48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Шемет неприятна случка. Дано не ти се е отразило и всичко да си е наред с бебчето.  Hug

Аз идвам с едно питане.
От няколко дена ми се е подул крака, отдолу, в предната част на петата и леко отива към вътрешната страна на крака. В началото беше само болка, но днес има и доста подуване. Не е по-червено - усещането е като натъртено/износено/преуморено и подуто. Резултата обаче е, че вече изобщо не мога да си стъпвам на крака. Цял ден днес вървя на пръсти с този крак и съм много уморена от това куцукане.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
И как да си помогна? Къде да отида?
Ако отида в спешното, с 4 деца....да чакам няколко часа, защото не съм съвсем спешен случай - не ми се прави.
Обаждах се днес на личния си лекар, но се разминахме по телефоните и само си оставяме съобщения. А на всичкото отгоре не се беше обаждала секретарката, ами сестрата....утре пак ще ги търся. Но въпроса ми е - дали мога да направя нещо още утре?
Защото не съм много сигурна от личния ми лекар колкото бързо ще реагират.

# 631
Добре дошла, Сарния, и успех с двете чертички!

Шемет, Ескориал, Hug

Момичета, да ви питам колко време след раждането долу-горе да чакам писмото от Directeur de l'état civil за да мога да поръчам акта за раждане?

# 632
  • Торонто/Сливен
Ronnie, другата седмица отиваме - на 18 август. Термос-чашите са хубава идея; ще взема 2 да имаме. А крем за слънце май съм приготвила повече отколкото ще ни трябва, но по-добре да има Simple Smile А някакви лекарства носила ли си? Аз мисля да взема Тайленол за Дени и нас и може би нещо против разстройство. Thinking Мерси много за включването.  bouquet В кой хотел бяхте вие?

Маневрата, мерси и на теб!  bouquet

# 633
  • Калгари, Канада
escorial , имаш ли идея от какво ти се е подул крака? Ако си стъпила на играчка или нещо друго ще си спадне от само себе си оттока, просто му трябва време. Помисли дали може да се е получил от взимане на някакви лекарства /противозачатъчни или др./, въпреки, че не смятам, че употребяваш лекарства, де. Хубаво е да се свържеш с лекаря ти за всеки случай, поне да се подсигуриш, че не е в резултат на нещо друго. Успех, дано се управи бързо.  Hug Гледай да не си преуморяваш крака, дръж го повече в хоризонтално положение, ако ти е възможно.

nadi_n , аз гледам където и да ходим да имаме с нас всякакъв вид лекарства, които си използваме обикновено, таленоли, адвили, капки за нос, беналгини, за киселини, витамин С, комбинирани витамини, за какво ли не още + лепенки за рани, разтвор за промивки на рани.
Май ще ви трябват обувки за във водата, от тези тип галоши с дупки, не съм сигурна за там ли беше, но ми е попадало, че във водата може да има камъни.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 03:23 от mamamia

# 634
Ескориал, наложи го със счукан чесън. Най-добре е да преседи през нощта. Правиш хубав компрес и обуваш един чорап.
Другият вариант е бентонит.

# 635
  • Vaudreuil Canada
Ескориал ако не си си удряла крака може да е настинал нерв - това честно казано не знам как се лекува без лекарства (аз пробвах - почаках около месец ама не стана - от масажи става по-зле - медикаментите не знам колко са съвместими с кърмене най-вероятно не са). Ако е натъртено и компрес със хлебно тесто помага - за през нощта. Другото за което се замислям е да не би да притискаш някой кръвоносен съд или нерв като спиш или като гушкаш бебо.
Нямате ли някоя уолкин клиника наблизо то пак няма да е много бързо, но поне там се минава по ред на пристигане, а не по спешност на случая. Ама ако идеш в болницата поне ако те пратят на нещо - рентген или друго изследване ще си там и ще вървиш по-бързо по пътечката.

