48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 781
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Калгари, Канада
nikolova, колко далеч ти се ходи?  Wink
Аз за догодина си имам секретна дестинация (пазя я от мъжа ми), ама не съм сигурна дали ще съберем финанси, та си трая.

Я да попитам, чудя се дали да не си направя блог за моите пътешествия.  newsm78 Ако някоя от вас си има блог и е доволна от условията и т.н., може ли да ми препоръча или даде някаква информация. Аз сега чета как се правят такива неща, та всичко ще ми е от полза.

# 646
mamamia, аз ще съм верен фен на блога ти!  Hug

Много ще се радвам на пътеписи или поне на разкази с картинки във фейсбук скоро!

Ето тук имам няколко поста във връзка с темата за децата в Бг! Ако помните споделих, че съм натрупала негативни впечатления по време на гостуването ни в БГ. Спшциално за мамамия най-вече давам линка, че помня, че искаше да пиша по-подробно!  Wink

ескориал, да се оправяш бързо!  Hug

# 647
  • Vaudreuil Canada
Аз за догодина си имам секретна дестинация (пазя я от мъжа ми), ама не съм сигурна дали ще съберем финанси, та си трая.

Аз залагам на Египет Simple Smile

Чакаме блога Simple Smile

# 648
Много ви благодаря за хубавите пожелания, дано наистина се оправя бързо. Много сте мили  Hug
Направила съм си един компрес, завързан с БГ бинт  Simple Smile и си 'почивам' пред компютъра.

Jennie хубав пост си написала за децата. Много ми беше интересно да го прочета, благодаря ти.
Аз съм отглеждала деца в БГ - двечки, до 2 и 3 годинки. Това преди 6 години. Интересно, че сякаш нямам чак такива драстични спомени от тогава. Ходили сме по детски клубове и сме се срещали с най-различни деца, на различни възрасти. Дали пък наистина не са се променили нещата от тогава насам?

Интересно е и как, когато си прекарал дълго време в дадена държава, смениш я с друга, уж позната, но я виждаш вече под съвсем друг ъгъл. Аз така си спомням рекламите по пътищата в БГ - пълно с 'картинки' и фотоси, каквито тук не можеш да видиш по плакати и реклами. Ако се завърна в БГ как ли би ме се сторило всичко - сигурно ще съм шокирана, а преди 6 години ми се е струвало напълно нормално и изобщо не съм го поставяла под въпрос.

# 649
  • Калгари, Канада
escorial , дано ти мине  Hug

Jennie, благодаря за линка   bouquet, беше ми интересно да прочета впечатленията ти и ще следя темата. Виждам, че е набрала скорост и вече си имаш от всички очаквани посетителки - съгласни, че има проблем; всичко знаещи, дори и да не са били по далеч от дома си; и падащи от Марс, дето пък нищо не са видели.    Laughing  

На мен са ми важни твоите мнения. Аз при второто си пътуване в БГ /2008 год./ си направих заключения относно шофьорите по пътищата и за мен имаше зависимост най-вече м/у  характера на хората и лудото шофиране, сега при третото ми ходене /2010 год./ пък бях свидетел на връзката м/у характера на хората и възпитанието на децата им.

Пояснявам само с няколко примера:
- братовчед ми и брат ми, и двамата са луди глави, и двамата карат много не безопасно, независимо кого возят (но са убедени, че това е безопасно каране);
 - колега от университета, много съвестен човек, кара много спокойно и можеш да се чувстваш сигурно.

- приятелка, която откровено си казва, че голям бой ще изяде детето, и като я познавам, не мога и да си представя друго;
- кумовете ми, които реагират много на място спрямо децата си, по канадски маниер, ако мога така да се изразя, но това може да се очаква от тях.

При теб има ли такава зависимост м/у характер и отношение? В смисъл, ако е трябвало да предвидиш предварително за твоите познати как биха се държали с децата или как биха шофирали, би ли стигнала до това, което си видяла в последствие?

# 650
  • Калгари, Канада
Мацки, напомням, че търся съвети за блог, не се спотайвайте, знам си, че някои от вас имат. Wink

Пак съм аз, като гледам с блог няма да стане, идеята е да разказвам и да ползвам много снимки, а те предлагат много малко място за снимки.  Thinking Най-прегледно и лесно си остава във форум.  Grinning

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 09:25 от mamamia

# 651
  • Под кленовите дървета

Аз така си спомням рекламите по пътищата в БГ - пълно с 'картинки' и фотоси, каквито тук не можеш да видиш по плакати и реклами. Ако се завърна в БГ как ли би ме се сторило всичко - сигурно ще съм шокирана, а преди 6 години ми се е струвало напълно нормално и изобщо не съм го поставяла под въпрос.

В смисъл? В Канада са забранени някои реклами и изображения ли?

# 652
Мамамиа, аз не мога да помогна с инфо относно блога, защото сме по друга схема: платени темплейт, домейн и хостинг.

