Има ли го някъде по света това?...

• 22 253
  • 376
  •   1
Отговори
# 315
10 c's, на мен това ми е ясно. Почесването беше за "хранещите" Simple Smile

Продължавай да се чешеш в такъв случай. Ако това дава отговори на въпроси или прави по-лесно това да се разбира чуждата гледна точка - свирни.  
Но според мен няма да има ефект, затова сменяй областта, в която се чешеш.

Аз мисля точно както 10 c's. Нещата отминават, заменят се с други и прочие.

Не ми пречат нито некролозите, нито хранещите се. Нито плачещите безутешно.

# 316
10 c's, на мен това ми е ясно. Почесването беше за "хранещите" Simple Smile
Ами явно не се чешеш където трябва....Защото ,както се вижда ,ефект за теб няма.
Явно няма и да настъпи....
Така ,че играй го богиня пред мъжа си и бъди доволна,че поне един човек не се съмнява в умствените ти способности.

Знам,рязка съм.Но няма друг начин да покажеш на невежия колко е ограничен.
И че не вижда по-далеч от носа си....

# 317
В моите очи некрологът, отбелязващ годишнина от загубата, има простичко послание : Помня те, липсваш ми. Понякога избираме текст, който издава надеждата ни душата на починалия да получи покой, друг път е нещо, което не сме могли да му кажем приживе. Не знам дали болката, отпечатана на лист хартия и залепена на вратата на дома ми пречи или дразни някого, но чувствам, че тя е част от мен, за която другите трябва да знаят- нито искам, нито мога да я скрия.

И да, мисля, че не е кощунство некролог да се сложи и на друго място. Животът на човека не е минал между четири стени - има толкова много хора, които човек няма нито възможност, нито сили да уведоми за случилото се.

Не разбирам раздразнението, че мъката някак неправомерно напуска границите на дома и "се натрапва" в общественото пространство / публична собственост. Дори не си задавам въпроса дали съобщението, че един живот е приключил, има право (?!) да съществува в едно общосподелено пространство.

Лицемерие, прекаляване... в такива моменти човек чувства, че каквото и да направи - дали от обич, или от вина - няма да е достатъчно. И ако приживе не съм отдавала дължимото на някого, а загубата му ми е отворила очите и сърцето, ми е тежко от нещата, които сама мисля и виждам за себе си, а не от тези, които другите ще си помислят за мен.

Трудно е да се живее с ясното съзнание за болката, която ни заобикаля - не само по оградите и дърветата, но и в малко по-широк радиус по света. Но за себе си знам, че нито мога да се изолирам, нито да се имунизирам срещу нея, а ако се огледам и около мен всичко е цветя и рози, най-вероятно съм на погребение.

# 318
естествено, че отминават и се заменят.
А най-голямата е "Милост искам, а не жертви", която отменя "Око за око, зъб за зъб" и омекотява ситуацията, човеколюбието се настанява и т.н. Я си представете, че вместо хляб, вино и жито трябваше да заколим по няколко овце и агнета, в краен случай някой от синовете, а кръвта им да тече , за да умилостивим Бог/Боговете  Grinning

# 319
  • Варна
Темата е изумителна в показната си толерантност. Както и в добрите обноски на списващите я.

# 320
Темата е изумителна в показната си толерантност. Както и в добрите обноски на списващите я.
Отличен пример си за това,да!    Peace

# 321
Богиня,а ти ми докажи,че не е така. Аз не твърдя нищо,а казвам,че вярвам-лично за себе си. Ти твърдиш.Обосновай се! А всъщност с каква цел написа това след като не е с цел обида?
Сънувала съм починали,както и много други хора,които на сън са казвали,че нещо им се яде. Може да е само глупав сън,може и да не е. Не мога да се нарека глупава и неначетена заради мое лично вярване.
10 c's,да,разбирам защо не сте имали сили да махнете некролога. Но трябва да си го преживял,за да го разбереш.
Обич Синеока,облякла си моите мисли в думи.

# 322

ira_d , как не ти омръзна да повтаряш това за преживяването? Не разбра ли, че болшинството сме го преживяли. Приеми и ти, че твоето преживяване не е единственото възможно и толкоз. Просто е. Какво да разбера? Разбрала съм го. Отдавна. За съжаление.

# 323
Оооо,Симпли,не съм убедена. Дори напротив. Не видях никъде да се изразяваш крайно,възмущаващо и да обиждаш. Но тези,които го правят,със сигурност не знаят какво означава болка. Защото в противен случай не биха плюли толкова.

# 324
  • Варна
Кое е плюене? Кое наричаш така?

Това, че някои от нас смятаме некролозите за излишни, храната на гроба за неприемлива, както и самоупойването от болката. Това ли е обида и подигравка? И плюене?

Бих казала, че е просто мнение. Различно от вашето.

# 325
Богиня,грозен беше начинът на изказване на мнение. Не мнението. Човек може да има мнение без да се дразни от това на другия.

# 326
Не ми допадат тези показности,сякаш една маса за 20-30 човека могат да ти върнат това което си загубил.Живите трябва да живеят,а мъртвите да бъдат оставени на мира.Всеки е преживял загубата на любим човек и се чувства гадно.

п.п. любимата ми бабка е родена на 8.03 и почина на рождения си ден в ръцете на майка ми.От тогава майка ми не празнува този ден.Но и подавка не е правила.Предпочита на този ден да е сама.

# 327
Това, че някои от нас смятаме некролозите за излишни, храната на гроба за неприемлива, както и самоупойването от болката.

Това ли е обида и подигравка?
Ами,не правете некролози,не носете храна на гробищата ,и не се уповавайте на болката.
Но оставете тези,които смятат това за приемливо и им носи някакво успокоение, да си правят некролозите и да си носят храната на гроба.
Защо ги съдиш?
Обида и подигравка е начина,по който критикуваш различните от теб!

Аз не прочетох никой тук да ви насилва да правите некролози,щом не искате.Или да раздавате храна против волята си.
Но ти и другите не спряхте да ни убеждавате как от некролозите и храната нямало смисъл...едва ли не,що се хабим?!

# 328
Отлично казано,Красимира!
С единственото допълнение от мен,че наистина да се закачат по дърветата и сградите не ми допада.

# 329
Стига с тая показност...
Предполагам изключително малко хора правят показни погребения. Близките хора около мен и не чак толкова не съм забелязала да ги удря на показност в тези моменти.
Повечето дори не знаят какво да правят и питат други близки.  И започва едно чудене да не се пропусне нещо, може би от там някои неща идват повече, но не мога да упрекна никого.
Има неща, които и аз мисля за излишни, баба ми например беше съсипана когато дядо почина.
Над 45 години са били заедно, в прекрасни отношения и подкрепа. Тя му сложи някакви неща в ковчега, помня, че имаше огледало.  Как да ми даде сърце да и кажа - бабо, за какво му е огледало?

В контекста на историята, пищни погребения са дали много информация на човечеството. И всички тези неща в крайна сметка имат своя принос.  Но леко и бавно започват да отпадат.
Успокойте се.

Общи условия

Активация на акаунт