само пържоли не става - а витамините венозно ли да и ги вкарвам?  ooooh! БАщичко - мръвката им дай...

Имам си драма с проходилка Джордани. Предните колела са големи и завиват, а задните са малки и не завиват. Обаче има още две гнезда за нормални завиващи колела, които липсват.
Милото ми Еве много се бъхти и тормози да я подкара  Sad Затова я слагам в другата (грозната) проходилка Бертони и тя е много щастлива.

Моля мамите с  проходилка Джордани „Лунапарк“ да кажат какви колела има на задната страна? Да търся ли още две завиващи колела, или така трябва да е?

# 376
Блурче, малкия значи подхвана първо "тата" а?  hahaha Демек, и второто ще е мъжко. На мен така ми казаха, защото пък на нас първата думичка ни е "деди". Тати сигурно е на седмото небе от кеф! Пък и бабата  Party Поздрави ги всичките от нас. След 2-3 седмици ще минем към Пловдив, ще се обадя да се видим. Пък праховете тук в България си ги знаем Crossing Arms. Сол - и аз смятах доста след годинката да я вкарам, ние  и без това ядем безсолно у нас. Обаче има пюрета със сол (обикновена, морска) тук, които категорично не купувам (на Ганчев примерно).

Арим, ние пък си забравихме нашата проходилка на вилата и направо ми се разказва играта като вечно иска да е прав и да върви:ooooh:. Та бих била благодарна и на невървяща и на грозна в момента, стига да ми отмени ръцете за минутка-две  Joy

Наде, честита самоличност. 9 зъба Shocked Племенницата ми е на 1г.8м. и има 6 зъбчета Crazy

# 377
http://www.youtube.com/watch?v=QAe3kHfSblI
една песничка поздрав от нас  Laughing дано ви хареса
Хейли напъло те разбирам, нали и нас средата на юли ни очаква операция и въпреки, че много ме е страх често си казвам да идва и да минава, че такива филми ми се въртят в главата...  ooooh!

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 19:29 от lina borisova

# 378
Уф, много ми се стовари наведнъж. Загубихме домашния си любимец, гаден нещастен случай, много тъжим с мъжа ми  Cry Много е напрегнато вкъщи и около несъществуващите зъбки на Тони. Мъчат го от няколко дена много, а не избиват. Говоря в множествено число, защото силно се надявам да излязат поне четири, че ако е само един, не се очертава лесен период за нас. Тони вдига температура, събужда се с писък посред нощите, яде по-малко, опъва се един такъв.
Попара със сирене тотално отказа да яде нашия мъж. Има напредък в яденето на "парченца". Вече яде сварени и пасирани овесени ядки. Пасиран в пюрето ориз и пилешко също папка. По-големи "парченца" от това засега не щем. Купешките месни пюрета не ги иска въобще.
Ще се върна да ви прочета, че изоставам.

# 379
  • Stavanger,Norway/ Varna
Роррр, неприятно, дано бързо преминава лошия период  Praynig

Аз на Мила попара не давам, а правя една смес за мазане от обезсолено сиренце и чисто масло и й мажа филийки. Така обожава да си ги хапва на хапчици. Днес сложих в сместта и зелен лук за аромат, да видим, дали ще й хареса.  Thinking

Арим, незнам защо толкова се притесняваш за плодовете. Има хора, които не обичат, може твоята Евечка да е от тях. За мен, например, зеленчуците са къде къде по- полезни и пълни с витамини и много ме е яд, че нито Йована, нито Мила са им чак такива почитатели. Нека хапва зеленчуци Евичка и ще бъде здрава като дрян  Peace

# 380
http://www.youtube.com/watch?v=QAe3kHfSblI
една песничка поздрав от нас  Laughing дано ви хареса
Хейли напъло те разбирам, нали и нас средата на юли ни очаква операция и въпреки, че много ме е страх често си казвам да идва и да минава, че такива филми ми се въртят в главата...  ooooh!

хахахахахаха Joy Joy страхотен е!  hahaha АаааААААААААААааА Joy
А за операцията направо не смея да си мисля... Вие къде ще хотите? И при кого?

рор, много съжалявам, че сте изгубили домашния си любимец! Hug Hug Hug Flowers Rose Дано и зъбки избият!!!

# 381
 Ехо, да се разпиша да не ме забравите. Ние сме в Бургас и там няма нет. В морската има на едно място и там ходя да попрочитам от телефона, но не ме оставят много на мира. Баща ми и сестра ми от Плевен са ни на гости сега и е лудница.
  Иначе случайно се видях с Мила и Нани, а преди това и с Пашик, онзи ден  Simple Smile Да се похваля. Утре ще направя всичко възможно да мина поне за малко на срещичката. Много искаммм, дано успея  Simple Smile
  Арим, че само последната страничка прочетох. Много проходилки не им се въртят задните колела и не могат да се карат назад. Това е нарочно и с цел  Simple Smile Пусни ми мейл  Peace

# 382
Не съм, забравих да ви кажа че сте много хубави и ми се иска и ние да сме там да се плацикаме, ама не се знае.

Хейли  Hug яко го закъсах с тоя синузит

Anik, на мене проблемът ми с това БДС кисело мляко е че все е 3.6% и ми идва малко мазничко за ежедневна консумация, пък ние много ядем.

Milla Elaine, в такъв случай ти препоръчвам Елена 2% и аз да се изкажа  Simple Smile Да ти кажа разбирам как си се почувствала като си купила някои не особено добри да кажем продукти тука.

Мирче, Смехи
, и моята не ги уважава нещо плодовете, та не можахме да ги въведем, но аз тоя път не се притесних особено, мисля да си ги пробваме постепенно, един ден ще проядат със сигурност.

# 383
Саманта Упс,  дано се оправиш бързо!

Честити месечинковци! Да са здравички, да им избиват безпроблемно зъбки и да папкат с охота!

Мириамс, как сте?  Praynig Hug

Добро утро!

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 04:48 от hailie

# 384
« Последна редакция: Нед., 19 Юни 2011, 04:48 от hailie »

#Crazy

# 385
Честити месечинки   bouquet

rorrr -  Sad Hug
Саманта - да ти призная хич не са ми много 3.6, аз даже от 4.5 с удоволствие си хапвам  Joy Днес мисля да дам на щерката да опита какво е то кисело мляко и евентуално за следобедна закуска да й давам с бисквитки. Че с този отказ от плодовите пюрета... Въпреки, че вчера предприех нова тактика и имаше не лош ефект. Дадох друг плод, който до момента съм й предлагала в малки количества и пожъна успех  Wink Не, че изяде кой знае колко, но 30-на грама влязоха в стомахчето - ето как
Оле, няма проблеми да ме цитираш, след като ще бъде полезно за другите мамчета  Hug

В тази връзка новите задачки за размисъл. Реших да коментираме две доста често срещани ситуации. Какво бихте предприели в случай, че:
1. Детето (децата) отказва(т) да прибере(ат) играчките след игра, въпреки, че знаете, че може (могат) да се справи(ят) с което?
2. На гости с преспиване идва приятелче. По някое време децата заявяват, че искат да гледат филм, който ще бъде излъчен след обичайното време за лягане?

Хубави разходки и приятни емоции на всички! Ние днес ще прекараме не малко време на балкона, защото от вчера Смехи си има люлка и е очарована от придобивката  Laughing

# 386
« Последна редакция: Нед., 19 Юни 2011, 04:48 от hailie »

#Crazy

ooooh! Laughing Сино става да цока по това време, а в 5:50 вече се беше наспал Crossing Arms .

Диде, хубави въпроси.
По първия въпрос - ако е системно бих го отдала на инат и мързел (и двете има от кой да ги наследи Blush ) и бих разрешила да се случва, но не повече от 2 пъти в месеца, на мен разхвърлените играчки не ми пречат, та ще си има вземане-даване с баща си Mr. Green .
По втория въпрос - първо ще говоря с майката на другото дете, да видя тя какво мисли, все пак не е казарма у нас, НО зависи и за каква възраст говорим, ако е за дете 3-4г. вероятно не бих се съгласила, ако е на 5-6 може от време на време да позволявам своеволия, но всичко е само теоретично и не знам как бих реагирала.

# 387
Леле Краси, давай му по малко винце на детето  Hug с това не спане.....  Close

Адаш ако може да споделя по въпросите - играчките Момчил започна да си събира сам след като стана на около 1,6-1,7 год. Преди това често съм му показвала къде да ги слага, но нямаше интерес. След това вече, под формата на игра най-често се получаваха нещата, но ако ми е отказвал, не съм го карала насила  Peace и сега, понякога не иска, и не му се карам, ако ми откаже.
За филмчето и режима на лягане - е тука вече не знам, той все още ляга мнооого късно, но се надявам с тръгването на детска градина това да се промени. иначе да, бих направила компромис, но да не ни става навик  Peace

днес ще е страхотна жега, стойте на сянка  #Crazy  Hug

# 388
  • София
В тази връзка новите задачки за размисъл. Реших да коментираме две доста често срещани ситуации. Какво бихте предприели в случай, че:
1. Детето (децата) отказва(т) да прибере(ат) играчките след игра, въпреки, че знаете, че може (могат) да се справи(ят) с което?
2. На гости с преспиване идва приятелче. По някое време децата заявяват, че искат да гледат филм, който ще бъде излъчен след обичайното време за лягане?

Смехи, само да кажа, че твоите постове ги следя с интерес   bouquet

Иначе по въпросите ти:
1. Разхръвлените играчки.
Много често се случва у дома. Играе, играе и хоп - зарязва играчките. Ако сме си само двечките/ тримцата, т.е. без таткото, я оставям да си играе примерно до обяд и преди лягане я карам да прибере всичко. Ако откаже просто й казвам, че ако не си ги прибере значи не й трябват и щом е така ще взема една торба да ги събера и на боклука. Винаги има мигновен резултат. Започва едно търчане, едно обиране и проверяване на всички възможни местенца да не би да е пропуснала някоя играчка и да бъде изхъвлрена. Случвало ми се е веднъж да ударя на камък и просто взех една торбичка, събрах играчките и ги метнах на терасата до кофата за боклук. Тя такъв рев рева за тях, но не й ги дадох. Казах й, че съм я предупредила и че вече са в боклука и от там няма как да ги изкарам, защото вече са мръсни. Преживя го. След седмица без да усети й ги върнах.
2. За гледането на филми и лягането у нас сме по-либерални. Има някакви ориентировъчни часове кое кога са прави, но не винаги се спазват. Ида обикновено ляга към 9:30-10, но е имало случаи да издържи и до 1-2 - когато сме имали или сме били на гости. Често, когато съм сама, си ляга по-късно от обичайното, защото първо трябва да приспя дребното, че той е по-нетърелив и има мааалко по-строг режим (сам си го изисква). Не сме имали още приятелче с приспиване, но със сигурност предварително ще изкоментирам с майка му нейните правила, че да няма размианвания. И все пка, по същество, предполагам, че бих им разрешила да гледат филчето, все пак самия факт, че имаме гости си е нещо по-различно от обикновеното и може да се нарушат някои правила.

спирам,  че дребната ми окопира компютъра

# 389
...

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 11:31 от barbaletka

Общи условия

Активация на акаунт