Николова, навсякъде има жито. Примерно в максито- и жито, и булгур, и кус кус. Около пакетираните бобови е.
А на други места съм виждала където е секцията с продукти от различни страни.

# 653

Аз така си спомням рекламите по пътищата в БГ - пълно с 'картинки' и фотоси, каквито тук не можеш да видиш по плакати и реклами. Ако се завърна в БГ как ли би ме се сторило всичко - сигурно ще съм шокирана, а преди 6 години ми се е струвало напълно нормално и изобщо не съм го поставяла под въпрос.

В смисъл? В Канада са забранени някои реклами и изображения ли?

По mои наблУдения тук реклаmите са доста по-скапани като качество, от тези в БГ, но наприmер голи mацки и такива с откровено сексуален подтекст няmа да видиш.

Аз залагам на Египет Simple Smile

Чакаме блога Simple Smile

Египет mай отдавна не е според най-здравословните дестинации...

# 654
Сега е модерно в Бали да се ходи- и в България и тук. Wink

Жени, прочетох темата, но си имам мои си разни форумни правила. Wink Така че няма да споделя мнение.

# 655
  • Калгари, Канада
Вери , благодаря  Hug
Давай си мнението тука, не в другата тема, и да не ти пука. Гледай какво затишие е в нашата тема.  Wink

Египет звучи много очевидно, не че не ми се ходи там.

За билбордовете - друго си е да те лумнат две големи цици както си караш.  Laughing

jasmin_veni, в България почти всичко (да не кажа всичко) е със сексуален контекст, от друга страна в Канада и най-голата мацка да ти сложат (не на пътя де) пак няма да ти е сексуална /така ще я сложат, поза, облекло и т.н./.
Тукашните реклами и аз не ги харесвам, но и българските не ми допадат.

Помня майка ми като беше тук и ми казва: "Виж този флаяр е пълен с жени по бельо, пък ти казваш, че в Канада нямало такива неща?" Вярно е, във флаяра има цели страници жени по бельо , ама нито са разкрачени, нито гледат съблазнително и т.н., набляга се на продукта, а не на предлагащата го. Разбира се, ако си мъж и си много закъсал, предполагам с много фантазия, може и да ти послужи флаяра за нещо. Иначе си имат секс магазини, с най-различни неща и играчки вътре; списания и т.н. специално за тези неща, но не се продават свободно на щандовете.

# 656
Какво е това реклама?  Laughing

Мамамиа, не ми се пише честно казано. Защото е много и защото си пазя гръбчето. Simple Smile))))))

# 657
  • На бял кон в Pierrefonds
escorial, как е днес, има ли подобрение?

mamamia , не мога да спра да мисля за тази твоя секретна дестинация. Разсекрети я малко поне пред нас, че не ми се предполага - аз имам много мечти по принцип...ама повечето си остават в главата ми.

Jennie, добре си подхванала темата, но не уточняваш, че тук /Канада/ има местни и имигранти. Далеч не всички деца са ангелчета. На дъщеря ми веднъж едно арабче и се изплю в лицето на пързалката, за да я накара да се премести. Майката отмести поглед в другата посока. Трябваше аз да й наблегна да направи забележка на детето си. Като цяло арабчетата са много нагли, по мои наблюдения. Също съм виждала доста глезени кебекарски деца, както и не малко майки, които не се намесват, когато децата им се държат не дотам възпитано. Вероятно всичко зависи откомбинацията - културата на възпитаващия детето + персоналност на самото дете. Но най-общо е така, както го описваш.

# 658
  • Канада, Монреал
Привет, много я оплюхте тази България Simple Smile) И аз съм изненадана от поведението на децата в България, сякаш има по-малко родителски контрол. Но чак драстични разлики не виждам.
mamamia, не разбрах каква е зависимостта в примерите ти между шофирането и отношението към децата?  Първите 2 примера са за шофиране, а вторите за отношение към децата  Simple Smile

Шофирането - за мен в Монреал е много по-стресиращо, отколкото в БГ. Летят с 80-100 км/час, минават от лента в лента без мигачи, не се съобразяват, че съм дала мигач и искам да вляза в съседна лента. Бутат се супер нагло между колите, правят обратен завой на кръстовище, в кръговото и Бог знае къде още....В София не могат да се развият такива скорости и ми е по-спокойно.
За рекламите - не мисля, че почти всички са с някакъв подтекст. Такива реклами са рядкост, особено в онлайн пространството, където имам сериозно наблюдение. Ето и в контекста една много весела реклама на Пежо: http://www.bing.com/videos/search?q=peugeot+lady+bug+sex+in+the+ … D7&FORM=LKVR#
mamamia, и аз много ще се радвам да прочета разказа Simple Smile)

# 659
То и тая реклама е със сексуална насоченост. Simple Smile))))

Общи условия

Активация на акаунт