48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 806
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Vaudreuil Canada
Да си повторя питанката че никой нищо не каза по нея
Имам питане към родилите наскоро мами от Монреал - тези които съхраниха стволовите клетки в cells for life коя куриерска фирма ползвахте и доволни ли сте от куриера?

val_to и ние сме с някакъв евтин единствено гледахме да е с две слушалки едната ни седи в спалнята и не я местя, а другата е в хола та следобедния сън също е под контрол. Като цяло в началото бебето ти е все под око и не ти трябва от самото начало бебефон ние доста късно започнахме да го ползваме.

# 526
  • Канада, Монреал
Ние сме все още на бг земя, времето започва да става все по-горещо. Другата седмица ще се насочим към Черноморието. Този месец имахме хубави емоции, кръстихме децата. Манастирът беше прекрасен - зелен, с рекичка, минаваща през поляната и малко мостче. Сами беше готов да влиза в рекичката и да хвърля камъни - това му е последната страст. Много напредна с българския, сред деца му е много лесно и повтаря постоянно. Вече чувам от него думи, които не знам от къде е научил, а в Монреал знаех коя нова дума кога я е чул от мен или баща му. Джули е вече с 2 зъба, все още отказва да яде каши ..
За кенгуру и моят съвет е да се гледа някое, което има опора за гърба - има едни страхотни за 150 долара, с които не усещаш детето. Моето е от тези за 30-40 долара и ми окапваше гърба със Сами. Сега си взех мей тай, заради пътуването до София - много удобно е - то е нещо средно между кенгуру и слинг. Но ако не се ползва често, не си струва да е голяма инвестицията.
Гери, попътен вятър. Как избрахте тази дестинация?
Шемет, защо сте решили пак да запзвате стволови клетки? Не е ли достатъчно само от едното дете, те нали са братя? Преди години бях чела статия -майка беше родила второ дете, за да помогне на заболяване на първото чрез стволови клетки, изтеглени от пъпната връв.
И последно, че стана дълго - на мен и без да съм споменавала че искам помощ, при получване на Акта на Джулиа, ми дадоха документа за Родствени връзки, на минутата, безплатно  Flutter Надали е било заради кафявите ми очи, но ми стана странно, като казвате че се плаща по принцип.

# 527
при получване на Акта на Джулиа, ми дадоха документа за Родствени връзки, на минутата, безплатно  Flutter
Първият път е безплатно и го дават задължително с акта за раждане.  Wink

# 528
  • Vaudreuil Canada
Шемет, защо сте решили пак да запзвате стволови клетки? Не е ли достатъчно само от едното дете, те нали са братя? Преди години бях чела статия -майка беше родила второ дете, за да помогне на заболяване на първото чрез стволови клетки, изтеглени от пъпната връв.

До колкото знам над определена възраст за лечение са нужни повече от една доза. Освен това на първото дете стволовите клетки се пазят някъде до пълнолетие демек второто дете ще е ощетено ако стане нужда преди и то да е навършило пълнолетие пък стволовите клетки на първото вече не се съхраняват.

# 529
при получване на Акта на Джулиа, ми дадоха документа за Родствени връзки, на минутата, безплатно  Flutter
Първият път е безплатно и го дават задължително с акта за раждане.  Wink

Интересно, и първия път ходихме да си го искаме допълнително и пак ни таксуваха 10лв за експресна поръчка #Crazy

# 530
  • Канада, Монреал
Приятелка, която пази стволовите клетки на детето, каза че родителите плащат до пълнолетие годишната такса за съхранението им, а след това детето преценява дали да продължи или не. Излиза, че стволовите клетки нямат "срок на годност". Да не зависи къде се съхраняват. Ще питам и ще пиша после.

За втори път вадя Акт за раждане...

# 531
Относно удостоверението за "Родствени връзки" явно във всяка община си правят каквото поискат (що ли се учудвам - мейд ин БГ).
Моят мъж, когато отиде да вземе акта за раждане му дали и удостоверението, понеже не е очаквал попитал защо му е. Служителката му беше обяснила, че при издаването на акт за раждане, дават и въпросния документ безплатно само първият път, защото ще ни потрябва за еднократната помощ за дете. Става дума за София. Това знам аз. Възможно е, някъде да вземат пари... защо не, като човек не е осведомен.

