Ще се наложи да работим по Задушница?

• 4 696
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте на всички Simple Smile
С мъжа ми от утре почваме да сеем една нива и заради големите и размери, няма да приключим поне до понеделник.
Трябваше да я свършим тази работа преди 1 седмица, но бригадата, която наехме забави  нещата. Та няма как - на тази Задушница ще се наложи да работим и то на пълни обороти.
Не съм от най-вярващите, но въпреки това малко ме притенсява този факт Sad

Може ли да се случи нещо лошо тези дни или за в бъдеще?

# 1
  • UK
 Joy

Има само един начин да разбереш...

# 2
  • на брега на морето
Не се притеснявай, мисля че под работа се има предвид къщна - пране, чистене, предене, плетене, шиене.
Запали свещичка, помени покойните, раздай за Бог да прости и така.  Peace

# 3
  Сериозен ли ти е въпросът? Grinning

Много пъти ми се е налагало да работя на Задушници и религиозни празници, въпреки че съм относително вярваща, съм убедена, че Господ не е дребнав.
  Ще намериш начин да почетеш покойните ви близки.

# 4
Iris, въпросът си ми е сериозен. Аз не съм от най-вярващите, но имам навика да съм много суеверна понякога.
Аз ще имам време да посетя всички близки починали, да раздам за тях и да ги почета. Но въпреки това, в по-голямата част от деня ще ми се наложи да работа  #Crazy

# 5
  • out of space
Iris, въпросът си ми е сериозен. Аз не съм от най-вярващите, но имам навика да съм много суеверна понякога.
Аз ще имам време да посетя всички близки починали, да раздам за тях и да ги почета. Но въпреки това, в по-голямата част от деня ще ми се наложи да работа  #Crazy

леле как ми прозвуча първоначално  Shocked

# 6
  • София
А кога е Задушница? Тази събота ли?

# 7
  • София
Да.

Авторке, истинската вяра изключва суеверието. Споко, нито починалите ти близки, нито Бог ще ти се разсърдят, че работиш на Задушница.

# 8
  • София
Скрит текст:
Да.
Авторке, истинската вяра изключва суеверието.
Скрит текст:
Споко, нито починалите ти близки, нито Бог ще ти се разсърдят, че работиш на Задушница.

Абсолютно вярно. Много ми е забавно когато някой каже "Аз съм християнин и съм зодия... " Или си е вързал червен конец против уроки (примерно). Та и авторката така.

# 9
Естествено че нищо няма се случи.
Това за неща, измислени едно време, за да си намерят повод да почиват хората.

# 10
Здравейте на всички Simple Smile
С мъжа ми от утре почваме да сеем една нива и заради големите и размери, няма да приключим поне до понеделник.
Трябваше да я свършим тази работа преди 1 седмица, но бригадата, която наехме забави  нещата. Та няма как - на тази Задушница ще се наложи да работим и то на пълни обороти.
Не съм от най-вярващите, но въпреки това малко ме притенсява този факт Sad

Може ли да се случи нещо лошо тези дни или за в бъдеще?

Ако спазваш изискванията за това, с кой крак ще станеш сутринта, на къде ще ти е накривена капата, га срещнеш свекървата, колко ще са аргатите на нивата и на коя страна ке ти падне първийот клас или каквото там се наложи да откъснете, ако сторите водосвет в петък вечер и го повторите след туй другийот петък, кога се пада 13-ти и името на отеца започва с буквата М., нищо няма да се случи! Най- много да се случи да свършите некоя полезна работа.  Peace
Заборавих йоще нещо- яжте по една пражола по Никулден, за секи случай и вечер от 15.11 до 25.12 обръщайте по каничка вино, обвита с кармазъ конец от вакъл овен и синьо мънисто, направено от миналогодишна реколта грозде, брано на северен склон по Еленския балкан и газено от 30 годишна мома.

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 15:00 от Judy

# 11
  Шаран, шаран на Никулден не беше ли, ще объркаш  на хората благочестието...

# 12
  Шаран, шаран на Никулден не беше ли, ще объркаш  на хората благочестието...

Шаран за християните.
За останалите, с конците и мънистата- пражола! chef
Пражена!

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 15:43 от Judy

# 13
Миленка, никъде не съм споменавала, че съм  хрисиянка или силно вярваща в религията.
Всеизвестно е, че поверията и суеверията са се зародили далеч преди самата религия. Те са били създадени в следствие на определени наблюдения и изводи.
Просто съм по суеверна, затова искам хора, които са по-добре запознати с корените на Християнството да ми разсяснят нещата Simple Smile

# 14
Запознатите с "корените на Християнството" не могат да ти разяснят суеверията. Могат други неща да разяснят, но темата не е за тях.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт