48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 805
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Не, Галче, пак си е веднъж седмично. И слава Богу, бих казала, определено не ми се разкарва всеки ден...

# 541
  • Vaudreuil Canada
Камбанка а в случай на преносване повече от 1 или 2 седмици препоръчват ли влизане в болница или нещата остават по първоначалната схема и уговорка с родилната къща?

# 542
Ако преносвам повече от 2 седмици честно казано не знам какво се случва, не го допусках като вариант Rolling Eyes, но утре ще питам,че знае ли човек...
Иначе до 42-ра седмица включително се счита за нормално и е същата процедура както обикновено.

# 543
Мерси камбанка.
Стискам палци  bouquet. Успех Hug

# 544
tisa, благодаря ти за отговора! Сега чакам още на 2-3 места отговор ама за октомври. Все пак ще тръгне в тази градина с далекопровода до нея!

камбанкаHug

# 545
  • Монреал
чакаmе новини от БГ и полета с царете от Ер Франс  Laughing

Е няма да бързаш с 4-ката на памперсите - аз чак сега купих размер 4, до сега си бяхме на 3.

Тъйййй, за прословутото пътуване  Wink - презокеанския полет мина ок - вървяхме с 1 час закъснение, много е тъпо, че самолета няма никакво място в разписанието за наваксване при закъснение, тоест си пристигнахме с 1 час закъснение. Самият полет мина леко и сякаш бързо, мъниците поспаха, аз гледах сериали  Crazy, кошчето за Илияс беше огромно улеснение, поне не ми беше на ръцете през цялото време. Иначе големи реклами му правят на тоя еърбъс, бля бля, а пък е толкова тяяснооооо, направо преливаш над седалката, а пък особено човек с моя размер не знам какво да кажа  #Cussing out. Жената, която седеше до нас се премести като видя мъниците, а и аз се постарах да допринеса за решението й като я поръчкам малко  Mr. Green. За прословутата връзка в Париж, дето трябвало да се взима автобус - ми нямаше никъде автобус, като си следваш табелите те закарва директно пеша 2Е до 2Ф  Rolling Eyes Не отне много време, успяхме даже да се измием малко. Та така, ние хванахме полета, обаче чантите не успяха  Mr. Green, та дойдоха с 1 ден закъснение.

Днес сефтосахме плажа   grinning039

Стискам палци на камбанка за раждането - дано всичко мине леко и безпроблемно!  Hug

# 546
Привет Hug

Минавам да проверя за новини Hug.

Аз днес най-накрая бях на преглед при специалист, но ме разпитва само асистентката, а ме преглежда стажанта. Докторът само влезе да попита дали имам някакви въпроси и оплаквания. Даже и урина не ми взеха.
И за глюкозата съм била закъсняла .
Вече ще се видим след 4 седмици, а след това на всеки 2.
Междувременно те по служебен път ще ми изпратят всички данни в болницата с която работи доктора, и оттам ще ми се обадят да ни покажат болницата. Дадоха ми и спешния телефон на болницата за всеки случай. При контракции, не трябва да се обаждам на доктора, направо в болницата.
Иначе ми мериха дължината на матката, нормална; кръвно нормално ниско и слушаха сърцето на бебо 144 удара в мин, съвсем в норма.
За киселините казаха да вземам Тамс, а ако вземам повече от 8 на ден, да им се обадя, докторът да ми предпишел нещо друго.
А да и ми взеха кръв за Fifth Disease, заради наличието на малко дете в къщи, което е контактно с други деца.

# 547
TariliMom, радвам се, че пътуването е минало успешно и че чантите само са се забавили, а не изгубили  Crazy Искам и аз на море ...
Галче, за киселините Тамс-а (или Тумс, както се чете на френски) е просто елексир. Докато го сдъвча и глътна, за броени секунди потушаваше пламъка. Аз и с двете бремености имах киселини доста отрано и не се повлияваха от нищо друго, освен въпросните хапчета, които реално са с високо съдържание на калциев карбонат и освен за киселини могат да се взимат като добавка за калции. С втората бременост пиех и ранитидин, защото ранитидина има нужда от повече време да подейства, ама пък ефекта му е по-дълготраен. Аз пиех превантивно ранитидин, а ако не е успял да подейства и се появят гадните киселини - тогава спасението беше Tums  Peace Но и двете ми бяха назначени от лекаря, ранитидина ми го изписаха (Zantac), а то се оказа че е на свободна продажба, както и Tums-a. Ама все пак за бременните е строго препоръчително всичко да се съгласува с лекар  Peace За посещението на болницата - и двата пъти ми беше много приятно и полезно. Обясняват къде да отидеш и кого да търсиш като започнеш да раждаш, коя врата е заключена и коя не през нощта (ако тогава е решило да излиза бебето). Показват стаите, дават списък с нужните неща, абе с две думи - заслужава си визитата, не е изгубено време  Peace

Абе я кажете, някоя от вас видя ли се с mamamia на Angrignon? Нали уж имаше някаква уговорка за 20-ти ако не бъркам. Аз лично нацяло изключих, а и тук никой нещо не спомена в последния момент. Ако да, споделете моля как върви тяхното пътуване, интересно ми е  Flutter

# 548
Ние се видяхме с Мамамиа миналата сряда. Бяха само нашите семейства. Дотогава беше всичко наред, почти изпълнили плана.

Галче, ще се радвам да се видим. Да запознаем наборите, нали са от една отчетна.  Laughing

# 549
  • Vaudreuil Canada
И ние се видяхме с Мамамиа само че два дни по-рано като влизаха в Монреал.

Галче пиши къде ще се срещате аз не съм много сигурна за програмата ни този уикенд, но ако можем ще се включим и ние.

TariliMom чудесно е че сте имали относително леко пътуване - приятна почивка и хубаво време Simple Smile

# 550
  • Лавал-Пловдив
i nie se vidqhme s mamamia na 19ti,bqhme na stariq port

# 551
Май е най-лесно да дам адреса на който ще отседнем, а пък вие да кажете къде и как да се видим. Ние ще сме на H2M 2L3. Сега сте вие с предложенията Hug

Мисля да посетим и този магазин:
BÉBÉ DÉPÔT PLUS
1104 RUE ST-ZOTIQUE EST
MONTRÉAL, QUÉBEC H2S 1N3

и другия на Бо Бебе в Лавал

# 552
Камбанка Успешно и леко раждане!

Галче бебе депо вече не се намира на този адрес, а на следния:5860 boul. Metropoitain est, H1S 1A7
Аз бих ти препоръчала да посетиш и bo bébé, който се намира на: 9540 boul.st-Laurent, H2N 1R1

Между другото имам едно столче на safeti 1-st за новородено за подаряване.  

# 553
Ето ме отново, момичета и благодаря за подкрепата!
Тази нощ след двучасово раждане в местната родилна къща се роди нашата дъщеричка Александра! Раждането мина много добре, бебето и аз също се чувстваме добре и вече сме си вкъщи. Сега остава да се напасваме взаимно и най-вече да потръгне кърменето!

# 554
Честито, Камбанка!
Да е здрава малката Александра и бързо да се напаснете една към друга! Hug

Общи условия

Активация на акаунт