Има ли го някъде по света това?...

• 21 985
  • 376
  •   1
Отговори
# 330
Нино Тино, тук дори не иде реч за успокояване, мила.

А за нешо друго, много по-сериозно.
Ма ше си запазя жозефински (разбирай , соломоновски) категоризациите за мене самта.

# 331
Аз пък не мога да разбера какво толкова ви доставя удоволствие да коментирате нещо,което не сте преживяли и дори не можете да си го представите...
Всеки има починали близки и се чувства гадно,но колко от вас са губили най-свидното-детето си?!
Дано не ви се случва никога!
Но ако недай си Боже на някого се случи,незнам дали тогава ще плюе и ще храчи жлъч и злоба...
Е,тогава сърцето ти е там-в земята! Тогава за теб Задушница е "празникът" на това,което си загубил! Тогава искаш и се опитваш да направиш за детето си това,което не си могъл да направиш приживе...Не че е възможно да направиш нещо вече за него...Но ти носи едно успокоение това,да му занесеш любимия сладолед,парченце пица,която то толкова е обичало...И не за да покажеш на разни "умни и отегчени лелички" колко страдаш,а за да си намериш повод да отидеш и да си изплачеш сълзите...мъката...И не ми разправяйте,че не това е начинът...Аз страдам веки един момент за това,което съм загубила,но на Задушница е ден за поклонение ...и размисъл...
И да,ще слагам некролози...Всеки път,когато правим помен на сина ми,слагам некролог на входа на блока на убийцата му...За да не забравя какво е сторила! Това е моето отмъщение за погубеният ни живот!
Лесно е да се търсят кусури...Лесно е да се дава акъл...Но дали е лесно да го преживееш...
Имайте капчица човещина-оставете намира поне правото ни да почетем мъртвите си както ние намерим за уместно!

# 332
Безумно е да си сравняваме сега загубите. Уважавам болката всекиму, но не мисля, че като съм загубила баща си още като дете ме е боляло по-малко. Айде стига.  Stop И както ти имаш право да лепиш некролози и да даваш подавки, така аз имам право да си ближа раните сама и на тъмно, без да ме коментира някой и да ми налива сол в раните. За мен това беше смисълът на темата, може и да не съм разбрала, като гледам какво се разрази.

# 333
Безумно е да си сравняваме сега загубите. Уважавам болката всекиму, но не мисля, че като съм загубила баща си още като дете ме е боляло по-малко. Айде стига.  Stop И както ти имаш право да лепиш некролози и да даваш подавки, така аз имам право да си ближа раните сама и на тъмно, без да ме коментира някой и да ми налива сол в раните. За мен това беше смисълът на темата, може и да не съм разбрала, като гледам какво се разрази.
Мисля ,че не си разбрала смисъла на темата.
Не знам за другите ,но на мен не би ми хрумнало ,че ако някой не лепи некролози не прави помени и т.н. не скърби за близките си .
Нито пък ,че ако някой го прави то е с цел показност и лицемерие.

# 334
  • Ямбол
Сега и мъката ли ще си мерим?
Имам право да жалея само, ако съм загубила дете?

Не разбрахте ли, че всеки го преживява, разбира, усеща различно?
Не всеки иска да разбира целия свят колко му е мъчно, не всеки парадира с това?

# 335
Сега и мъката ли ще си мерим?
Имам право да жалея само, ако съм загубила дете?

Не всеки иска да разбира целия свят колко му е мъчно, не всеки парадира с това?
Разбрахме. А вие разбрахте ли, че другите ИМАТ правото да съобщят на света кой техен близък е починал? Или ще стържете с нокти некролозите, както не малко потребителки споменаха? Laughing

# 336
  • Ямбол
Имат, но на определени места, другаде НЯМАТ право.
И защото останалите са толерантни, не им стържат некролозите и ги оставят да се веят и подмятат къде ли не.

# 337

Сериозно ли го схвана това най-сетне  newsm78
Що трябваше да изпишете една камара простотии .
А ,да да сте интересни  Confused

# 338
Всъщност темата беше/е " Има ли го някъде по света това" и отговорът е 'да, има го".
Дори да не е по некролози, то по ритуали, вярвания и традиции, светът е пълен с най-причудливи такива, които ние можем и да не разбираме, но това не пречи хората да си ги разбират и да си ги следват. Дали ще си посипва главата с пепел, ще си я обръсне,  ще заколи крава, ще си къса публично дрехите, ще покрива огледала, ще наема оплаквачки, или ще организира пищен и весел купон - това са просто начини. Изборът да си тих и вглъбен в мъката си също просто един от многото избори, които предлага менюто. Да се надяваме да сме възможно по-рядко пред него.

# 339
Имат, но на определени места, другаде НЯМАТ право.
И защото останалите са толерантни, не им стържат некролозите и ги оставят да се веят и подмятат къде ли не.
Въъъх, голЕма проблема, начи. На фона на хармоничната и подредена идилия,.... да ви имам дерта. Покрай толкова некролози съм минала и заминала сигурно, без изобщо да напсувам тея, които са ги залепили на такова ама сОвсем неподходящо място (щото, както разбрахме, малко са местата, специално за тях). Тц тц тц... какво съм пропуснала!

# 340
Срама нямате ли хич?

# 341
  • Ямбол

Сериозно ли го схвана това най-сетне  newsm78
...
Никъде в темата не съм твърдяла нещо различно. Преживяванията, разбиранията и усещанията са чувства и нямат общо с външните и материални прояви, като замърсяването например.

# 342
Оляхте се, недейте, и "двата лагера", толкова ли е трудно да не бъдете толкова жлъчни, толкова ли...... Tired
Кажете си мнението по човешки,  така ли се държите и в живота.... Confused

# 343
Лиляна Simple Smile, (както винаги) проблемът не е в това което казваш, а в начина, по който го правиш.
Едно е да държиш линията на това, че .. примерно некролозите са съобщения и за тях трябва да има място и срок, друго е да кажеш, че са ти навряни под носа, че ти цапат и се развяват навред, и че не си длъжна да ги търпиш. Първото е логично, второто е обиднос, защото за хората, които са загубили близки това не е замърсяваща хартия, а техен баща, майка.. дете, логично е с/у тях твоите протести да са абсолютно маловажни и дребнави.
Не може да се отива с/у една традиция с такива аргументи, има си някакви области, в които не можеш да препускаш, като прериен бизон. Тоест, можеш де, и го правиш Grinning

# 344
Всъщност темата беше/е " Има ли го някъде по света това" и отговорът е 'да, има го".
Дори да не е по некролози, то по ритуали, вярвания и традиции, светът е пълен с най-причудливи такива, които ние можем и да не разбираме, но това не пречи хората да си ги разбират и да си ги следват. Дали ще си посипва главата с пепел, ще си я обръсне,  ще заколи крава, ще си къса публично дрехите, ще покрива огледала, ще наема оплаквачки, или ще организира пищен и весел купон - това са просто начини. Изборът да си тих и вглъбен в мъката си също просто един от многото избори, които предлага менюто. Да се надяваме да сме възможно по-рядко пред него.
позволи ми да болдна написаното от теб, с пожелания към всички в темата, която стана грозна Tired

Общи условия

Активация на акаунт