Виж и това:
Какви са симптомите при тромбофлебит?
Обикновено започва с „безобидни" болки в прасците, както при мускулна треска, но само в единия крак. Кракът се подува силно, прасецът и глезенът отичат.
Когато е засегната повърхностна вена, може да се забележи една зачервена, затоплена, плътна и болезнена връв, разположена точно под повърхността на кожата. При засягането на дълбока вена, кракът ви може да се подуе, да е болезнен и чувствителен на дразнене, като тези признаци се засилват когато се изправите или вървите.
Възможно е да имате повишена температура или пък да липсват каквито и да било симптоми.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 06:35 от shemet_neveroiaten

# 636
Привет момичета! Благодаря ви много за пожеланията за успех, ще ви драсна веднага два реда щом имам новини за чертичките...Приятен ви уикенд Hug

# 637
  • Под кленовите дървета
Ескориал, може да е нерв или сухожилие. Щом има оток обаче, може да направиш инфекция. Не знам за отоци какво се слага, но топъл компрес ще помогне да се разнесе. Имаш ли някакво загряващо мазило?Аз имам едно с Алое на Форевър Ливинг и ми е много добро. Огледай се за ухапвания по тялото, да не е някоя гад. Утре ако боли след компресите, отивай на лекар, че да не стигнеш до антибиотици.

Аз ви чета, но нещо съм се депресирала. Мисля си, че никога няма да заминем за Канада. Толкова месеци никой няма акюзе Cry Cry

# 638
escorial, как са нещата с крака? Аз скоро също имах болко в крака, но не отидох на лекар, чаках да видя как ще развие болката, пък тя взе, че отшумя. А, при теб е явно по-сериозно щом има и подуване. Отиди на лекар, въпреки риска да почакаш повече, на мен както на escorial също ми мина през ума тромб...дано да не е разбира се.

nadi_n, аз в Куба не съм ходила, бяхме в Доминиканската Република и честно казано съм очарована, нито комари, нито стомашни проблеми сме имали. Въпреки всичко си носете нещо против комари (наша близка през януари се върна цялата в ситни пъпки от Куба, но не от комари, а от някакви мушички) или алергии, лепенки, тиленол или каквото ползвате. Като цяло от такива почивки има рядко инциденти и дано така и при вас да няма.

# 639
Ескориал,
Приятелка mи е казвала, че в клиниката на Нуmан (без РВ), тази под която иmа патисри, ако отиде рано сутринта къm 7ч. е mинавала относително бързо. Mожеш да пробваш и да се консултираш със сестра на 811.

Добре дошли на новите mоничета в теmата  Peace

# 640
  • На бял кон в Pierrefonds
nadi_n да, носете си лекарства, каквито си ползвате, на нас не ми се наложи да ползваме. Не забравяйте здравната застраховка, която е задължителна, въпреки, че никой не проверява, но за ваше си успокоение, по-добре да я имате. Ние бяхме в Barcelo Solymar Arenas Blancas - втората половина от наименованието беше нашия хотел. На излизане от Куба трябва задължително да си пазите по 25 песо на човек за изходна виза. Ако нямате ще обмените на летището, но обменните курсове там са най-неизгодни. А, да не забравя - кафе, ром и цигари/пури - най-евтини на безмитния на летището на тръгване от Куба. И се пазарете, дори в магазина в хотела - с всяка продавачка цените се променят - зависи коя колко е решила да прибере от далавера  Laughing

escorial, аз бих сложила лед и почивка на крака - не знам как с 4 деца.... Иначе при нужда от клиника без RV ползвам

http://www.physimed.com/fr/patient/bienvenue/bienvenue.php

или

http://centre-urgence-st-laurent.ca/

И двете работят до късно и може да отидеш и вечер.

# 641
  • Торонто/Сливен
Ronnie, nie pyk 6te sme v Solymar Section:)) Kakvo syvpadenie:D Imat li se6oar i utiya v staite? (Sorry za latinicata, pi6a ot rabota Embarassed )

# 642
  • На бял кон в Pierrefonds
При на с имаше сешоар, ютия - не. Много ми хареса този комплекс, няма да съжалявате.

# 643
Много ви благодаря за съветите и информацията  Hug

Днес крака ми е като вчера. Цял ден се опитвам да се свържа с доктора си и не успявам.
Довечера ще правя компреси и утре ако няма подобрение, ще се опитам да отида в някоя клиника.
Благодаря Ronniebouquet

# 644
Escorial, успех с лекарите, дано да ти минава бързо крака, че е много лошо да не можеш да стъпнеш.

Мама миа, давай догодина да плануваме нещо заедно, и двете си падаме по далечните пътувания   Laughing

Да ви кажа какво ми е дошло на ум, което не съм правила от както сме тук: сетих се за ашуре със сладолед  Party, сладоледа ми е в камерата, нишестето е в бг магазина под носа ми, но незнам къде да търся житото. Дайт ми съвет  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт