Свободни боеве - ММА

• 13 647
  • 121
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам един въпрос. Някой знае ли къде мога да запиша сина ми да тренира свободни боеве  ММА. На последък стана модерно, а и искам да израстне здрав и със самочувствие, защото расте малко слабичък и от сега в училище го тормозят. А освен всичко друго, съм чела, че добрите в този спорт се радват на висок стандарт и уважение в обществото. Ще се радвам също така да споделите и вашето мнение за тази нова мода - ММА.

# 1
Това някакво проучване ли е ?
Някак си не мога да си представя майка да иска да запише синът си точно на свободни боеве.

# 2
Защо да не може да си представиш? Децата тренират бойни спортове още в детската градина. Не виждам нищо странно.

# 3
Някак си не мога да си представя майка да иска да запише синът си точно на свободни боеве.

При това с аргумента, че е модерно. Поне да беше казала, че е полезно...

# 4

При това с аргумента, че е модерно. Поне да беше казала, че е полезно...

Ами то се подразбира , че е полезно. Всеки спорт е полезен. А че е модерно, модерно е, щом и аз, дето изобщо не се интересувам от спорт, с изключение съвсем малко на футбол де,  съм чула за това ММА...

# 5
Ами запиши го на боен спорт и моя си ходи на Кудо в детската.Не съм запозната ама ми се струва ,че има разлика м/у свободните боеве и кудото примерно.
За ММА чух покрай гаджето на Юлияна Дончева

# 6
Да, и аз знам, че Дончева, която много харесвам като жена и личност, се омъжи за такъв спортист. Имаше ги на снимка - много хубави и двамата.  Иначе честно казано аз нищо не разбирам от бойни спортове и за това реших да се поинтересувам за тва ММА, защото предположих, че след като е модерно, ще има добри школи и съответно състезания, а по-късно може и някаква реализация. Освен това предполагам, че макар и още малък, синът ми ще може да осъществи и контакти, които може да са му полезни след време.

# 7
И аз бих препоръчала бойно изкуство. Навремето Шотокан ми даде и нужната дисциплина. Не зная в сегашните клубове дали преподават неспортната част, но определено са полезни, особено ако детето се занимава от ранна възраст.
Малкото, което прочетох за ММА не ми хареса. Става дума за жестоки битки.

# 8
Това не е спорт за деца. Ако целта ви е да стане здрав и силен, почти всеки спорт би свършил работа. Колкото до престижа и високия стандарт, те се постигат и с друг тип професионална реализация. А и не може да сте сигурни, че синът ви има данни да стане професионален спортист.

# 9
  Това не е ли свободен бой, смес от бойни изкуства и борба, в който риска от травми е огромен? Не знаех, че имало и тренировки за деца.

# 10
  • София
Здравейте. Имам един въпрос. Някой знае ли къде мога да запиша сина ми да тренира свободни боеве  ММА. На последък стана модерно, а и искам да израстне здрав и със самочувствие, защото расте малко слабичък и от сега в училище го тормозят. А освен всичко друго, съм чела, че добрите в този спорт се радват на висок стандарт и уважение в обществото. Ще се радвам също така да споделите и вашето мнение за тази нова мода - ММА.
А на каква възраст е момчето?
Защото дете и свободни боеве в едно и също изречение и на мен не ми се връзва.

# 11
MamaRali85 моят съвсем добронамерен съвет е да запишеш детето на плуване. Така ще му се развие гърба, раменете, гръдният кош и определено е нещо, което освен полезно е и много приятно и също развива тялото. Това което знам за свободните боеве и мен би ме отказало да запиша детето си е, че в много от школите идва един момент в който чупят носовете на момчетата. Това се прави с цел да се избегне подобно нещо по време на мач. Има един особен хрущял, който веднъж когато се счупи, в последствие удар в носа би бил много по-безболезнен. Освен това, което да речем не правят във всяка подобна школа, този спорт е много рискован не само заради неизбежните травми, а и защото много от подрастващото поколение с проблем с нервите се записва точно на такъв тип ММА и изразходва енергия върху противника дори и по време на обикновена тренировка. Ако се познавахме лично и ми беше близка просто щях да ти кажа "Да не си посмяла", но понеже нямам тези правомощия ти изложих аргументи. Всичко добро от мен!

# 12
  • out of space
Виж в НСА или Дескрийм.

Лично аз съм тренирала 6 години кик бокс в НСА. Имам златен медал и нито една травма. Недейте да преекспонирате с опасността на бойните спортове. Има си правила и мерки за безопастност, които са достатъчно надежни.

# 13
Здравей, аз MMA го разбирам така: Mixed Martial Arts- Има спортисти - боксьори, каратисти и т.н. и всеки се бие както може Simple Smile Поговори с детето какво би искало да тренира, аз лично съм за някакъв вид карате.

# 14
  • София
Arayа - кик бокс е едно, свободни боеве съвсем друго. В свободните боеве се бият хора от различни школи, например боксьор със сумист. Затова според мен няма и школи - трябва да се биеш, независимо кой стил.
 За травмите - професионалните свободни боеве забраняват единствено удари в очите и слабините, бият се, докато единият не се откаже, позволено е да биеш противника дори да е паднал(поне аз така знам, ако греша - поправете ме). Друг е въпросът, ако е паднал и не може да си каже, че се предава... Според мен е много жестоко и не е особено подходящо за деца.

Общи условия

Активация на акаунт