# 532
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie така е ти си собственик на клетките до пълнолетието на детето и плащаш за тяхното съхранение след това детето може да реши да продължи да ги съхранява но казаха и че няма гаранции за какво ще стават след размразяване - май няма толкова дълги изследвания - но все пак това беше преди 5 години сега не съм се интересувала просто решихме че е хубаво да съхраним и другите - даже мислех да ги дам в тукашната банка таман да са на 2 отделни места, но нещо ме нерви регистрационната им форма та затова все още размишлявам над банката.

# 533
За съответният документ явно си има правила за всяка община. Който се прецакал да е регистриран където е, прецакал се.
В нашата си има всичките им правила, такси за услуги, образци, екземпляри, кой за какво отговаря, кой кога му е планувана отпуската - в едни стъклени като витрини. Всеки може да види. За мен този начин е нормалният. То като посолството и консулството.... едните казват едно, другите друго по отношение на преписите...

# 534
Shemet neveroiaten
 Аз се каня да пиша отг. на въпроса ти и все не успявам, че много  ми е ревлив момъка.
 Значи аз специално ползвах Purolator и ми изпълниха доставката, но те не са специализирана куриреска компания за доставка биорискови материали и използваха услугата за обикновена пратка т. е отказаха да вземат пратката от болничната стая и като най- удачен вариант беше да се занесе до някой от офисите им и то преди 16 ч. , също така не гарантираха, че могат да доставят пратката до обяд на другия ден, а за мен беше важно, тъй като изтичаше срока  на годност на кръвта.
 За избора ти на куриер също има значение в кой ден от седмицата си родила, тъй като за петък, събота и неделя нямаш  голям избор. Ти като си закупиш кита там ще намериш в упътването препоръчителни куриери.
 Бих те посъветвала предварително да звъниш на тези, на които си се спряла и да уточниш всички подробности.
 Ти беше питала и за електрическа помпа  medela аз ползвах, но скъпия вариант, който ми свърши страхотна работа. Има два режима: единия стимулира гърдата и спомага да слезе млякото, а другия  изцежда, като има различни степени на мощност от много ниска до доста висока и вакума е страхотен.
 Предполагам, че знаеш, че може да се наеме и то на доста нормална цена. аз като ходих на курс по кърмене, който се предлагаше към болницата в която раждах, сестрата не препоръчваше да си купуваме помпи каза само, че не си струва да даваме толкова пари между $900 и $1200 въобще не спомена евтиния вариант. Предполагам, че вършат работа, както и ръчните, но все пак зависи за колко време ще я ползваш и дали има хубав вакум.

# 535
А от къде се наемат въпросните помпи?

# 536
  • Vaudreuil Canada
teta beta много благодаря за подробната информация ще прозвъня куриерите да видим какво оферират (май най-важната част е да гарантират че ще стигне на време в кръвната банка), а за помпата и аз се спрях на скъпите модели и много си я харесах честно казано.

А от къде се наемат въпросните помпи?

Аз таман реших че си имаме ново бебе в темата пък то само въпрос Simple Smile
Виж тук http://www.montrealfamilies.ca/Montreal-Families/Babies-Director … l%2B%2526%2Bsale/

Като цяло ако ги ползваш няколко месеца повече си струва да си купиш. Върти ми се из главата цифра от порядъка 2 долара на ден и някакъв депозит но беше отдавна и не помня подробно пък и да помня сигурно са се сменили нещата. Аз онзи ден си я получих - поръчах от ибей и цената е значително по-прилична от тази на магазин. Освен това поръчах модел който в Канада май още не се продава - уж не е чак толкова нов, но го няма по магазините.

# 537
Виждала съм в Uniprix да дават помпа на Медела под наем.

# 538
  • Канада, Монреал
Shemet, моята приятелка каза, че и те са със същата фирма като вашата. От Cells for Life са им предложили няколко куриерски фирми и те са избрали най-добрата оферта. Доста по-скъпо е излизало, ако бебето се роди през уикенда, понеже поръчката се е изпълнявала от друга куриерска фирма.

# 539
kambanka Hug
Сега като ти е минал термина вече всеки ден ли те викат на преглед?

Аз минавам само да кажа, че засега се очертава да идваме към Монреал не този уикенд, а следващия /6-7 август/. Ще се радваме да се срещнем, с който има възможност Hug
Оставям на вас да предложите време и място за среща  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт