48-ма Канадска Празнична и Лятна

• 30 780
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Според Фройд, нали всичко е секс Wink

За родителите и децата и аз прочетох темата. И с Рони съм съгласна. Един път едно арабче не искаше да върне на Диди играчките за пясък. Най-учтиво го помолихме, но не и не. Мъжът ми тръгна да го гони, детето най-спокойно отиде при майка си и започнаха да обикалят около нея, а тя никаква реакция. Чак когато мъжът ми й каза, че това са нашите играчки и си искаме обратно, чак тогава забеляза какво става всъщност. На това му казвам аз "Да не ти пука" Peace

# 661
  • Canada
Jennie - абсолютно споделям наблюденията ти за децата в България. Тази година имахме наистина много такива случки на агресивни деца които удряха сина ми, затова че не искал да играе с тях, хвърляха му пясък в очите, затова че искал да се пързаля, а на някакво дете му се играело на пързалката с пясък и много други. Родителските реакции бяха потресаващо неадекватни. Преди си мислех, че проблема е във възрастта, че децата не го разбират, защото говори със акцент български, но тази година се убедих че далеч не е само това. Дъщеря ми също беше подбутвана и подритвана многократно, макар че е кротко и доста страхливо дете. В резултат на това и двамата бягаха, като видят някое дете да се приближава само и трябваше постоянно да сменяме детските площадки. В Канада и в Испания никога не ми се е случвало подобно нещо.
Rоnniе, вярно е че и тук има деца които са агресивни, но далеч не е толкова масово. В класа на сина ми имаше едно такова дете, но му стъпиха на врата психолозите и доста го промениха. Също имаме случай: на наши познати с пристигането им в Канада детето им не хареса никак сина ми,  затова при всеки възможен случай го удряше. Доста време не се бяхме виждали след няколкото пъти, в които се видя, че момчетата не се понасят. Наскоро се видяхме случайно (след две години) и се изненадах че децата ни можели да си играят заедно. Мисля че в училище успяха да го култивират много добре.
Наблюденията ми са от над 15-ина поне игрални площадки в различни квартали на Пловдив, включително и в центъра.
За шофирането - аз съм се отказала в тоя живот да шофирам в България.  Laughing

# 662
  • Калгари, Канада
Ето го разказа ми:
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=19865
Ще го пиша, когато имам време.

Lady_Cherie, аз писах за връзката м/у характера на хората и шофирането ( и дадох два примера са това); и характера на хората и възпитанието на децата им(и дадох два примера за това). Не съм споменавала за връзка м/у шофирането и възпитанието.

Rоnniе , не се мъчи, никак не е секретна, най- обикновена страна си е.

# 663
  • Торонто/Сливен
Рони, последен въпрос имам (обещавам  Wink ) - като букнем резервация за ресторант, трябва ли да сме с официални дрехи?

Благодаря на всички за полезните съвети!  bouquet

# 664
На мен са ми важни твоите мнения. Аз при второто си пътуване в БГ /2008 год./ си направих заключения относно шофьорите по пътищата и за мен имаше зависимост най-вече м/у  характера на хората и лудото шофиране, сега при третото ми ходене /2010 год./ пък бях свидетел на връзката м/у характера на хората и възпитанието на децата им.

При теб има ли такава зависимост м/у характер и отношение? В смисъл, ако е трябвало да предвидиш предварително за твоите познати как биха се държали с децата или как биха шофирали, би ли стигнала до това, което си видяла в последствие?

Lady_Cherie, mamamia дава примери с шофирането, защото аз го правя в темата, която дадох като линк, като съотнасям нивото на спазване на правилата на движение в едно общество и агресивното поведение при децата в това общество.

Мое си лично разсъждение е и е в общи линии следното: В Бг видях грубо не спазване на правилата на движение включително пред децата - масово е по моите разбирания, а не е само изключение от правилото. Смятам, че при подобно нехайно отношение към елементарните правила на движение в едно общество няма как същите тези хора, които не спазват правилата, да успеят и да имат желание да възпитават у децата си правила на общуване с околкните. Дала съм и примери в постовете си там и не ми се преписва тук!  Embarassed

Мамамиа, да ти кажа че не мога да отговоря на въпроса ти по две причини. Не съм се замисляла до момента, а и никога не бях се возила и не бях наблюдавала как шошират приятелите ми, за които става въпрос в примерите.

Общо взето бях много изненадана. Не съм очаквала кой знае какво във връзка с възпитанието на децата, но това, което видяхме буквално ме попари тогава. Даже сега като пиша и като си размишлявам съзнавам, че времето премахна голяма част от силата му.  Wink

Росист, съжалявам, че и вие сте имали подобни случки!  Confused

Аз не искам да въвличам всички тук в подобна тема, то и затова не писах още преди 2 месеца когато споделях и другите си - този път хубави- впечатления за БГ!
Всъщност всичко това е субективно като навлюдение както писах и в другата тема!

Мамамия, довечера ще те чета вместо да чета за теста за гражданство!  Hug Да имам оправдание ако ме скъсат!

# 665
  • На бял кон в Pierrefonds
nadi_n - да. Мисля, че това важи за всички ресторанти a la carte в кубинските курорти. Не се притеснявай да питаш. МОже и на лични.

Rоnniе , не се мъчи, никак не е секретна, най- обикновена страна си е.

Която е..... Laughing Майтапя се, като не искаш не казвай.

И аз се отвратих от шофирането в БГ преди 2 години. Но какво да правят хората, като всички там така карат. Аз тук като взех книжка си спазвах правилата като ученичка. Но с времето и аз спрях да ползвам мигача в значителна част от случаите, престояравам се рязко, като много други, защото ако дремя мога да си отвися на някой светофар с часове, започнах да не пускам всички, които искат да се шмугнат пред мен, както и се залепям за някой, който кара бавно пред мен /нещо, което мразя/.....и, рядко, но псувам...на ум. Мисълта ми е, като си в Рим, правиш като римляните. Иначе вечно закъсняваш, особено в натоварените часове. Е, естествено давам път на пешеходците, нещо, което в България е табу.

Jennie, разбира се, че това си е твое мнение, предполагам всички сме имали подобни моменти, просто тук ми се случи  да живея 4 години в доста имигрантски квартал, с многодетни семейства, на които местната толерантност им беше повече от чужда. Така че, за това си позволих да изкажа конкретно мнение, което, надявам се, никого няма да засегне пряко.

# 666
  • Vaudreuil Canada
Оооо темата се събудила ... добро утро!

Някакви идеи за заглавия за следващата  newsm78, че май ще трябва да я стягам както сте се разписали  Mr. Green

nadi_n не мисля че ще ви върнат за облекло ама като цяло ресторантите са им с по-официално зареждане и вид (освен барбекютата) та според мен маратонки и къси панталони няма да са много удачни. И за тях си приготви бакшиш за сервитьорите (и музикантите).

# 667
  • На бял кон в Pierrefonds
Шемет, добро да е!  Laughing

О, да, бакшишите....... Шофьорът на нашия автобус да хотела даже изказа крилатата мисъл, че за болките му в гърба най-доброто лекарство са нашите пари.... Shocked

mamamia , много хубаво пишеш. Не спирай!

# 668
  • Калгари, Канада
Мамамия, довечера ще те чета вместо да чета за теста за гражданство!  Hug Да имам оправдание ако ме скъсат!

Що не каза по-рано, щях да вметна някоя и друга дата, та да е поне малко от полза.  Wink
Стискам палци за изпита  Hug Сега отивам да видя Сиърса да не се е подместил докато ме е нямало.   Laughing

# 669

О, да, бакшишите....... Шофьорът на нашия автобус да хотела даже изказа крилатата мисъл, че за болките му в гърба най-доброто лекарство са нашите пари.... Shocked

Нашта гидка пък ни изпрати  на летището с една друга крилата фраза - ''  Work hard! Save money! Come back next year!!!!''  Joy

А пък един от mестните катаmаранджии, като научи, че сmе от Канада каза с една такава погнуса - ''M-m-m, Канада, таm се работи, а???''

# 670
Минавам само да кажа, ако някой не знае, че празника на децата на парк Жан Драпо е тази събота и неделя и понеже в неделя го дават дъждовно, остава утре  Laughing

# 671
А за неделя остава това:
Journée portes ouvertes pour les familles
— Le dimanche 14 août, de 10 h à 16 h —

Le Musée participe à la Fête des enfants
de Montréal en invitant les familles à visiter gratuitement l'exposition-vedette de l'été,
La planète mode de Jean Paul Gaultier :
de la rue aux étoiles.    
http://www.mbam.qc.ca/fr/activites/activite_68.html

Simple Smile
Здравейте, момичета, радвам се да ви "видя" отново, честито на новите майки и на новите бъдещи майки Simple Smile

Значи в близкото до нашия блок в София паркче едни прекрасни баби на дечица са създали страхотна атмосфера на игрите и имам страхотни впечатления, както и от градинката в Борисовата градина (, атм атмосфера не, но не съм видяла големи грубости). В нашето паркче в София има и по-диви кътчета с естествена трева и направо ми се напълни душата като видях децата ми да се търкалят в тревата, както майка им навремето е правила Simple Smile А от друга страна, "ужасните две" неслучайно са наречени така, та и тук виждам тръшкащи се дечица по плей групи и паркове. Но съмнение няма че тук децата са по-спокойни, както и цялото общество. Понеже мъжът ми изчете доста литература по детска психология, та от него знам че вече не се препоръчва да караме детето да си дава насила играчката на друго дете. Подтискали се емоции, които избиват по-късно. Много е трудно това да се спазва като всеки повтаря на детето си че трябва да споделя, но аз му намерих цаката като предлагам веднага друга играчка на моето дете, за да го накарам да пусне играчката, която си е харесало приятелчето му.

# 672
  • Лавал-Пловдив
heureuse, tova aktivite za muzeq opredeleno me zaintriguva, nashata kaka se interesuva ot izkustvo i risuva dosta, naj-veroqtno shte q zaveda, no samo neq, che ako vzema i drugite banditi nishto nqma da vidim.

Fete des enfants opredeleno shte go propusna, che mi idva malko vpoveche naroda tam.

Nie vchera bqhme na ferma da se zaredim s domati i razni drugi zelenchuci, a na vrushtane namerihme po sluchainost i edin muzei na vlakovete
http://www.exporail.org/public/fr/1_montezabord/default.asp
ne vlqzohme, che ne bqhme podgotveni, no pone otvun izglejdashe interesno...ima edin star paren lokomotiv na vhoda.

Za vuzpitanieto na decata ne vzimam otnoshenie, zashoto az samata sum pravila mnogo greshki s moite, no samo da vmetna, che arabite sa golqma napast i nqma nikakuv roditelski kontrol pri tqh. Naskoro v nashiq park vidqh kak edin blusna s kolelo edno bebence i mu spuka glavata, a majka mu, koqto klukareshe na 1 km s drugite arabki taka i ne razbra. Kogato majkata na bebeto otide da i kaje kakvo e stanalo vsichkite 10 parcheta arabki naskachaha sreshtu neq, edva li ne deteto i e vinovno che se e izprechilo na putq na kamikadzeto s kolekoto ( TOI NE MOJESHE DA KARA I SE BLUSKASHE VUV VSICHKO )

# 673
како Дора, искаш да кажеш, че във ферmата иmа вече доmати?

# 674
  • Лавал-Пловдив
daaa, manevra, ima Nie bqhme 3 semejstva i vsqko nabra po 2 kofi, a o6te kolko narod ima[e da bere...i mnogo bulgari, 4ak na vratata pi6e6e na bulgarski  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт